Tek çocuk hiç çocuk

Çok haklısın,bunları kazıdım beynime canım

Simdi anneler de çeşit çeşit....o nedenle kişisine gore değişir bu tez...dört dörtlük bakan bi anne için tek çocuk iki çocuk enerjisini alabilir.kimi analar var görüyoruz yemis mi içmiş mi ,ustu başı temiz mi umru değil,parka salıyorlar daha 1.5yasindaki çocuğu kendi evde....boyle ana 10 çocuk da yapar vesselam

Olene kadar atacagim tum imzalari su yorumun altina atiyorum :))

Benim kızım şu an üç yaşına yaklaştı. Inş üç yaş olacak işte aralarında. Kızımın hiç bir zararı yok şu an bana maşallah. Ama ikinci gelince kıskanacak gibi. Üstelik aynı şeylere tekrar başlamak zor gelecek. Uykusuz kalıcam. Şimdi birine göre ayarlıyorum kendimi. Belki biri uyurken öbürü uyumak istemeyecek. Ilk aylar özellikle kızım a da zor olacak. Düzeni onun da değişecek

bu sadece onun icin verilecek bir karar mi? kardes dedigin seyi ben doguracagim, babasiyla buyutecegiz. dogurup al bu kardes senindir mi diyoruz. ve ayrica esimin kardesleri esimin tum parasini yedikten sonra evlendigimiz zaman maddi acidan zora dustugumuzde esimin arkadaslari masraflarimizin cok buyuk bir kismini karsiladi. borcumuzu 3 yil icinde odedik bir kere bile istemediler bu surecte. kalan kismina da bizim hediyemiz istemiyoruz o parayi dediler. ve bence bu cogu kardesin yapmayacagi birsey.

Bi de o birbirine bagli kardes devri bitti ya, biz eskilerin kusagina mahsustu o. Artik tum kardesler evlenince dusman kesiliyor elin kizlari ogullari birbirine dusuyor, miras kavgasi yapiyor ne bileyim, o yuzden bu dunyada yalniz kalmasin bi kardesi olsun muhabbeti baydi artik cok klise. Bitti o dunya. Bi de ben 2.cocugu haksizlik gibi goruyorum cogu zaman.

Mükemmel anlatmışsınız :)

Sen harikasın,daha önce söylemiş miydim? :) Her detayı anlatmışsın çok çok teşekkürler.
Desene 8 ay sonra nanayı yemiş olacağım. Bakalım neler bekliyor bizi
Biraz öyle olacak GelenKutusu ne güzel özetlemiş ben boşuna yazmışım

Benimde dunyalar guzeli 3 yasinda bi kizim var...kizimi 32 yasinda dogurdum yas oldu 35.. cevremde herkes dogurda dogur hadii hadiii gec kalma deyip duruyorlar...

Ama ben hic istemiyorum maddi manevi anca yetisebiliyorum ....aslinda maddiyattan cok sabir isteyen bir is ...esim ilk onceleri istiyordu bi gun karsima aldim dedim ki baak iki cocuklu olup bagiran cagiran bi anne olmak istemiyorum eve gelince yorgunluktan sana bagirmak cagirmak istemiyorum...ben bunlara raziyim diyorsan tamam dedim ikinci cocuk olsun...esimin gözleri acildii yoookyookkalsin bir tane yeter dedi:))))

Bende gezmek tozmak istiyorum kizimi buyutuyorum artik daha rahat gezmek istiyorum ben sirf kizimi baskasi buyutmesin diye isten ayrilip evde kaldim tabiii bu en cok esimin istegiydi bana kalsa cslisirdim....

Bizim toplumu anlamiyorum tek cocukistiyorum baska bi cocuk olmasin dedigimde herkes aaaaa olmaz sakin buyuk hata daha neler neler diyorlar sanki tek cocuklu olmak gunahmis gibi......

Dimi yani sen kimsin de hata olup olmadigina karar veriyosun, millet haddini bilmiyor.

Bakabileceğin kadar çocuk yapmalısın bence, eğer sağlığın ve imkanın yerindeyse düşün derim canım.

Ben 7 yaşına kadar tek çocuk olan biri olarak diyebilirim ki tek kalmak çok kötü birsey. Hep ağladığımi hatirliyorum kardesi olan çocukları görünce. Allah'tan sonradan kardeşim oldu da herkes rahata erdi..

Şuan bir oğlum var. Kısmetse ikinci olsun çok isterim. Ne kadar zor olursa olsun, Benim çektiğim yalnızlığı o çekmesin diye..

Dimi yani sen kimsin de hata olup olmadigina karar veriyosun, millet haddini bilmiyor.
Kaynanam bana diyor ki ada bi tane daha dogur sana 50 gram altin takacam soz diyor...bende dedim ki takaydin birinciye yemezler artik gecti dedim...kaynanam butun gelinlerine dogurun diyor baska bisey demiyor...kizida 36 yasinda ucuncuyu dogurmak istedi kizina diyor ki ayy bu yastan sonra ne yapacan cocuk diyor...bende diyorum ohhh ne ala kizina gelince dogurma bize gelince dogur anne hatirlatayim bende 35 yasindayim diyorum guluyor kadin )))

Yaş aralığı yakın olunca beraber oynuyorlar güzel oluyor, uzayınca ilgi alanları aynı olmuyor, küçük büyüğün oyuncağını istiyor alıyor kiyamet kopuyor :) arada 2 - 2,5 yaş daha iyi gerçekten

Şimdi bunu dediniz kafam karıştı yine , ablalarım diyor 3.yü yap pişman olacaksın yaşın gidince diye ,ablamın biri pişman çünkü, diğerinin olmuyor evlat edindi bir daha edinmek istiyor.
Şu ruh halimle hazır değilim, zaman geçince gerçekten isteniyor mu?

İnş.bu bebeğime de sağlıkla kavuşmak nasip olursa aralarında tam 4 yaş oluyor. Doğumgünleri de aynı ay :)
İlgi alanları nasıl olur,beraber oyun oynarlar mı bilemedim .Kızım arkadaş çevresiyle anlaşıyor genel itibariyle bazen de hiç anlaşamıyor. Ama daha öncesinde ikinciyi düşünmemiştik,bir kaç aydır düşünmeye başladık 3 ay sonra da oldu çok şükür:)

Benimde nenem ne kadar çok çocuk o kadar dert derdi 10 çocuğu vardı 5 öz 5 üvey kafası attığında baba evine kaçarmış ama dedem onu geri getirirmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…