Tek çocuk mu? çok kararsızım.

Kardeşsiz olur mu hiç?

Mutlaka bir tane daha yapın ama eger maddi durumunuz uygunsa tabi...

Bu da erkek olursa birde, hem kızınız hem oğlunuz olmuş olur ne güzel.

Son düzenleme:
Bende tek çocuğa karşıyım şu hayatta bir insanın en az bir kardeşi olmalı diye düşünüyorum.Ben 29 yaşındayım bir kızım var 2 yaşını biraz geçti şimdi bir de oğlum olacak rabbim nasip ederse oğlum doğduğunda kızım tam 2 buçuk yaşında olacak şu an kızım psikolojik olarak kardeşini benimsiyor uyurken bile anne eymen de uyuyor mu diyor tekme atarken elini koyuyor beni seviyor diyor.Emin ol ki çok güzel bir duygu alış verişe giderken anne eymene de alalım diyor.Doğduğu zaman kıskançlığı olacak bundan eminim ama onu da yeneceğimizi düşünyorum.Aralarında kaç yaş olursa olsun mutlaka kıskançlık dönemi oluyor.Yaş konusunda da çevremdeki herkes en iyisini yapmışsın bir arada birbirlerine destek olurlar diyor bence arayı da fazla açma o zaman da iki çocuk arasında görüş farklılığı oluyor.yakın yaşlar olursa izleyecekleri çizgi filmler oyuncaklar da bir olur.zaten şu an üç yaşında hamile kalacan da 9 ay geçecek de 4 yaşını bulur zamanı gelmiş bence

haklısın başlıycam çalışmalara bi an önce:)bu arada rabbim sizede nasip eder evlat duygusunu inş.ve inş aşılama tutar.ama psikolojik olarak rahat olmaya çalışın.çünkü benim abimlerinde 6 yıl olmadı aşılamada tutumuyordu meğer yengemkafasına çok takmış çocuk olayını ve başka sorunları psikolojik destek aldı rahatladıktan sonra inanmazsın 2 ay sonra aşılama tuttu.şuan ikiz bebekleri var 5 aylık 1 kız 1erkek.darısı senin başına inş.

kardeş can'dır. abim benim nefesim, kalp atışım, sıcacığımdır.

rabbim yokluğunu yaşatmasın inş.

ALLAH (cc) hayırlı zamanda hayırlı evlat versin inş herkese de size de

bende 1 çocuk az diye düşünüyorum ama bir taraftanda
yanlız kalmasın,bir kardeşi olsun diye yapıyoruz,sonra büyüyüp
evlendiklerin de bir çoğu uzaklaşıp,birbirinden soğuyor
Rabbim hayırlı kardeşler nasip etsin inşallah

Biz 7 kardeşiz, annem de babam da bizi büyütürken çok zorluk çektiler, hala da çekmeye devam ediyorlar.. Ama Allah onlardan razı olsun,
iyiki de bu kadar kalabalık bi aile olmuşuz.. Rabbimin takdiri neticede ama onlar birer vesile.. Ne aileler var bakamayız deyip bebeklerini öldürüyorlar..
Şimdi başım sıkıştığında arayabileceğim bir sürü kardeşim var.. Çok mutluyum..
Çocuğunuzun da bu mutluluğu hakettiğini düşünüyorum..7 kardeşi olsun demiyorum tabi ama kesinlikle tek başına bırakmayın..

Bir kararsız da benim… ama benim yaşım da kritikte.. 33 yaşındayım. Hızlı karar vermem lazım..
Hayat çok zor eskisi gibi değil. Hem maddi hem manevi olarak. Şimdi herkes çocuğuna en iyisini vermeye çalışıyor. 1-2 ay giyip atma pahasına dahi olsa en iyisini almak istiyor. Büyüdükçe masraflar farklılaşıyor ve artıyor bence. Maddi olarak gözüm korkmuyor ama şu an her şeyimin tek sahibi kızım. Bir de yorgunuz.. zamane çocukları da daha bir yaramaz sanki, onların kişilik haklarına saygı duyacağız diye tepemize çıkıyorlar…kızım 3 yaşına yaklaştı 2 sene sonra doğurmuş olsam kızım 5 yaşında 5 yıl daha sil baştan… yani 40 yaşında en küçük çocuğum 5 yaşında… biraz dinlenmek istiyorum..
Ama yalnız da kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir çocuğa verilecek en güzel hediye kardeşinin olması..
Kararsızları oynuyorum işte..

