Tek Çocuk Olmak

valla o öyle olmuyo işte kızlar ya, nasıl ki çocukluk arkadaşlarınızla aranızda uçurumlar oluştuysa kardeşlede oluşabiliyo, yani uçurum derken farklı gelişip değişiyosunuz, kardeşin olması çocukken güzelde yetişkinlikte aynı yakınlığı yakalayamabiliysunuz özelliklede her iki tarafta evlendikten sonra nedense... insan arkadaşlarını kendi seçtiği için kardeşten öte anlaşabiliyo bazen.. ama tam tersi olanlarda kesinlikte vardır, hayır biz öyle değiliz diye kimse tepki göstermesin, tabii kide yetişkinliktede çocukluktaki yakınlığı koruyan vardır
ayrıca, ölüm herkese eşit mesafede bence, kimin ne zaman hangi sırada öleceği kesinlikle bilinemez
insanlar yanlız doğar ve yanlız ölür zaten, mutluluk için bi kardeşe ihtiyaç olduğu tamamen yanılsama, aynı mutlu olmak için illa bi partnere ihtiyaç olduğu yanılsaması gibi...

Son düzenleme:
tek çocuğum evliyim ve oldukça yaramaz bir kızım var tam bir canavar. ama yinede ir çocuk daha düşünüyorum sabaha kadaruyusun diye uğraştığım tuvalete bile girmeme izin vermediği halde ikinci bir çocuk düşünüyorum çünkü. üzgün yada mutlu olduğunuz her durumda ne kadar en yakın ardaşlarınız yada anne babanız olsa ki arkadaşlarım başka şehirde olmasında rağmen ihtiyacım var diye sabah arasam akşama evimde olurlar annem babam sürekli yanımdadır ama hayatta hiç birşey kardeşin yerini tutmuyor. ben hala annem ve babamı bencillikle suçluyorum kendi zevkleri için beni yalnız bıraktıklarını ida ediyorum ki benim annem çalışıyordu ve benden 4 sene uzak kalmak zoruda kaldığı için başka kardeşim yok bunuda biliyorum. kimse kusura bakmasın ama bu tek başına verilecek bir karar değil bazıları tek çocuk olmaktan memnun olabilir onlara lafım yok ama çocuğunun ne düşüneceğini bilmeden en düşünmüyorum demek bence bencillik.kimse alınmasın ama ben böyle düşünüyorum

Ben de bencillik olarak katılamayacağımı belirtmek isterim.Sırf çocuğum yalnız kalmasın diye esasen istemedikleri çocuğu yapmaları..
İlk çocuk bile,eşler hazır değilse yapılmamalı.Ben çocuğuma madden hiçbir sıkıntı oluşturmamalıyım.O'na yetişmesi için olabildiğince rahat ortamı sağlamalıyım.Keza manen de..Manen de ferah olayım ki O da rahat olsun.Öbür türlü belki sıkıntılarımı istemeden çocuklarıma yansıtacağım?Buna da içim razı gelmezdi açıkçası.
Şu da var,ben bir zorlukla karşılaşsam bunalsam derim ki en azından ''Yok yok yani..'' belli bir şey bu.
Ama insanın kardeşi varken bir yardım görememek çok daha acıtıyor kalbi.Vefasızlığın yükü,yalnızlıktan daha fazla.
Annemler altı kardeş..Hani?Hiçbiri yok.
Babamlar üç kardeş.Onlar da yok.

Ben de sizinle aynı dusuncedeyim benim oglum da su an 19 aylik ve asla ama asla 2.bi cocugu dusunmedim yalnız su an esim illa bi tane daha olsun diye tutturdu bi kardesi olsun yalnız kalmasin diyo.Ben sucluluk duygusu yüzünden yapmak istemiyorum sanki oğluma haksızlık yapicam gibi geliyo ve mutsuz olucak gibi hissediyorum bu konu iyice bunalmama sebep oldu biz 4 kiz kardesiz ve birbirimize cok bagliyiz nerdeyse hergün görüşüyoruz hepimiz evliyiz çocuklarımız var eşim de simdi yalniz olsan nasil olurdu bunu ddüşün diyo off iyice kafam karisti neyse velhasil kelam 3 gündür hapimi biraktim ve calismalara basladik hayirlisi..Arada bi icimi sucluluk duygusu kaplamiyo degil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…