Tek çocuklar, yalnız mı ??

Evliligin iyiyse kocan gerçekten iyi bir adamsa ikinci ucuncu cocukta olur ama berbat giden bir evliligin varsa cok zor cok...

Kardeşimle aramızda 10 yaş var. O geldikten sonra benim dünyam renklendi ama nedenini de söyleyeyim, çoktan boşanmış olması gereken ama ısrarla bir arada kalmaya çalışan aşırı işlevsiz bir çiftin tek çocuğuydum. Kardeşimde mutluluk denilen şeyi öğrendim, sevmek, sevilmek, fedakarlık... Eğer mutlu bir tek çocuk olsaydım durum farklı olurdu ki şimdi yetişkin aklıyla düşününce, tek ben dert çekecekken, kardeşim de dünyaya gelip travma yaşamış boşu boşuna. Ailemin bencilliğinden başka bir şey değil. Kendi çocuğum şu an tek, mutlu büyüyor, sevgiyle büyüyor. İkinciyi düşünmüyorum şu an için. Mutsuz evlilikleri devam ettirmeyin, çocuğunuza mutlu bir ortam sağlayın bu yeterli bence.
Buna katılmamak mümkün mü ..

bu sorunun tek bir cevabı yok. herkese göre değişir bu ama dünyada iyi bir kardeşin yerini alabilecek bir alternatif olduğunu düşünmüyorum ben. iyi bir kardeş, anne ve babadan kalan en güzel miras oluyor insana. ama kardeşlerin arasındaki ilişkiyi de ailelerin belirlediği bir gerçek.

Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Bu kadar sorunlu evliliğe bir çocuk daha getirip onu da aynı sorunlarla üzmek haksızlık olmaz mıydı ?

Mutlu devam eden bir evlilik olsa 2. Çocuk yapsa mıydım düşüncesini anlarım da boşanma aşamasında bunu düşünmek saçma geldi bana.

Tek çocuklar yanlız mı ?

Bu değişir. Ama bazen kardeşi olan da yanlız kalıyor. Siz ilginizi , sevginizi çocuğunuz üzerinden esirgemeyin.

Bu kadar sorunlu evliliğe bir çocuk daha getirip onu da aynı sorunlarla üzmek haksızlık olmaz mıydı ?

Mutlu devam eden bir evlilik olsa 2. Çocuk yapsa mıydım düşüncesini anlarım da boşanma aşamasında bunu düşünmek saçma geldi bana.

Tek çocuklar yanlız mı ?

Bu değişir. Ama bazen kardeşi olan da yanlız kalıyor. Siz ilginizi , sevginizi çocuğunuz üzerinden esirgemeyin.
Asla esirgemem , o benim herşeyim .

32 yaşındayım tek çocuğum. Ara ara tabi yalnız hissettiğim oldu geçmişte ama her kardeşi olanın da yalnız hissedip hissetmediği ne malum? Tek çocuk olmanın en sevdiğim tarafı anne-babamın ilgisini paylaşmamak oldu, hep en sevilenin ben olduğunu bilmek hep hosuma giderdi

Back
X