5 yaşında bir kızım var ve yaşım 29

İstanbul'da ikamet ediyoruz ve gurbetteyiz kimsemiz yok burada..,

Çok zor o sebeble tek çocukla kalmayı düşünen bir anneyim..Çalışan bir anneyim üstelik eger 2.bir çocugum olursa çalışamam bu sebeble de düşünmüyorum..,

Sil baştan birdaha başa dönmek bir çocugun sorumluluğunu daha üstlenmek için hiç hazır değilim..Tek çocukla kalmayı düşünüyorum..

Devir tamamiyle maddiyata yönelik..Eskiden bir ayakkabı ile bir kıyafet ile seneyi deviren bizlerin devrimizle alakası yok artık bu devrin.

Herşey paraya endeskli..2.bir çocuga bakabilecek güçteyim elbette maddi anlamda ama ben sanırım fazla detaylara inen biriyim..

Üstelik çocugum ateşlendiginde bırakacak kimsem dahi yok bu gurbet ellerde..İşyerimden izin alıp çocuguma öyle bakıyorum..

Psikolojik olarak ele aldığımda hazır olmadığımı görüyorum bu durum aşırı fobi oldu bende..

Kızım dediğim gibi 5 yaşında yapmaya kalksam bu çocuk okula başlıyor seneye ve zor bir süreç bizi beklemekte hem çocuk hem kızımın okulu sanırım yapamam..

Biz 4 kardeştik mesela birbirimize manevi anlamda elbette destek oluyoruz ama herbirimiz gurbetlerdeyiz..4 çocugun maddi külfetini siz düşünün artık..Zordu memur bir baba için 4 evlat büyütmek..

Bir de başlangıçta maddi sıkıntının olup olmaması bence göreceli bir kavram. yani kimi alır çocuğuna pazardan ayakkabı, kimi alır nike vs zorlandım der.. bu tamamen başlarda standartlarla ilgili. ancak çocuk büyükçe küresel bir sorun haline dönüşüyor.. bir iki kreş fiyatı sordum biri 750TL biri 900TL.Daha pahallıları kesin var. bu rakamlar bile fazla..
çocuklar şimdi dershaneye de gitmiyor butik dershane kavramı çıktı. 3-5 kişilik guruplar. lise 1 e giden bir arkadaşımın oğlu var bu butik dershane için ayda çok astronomik bir rakam ödüyor. maddi kavram çok genişledi bence.çocuklar artık prinç unu yiyip, sıradan ayakkabı giymiyor.

karde$siz olmaz diye du$ujnuyorum
bigun size bi$ey olursa( ALLAH KORUSUN ama fani dunya bu ) onlar birbirine kenetlenir sirtini verir
karde$ karde$i biçaklami$ geri dönüp kucaklami$ derler
çocugunuza birakacaginiz en buyuk miras bi karde$ olmali ..

benimde 3 çocuğum var.2 erkek 1 kız.bazen 4. yü düşünüyorum tabi çevremdekilerin laflarıyla bir kızın daha olsun ileride çok pişman olursun diyorlar.birde kızım ''anne benim kızımın teyzesi olmayacak mı?''deyince üzülüyorum.bir kızım daha olsun diyorum.ama benim canavarlar kavgaya tutuşunca ne işin var 4. çocukla bunlarla baş edemiyorsun deyip vazgeçiyorum:)

Benim de 1 kızım var ve tek çocuk olarak kalacak
Çünkü ona her şeyin en iyisini vermek istiyorum, en iyi okullara göndermek, en iyi yerlerde tatil yaptırmak, en güzel giysileri, oyuncakları almak, ilerde her şeyim ona kalsın istiyorum.
Şu an maddi olarak iki çocuğu kaldırabilecek durumdayız ama ilerisi ne getirir belli olmaz, 1 çocuğa her zaman iyi imkanlar sunabilirsiniz ama 2 olunca zorlar...
İlgimin ve sevgimin de bölünmesini istemiyorum...

haklısın aslında ama.tüm ilgimi sevgimi kızıma vermek istiyorum.2.çocuğumla ilgilenirsem 1 .çocuğumu üzerim diye çokk korkuyorum.

canım tabiki herkesin fikri kendine ama ben tek çocuğum ve benim annem babam çalıştığı için benden 2 sene kadar ayrı kalmaak zorunda kalmışlar bana ananem bakmış.gelelim konuya ben bütün bunlara rağmen anne ve babamı kendilerini düşünüp beni yalnız bıraktıkları için bencillikle suçluyorum.bu arada benim bir kızım var 3,5 yaşında ve şuan hamileyim her şeyime Allah razı olsun annemle babam yardım ediyor. yani kardeşinin olmaması gerçekten kötü mutlu olsan üzgün olsan herşeyi herkesle paylaşamıyorsun.ama karar sizin yinede

ben 12 yaşıma kadar tek çocuktum, çok özenirdim arkadaşlarıma,
sonradan bir kardeşim oldu ama yaş farkımız çok olunca kardeş gibi değilde çocuğummuş gibi
büyüttüm onu,paylaşımlarımız olmadı, sırlarımız olmadı, ben evlendim ayrıldım baba evinden,
şimdi o tek kaldı,yapayalnız,keşke bir kardeşim daha olsaydı yada ablam burda olsaydı diyormuş

demek istediğim yaş farkı çok olmadan 1 kardeş daha olması iyi olur.
benim imkanlarım ve sağlığım el verirse 3 çocuğum olmasını isterim ama kısmet tabiki.

