• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çoçuk la ilerde yalnız mı kalınır

Siz çocuk olayını çok farklı anlamışsın.Yaşlılık için çocuk yapma bizim kültürümüz bakın avrupada 18 inde bağımsız oluyorlar.Yaşlılar bakım evine gidiyor.Çocuk yapmak hayatın bir evresi.Sevginin farklı bir boyutu.Çocuk ile hersey değişiyor.
Aynı şeyden bahsediyoruz zaaten. Konu sahibi yaşlılık için çocuk istiyor onun saçma bi fikir olduğundan bahsettim zaten gayet açık bir şekilde. Fakat hayatın evresi kısmına katılmıyorum benin hayatımın değil mesela.

Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.
Aynı şeyi bana da hala soruyor annemler ben de tek çocuğum ve çok memnunum hele ki arkadaşlarımın kardeşleriyle olan ilişkilerini dertlerini vs gördükten sonra bana yaptıkları en bütün iyilik gibi geliyor 34 yaşımdayım bir gün bile değişmedi fikrim.

İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı

Anneannemin 3 çocuğu vardı
Şu an kadın tek başına oturuyor bulunduğu şehirde. Çocukları başka illerde biri de vefat etti.
Babamın 2 çocuğu var, o da bulunduğu şehirde tek başına yaşıyor.
Yani çok çocuğu olan yalnız olmayacak diye bir şey yok. Ben tek çocuk düşünüyorum. Çünkü maddi manevi kapasitem bu kadar
Üreyebiliyoruz diye sürekli ürememiz şart değil ki.
Zaten çocuk yapmak bencilce bişey, bir de sırf yalnız kalma korkusuyla yapılıyorsa bence mantıklı değil

Konudaki bencillige sastim kaldim. Insan genelde cocugum yalniz kalmasin diye karses dusunur. Kendi yalniz kalmasin diye degil. hele ki birde annenizi kirmak istemediginiz icin cocuk dusunmeniz? Neresinden tutsam gelimde kaliyor. Akil fikir mantik.. ah ah

Senin yanliz kalmandan ziyade cocugun yanliz kalir

Benim de kardeşim yok. Bana kalırsa bir çocuğa yapılacak en büyük kötülük bu. Çalışan bi anneyim çok çocuğum olsun istiyorum. Geniş aileyi seviyorum. Şartlar uygun olduktan sonra 4 5 e kadar düşünüyorum.

Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.
Bizde de daha iki gun once mevzu gecti annemle. Allah razi olsun dedim iyi ki tek cocuk yapmissiniz,ya bir kardesim olsaydi o da manyagin biri olsaydi napardim dedim ;) cok guldu annem ahahaha:KK200::halay:

Geyigi bir yana gercekten anne babayi ikinci bir kisiyle daha paylasmamak harika bir duygu bence:KK45:butun ilgi benim uzerimde yasasin:KK48:

Çocuğa ve yalnız kalmaya dair bakış açınızı gözden geçirirseniz, sorunuzun size göre cevabını bulabilirsiniz.
Ayrıca bu tip soruların tek bir doğru cevabı da yoktur.
Kişiden kişiye,içinde bulunulan duruma ve etki eden pek çok faktöre göre doğru cevap değişir.

Çocuklarımızı yalnız kalmayalım diye mi dünyaya getiriyoruz? Yani büyütelim, kendi ayakları üstünde duracak hale geldiklerinde uçsunlar, kendi hayatlarını yaşasınlar demeyeceksek, sürekli ilgi bekleyen, bize karşı sürekli bir yükümlülükleri varmış gibi hissettiren ebeveynler haline geleceksek doğurmayalım zaten ya. Yalnızlıktan korkan insanların, çocuklarına değil, bir psikologa tutunmaları lazım.

Siz istemiyorsanız tabi ki çocuk yapmayın. Kardeş olsun diye anne istiyor diye çocuk yapılmaz. Maddi manevi bakabilecek durumda mısınız ?Psikolojiniz ikinci çocuğa hazır mı? Önemli olan bunlar.

Eğer maddi manevi imkan varsa yap ama yoksa o zaman birşey diyemem. Çünkü çocuk sadece ilerde bana baksın diye yapılmıyor. Çok büyük bir sorumluluk.

10 tane çocuğunuz da olsa ilerde onlar hayatlarını kurduğunda yalnız kalacaksınız o kaçınılmaz da, ilerde size Allah korusun bişey olduğunda çocuğunuzun sizden başka bir ailesi olması için kardeş dayanağı olması için lazım bence. Ha her kardeş can ciğer olmuyor diyeceksiniz haklısınız ama öyle güzel kardeslikler de var ki anne babadan farksız oluyor. Bakabilecekseniz , anneniz diyor diye değil kendi içinizden istiyorsanız bence her çocuğun kardeşi olmalı.

Ben de çok istiyorum ikinci bebek. Ama gerçekten bebek sevgisi, kokusunu özlediğim icin. Oğlumun da çok istiyor bir kardeş. Allah kısmet ederse verir. Hem he deyince olacak mi bakalım. Benim iki yıldan beri olmuyor.

İyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
3 kardeşiz annemle babam su an yalnız keske 1 tane daha cocugumuz olsaydı dıyorlar:D

Kendiniz için degıl de çocugunuz için bir kardeş düşünebilirsiniz. Kardeş.. Kosulsuz sartsız guvenebılecegın aynı karnı paylastıgın insan.. Çok degerli cok büyük bir olay bence.. Şimdi burada kötü kardeşler de var diyen olacak ama en kötü kardeş bile en iyi elden iyidir

Back
X