• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çoçuk la ilerde yalnız mı kalınır

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
318
75
98
İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı

Tek cocuk olur.ben bosandigimda tek kizim vardi yeniden evlendigimde esime cocuk yaomayacagimi soylemistim.kizimiz kardeşsiz kalmasa iyi ama sen istemezsen olmasin dedi.simdi hamileyim.benim Ben 1 erkek kardesim var ve en yakin dostum arkadasim herşeyim kiziminda kardesi olmali..

Annenizi kırmamak için çocuk yapmayın lütfen kendiniz bakabilecekseniz çocuk yapın

Kardeş güzel bişey iyiki kardeşim var canımdan bı can gibi asla kırılsın üzülsün istemem yalnız kalsın istemem çok ama çok seviyorum

Şuan hazır değilseniz milletin lafıyla hareket etmeyin Zaten. Hiç hazır olmayadabilirsiniz tek çocuk pekala da olur.
İlerde düşünürsünüz, istersiniz o zaman ne ala :)

Bence bundan daha büyük bir sorununuz var, o da üstün körü bahsettiğiniz ölüm korkunuz. Hem kendinizin hemde yakınların hayat kaybından beynim donacak kadar ifadenizle belirttiğiniz korku tipik bir anksiyete belirtisi. Anksiyete hiç yalnız olmaz. Beraberinde depresyon obsesif kompulsif bozukluklar ve daha nicelerini getirin. Ölüm korkunuz için bir psikoloğa danışın, gitmişken bu konuyu da sorarsınız.

kırmak da istemiyorum diye çocuk yapılmaz. sırf kardeşi olsun diye de. o çocuk zor büyüdükten sonra napsın kardeşi. mutluluğunuzu etkileyecekse yapmayın. kardeşten daha çok huzura ve mutluluğa ihtiyacı var

Benimde bi tane kızım var 2. Bi çocuk asla düşünmüyorum üstelik eşimde bende tek çocuguz kızımızın amca, dayı, hala, teyze, kuzen, yegen hiç bişeyi yok tek korkum ilerde kızım bi başına sıkıntı yaşarmı ? Yani böyle bi durumda ilerde yalnız kalmanızı düşünmenizi şaşkınlıkla karşıladım açıkçası

Çocuğum yok hiç de yapmayacagim.. Ben çocuksuz mutlu olanlardanim. Cevremde 3 çocuğu olup hepsi yurtdisinda olan,ya da senede bir uğrayan insanlar var. Yaşlanınca mutlu olayım diye gençlik heba edilmez bence. Kaldi ki onun da garantisi yok dediğim gibi.

Olay sizin yalnız kalmanız degil lütfen " çocuklarınız size sahip çıksın " diye çocuk yapmayın bu bencillik..
Ama insanın kardeşi olmalı diye dusunuyorum.. yapıyorsanız bu yuzden yapın..
Aslında annem en çok kızım yalnız kalır diye istiyor benimde bir erkek kardeşim var ama kız olsa farklı olurdu

Benimde bi tane kızım var 2. Bi çocuk asla düşünmüyorum üstelik eşimde bende tek çocuguz kızımızın amca, dayı, hala, teyze, kuzen, yegen hiç bişeyi yok tek korkum ilerde kızım bi başına sıkıntı yaşarmı ? Yani böyle bi durumda ilerde yalnız kalmanızı düşünmenizi şaşkınlıkla karşıladım açıkçası
Yani annem diyor çok çocugu olanın ailesi kalabalık olur diyor kızın yalnız kalmaz diyor ben hiç düşünemiyorum çocuk ama eşim de hep aşagılıyor bu konuda

İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Bende tek çocukla kalmak istiyodum ama ya bize bişey olursa düşüncesi oluştu. Çevremde de örneklerini gördüm tabi neyin ne zaman olacağını bilemeyiz. O yüzden 5-6 sene sonra olursa 2.çocuğu düşünüyorum.

Annenizi kırmamak için çocuk yapmayı mı düşünüyorsunuz? Ya da yalnız kalmamak için?
Biz de ikinciyi düşünüyoruz ama kızımız bizden sonra hayatta tek kalmasın diye, büyükler dışında kuzeni ya da görüşebileceği akrabası yok malesef. Hem de biz daha geniş bir aile olmak istediğimiz için.
Siz kendi çekirdek ailenizin dinamiklerine göre bu kararı almalısınız.

Bizim akrabanin 3 cocugu vardi bir suru evli torunu vardi. Ama 90 yasinda baskasinin yaninda öldü hicbiri kadina sahip cikmadi. Oyle kotu bi kadinda degilmis, fedakar bir anneymis. Zaten kotu bile olsa bari son anlarinda yaninda olursun.

Cocuk yapmak istiyorsaniz yapin ama yalniz kalmayayim diye yapcaksaniz hicbiseyin garantisi yok. 2. Cocukta evlenecek gidecek kendi ailesi evi olacak. Sizi anca ziyaret ederler. 7/24 yaninizda olmayacak kimse.

Ek olarak kardesler de herzaman birbiriyle siki fiki olmuyor. Olmak istesede olamadigi zamanlar oluyor. Annem 3 kardes ama biri yillardir yurtdisinda, oteki baska bir sehire evlendi gitti yillardir. Herkes hayat derdin de arada bi gorusuluyor.

Aslında ben düşünmedim ama annem biz her zaman yaşıcak degiliz çocukların olsun deyince içime korku düştü ya anneme diyorum 5 çocugu olupta faydası olmayan lar var ama aşırı baskı kuruyorlar vicdan azabı çekermiyim diye korkuyorum

2. Cocugu ilerde size baksin diye yaparsiniz hayirsiz olur 18inde kacar gider yuzunu goremezsiniz
2. Cocugu kardesine yoldas olsun diye yaparsiniz ilerde birbirlerine dusman olurlar
Ya da tam aksi olur hayirli evlat olur mutlu olursunuz, bu isler oyle istege gore siparis gibi olmuyor maalesef
Ama ben tek cocuga karsiyim, herkesin bi kardesi olmasi gerektigini dusunuyorum
İyi mi olur kotu mu olur onu bilemeyiz

Çocuk, ileride bana baksın diye yapılmaz.
Varsa böyle bir düşünceniz, aklımızdan çıkarım zira yaşlı bakım evi diye bir yer olmazdı.
Annem tek çocuk, ailesinin her şeyine yetişti.
Ama ablamla bize tek şartı, asla tek çocukta kalmamamızdı.
‘Bakın annem babam öldü, kimsem yok. Omzunda ağlayıp acımı paylaşacağım, onları anıp hatırlayacağım, berbaer dua edeceğim, beni bendem iyi tanıyan kimsem kalmadı. Bunu evlatlarınıza yapmayın, siz gidince kimsesiz bırakmayın.’ der hep.
Haklı da.
Hayatımda çocuklarım kadar en kıymetlimdir ablam, o olmasa ben böyle bir kadın olamazdım...

Back
X