• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? Kardeş mi? Lütfen yardım..

Tek cocugum burada isler hic iyi degil evet cocukken sahaneydi her sey toz pembeydi tum ilgi bana tum imkanlar bana vs vs ama yas 30 oldu hayatin gercekler heyy biz burdayiz demeye basladi ve kardes yoklugunu okadar cekiyorum ki. Anne baba öldugunde kardes dayanaktir bende yok mesela basim skistiginda alo gel diyebilecegim kiz kardes veya erkekte yok. Ameliyat durumum oldu yanimda kalacak kisi bile problem oldu kim olabilir kim gelebilir esiminde yok kiz kardesi. Tabi biri bulundu illaki yanima ama kardesin olacakken kuzenin oldu. Bunlar sadece basit ornekler bu sekilde yuzlercesi var her gun karsina cikiyor kardesim olsa boyle olmazdi bu isim daha kolay olurdu dedigim cok sey var. sahsi fikrim hic bir cocuk bu dunyada tek basina birakilmamali. Kardes varliktir servettir degerini bilin
Canım Valla benim bir ablam var bir abim var yaşını başını da almış insanlar ana olmasalar daha iyiydi sadece üzüntülerini gördüm ameliyat olsam gelip kalmazlar evime bir şey alsam kıskanır istemezler ameliyat olsam gel sen bana bak ben daha hastayım derler 7 aylık hamileydim başka şehirde yasiyordum tasiniyorum gelmeyeceğini biliyorum ama ablama gel yardım et dedim sen gel bana yardım et dedi ve ben onların her başı sıkıştığında geceleri uyuyamayan oturup ağlayan ya da o ihtiyacı karşılamak için her şeyi yapan ben artık buz gibiyim resmen enayi yerine koyulmusum iki sene önceye kadar

Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Benim dört kardeşim var iyikide var olmasaydı en azından bir kardeşim anneme ömür boyu kızardım neden beni kardersiz bıraktın diye sorardım kardeş candır yarın bir gün anne baba hayatta olmayınca benim bir kardeşim var diyebilsin çocuğunu dusunmelisin bence

Tek çocuğum tedavi ile olmuşum zaten, annem derdi olsaydı 3 kardeş olursunuz nasip.. Annem gitti ve ben koskocaman dünya da bir başıma kaldım aile bağımız güçlü ama olmuyor kimse kardeş gibi.. Eşim 4 öz kardeşler ve anneleri babaları küçükken ayrılmış ama onlar öyle bağlı ki hayalim hep öyle kardeşlik yapan çocuklarım olsun kızım 2016 da doğdu oğlum 2018 evde birlikte oynuyorlar çocukluğum anneme canım sıkılıyor demkle geçti o yüzden hiç tek çocuk düşünmedim 🤗

Edit Annnemi 6 aylık evliyken kalp krizi nden kaybettim.. babamla birlikte maa aile yaşıyoruz onu tek bırakmadım ama inanın çok büyük sorumlulukları var

Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.
Benimde bi kızım var 2. Ye hamileyim şimdi aralarında 3 buçuk yaş olacak kardeş candır olsun bitane daha benim kızımda 10 çocuğa bedel akşama kadar oturmuyorum desem doğru olur ama kızımın evde gülmesi kahkası koşması zıplaması dağıtması bile çok güzel 1 saat uyuyor ya ozaman öyle özlüyorum ki diyorumki sesi olsun da dagıtsın annelik işte sen bilirsin yinede rabbim eksikliklerini acılarını göstermesin

Canım Valla benim bir ablam var bir abim var yaşını başını da almış insanlar ana olmasalar daha iyiydi sadece üzüntülerini gördüm ameliyat olsam gelip kalmazlar evime bir şey alsam kıskanır istemezler ameliyat olsam gel sen bana bak ben daha hastayım derler 7 aylık hamileydim başka şehirde yasiyordum tasiniyorum gelmeyeceğini biliyorum ama ablama gel yardım et dedim sen gel bana yardım et dedi ve ben onların her başı sıkıştığında geceleri uyuyamayan oturup ağlayan ya da o ihtiyacı karşılamak için her şeyi yapan ben artık buz gibiyim resmen enayi yerine koyulmusum iki sene önceye kadar
Haklisin sende herkesin yasam sartlarina gore ve karsindakilerin karakterine gore degisiyor.

Haklisin sende herkesin yasam sartlarina gore ve karsindakilerin karakterine gore degisiyor.
Bence yetiştirilme tarzı ile alakalı olabilir , biraz da bizim elimizde çocuklar arasında haksızlık yapmadan paylaşmayı öğretirsek sorun olmaz
Eskiden işten güçten anneler çocuklarını doğru düzgün görmüyormus bile sevgisiz büyütülen çocuklar 😕

Bence yetiştirilme tarzı ile alakalı olabilir , biraz da bizim elimizde çocuklar arasında haksızlık yapmadan paylaşmayı öğretirsek sorun olmaz
Eskiden işten güçten anneler çocuklarını doğru düzgün görmüyormus bile sevgisiz büyütülen çocuklar 😕
Kesinlikle katiliyorum. Ailemizdeki insanlarin esimizin kardesimizin iyi veya kotu olmasi tamamen bizim elimizde degil. Kisinin iyiligini merhametini veya kotu olmasini belirleyen etken cok. Benimde tanidigim insanlar var keske onun gbi abi olmasaydi kardes olmasaydi diyen cok kotu olaylar yasamis olan. Kardes evlat yarisidir anne baba yarisidir kotuyu dusunursek ozaman hic cocuk yapmayalim dunya yasanacak bir yer degil tipki kardeslerin anlasip anlasamiycagini bilmedigimiz gbi cocuklarimizin basina hayatta ne geleceginide bilmiyoruz. Yasamadan bilemeyiz.

Back
X