bu konuda yanlış anlamasın beni kimse herkezin düşüncesi kendine..
ben imkanı olupta çocuğuna bir kardeş yapmayan ailelerin evlatlarına acıyorum....
bence bu bir eziyet ya herzaman kardeş ister insanoğlu yanında...
kardeşlik kavramı bunun için yaratılmış..
hastalığında sağlığında büyürken gezerken insan hep kardeşini aramazmı?
yapmayın lütfen çocuğunuza kardeşi olması duygusunu tattırın ..ileride evlendiğinde yavrunuzun çocularının ne dayısı olucak ne teyzesi ne kadar acı...ilerideki psikolojisi için 2.yi kesinlikle yapın....
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum foruma 1 kızım var 30 martda 3 yaşına gircek.2.çocuğu düşünüyoruz eşimle fakat ben kararsızım bazen diyorum tek çocuk kalsın kardeşi olmasın diye ama bazende ilerisini düşünüyorum.yalnızlık zor sonuçta.ama bilemiyorumm fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim .konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
asla tek çocuk olmasın,
iki şekilde açıklayım
1.olarak :şimdi çok güzel tek oh keyfi süper herşey onun sadece ama sonrası,15 yaşına gelince o yalnızlıgı çok hisseder,25 yaşına gelip evlenince bu boşluk hiçbirşeyle doldurulamaz...bizzat biliyorum ...ben tek çocugum çünkü..
2.olarak:iki çocuk süper bişeyya aile oldugunuzu daha iyi anlıyosunuz eşinle birbirinize daha çok baglanıyosunuz ,
bence mutlaka dogurmalısın....hem kendin için hemde kızının ilerisini düşünerek..:26:
ben tek çocuğumve ailemin ikinci çocuğu yapcak imkanları vardı 5 tane halam babaannem ve anneannem vardı kimsssssssssssssseeee bana bakmayınca napsın annem calıssın mı çocuk mu baksın hayat şartları çalışmasıda lazım bana 11 sene başkası baktı sabahları babam götürüyordu akşamları alıyordu eğer çalışmıyorsanız ve bakanınız varsa yapın tek çocuk olmak çok zor çk iyi biliyorum
benimde 3 yaşında bir kızım var, mutlaka (Allah izin verirse yani) 2. de olacak.doğru sölüyosun.peki sizce 3 yaş iimi aralarında?genelde çevremdekiler ii diyo bazılarıda daha erken 5 6 yaş olsun diolar
doğru sölüyosun.peki sizce 3 yaş iimi aralarında?genelde çevremdekiler ii diyo bazılarıda daha erken 5 6 yaş olsun diolar
bende tek çocuğum. 20 yaşımdayım ve şuana kadar hiç bi zaman kardeş istemedim ve kardeşim yok diye psikolojim bozulmadı.
hatta belki kardeşim olsa psikolojim bozulurdu diye düşünüyorum çünkü ben sevdiklerimi asla paylaşamam. yapı olarak da ketum bi insanımdır aileme bile anlatmam herşeyimi. o yüzden hiç kardeş eksikliği hissetmedim. zaten ben yalnızlığı severim.
tabi herkes aynı olmaz. bakabilecek durumunuz varsa yapın ama çocuğunuzun yaşam standartlarını etkileyecekse yapmayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?