• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek Çocuk Olmak

kimisi diyor tek çocugum bi ablam olsaydı dar günümde bana destek olurdu
üzüntülerimi paylaşırdım.

kimisi de diyor. kardeşi olanlar çokmu iyi.
hep aile içi problem.
olmasa daha iyi diyor.

benim eşim tek çoocuk..
çok zorluk çekmiş hayatta herşeyini kendi yaptı.
çok zorlandı desteği hiç yoktu.
bi abisi olsaydı yada bır ablası belkı daha farklı olabılırdı.
kaynanam benım başıma kaldı.
bi kızı olsaydı bırazda ona giderdi o bakardı.
benım üstüme kaldı :1:

hep aile içi problem.
olmasa daha iyi diyor.

benim eşim tek çoocuk..

En azından görümce+kayın+elti derdiniz yok.Bazen varlıkları faydadan çok zarara sebep olabiliyor..:61:

Ben tek çocuğum öncelikle tek çocuk olmanın çok artısı var örneğin bütün aile hep sizle ilgilenir ya da 2 kişiye bölüştürelecek para sadece size ayrılır.Bunlar güzel detaylar
Benim annemler 4 kardeş
3 ay önce dedem vefat etti.Annemin ve kardeşlerinin tutunacak kimseleri kalmadı kendilerinden başka
.Annem belki kardeşleri olmasa atlatamazdı bile

Bunu kendim de düşündüm Allah gecinden versin ama annem ve babam vefat ettiğinde ben tek kalıcam.Arada sırada düşünürüm keşke abim ya da kardeşim olsaydı diye
Biraz uzun oldu ama anlatabilmişimdir umarım :)

Merhaba,ben ailemin tek çocuğuyum. Küçükken çok isterdim bi kardeşim olsun diye , numaralar yapardım filan :1: benım açımdan kötü yanları
aşırı üstüme düşülmesi..
bunun dışında tabiki kardeşlik duygusunu bılmemek çok kötü :50:
ama paylaşım konusunda kesınlıkle paylaşmayı bılmeyen bırı degılım . yani kıyafetlerımı eşyalarımı arkadaşlarıma verırım öyle şeylerın hesabını yapmam.. yapı meselesi belkıde bılmıyorum.yada aılenın yetıştırmesıyle ılgılıdır.. kuzenlerım var onların etkısı oldu ben ufakken sık sık goruşurduk .. yanlız hıssetmedım kendımı buyudum halada hıssetmıyorum bu yuzden.. benımde babam ıstememıs baska cocuk.annem hep çok ıstedı..ilerisini dusunuyo bıze bısey olsa ablan kardeşin abın olsa daha ıyı olurdu dıye. ama nasıp kısmet suan 21 yasındayım tabı artık annemde dusunmuyo , kafayada takmıyo :) benım soylıceklerım bunlar buarada allah bagıslasın bebegnızı :nazar:

Bende hep anneme kızmışımdır 4 çocuk en küçük kardeşimi ileri yaşta doğurdu ondan dolayı zeka özürlü ben ise tek çocuk doğurdum çalışmam gerekiyordu ayrıca 2 çocuğada tahamülüm yoktu eşim simetri ve titizlik hastası

eşim tek çocuk ve bundan oldukça şikayetçi
biz 5 kardeşiz bizim eve her gittiğimizde hüzünleniyor
anne ve babasının tüm sorumluluğu ona kaldığından genelde bunalıyor ve kendisi de en ufak bir şeyde ailesine ihtiyaç duyuyor
bana 2. çocuk konusunda baskı yapıyor
açıkçası ben istemiyorum
yaşadığım dünyaya da kendime de güvenim yok 2. konusunda
kızımı büyütmek oldukça zor zaten
evet ben de kardeşlerimi çok severim ablalarım özlellikle benim için büyük şans
fakat kaç kardeş olup düşman olan insanlar da tanıyorum herkes bir olmuyor
kendisi tek çocuk diye bana 2 çocuk diretmesi yapmasını da bencilce buluyorum zaten bu konuda da tartışıyoruz
şu anda 2. yi asla düşünmüyorum
çevredekilere gelince onları aslamutlu edemezsin bekarsan evlen evliysen çocuk yap çocuk yaparsan 2. yi yap ,2 si kız sa oğlan yap ,oğlansa bir de kız yap
millet onun bunun hayatına karışmaktan vazgeçse çağ atlayacağız zaten

