- 7 Ağustos 2025
- 74
- 90
- 3
- 19
- Konu Sahibi heybenkimmmm
-
Küçükken tek çocuk olmak mükemmel. Ama büyüdükçe biraz dert oluyor . Tabi ki 5 kardeş olup düşman gibi olanlar da var ama nasip işte....Sekiz kardeşiz. Bir tane çocuğum var. İkinciyi düşünmüyorum diyordum. Ta ki şu yazını okuyana kadar
Tek çocuk musunuzArtırıyorum benim ve ebeveynlerimin yaşı daha büyük, kuzenlerim yurtdışında ve hiç bilmediğim bir şehirde bütün arkadaşlarımı geride bırakıp herşeye yeniden başladım
Evet ve ailemden uzakta yaşıyorumTek çocuk musunuz
Keşke bende tek kardeş olaydımBen tek çocuğum ve bu yaşıma kadar bunu dert etmedim . Ama annem 43 babam 50 yaşında. Onların yaşlandığını gördükçe içimi korku kaplıyor. Ben ocakta 21 olacağım . Böyle onlar göçüp gidince ben yalnız kalacağım düşüncesi aklıma geldikçe gözlerim doluyor . Anne babama sarılıyorum sürekli. Biliyorum çok abartıyorum ama korkuyorum da. Arkadaşlarım vardı. Onlar da ilgi alakayı kesti . Onları kardeş yerine koyuyordum bir nevi. Kuzenlerim var 2 tane ananem onlar senin kardeşin siz 3 kardessiniz diye büyüttü bizi . Kardeşim yok diye onları kardeş gördüm. Aramız da çok iyi birbirimizi severiz . Kavga da ederiz ama gün sonu gene barışırız. Bir gün akrabam geldi bize. Ben dedim hiç kardeş eksikliği hissetmedim. Kuzenlerim bana kardeş gibi oldu birlikte büyüdük diye . O da dedi ki : zor zamanda onlar birbirine siginir sen yapayalnız kalırsın kimse kardeş gibi olmaz dedi . Ben de çok üzüldüm. İnsanları kardeş yerine koymak da istemiyorum çünkü bi darbe aldığım zaman gereğinden çok üzülüyorum.. aranızda tek kardeş olan var mı?
Bende üniversiteye gidecegim bu sene . Ailemden uzaklasacagim için bir yandan üzgünüm bir yandan da yeni hayat için çok heyacanliyimEvet ve ailemden uzakta yaşıyorum
Evet gideceğim bu seneHepimiz faniyiz ve her canlı ölümü tadacaktır. Eninde sonunda öleceğiz yani. Korkup endişe etmen çok normal ama bir sürü kardeşi olup hayır görmeyen, düşman gibi olan insanlar da var. Üniversite okuyup kendi hayatını kurmaya çalışmalısın.
Yerleri değişelim mi ? Benim aile delirme garantili ama olsunnKeşke bende tek kardeş olaydım
Bizimkiler de Tırlatma garantili al hepsi senin olsunYerleri değişelim mi ? Benim aile delirme garantili ama olsunn
Tabi ki o da ihtimal ama biraz hüzünlendim istee35 yaşındayım, bekarım, tek çocuğum, babamı kaybettim, kuzenlerimin ikisiyle alakamız yok (birinin yurtdışına taşındığını 1,5 yıl sonra tesadüfen öğrendim), diğeriyle de aramda 15 yaş var.
Allah gecinden versin anneme bir şey olduktan sonra ben de yalnız kalacağım. Ama bunu dert etmem hiçbir şeyi değiştirmeyecek. O yüzden elinizde olmayan, değiştiremeyeceğiniz şeyleri dert edip bugünlerinizi zehir etmeyin.
O günler geldiğinde belki evli, çocuklu olursunuz. Niye illa yalnız olasınız ki?
Yook benimkiler bana yetiyorBizimkiler de Tırlatma garantili al hepsi senin olsun
Bende üniversiteye gidecegim bu sene . Ailemden uzaklasacagim için bir yandan üzgünüm bir yandan da yeni hayat için çok heyacanliyim
Senin farkın güzel bir ailenin olması ve mutlu, huzurlu bir yuva. Ama konfor alanından çıkmadan büyüyemezsin kiO çemberden çıkacak olmak her insanı huzursuz ve gergin hissettirir, ama emin ol o suya girip alışınca iyiki girmişim diycek ferahlıycaksın. Ailen hep orda istediğin zaman görebilirsin, sen hep o ailenin bir parçası olarak kalacaksın, uzun ömürleri olsun
Başlarda böyle hissetmen normal kuşum geçecekNe kadar şanslı olduğunu unutma sakın, herkes seninki kadar güzel bir aileye ve bu duygulara sahip olamıyor. Varsın kötü hissetmenin nedeni bu olsun
<3Başka bir konuda size benzer durumda olan bir arkadaşa yazdığım yorumları buraya bırakıyorum
Annen baban çok gençmiş. Artık insanlar o yaşlarda ilk çocuğunu doğuruyor.Ben tek çocuğum ve bu yaşıma kadar bunu dert etmedim . Ama annem 43 babam 50 yaşında. Onların yaşlandığını gördükçe içimi korku kaplıyor. Ben ocakta 21 olacağım . Böyle onlar göçüp gidince ben yalnız kalacağım düşüncesi aklıma geldikçe gözlerim doluyor . Anne babama sarılıyorum sürekli. Biliyorum çok abartıyorum ama korkuyorum da. Arkadaşlarım vardı. Onlar da ilgi alakayı kesti . Onları kardeş yerine koyuyordum bir nevi. Kuzenlerim var 2 tane ananem onlar senin kardeşin siz 3 kardessiniz diye büyüttü bizi . Kardeşim yok diye onları kardeş gördüm. Aramız da çok iyi birbirimizi severiz . Kavga da ederiz ama gün sonu gene barışırız. Bir gün akrabam geldi bize. Ben dedim hiç kardeş eksikliği hissetmedim. Kuzenlerim bana kardeş gibi oldu birlikte büyüdük diye . O da dedi ki : zor zamanda onlar birbirine siginir sen yapayalnız kalırsın kimse kardeş gibi olmaz dedi . Ben de çok üzüldüm. İnsanları kardeş yerine koymak da istemiyorum çünkü bi darbe aldığım zaman gereğinden çok üzülüyorum.. aranızda tek kardeş olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?