Tek çocuklar, yalnız mı ??

Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Bence 6 yas aralik cok zaten. Kendi cocuklarim arasinda da 6 yas fark var :) daha kucuk bebek o yuzden cok deneyim aktaramayacagim. Ben ikinciyi kendim istedigim icin yaptim. Cunku kardes olup simsiki gorusen cok az insan var etrafimda. Kardes olsunlar kardeslik yapsinlar diye bir beklenti riskli geliyor bana. Bizlerin etrafinda bol kardes vardi, hepimiz iki kardestik. Simdi cevrede herkesin tek cocugu var. cocuklar zaten herseye uyum sagliyorlar. Onlarin da rutini bu olacak. Boyle yasayacaklar. Bence bunu dert eden bi biz anneler olacagiz. Cocuklar yetiskin olduklarinda cok da umursamayacaklar.

tek cocuk olmak nasildir bilemem yani cocugunuz acisindan yorum yapamam fakat mutsuz bir evlilikte 2. cocugun olmasi 2. cocuga haksizlik bence. tartismlarin oldugu bir evde psikolojisi bozuk bir cocuk yetistirmektense olmamasi daha iyi. hem anne mental anlamda yorgun olursa nasil iyi yetistitebilir ki 2. cocugu

tek cocuk olmak nasildir bilemem yani cocugunuz acisindan yorum yapamam fakat mutsuz bir evlilikte 2. cocugun olmasi 2. cocuga haksizlik bence. tartismlarin oldugu bir evde psikolojisi bozuk bir cocuk yetistirmektense olmamasi daha iyi. hem anne mental anlamda yorgun olursa nasil iyi yetistitebilir ki 2. cocugu
Mutsuz evlilikte sadece ikinciye değil ki birinciye de haksızlık olur.

Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Tek çocuk olduğum için çok mutluyum. Ailem bana verebilecekleri en iyi imkanları sundular. Kardeşim olsa bunları Bir sonraki jenerasyonda muhtemelen daha fazla tek çocuk olacaktır. Bu ekonomide çok çocuk çok zor.

Ben bu soruya kendimden yola çıkarak cevaplamak istiyorum. 10 yaş büyük bir abim var. Baba gibi olması gerekirken bana karşı sevgisiz ve bazı hareketleri düşman gibi. Çok üzüldüğüm anlar oldu. Benim abim neden böyle diye. Ben ondan ufacık bir sevgi beklerken o bayram günü beni evinde istemedi. Yarım saat oturup kalkacaktım, yarım saat için bütün gece evde ağlayıp bağırdım. Kendi kendime söylendim (abim neden böyle yaptı diye). Duvarlarla gece 12lere kadar konuştum.
Ha şu da var. Bazı kardeşler de kardeşi için dünyaya kafa tutar. Kardeşten ötedirler. O ilişkiler ayrı. Kısacası çocuğunuzun böyle bir ilişkisi olacağına tek çocuk olsun inan daha iyi. En azından ömür boyu üzülmez, sevgiler size <3

Bence 6 yas aralik cok zaten. Kendi cocuklarim arasinda da 6 yas fark var :) daha kucuk bebek o yuzden cok deneyim aktaramayacagim. Ben ikinciyi kendim istedigim icin yaptim. Cunku kardes olup simsiki gorusen cok az insan var etrafimda. Kardes olsunlar kardeslik yapsinlar diye bir beklenti riskli geliyor bana. Bizlerin etrafinda bol kardes vardi, hepimiz iki kardestik. Simdi cevrede herkesin tek cocugu var. cocuklar zaten herseye uyum sagliyorlar. Onlarin da rutini bu olacak. Boyle yasayacaklar. Bence bunu dert eden bi biz anneler olacagiz. Cocuklar yetiskin olduklarinda cok da umursamayacaklar.
Neden ikinci oldu o kısmı pek anlayamadım kusura bakmayın

Bence kardeş çok güzel birşey, iyiki kardeşlerim var. Olmasalardı çok eksik olurdum. Birsürü arkadaşlarım kuzenlerim var ama hiç biri kardeşlerimin tırnağı olamazlar.
İlerde ben ölünce beraber ağlasınlar diye değil, hayat boyu omuz omuza büyüsünler gerekirse birlik olup bana bile karşı durabilsinler diye kizima kardeş doğurdum, iyiki doğurmuşum. Çok şükürde öyleler. Bazen saç başa ama çoğu zaman omuz omuza, kafa kafaya el eleler, inşallah da hep öyle olurlar.
Ha maddi manevi iki çocuğa yetemeyecek olsaydık yada mutsuz evliliğim olsaydı tabiki düşünmezdim, ama ozaman birtanede düşünmeden ayrılırdım.

