Tek cocuk olmak ve yalnız kalacağım korkusu

İlerdeki kocamın kafa dengi kardeşleri (bundan pek emin değilim ) ve tatlış bir babası olması tek temennim dsdsha. İnsan babasını seçemiyor ama kayınbabasını seçebilir sonuçta

Allah her şeyin hayırlısını versin ama depremi zor atlatan kuzenimin kardeşleri geçmiş olsuna bile gelmedi yani zor günlerinde bile yanında olmuyor bazı kardeşler , dayım teyzem anneme kazık attı amcam babamı dolandırdı , böyle olacağına hiç olmasın kardeş, korkunuza hak veriyorum ben de eşim çocuğum yok ilerde ne yapacağım diye korkuyorum, belki güzel bir yuva kurarsınız çocuklarınız torunlarıbız olur inşallah

Çevremde bildiğim 3 aile var 1 tanesi 4 kardeş diğer ikisi 3 kardeş. Kardeşler birbirleri ile görüşmüyor asla. O nedenle korkuya kapılmayın, hayatı yaşayın. Korktuğunuzu çekersiniz. Güveneceğiniz tek liman yine kendiniz olsun.

Ay annen gencecik deli misin çocuğum niye şimdiden bunu düşünüyorsun. 40 yaşında 8 yaş tek çocuk annesiyim. Yalnız kalmaz neden kalsın. Evlenir çocuk yapar belki yapmaz arkadaşıyla kuzeniyle de takılır.
İleri senelerde evlenince kardeşler ayrı evde yaşıyor yine yalnız kalıyorsun.
Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Ailen de henüz çok çok genç.

Bak sen kardeşin yok diye üzülüyorsun ama emin ol çoğu insan da ‘keşke tek çocuk olsaydım’ diye özeniyor Kardeş olunca da kavgası, kıskançlığı, miras derdi eksik olmuyor. Senin en azından çikolatan, odan, ilgin hep sana özel Kuzenlerin de var, onlar da kafi. Yani aslında gayet şanslısın.

İki kardeşiz. Keşke olmasaydı. Faydası yok zararı var. Kızım tek çocuk. Öyle kalmaya da devam edecek.

Bende tek çocuğum, bizim aile genel olarak üremez herkesin tek çocuğu var. Anne tarafı için konuşuyorum. Babamın başka kadından 3 çocuğu daha var, birbirimizi çok seviyoruz, en büyükleriyim ama takdir edersiniz ki tam anlamıyla kardeş gibi değiliz. Bir tek erkek olanla çok çok yakınız.
Benim de tek çocuğum var, ikinciyi düşünmüyorum.
Kardeş olup iki karış toprak için birbirini öldüren de var, birbirine kenetlenen de var. Bir kardeşiniz olsaydı ne olacağını bilemezdiniz, belki de sizin için hayırlısı buydu. Bunları düşünmeyin.

Özellikle anne baba yaşlanıp hastalıklarla uğraşırken cidden kardeşin kıymetini anlıyorsunuz.Yoksa tüm yük tek çocukta kalıyor.Hep derim hayırsız kaynım bile kayınvalidemin ameliyatında refakatçi kaldı.Eşime ya tek olsaydın dedim hep.Hadi deyince bakıcı bile bulunamıyor. İnsan elbette baksın diye çocuk doğurmaz ama bu dünyanın bin türlü hali var,insanın başına her şey gelebilir.O çocuğa tek başına yük olmamak için dahi birden fazla olmalı çocuk sayısı.

Bu nedenle 9 yaş arayla ikinci kızımi doğurdum.belki sahip çıkarlar birbirlerine .biz iki kız kardeşiz ablamla hiçbir zaman sağlıklı bir ilişkimiz olmadı bana manevi olarak çok zarar verdi ailemle onun yüzünden aram açık çünkü sorunlu olan idare ediliyor ve bendende idare etmem isteniyor ve ben tükendim.kizimla gurbette yalnızdım kızların bana yoldaş oldu.ablamin ailemin eksikliğini hissetmiyorum.sen de aileni kurduğunda evlatların olduğunda bu sorun olmaz.en yakın arkadaşlarımi 30 yaşından sonra buldum.simdiden karamsar olma herşey yoluna girer.

2 ablam var ama görüşmüyoruz. Bir kuzenim var onunla kardeş gibiyiz, kardeşten öte.

O da kardese bagli ama.
Anneannem yatalak oldugunda senelerce annem bakti. Dayim haftada bir gun bir saat geldi gitti. Hatta anneme "yardimci" olmak için yengem yemek yaptiginda arabayla onbes dakikalik yoldan getirmeyip annemi aradi "x yemek yapti gel al" diye.

merak etme kardesin olsa annen baban ölünce mal kavgasina dusman olurdunuz:)
ayrica annen 43 yasinda, benden 9 yas buyuk
ben gençliğimin baharında, daha coluga cocuga karismamis, dondurma görünce ziplayan biriyken anneni nasil yasli yaptin? gencecik kadin .
allah kaza bela hastalik vermezse bir kirk yili var ölmesine. o zamana zaten siz artik toruna karisirsiniz

İki kardeşim var, Allah uzun ömür versin ama anne babamın ardından bana sadece problem yığını olarak kalacaklar. Bazen tek çocuk olmak daha büyük bir lüks inanın

Ben de tek çocuğum, anne ve babam 70 yaşlarında ve ben 44 yaşındayım, çocuğum da yok. Aynı endişe yıllardır beni de düşündürüyor artık tek hedefim elden ayaktan düşersem kimseye muhtaç olmayacağım şekilde hareket ederek bundan sonra ki yıllarım şekillendirmek.

Gerçi çocuğum ve kardeşim olsa da aynı şeyi yapardım ama demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, bende kuzenlerimle beraber büyüdüm inanılmaz yakınız ama öz kardeş gibi olmuyordur illa ki fark vardır.

Bence tek çocuk olmak harika birşey bunu isterdim Fakat olanı kabullendik.Kardesin olsa idi sağlıklı olacağının garantisi yoktu .Hayatda binbir senaryo var .Herkesin sonu kendinde saklı .Hayatınızı iyi yaşayın sorumluluk dediğiniz şeyi paylaşmak yerine iki mal için birbirinin gözünü oyanlarda var .Üstelik artık aile kurdum sonsuza kadar mutlu yaşadık diye bir efsane de yok .Kısacası belki bugün son gününüz.Bu fikirle yola çıkın hayatı tüm getirdiklerine olduğu gibi sarın.Doğrusu ve güzeli bu .Derdi az bir hayat dilerim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…