Tek çocuklar, yalnız mı ??

Neredeyse 10 yaşıma dek tek çocuktum, çocukken biraz yalnız hissediyordum. Kendi kendine vakit geçirmeyi, hayal kurmayı ve arkadaş edinmeyi öğrendim. Sonra kardeşim oldu, birkaç sene oynadım sonra büyüdük, kendi arkadaşlarımı edindim. Kardeşim olduğu için tabi ki memnunum ama kardeşim olmasa yalnız olmazdım. Mesela hiç kız kardeşim yok ama bana sorarsanız kardeşim sayılacak arkadaşlarım var. Bir de cidden kaynaklarınız çok bol değilse çocuk sayısının artması çocuğa sunulan imkanları azaltıyor, büyüdüğünde tek çocuk olmanın avantajları çocuğunuzu memnun edebilir. Kardeş olmasının en büyük avantajı anne babanın yaşı ilerlediğinde aile bağlarını güçlü tutması, ebeveynlerle ilgili destek alacak birinin daha olması. Kardeş olmaması sosyal destek olarak büyük bir yalnızlığa neden olmaz bence çocuk sosyalleşebildiği sürece. Bu nedenle çocuğunuzla güzelce ilgilenirseniz, çeşitli imkanlar sunarsanız sorun olmaz gibi geliyor bana.

Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Sizin boşanma davamıza bişey demyrm durumunuz bambaska ama ikinci çocuğu sadece pahaloliga bağlamak aşırı yanlış çocuğun herşeyden önce sevgiye ihtiyacı var çok zengin olup çok imkanları oyujcaklari en iyi okullarda en olup piskolojisi bozuk insan çok daha fazla. Maddi durumu kötü olup yettigiyle mutlu olanda çok ikisi farklı tabi sevginiz varsa bir çocuk iki çocuk üç çocuk ta olur devgi yoksa sabır yoksa ilgi yoksa milyarder olsan ne fayda anlamyrm

Tek çocuğum. Kardeşim olsun isterdim. Anneme babama bi şey olacak diye ödüm patlıyor. Ama yapacak bi şey yok.
Benim bir erkek kardeşim var annemiz öldü kardeşimle öyle yakın değiliz, ben kendi eşim çocuğumla meşgulüm daha çok ve de babamla ilgileniyorum. O da kendiyle ilgileniyor başka şehirlerdeyiz. Yani kardeş olunca da hayal ettiğiniz gibi olmayabiliyor, düşündüğünüz gibi de olabilirdi ama olmadı bizim için

Tek çocuklar yalnız desek davayı geri çekip çocuk mu yapacaksınız? Herkesin yaşantısı kendine özel. Siz de durumunuza olumlu yönden bakın herkesin yaptığı gibi.

Tek çocuklar yalnız desek davayı geri çekip çocuk mu yapacaksınız? Herkesin yaşantısı kendine özel. Siz de durumunuza olumlu yönden bakın herkesin yaptığı gibi.
Hayır ilgisi yok o konu ile bunun , bambaşka konular yani , üzüntümü paylaşmak biraz dertleşmek istedim sadece

Hayır ilgisi yok o konu ile bunun , bambaşka konular yani , üzüntümü paylaşmak biraz dertleşmek istedim sadece
Boşanma sürecindesiniz birkaç çocuğunuz olsaydı belki de mutsuz yaşantınıza katlanmak zorunda kalacaktınız. Boşanma sonrası eski eşinizle daha çok muhatap olmanız, nafaka konusunu kafanıza takmanız gerekecekti. Şimdi yavrunuzla el ele verip yeni bir hayata başlayacaksınız yolunuz açık olsun. Hayat ne getirir bilinmez, belki yeniden evlilik yaparsınız ve kızınızın bir kardeşi olur

Son düzenleme:
Bu konuda ki gelişmeleri paylaşabilir misiniz benimle? Çok merak ettiğim bir durum.
tabi ki :) şuan görüşmeler devam ediyor yani önümde uzun bir yol var ama ben inanıyorum her şey güzel olacak :) aklınıza takılan sormak istediğiniz bir şey olursa ve buradan yazmak istemezseniz özelden de yanıtlamaya çalışabilirim

Benim oğlum 17 yaşında ve hiçbir zaman kardeşe ihtiyaç duymadı. Gayet memnun tek olmaktan. Okuldan, öğretmenlerden tek bir şikayet duymadık bugüne kadar. Hiç şımarık olmadı, sevildi ve sayıldı. Ben 41 yaşındayım ve bugün de aynı şeyi ısrarla söylüyorum: Keşke hiç kardeşim olmasaydı. Kardeş her zaman destek olmuyor, emin ol. Bela olanı atsan atamıyorsun da, can sonuçta. Kedi sahiplen, kardeş kardeş yaşasınlar.

Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Babasi baskasiyla evlenir onan kardeş olur merak etmeyin. Genelde oyle oluyor. Ben de ikinci cocuk duşunmüyirum kuzenleriyle falan iyi olsun napayim

6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.
Çocuğunuzu aktif biri olarak yetiştirirseniz tek çocuk olmak onu etkilemez, kardeşli olup birbiriyle çok iyi bağlar kuranlar kadar kanlı bıçaklı olunan, olmaz olsaydı denilen kardeşler de var ya da hayat şartları yüzünden her biri bir şehre dağılmış, çalışma hayatı, kendi hayatını idame ettirmeye çabalama, çoluk çocukla ilgilenme derken birbiriyle ilgilenemeyen kardeşler var, velhasıl kardeşli de olsanız yine yalnızsınız.