Bu pahalılıkta falan kısmınıda bi kenara alalım boşanma aşamasına geldiğiniz adamdan 2. Çocuk yapılmaz. Yaptınız varsayın daha sonra boşanırsanız,tekrar bir boşanmanın gündeme geleceğini bildiğiniz halde ikinci bir evladıda aranıza dahil ettiğiniz için ona haksızlık yapmış olursunuz.

Bir yanim diyor ki iyi insan olsun herkes kardeşi olsun.diger yanım anlassa da anlasamasa da 1 tane kardeşi olsun Rabbim verirse diyor.
Yumurtalarınızi dondurun bence şimdiden ilerde zaman ne gösterir bilinmez kaderiniz De iyi bir insan evladı olur sonra gönlünüzden yine bu şekilde geçerse yumurtalar olursa denenir

Yaşınız çok genç, her ne kadar evlilik düşünmüyorum deseniz de bu işler kısmet, hakkınızda hayırlısı. Artık bir çoğumuzun tek çocuğu var, benim de 1 tane oldu 2.'yi istedik ama kısmet olmadı. Evliliğinizi sürdürmek istiyorsanız bu size kalmış birşey, eğrisi doğrusuyla en doğru kararı siz vereceksiniz. Ancak sadece 2. çocuk için iyi gitmeyen bir evliliğe dönüş yapmayın derim.

34 yaşındayım tek çocuğum var, bazen ben de düşünüyorum anne baba ölünce hiç yakını olmayacak mı diye. Ama bu hayatta da 2 çocuk fazla.

Bence kardeş çok güzel birşey, iyiki kardeşlerim var. Olmasalardı çok eksik olurdum. Birsürü arkadaşlarım kuzenlerim var ama hiç biri kardeşlerimin tırnağı olamazlar.
İlerde ben ölünce beraber ağlasınlar diye değil, hayat boyu omuz omuza büyüsünler gerekirse birlik olup bana bile karşı durabilsinler diye kizima kardeş doğurdum, iyiki doğurmuşum. Çok şükürde öyleler. Bazen saç başa ama çoğu zaman omuz omuza, kafa kafaya el eleler, inşallah da hep öyle olurlar.
Ha maddi manevi iki çocuğa yetemeyecek olsaydık yada mutsuz evliliğim olsaydı tabiki düşünmezdim, ama ozaman birtanede düşünmeden ayrılırdım.
Kardeş olmayınca eksik hissetmemek de, tırnaktan fazlası olabilen arkadaşlar da, yanında biri olmadan annesine kafa tutabilen kadınlar da var ama. Evlatlarınıza mutluluklar dilerim 😇

Kardeşim ve ablalarım iyiki varlar ♥️ Bir sürü yakın arkadaşım, yakın kuzenim var ama hiçbiri onların yerini tutamaz. En en en yakın olanı bile. Benimde yaşları yakin iki çocuğum var. İyiki yapmışım ikisinide. Beraber paylaşımlarını görmek, ileride birbirlerine destek olacaklarını bilmek ve daha bir sürü güzel şey beni çok mutlu ediyor.
Ama maddi manevi veya başka durumlarda eksiklik varsa tek çocukta fazla. Çok kişisel bir konu bence. Birçok duruma göre değişir.

Kardeş olmayınca eksik hissetmemek de, tırnaktan fazlası olabilen arkadaşlar da, yanında biri olmadan annesine kafa tutabilen kadınlar da var ama. Evlatlarınıza mutluluklar dilerim 😇
Aksini idda etmedim
Ama kardeş gibi kardeşi olan kadınlar beni daha iyi anladığına eminim
Teşekkür ederim bu arada, Allah herkesin evladını bağışlasın

Böyle bişeyi neden kafaya taktınız ki tek cocuk her zaman daha iyidir

Kardeşimle aramızda 10 yaş var. O geldikten sonra benim dünyam renklendi ama nedenini de söyleyeyim, çoktan boşanmış olması gereken ama ısrarla bir arada kalmaya çalışan aşırı işlevsiz bir çiftin tek çocuğuydum. Kardeşimde mutluluk denilen şeyi öğrendim, sevmek, sevilmek, fedakarlık... Eğer mutlu bir tek çocuk olsaydım durum farklı olurdu ki şimdi yetişkin aklıyla düşününce, tek ben dert çekecekken, kardeşim de dünyaya gelip travma yaşamış boşu boşuna. Ailemin bencilliğinden başka bir şey değil. Kendi çocuğum şu an tek, mutlu büyüyor, sevgiyle büyüyor. İkinciyi düşünmüyorum şu an için. Mutsuz evlilikleri devam ettirmeyin, çocuğunuza mutlu bir ortam sağlayın bu yeterli bence.

Back
X