ben tek çocuğum
annemin de hayattaki tek varlığıyım
o yüzden annem bazen bana sarıyo, bazen aşırı üstüme düşüyo, çoğu şeye izin vermiyo, bunalıyorum ama bazı özel durumlardan dolayı ona da hak veriyorum
hani bi ablam veya kardeşim olsa her şey daha farklı olabilirdi ve annemin o zaman bana karşı tutumu 2'ye bölüncekti, ben de biraz nefes alabilirdim sanırım
bir de yine bazı özel şeylerden dolayı beni evde tek bırakamadığından çalışamadı. bi kardeşim olsa birbirimize göz kulak olabilirdik. ben de daha az aklı kalırdı anneciğimin
biz sevgilimle 2 çocuğumuzun olmasını istiyoruz, hatta ailede çok ikiz var belki de ikiz olur, bi erkek bi kız :97:

Kardeş kardeşi bıçaklamış dönmüş yine kucaklamış derler.Biz iki kardeşiz.Eskiden bir tane daha kardeş asla istemezdim.Küçük kardeşim,evin tek kızıyım ya el üstünde tutuluyorum vs. =) Ama şu an keşke bir kardeşim daha olsaymış diyorum.Arkadaş,kuzen o bu..Tamam yakın olduğun insanlar var ama kimse kardeş kadar yakın olamaz.Siz güzelce yetiştirirsiniz paylaşımcı olur,her dediğini yapmaz sebeplerini anlatırsınız şımarık olmaz.Bunlar tamam.Tek çocuk olmak şımarık,bencil olmak asla değil bana kalırsa.Ama inanın insanın yanında kardeşinin olması,her an dertleşip konuşamasanız da hatta birbirinizi yeseniz de öyle bir an gelip anne babanızın önünde bile savunuyor ya bu hiç bir şeye değişilmez.​

eşim tek çocuk ve bundan oldukça şikayetçi
biz 5 kardeşiz bizim eve her gittiğimizde hüzünleniyor
anne ve babasının tüm sorumluluğu ona kaldığından genelde bunalıyor ve kendisi de en ufak bir şeyde ailesine ihtiyaç duyuyor
bana 2. çocuk konusunda baskı yapıyor
açıkçası ben istemiyorum
yaşadığım dünyaya da kendime de güvenim yok 2. konusunda
kızımı büyütmek oldukça zor zaten
evet ben de kardeşlerimi çok severim ablalarım özlellikle benim için büyük şans
fakat kaç kardeş olup düşman olan insanlar da tanıyorum herkes bir olmuyor
kendisi tek çocuk diye bana 2 çocuk diretmesi yapmasını da bencilce buluyorum zaten bu konuda da tartışıyoruz
şu anda 2. yi asla düşünmüyorum
çevredekilere gelince onları aslamutlu edemezsin bekarsan evlen evliysen çocuk yap çocuk yaparsan 2. yi yap ,2 si kız sa oğlan yap ,oğlansa bir de kız yap
millet onun bunun hayatına karışmaktan vazgeçse çağ atlayacağız zaten

bekarken evlen derler sonra ne acelen vardı derler çocuk yapmazsın bi derdin mi var derler yaparsın biraz gezip tozsaydın derler bikaç tane yaparsın nasıl bakıcan derler derler de derler