Kızım tek çocuk kardeşinin olması nasıl bir şey bilmiyor bilmediği şeyin eksikliğini de çekmiyor, sosyal biri ve geniş bir arkadaş çevresi var, hayatından gayet memnun.

Sizin çocuğunuz da hayatından memnundur üzülmeyin.

Tek çocuk büyüdüm ve hiç yalnız hissetmedim. Ne çocukken ne de şimdi ihtiyaç duydum. Annem biraz istiyordu da iyi ki yapmamış. Hem ekonomik açıdan zorlanacaktı hem de psikolojisi iyi değildi :D Özellikle bu dönemde çok iyi düşünmek lazım. Sırf yalnız kalmasın diye ikinci çocuk yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Ama güzel bir evliliğiniz vardır geçim probleminiz yoktur ve eşinizle birlikte çok istiyorsunuzdur o ayrı. Boşanma aşamasındayken bunları düşünmeyin derim. İnanın tek büyüyenler bu duruma alıştığı gibi aksine daha güçlü ve huzurlu büyüyor. Bilmiyorum ben öyle hissediyorum en azından :) Bana hep '' yine gideceğin bir kardeşin olur '' dediklerinde bile ihtiyaç duymuyordum evet güzel bir şey zor anında kardeşinin olması ama iki kardeşi çıkar ilişkisi, kıskançlık olmadan gerçek kardeşlik duygusuyla büyütmek çok önemli. Bizim sülalede bu yoktur mesela hani miras için birbirini öldürenler var ya onun gibi yabancıdırlar birbirlerine bence bu yalnız büyümekten çok daha kötü :)

Aradığım yorum :)
Şu an eşimin erkek kardeşinin kendisi ve ailesiyle büyük sorunları var abi olarak eşim sorumlu hissediyor. Zor bişey bence kardeşlik hiç iyi kardeş ilişkileri de görmüyorum
Benim de benzer 😂
Eşim erkek kardeşinin babasıymış gibi hareket ediyordu…Babasının alamadığı sorumlulukları almaya kalkıyordu..Boşanma noktasına geldik.Asla eşimin yerinde olmak istemezdim.Babanın yapmadığı babalığı yapmaya çalışmak çok abes çünkü.Herkes kendi çocuğuna baba olmalı..

Kardeşi olan insanlar bir daha dünyaya gelseler ve kardeşi olmadan hayatlarına devam etseler ve sonra sorsam kardeşli hayat mı kardeşsiz hayat mı diye ben eminimki çok büyük bir kesim kardeşsiz hayat der..
Ben sınıfta da öğrencilerime soruyorum nasıl kardeşinizle aranızdaki ilişki diye Hepsi kardeşinden şikayetçi ağlıyor ders çalışamıyorum ödevimi yırtıyor annem bana baktırıyor bir sürü şey..Çocukluktan başlayan bir süreç bu..Kardeş her zaman bi ayak bağı geliyor bana..İyi anlaşan kardeşlerde vardır elbette ama Hiç olmasaydı ne zararını görürdünüz ki.

Tek çocuklar bencildir cümlesi var evet ama kardeşine bakmak için ezileceğine gereksiz sorumluluk hissedeceğine varsın bencil olsun.Hiç önemli değil..

ben de tek çocuğum. küçükken arkadaşlarımın kardeşleri olduğu için kardeşim olsun isterdim hep fakat büyüdüm ve eksikliğini hiç yaşamıyorum. hatta çoğu zaman bazı kardeş muhabbetlerini gördükten sonra iyi ki tek çocuğum diyorum. yani özetle üzülünecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.. hatta çoğu zaman kardeşin kardeşe külfet olduğunu bile düşünüyorum

Benim iki çocuğum var. Kendimde iki kardeşim ve kardeşim ile aram çok iyidir, yakinizdir birbirimize. Ama buna rağmen ikinci çocuga,ilerde aralarında bu şekilde bir bağ olmayabilecegi olasılığını da gözönünde bulundurarak karar verdim

Kardeş insana külfet. Ailemin tüm ilgisi ve maddiyatinin, gecinden gelsin ama mirasin sadece bana kalmasını tercih ederdim. Ya hele araya 6 7 yaş girdikten sonra tamamen büyük çocuğa eziyet yani.
Kimisi de yaş farkı az olunca sıkıntı diyor
Ne değişik işler herkese göre başka şey
Ama yaş farkı çok olunca sanırım artk bir küçük anne baba oluyor büyük olan çocuk

Memur maaşıyla iki çocuga bakılabilecegini düşünemiyorum ben, okul masrafına bile zor yetişiliyor çogu zaman.

29 yasinda 1 bucuk yillik evli ve tek cocuk bi insan olarak belirtmeliyim ki kardessizlik hic kotu bisey degil. Kardesiniz varsa bu sekilde dusunmeniz normal cunku var olan birinin yokluğunu düşünmek size kabus gibi gelir. Bi cok arkadasim var ayni seyi dusunuyolar. Manevi anlamda cocuklari olduktan sonra cok yipranmalarina ragmen ama tek kalmasini istemiyorum acaba bi kardes daha mi yapsak diye fikir sorduklarinda onlarada hep ayni seyi soyluyorum. Biz tek cocuklar olarak bu sekilde buyudugumuz icin hic bir eksiklik hissetmedim su zamana kadar :)

Back
X