Tek çocuklar, yalnız mı ??

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..

Son düzenleme:
Bu pahalılıkla ikinci çocuk her halükarda zor olurdu bence. Evet tek çocuk olmanın da zorlukları var ama iki çocuğa sunulacak imkan tek çocuğa sunulursa geleceği de daha parlak olabilir diye düşünüyorum ben. İmkanı iyi olan çocuk zaten dışarıda sosyalleşir, geniş çevresi olur çok da yalnızlık çekmez. Kardeş kardeşe anlaşamama ihtimalleri de var.

Yani boşanmaya karar vermişsin adamdan bunu düşünmeye lüzum var mı diyorum. Bir de iki çocukla boşanma nasıl olurdu onu düşün. Sen çocuğunun kardeşi yok diye üzülüyorsun sanırım ama nasip böyle şeyler.
İşte son viraja girince sanırım ihtimaller denizi bitmiyor insanın kafasında .

Benim de bir cocugum var. Ikinciyi dusunmuyorum. Bakamayacagim bir cocugu dunyaya getirmek istemiyorum. Hem maddi hem manevi olarak.

Dogum sonrasi depresyonu yasadim bir sure. Ikinci cocugu dusunmemekte bu da etkili tabii benim icin. Ayni seyleri bir daha yasamayi goze alamiyorum.

Bir yandan da illa kardesi olsun, destek olurlar dusuncesini de anlayamiyorum. Her kardes birbiriyle iyi mi geciniyor sanki? Dusmandan beter olanlar var. Allah esirgesin.

Her seyin hayirlisi. Once bir bosanmaniz sonuclansin hem. Bunlari dusunup daha da yormayin zihninizi.

Her şey maddiyat değil.
Manevi iklim çok çok önemli.
Bence kardeşten ziyade kalabalık çevrede yetişen çocuklar kuzen yeğen arkadaş daha sağlıklı çocukluk geçiriyorlar.
İlla kardeşten ziyade yalnız buyutmeyenler daha şanslı bence.
Benim de çocuğum tek.
Ama isterdim akraba arkadaş yeğen kuzen gibi geniş çevrede büyüsün.
Ya da bosaninca bile tek çocuk büyütmek yine zor.
Ayrildigin eşten çocuk olayı da mümkün olamaz.
Ama sizin kardeşleriniz varsa onların çocukları ile buyutun.
Mesela iki çocukla ayrılmak onların bakımını sağlamak çok daha zor.
Yeri geliyor hasta oluyorsun çocuğa baktiracak insan bulamiyorsun.
O yüzden genis çevresi olanları ben şanslı buluyorum.

Benim de bir cocugum var. Ikinciyi dusunmuyorum. Bakamayacagim bir cocugu dunyaya getirmek istemiyorum. Hem maddi hem manevi olarak.

Dogum sonrasi depresyonu yasadim bir sure. Ikinci cocugu dusunmemekte bu da etkili tabii benim icin. Ayni seyleri bir daha yasamayi goze alamiyorum.

Bir yandan da illa kardesi olsun, destek olurlar dusuncesini de anlayamiyorum. Her kardes birbiriyle iyi mi geciniyor sanki? Dusmandan beter olanlar var. Allah esirgesin.

Her seyin hayirlisi. Once bir bosanmaniz sonuclansin hem. Bunlari dusunup daha da yormayin zihninizi.
Sizin için de zor olmuş anladığım kadarıyla çocuk sonrası , benim için de zor oldu aslında.. şimdi düşününce yemin etmiştim bir daha çocuk yok dşye .. hemen bunu kabul edeyim de . Sanırım bu ihtimal sonsuza dek yitip gideceği için sorular soruyorum hepsi bu ..

Çocuk güzel birşey ama çok mutlu bir evliliğin varsa, psikolojin sağlamsa ve maddiyatın da yeterliyse.
Oğlum 6 yaşındayken boşanma aşamasına gelmiştik sonra barıştık ve ben çocuğum olsun diye doktora bile gitmişken olmadı da barıştığımız gün hamile kaldım. Beklenmedik bir hamilelikti şok olmuştum. Neyse iyi ki oldu kızım Allah sağlıklı ömür versin inş ama hayatım aşırı zorlaştı. Oğlum tam büyümüştü herşey başa sardı ve ben kızım bebekken boşandım. Bir eve boşanma lafı gelince o boşanma önünde sonunda oluyor.
Birşey olmaz tek çocuk. Önemli olan huzurlu bir hayat yaşaması.

38 yaşı bitiriyorum bu sene. Tek çocuğum.
Bir oğlum var 8 yaşına girdi,tek çocuk. Tek de kalacak. Ben hiç yalnız kalmadım,oğlum da kalmaz Allahın izniyle,kuzenleriyle çok samimi,beraber büyüsünler diye elden geleni yapıyoruz. Mutlular çok şükür.

Mutluluk biraz da insanın içinden gelmeli. Çevresel faktörlerin etkisi inanın daha az. Bir çocuğunuz varmış Allah bağışlasın hayırlı evlat olsun yeter.

Ben tek çocuğum iyi ki de kardeşim yok.Etrafımdaki insanların kardeşi var da ne oluyor ?Bazı zamanlarda kardeş sadece maddi manevi yük..Herkesin fikri kendine ama bence bi çocuğun kardeşi olacaksa aradaki yaş farkı az olucak.Aksi takdirde Türkiye şartlarında kardeş sorumluluk oluyor gözlemlediğim kadarıyla bir baltaya sap olamasa, büyük kardeş bu durumu dertleniyor kendini sorumlu hissediyor.Büyük çocuğun başına bela oluyor o zaman o küçük kardeş.2-3-4 yaş fark olacaksa kardeş olabilir ama sonrası için kardeş olmamalı…
Sizin de sorunlu bir evliliğiniz varmış boşanma aşamasındasınız çocuğunuz da 6 yaşında artık ne çocuğu ?

Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
7-8 ay önce boşandım ben de, şuan kızım 7 yaşında. Tekrar bırakın evlenmeyi, en azından şuan için hayatıma erkek sinek istemiyorum :) üstelik yaşım 43. Kızım yıllardır kardeş istiyordu ama babası yanaşmıyordu. Şimdi anne kız kalınca bir kardeşi olmasını ben de daha çok istedim. zaten yıllardır aklımda olan, yine kızımın babasının kabul etmediği bir fikri hayata geçirdim ve koruyucu aileliğe başvurdum :) inşallah olumlu sonuçlanır... siz de araştırabilirsiniz düzeniniz oturduktan sonra

2 çocuğum var . Ve cocuklar büyüyor. Artık maddi yük ayrı, çocukları edepli, vicdanli,kibar , çalışkan yetiştirmenin derdindeyim.
Ccouklar çevreden ve malesef tv den çok etkileniyor. Sosyal medyada görüyorum, çocukları çok endişeleniyorum. Etraf çok kötü.

Bir de kardeşi olup, gerçekten kötü olan çok var.
O yuzden hiç dusunmeyin.

Valla ayni uzuntuyu yasiyorum bazen. Hep cok cocugum.olsun istedim. Ama onunuzdeki sene icin 105 bin tl okul ucreti odedim gecen hafta. Bu rakam 210 olsa odeyemezdim. Veya odesemde bir sekilde hayat kalitesini dusururdum. O yuzden 2.yi yapmamak manevi olarak uzse de maddi olarak kafi.

O yuzden ne diyoruz nitelikli yalnizlik niteliksiz kalabaliktan iyidir..

Back
X