ben de tek çocuk olanlardanım.küçükken çok fazla kafama takardım neden benim de bi kardeşim yok diye.evde pankart açmıştım hatta daha 8 yaşındayım."tek çocuk olmaya son" diye annem ve babam baya gülmüşlerdi :61: şuan 20 yaşındayım ve iyi ki tek çocuk olmuşum diyorum.şımarıklığım yoktur tabi yeri geldiğinde şımardığım olur da yerine göre :61: yarı paylaşımcı bi insanımdır.küçükken oyuncaklarımı evimize gelen çocukların önüne dökerdim.kimseyle kavgam olmadı bu güne kadar.ne dayak yedim ne de birine vurdum.bu da tek çocuk olmamdan kaynaklanan bişey bence.etrafımda diğer tek çocuk olan arkadaşlrıma bakıyorum aileleri çok kısıtlıyorlar ve ilgileri hep onların üstlerinde.ve hepsi ailelerinden şikayetçiler.ama benim ailemde ise tam tersi rahatımdır ve hiç öyle üstüme gelip beni üzdükleri yada beni sıktıkları bi durum olmadı.arkadaşlarıma da hep söylerim zaten "sanki benden başka 10 kardeşim daha varmış gibi hissediyorum" diye :61: kısacası tek olmaktan mutluyum.ama bazen de bi kardeşim olsaydı belki de daha mutlu olabilirdim diyorum.... arkadaşlarımın kardeş kavgalarını dinlerken onlara özendiğimi farkediyorum....

Benim 15 Aylık bir oğlum var
Ve 2. çocuğu kesinlikle düşünmüyorum
Bu ani verilmiş bir karar değil
Eşime de söyledim
Saygı duyuyorum diyor kabul ediyor

Bir daha çocuk düşünmediğimi kime söylesem
karşı çıkıyorlar tek çocuk hiç çocuk kardeşi olmayacak mı
paylaşmayı bilmez falan diyorlar
Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz?
Tek çocuk olmanın zorlukları nelerdir?
Aranızda tek çocuk olan varsa
Düşüncelerini yazarsa sevinirim.

ben yalnız yetişmedim ama 5 kardeşli bir yuvada büyüdüm ve abim yoktu ablalarım vardı ev şenlikti ,arkadaş bile gereksizdi benim için onlar bana yetiyordu 2 de kücügüm vardı şimdi bazen oturduğumda sohbetler ettiğimizde anne keşke 2 daha yapsaydınız diyoruz :1: çok mutlu bir yuvada büyüdüm çok güzel anılarımız oldu ,halada canım sıkıldığında olsun direk ablalarımı ararım,hem hüznümü hem sevincimi paylaşırım.annemlere gittiğimde ortalık senlik olur.cocuklarımız bir odada kaynaşır oynar biz ablalarımla otururuz güzel vakit geçiririz.allah yokluklarını vermesin.şu zamanda 5 değil 3 çocuk bile bana fazla gelir niye derseniz de ailede her çocuk ayrı bir sorumluluk istiyor yani birine verdiğin özeni diğerine veremeyebilirsin.imkanlar ve sabrının dahilinde yapabilicen kadar cocuk sahibi olmalısın.
ben şuanda oğlumu düşünmemden dolayı 2. bebeğime hamileyim.hem ona arkadaş ,yol arkadaşı bana da bir soluk daha olsun diye istedik.hatta eğer nasip olursa 3. cocuğuda istiyorum ama 4 çok gelir diyorum .şuanda oğlum çok sıkılıyor kardeşi olan arkadaşlarımızla görüşüyoruz onlar hep kendileri oynuyormuş benim oğlum evde sıkılyor benle ve babasıyla oynyor ama kardeş ya da arkadaş yerini asla tutmuyor diye düşünüyorum.eğer çok aşırı düşünmüyorum diyorsan tek çocuk kafi dersen de niye tek cocuk olmasın ki .hayırlısı olsun hakkında canım.
paylaşma konusunda çocuk sayısıyla alakası yok cünkü bizim en kücük erkekti. ve hiç paylaşım yapmazdı cocukluk zamanında hep kendisini farklı görürdü erkek çocukya 4 kızın arasında ve en kücük herşeyi kendinin sanardı ahh kücügüm şimdi kocaman oldu da evlencek yaşa geldi ama şimdi paylaşım yapıyor :1: öğrenmiş geçen zamanlarda :52:

Bende ayyildiz`in dedigi gibi cok kadinlarin arasinda yasadim, yani 5 tane ablam vardi, ben en kücükleriydim. Ne yazikki bir tane ablam beyin timör`unden öldü ve 4 tane ablalarim var.( Allah onlara uzun ömür versin).
Bana sanki 1 annem degilde 5 annem varmis gibi geliyor.
Anneler gününde annemi ararim, sonrada benim büyümede emegi gecen ablalarimi...
Hepsi cok caliskan, cesur cadimi cadilar, toplanmamiz cok enderdir eskiye nazaran ama bir araya geldikmi hem tartismalar hemde gülmelerimiz bitmez.
Ben onlardan cok güc aldim, beni ben yapan onar aslinda...Hepsi zorladi oku oku diye, benim üniversiteye gitmemi cok istediler...Sonra büyüdüm beni evlendirmek istemediler daha yasin kücük diye...Yani cok cadilar iste...
Simdide düsünüyorumda iyiki varlarmis, ben onlarsiz bir hayat düsünemem bile. Belki onlarin sayesinde hep güclü oldum, beni cünkü hep öyle görmek istediler.....Daha dogrusu yaptilar..
Yegenlerimle ayni yastayim, benden büyük yegenlerimde var....zaten yegenlerimle büyüdüm ben...

Keske ama keske su bir tane hayirsiz abimde olmasaydi o zaman hayatimiz daha güzel olacakti.
Ben cocuk isteseydim eger, 3 tane kizim olsun isterdim, erkek cocugu sevmiyorum...bu yasadiklarimdan dolayi...ama bu zamanda insan bir cocuga zor bakiyor.
Eskiden hersey biraz daha kolaydi ve sanki daha güzeldi...
Ha birde ablalarimla yani biz 5 kardes ve annem ayrilmaz ve bölünmez bir bütünüz, hala birbirimize cok destegiz,hala görüsmesekde, telefonla illaki hayatlarimizin raporlarini veriririz birbirimize,
en büyügümüz hhöötttt dedimi susmasinida biliriz, o annemden sonra gelen liderdir cünkü...
Onun icin ben tek cocuk olarak düsünemiyorum bile, hayatim cok monoton olurdu diye düsünüyorum.
Anneme, ablalarimi dogurdugu icin binlerce tesekkür ediyorum ama keske o cok istedikleri erkek cocuguda kiz olsaydi hayatimiz daha güzel olacakti. O bozdu ekibi..daha dogrusu tüm hayatimizi..

hep aile içi problem.
olmasa daha iyi diyor.

benim eşim tek çoocuk..

ay çok güldüm sana
benim eşimde tek çocuk
kaynanam şu anda yanlız yaşıyor
52 yaşında ama elden ayaktan düşünce
bende tabiki ama ister sitemez insanın eli ayağı bağlanıyor
mesela bir ara şehir değiştirmeyi düşündük eşimle
eşim memlketeni taşınmak istiyordu ama annesi burda tek kalıcak olmazki
eşim olur diyor ama bemce olmaz insan ister istemez düşünüyor
bir kardeşi daha olsaydı diye

ay çok güldüm sana
benim eşimde tek çocuk
kaynanam şu anda yanlız yaşıyor
52 yaşında ama elden ayaktan düşünce
bende tabiki ama ister sitemez insanın eli ayağı bağlanıyor
mesela bir ara şehir değiştirmeyi düşündük eşimle
eşim memlketeni taşınmak istiyordu ama annesi burda tek kalıcak olmazki
eşim olur diyor ama bemce olmaz insan ister istemez düşünüyor
bir kardeşi daha olsaydı diye

