• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk ile evliliğin zorlukları neler?

Tek cocuk ya da kardelerinden tek erkek olan olan cocuk.. Sorunlu our bence cevremden gordugum kadaryla. Senin ailen kalabaliksa sevmez o ortamlari, eve kardeslerin surekli gelip gitmesni istemez paghlasmayi bilmez. Hep ben duygusuna sahip olur. Sadecr esine sicak olur. Benm cevremde gorduklrrm bunlar. Bazi tek cocuklar da kardes ozlemine cok sicak olabiliyor. Karsi tarafn ailesini kardeslerini cok benimsjyor, onlar istisna tabi.

Ben de tek çocuğum,annem de tek çocuk, anneannemin,dedemin tek torunu olmam dolayısıyla hayatta hiç sırtım yere gelmedi fakat her istediğim oldu demek te değil bu,sorumluluk sahibi,bağımsız bir birey olup çıktım,kendi problemlerimi kendim çözdüm.Etrafımda hep büyükler vardı ve yaşıtlarımdan daha olgun olduğumdan pek arkadaşım yoktu ilkokul ve lise dönemimde. üniversitede evden ayrıldım,şu an da uzak bir şehirde evliyim, eşim benim ailemin her istediğini yapıp her derdine koşmak zorunda da değil.kendisi ailem tarafından benden daha çok seviliyor malum tek damat, tek oğul olarak görürler onu.Yetişme ve kafa yapısıyla alakalı. Yeter ki şımarıklık,aileye düşkünlük olsun tek derdiniz.sizinle kurduğu yeni ailesi zamanla onun her şeyi olacaktır, başka problemleri yoksa eğer...

S Sadecesen2 yazmadan edemeyecegim. Eğer dünkü konundaki cocuksa bahsettigin kisi yani tek çocuk olan; o baya zor biri gibi geldi bana ve de fazlasiyla şımarık dünde yazmıştim. O konu senindi değil mi? Karistirmiyorum ben?
Evet bır konu acmıstım işi ile ılgılı olabılır mi diye aynı zaman da tek cocuk muş .

Arkadaşımın erkek arkadaşı evin tek oğluydu.
Çok ayrıntı bilmiyorum ama epey sorunlar yaşadı.
Nişanlanmışlardı bikaç hafta önce nişanı attığını öğrendim.

Hanımlar tek cocukla evlenmek neler getire bilir hani derler ya anne baba,dede,nine her istedigini yaparak sımartmis olabilir ,aile ye asiri bagimli olabilir vb yada bunlarin tam tersi yasadiginiz ornekler var mi ?ne gibi zorluklari var yada artilari var mi?
ben tek çocuğum canım. Kuzenlerimi abim ablam gibi bilirim. Şimdi bu nasıl yetiştirildiğine bağlı evet tek çocuk olmanın avantajını yaşadım ailemin onu arkası bendim her istediğim olurdu ama anne babamın uygun gördüğü zamanlarda. Yani bir oyuncak istesem alınırdı amabhemen değil bana ay sonu alcağız ya da ay başı alacağız derleri hatta ben ger gece gün sayardım 10 uyku kaldı 5 uyku kaldı diye:) ama bazı ailelerde görüyorum tek çocuk diye bir tepelerine sıçmadığı kalıyor. Dediğim gibi ailenin tavrı çok önemli. Annemin babamın işi gücü benim hep benimle ilgilenirler senin eş adayınında aynı olacak

Anne baba tek cocuk dıye sureklı basında ogullarının yanı .Gezerken bıle dusmesın de pesımıze gıcık olurum.Tatılı var denızı var burnumun dıbın de olmasınlar.Örnekler içimi kararttı.
. Herkes oyle olcak bir sey yok tabi ki canım. Ama benimkiler kafayı yemisti resmen hic yanımızdan ayrılmıyordu anası sinemaya bile gitsek ne isiniz vsr yanımda durun diyordu dısarı cıksak bin kere arıyordu