sanki ikinciyi evlatlık alacak gibi yazmışsınız :)
o da sizin öz yavrunuz olacak sonuçta.. ilgim sevgim bölünmesin diye tek çocuk yapan anneleri bi türlü anlayamıyorum..
biz 3 kardeşiz.. babasız büyüdük.. annem hastalandığında onun başında beklerken, ben ağlarken sırtımı sıvazlayan erkek kardeşimdi.. kız kardeşim ona bişey olursa ben naparım derken, biz kardeşiz, ne olursa olsun, başımıza ne gelirse gelsin her zaman birbirimizin yanında olacağız diyen bendim..
babalarıyla gezen,oturan,gülen kızları gördükce, erkek kardeşim dikkatimii başka yere çekmeye çalışırdı
canım benim.. o bize yardım getmeye çalışırdı da kimbilir onun içinde ne fırtınalar kopardı...
birbirimizi hep koruduk kolladık..
iyiki varlar..
iyiki benim kardeşlerim... yaşadığımız sevinçler,acılar ortak...
benim oğlum 3 yaşında, kızım da 1,5...
kızıma sesimi yükselttiğim zaman, oğlum sanki dünyaları yakacak gibi karşıma dikilip kardeşime bağırma sakın diye meydan okuyo bana..
daha 3 yaşında ya...
kardeş candır, her eve bir tane lazımdır...

büyük oğlum 12 yaşına, küçüğü ise 1 yaşını bitirmek üzere. oğlum büyürken çok hem sağlık hem evlilik sorunlarımdan dolayı 2. yi hiç düşünmemiştim. yıllar geçipte oğlum büyümeye başlayınca çok kardeş istedi. sınıf arkadaşlarının kardeşleri oldukça neredeyse depresyona girdi. çocuğa maddi olarak imkanlarının kısıtlanacağını düşünenlere tavsiyem, çocuğa vereceğiniz hiçbişey bir kardeşten daha önemli olmuyor. ne alırsanız alın, ne yaparsanız yapın çocuk bunları paylaşacak kardeş arıyor mutlaka. herkese fazla arayı açmadan mutlaka 2 yada 3 çocuk sahibi olun diyorum. kardeşi olduğu için çok mutlu fakat paylaşımları yok.

benimde bir kızım var
oğlumda olucak inşallah
başta kararsızdım ama baktım ki kızım yapayanlız büyüyor kuzenleri kardeşleriyle oynarken benim kızım yanlız, ve bir gün arkadaşımla telefonda konuşurken (kendisi doğum yapacaktı ve kızım yaşında kızı var) ağlamaya başladı ne oldu kızım dedim elifin ve diğer herkesin kardeşi var ben yanlızmı kalcam dedi (telefonda konuşurken anlamış) hemen kararımı kesinleştirdim.
insan büyüyünce mutlaka bi kardeşe ihtiyaç duyuyor
çocuğunuzu bundan mahrum etmeyin

ilerde bi kızım daha olmasını istiyorum allah nasip ederse

Son düzenleme:

benim 4 yaşındaki oğlum da 3 aylık bebeğimi yaramaz diye sevdiğimde karşı çıkıyor yaramaz değil o akıllı diyor hiç laf söyletmiyor bir de bebeğimiz abisinin yatağına yatırınca ortalığı yıkıyor olsa bile susuyor ve onunla uykuya dalıyor geçen gün birlikte uyumuşlar uyurken de iyice birbirlerine sokulmuşlar eşimi çağırdım gösterdim şunların hallerine bak diye e tabi kardeş onlar en rahat birbirlerinin yanı dedi eşim

benim fikrim 1 tanede olsa kardeş yapın çocuğunuza. ben kardeşsiz büyüdüm, büyümek iyi güzelde annem vefat ettikten sonra yalnız kaldım babamda başka bir kadınla evlendi onunda 1 oğlu var ama insanın kendi kanı gibi olmuyor tatsızlıklar çıkıyor hep. zaten sevmiyorumda o çocukla annesini her neyse yalnızlık zor insanın sırtını yaslayacağı bir kardeşi olması çok güzel bence Rabbim banada verirse bende 2 çocuk düşünüyorum inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…