BENİMKİDE ELDEN AYAKTAN DÜŞMEDİ DAHA AMA TABIKIDE İNSANIN eli kolu bağlanıyor.
hayatta bazı şeyleri ona göre ayarlıyosun.
fazla uzaga gıdemessın.
sürekli uğramak zorundaısn falan.
kızı olsa o gider gelir falan.. zor yaniii..

eşim tek çocuk olmanın dezavantajını çok yaşadı.
bi ablası yada erkek kardeşi olsaydı dar gununde yardım ederdi.
dertleşirdi.
hiç kımsesi yok...
bi annesi var hayattaa. birde ben.
bizde çok kalabalık degılız 2 kardesız ama annemlere gittiğimizde yengem abım falan ona cok güzel gelıyor.

kaynanamın kızı olmadıgı için bazı şeyleri anlayamıyor maalesef...

tek çocuk rahatlık aslında büyünce ohh ne rahat
ama ikinci bir çocuk ayrı bir sorunluluk
ben şahsen bu konuda çok kararsızım şimdi çok erken
ama kızım büyüyüncede rahata alışınca zor olur gibi geliyor
hiç olmasa bdiyorum bu seferde kızımı kardeş sevgisinden mahrum bırakmak var
oyüzden boşverdiim zaman ne göstericek bilinmez yine dyorum belkide çok isteyerek yapıcam 2. çocuğu

BENİMKİDE ELDEN AYAKTAN DÜŞMEDİ DAHA AMA TABIKIDE İNSANIN eli kolu bağlanıyor.
hayatta bazı şeyleri ona göre ayarlıyosun.
fazla uzaga gıdemessın.
sürekli uğramak zorundaısn falan.
kızı olsa o gider gelir falan.. zor yaniii..

eşim tek çocuk olmanın dezavantajını çok yaşadı.
bi ablası yada erkek kardeşi olsaydı dar gununde yardım ederdi.
dertleşirdi.
hiç kımsesi yok...
bi annesi var hayattaa. birde ben.
bizde çok kalabalık degılız 2 kardesız ama annemlere gittiğimizde yengem abım falan ona cok güzel gelıyor.

kaynanamın kızı olmadıgı için bazı şeyleri anlayamıyor maalesef...

Ona bağlı olarak yaşamak kötü tabi cnm.Benim de eşim tek çocuk.Ama bide görümce kayın elti bunlarla uğraşacağına olmasın diyor insan..Çevreden görüyoruz çünkü..

:5: ben tek çocuğum ve bunun eksikliğini hep hissettim hayatım boyunca da hissedicem.kalabalık ailelere bayılırım oldum olası.kardeşler arası kavgalara bile özenmişimdir. evlendiğimde allah nasip ederse kesinlikle tek çocukla yetinmicem.
çocuklarınızı tek bırakmayın hanımlar :)

tek çocuk tek torun olarak büyümek çok güzeldii
çocukken kesinlikle kardeş istemezdim
ama yaş biraz daha büyüdükçe anlıyorsunuz
keşke olsa onunla dertleri mutlulukları paylaşmak nasıl olurdu diye çokta sordum kendime
velhasııl tek çocuk olaraktan tek çocuk istemiyorum :61:
hayatta paylaşamadığım tek şey de annemdir :16:

bende tekim evet çocukken güzel ama sadece ilgi açısından onun dışında güzel bi yanını göremedim ben hiç.hep yalnızdım,yalnız oynadım,evde yalnız kaldım...abisi ablası olanlara özendim hep.birazda insan ilerisini düşünmeli yarın ne olacağı belli değil.yanında canından kanından biri olmaması beni ürkütüyor açıkçası.akraba ilişkilerimde pek sağlam değil.allah gecinden versin anneme babama bişey olduğunda yanımda olcak kimsem yok :( allahım nasip ederse maddi imkanlarım,sağlığım yerinde olursa kesinlikle tek çocukla kalmam.

Back
X