Yukarıda bir arkadas yazmış kalabalık ortam sevmezler diye; her tek çocuk böyle midir bilmiyorum ama ben de var ama. Esimin ailesi kalabalik olsun istemem mesela bende. Sürekli hizmet beklenmesi fikri hoş gelmiyor kulağa :-) Bir de tek çocukların genelde pek kimseye eyvallahi olmaz. Birçok şeyi tek başına yaptıkları için pek muhtaç olma duygusu yasamazlar. Ama şu var; biri yazmış yukarida kuzenlerimi abi abla biliyorum demiş. Bu doğru bak benim için. Kuzen=Kardes

Yukarıda bir arkadas yazmış kalabalık ortam sevmezler diye; her tek çocuk böyle midir bilmiyorum ama ben de var ama. Esimin ailesi kalabalik olsun istemem mesela bende. Sürekli hizmet beklenmesi fikri hoş gelmiyor kulağa :-) Bir de tek çocukların genelde pek kimseye eyvallahi olmaz. Birçok şeyi tek başına yaptıkları için pek muhtaç olma duygusu yasamazlar. Ama şu var; biri yazmış yukarida kuzenlerimi abi abla biliyorum demiş. Bu doğru bak benim için. Kuzen=Kardes

Çoğu bana da tutuyor bunların.
Kuzenlerimle kardeş gibiyim, kardeşim gibiler. Hatta tatile falan gittiklerinde de bizi de mutlaka çağırırlar işim olmazsa giderim ben de.
Kayınvalidemin evine gittiğimde elimi hiç bir şeye sürmüyorum Allahtan kadıncağız anlayışlı, ama pek ev işleriyle alakam olmadı annem teyzem ananem el sürdürtmezdi. Hizmet etmiyorum edemiyorum yani.
Yine eşimin ailesi gelip beş gün kalsalar yada biz gidip üç gün kalsak bana geliyorlar biraz suratım düşüyor. Kalabalık bir aileyiz esasında ama pek dip dibe kalmayız, özel günlerde makara yaparız eğleniriz gece kendi evine gider yatar herkes. Ondan sanırım yatılı misafirlik sevmem, gelip uzun kalan kardeşler de suratım istemeden düşüyor. Bu baya kötü bir huy sanırım.
Bir de ilgi alaka düşkünlüğüm çok benim. Yani sürekli sevilmek sürekli alaka görmek falan isterim. Bu kötü bir huy işte, en kötü huyum çünkü yorucu ve bayıcı olabiliyor karşıdaki için.
Bir de aşırı bir özgüven oluyor yaa. Yani ben annemin arkamda olduğunu bildiğimden ve çocukken hep yalnız kalabildiğimden en yakın dediğim arkadaşlıklarımı zart diye bitirebiliyorum, yada ayrılıklar da ölüyorum diye ağlamıyorum. Aman ne olacak ben zaten yalnız kalırım annemler varken de bana bir şey olmaz zaten anlayışı var. Bu iyi bir huy sanırım. Genelde ama tek çocuklar da bu var. Yalnızlığa alışkın olunduğundan herkesten kolay vazgeçebiliyor, ailesi hariç tabii de...

Ben tek çocuk olan biriyle evlenmek istemezdim . Zordur babamdan bilirim .
Ailesinin biricigi olur hep o haklıdır, ve yapsa doğrudur ve aşırı düşkünlük baglilik olur.
Siz hep suçlu olursunuz.

tek çocuk degilim ama
eşim bir evin bir oglu
şumarık mı hayır
ben daha şımarıgımdır:KK45:
ikide kız kardeşi var onlar eşimden şımarık
yapıyla alakalı sanırım

Bunun tekle çiftle pek alakası olduğunu düşünmyorum. Sonuçta bi birey, insan yetiştireceksin. Tek olursa şu çift olursa bu olur diye planlayıp da gitseydi her şey ohoooo hayat ne güzel olurdu. Önemli olan siz kaç birey yetiştirebilirsiniz bunu düşünmek.

Asiksaniz ve evlenecekseniz bunu dusunmeyin bence.
Ama gorucu usulu flnsa , cok askindan olup bitmiyorsaniz 2 kere dusunun

Kardeş şart.çok mükemmel bir çocuk da yetiştirseniz ileride annesinden babasından konuşabileceği,onun canından,kanından biri şart.

Back
X