Evet sizin dusuncelerinizde bir bakima dogru. Ama bilim diye birseyde var. Yas ilerledikce herturlu riskte artar. Birde herseyden once saglikli ve hayirli evlat dilemek lazim.dunya duzeni bozulmus durumda. Hayirli evlat yetistirmek cok zor artik. Kucukken iyide, buyuyunce ailelerinin basina bela olan insanlar dolu cevremde. Annesi ve babasini olduren evlatlarda var artik. Her kardeste birbirini sevecek ve anlasacak diye bir garantide yok. Bir tanidigim gec yasta dogurdu. Cocuk yirmisine geldi. Anne hala altini bezliyor ve yemek yediriyor ve cocuk hala konusmuyor: ((Allah bilir onu aslında,, sonuçta her saglıklı ınsan özürlü adayıdır,, kimin başına ne geleceğini kimse bilemez, yaşanmış örnekleride var,, çocuk anne karnında kesın down sendromlu doğar denılmesıne ragmen aldırmayan ve şuan sağlıklı ve çokta akıllı bır cocuga sahıp olan var,, ayrıca yıne eltimin 3. çocugunu doktor aldırmanız lazım sakat olabılır, olmasada düşer, yaşamaz demesıne ragmen aldırmamış ve şuan o çocuk 16 yaşında ve çokta sağlıklı,,
41 yaş çokta geç bi yaş değil,, sonuçta vücut önemli,, eğer saglıklı bir vucutsa neden olmasın olur daha gec yaslarda doğum yapıp saglıklı evlatlara sahıp olan çok var,, mesela annem,, Allah uzun omur versin,, 4 kardeşin en küçüğü ve bir buyuk ablasından 16 yaş küçük,, olmaz dıye bırsey yok hersey kader,, sonuçta 20-22 yaşlarında saglıklı bır bayan da down sendromlu cocuk sahıbı olabılır, yada özürlü evlat sahıbı olabılır,, Allahın takdiri,,
özürlü veya down sendromlu evlat ,, başa dert değildir,, anne evladını her halıyle kabul eder,, ve ayakbağı olarakta görmeyeceğine emınım,,
tabıkı Allah herkeze saglıklı evlatlar nasıp etsın,,,
Halaniz sansliymis ama o sagliki cocuk dogurdu diye diger insanlarada ayni sansa sahip olacaklar diye bir garanti yok sanirsam.Kesinlikle 40 ndan sonra zor
Ancak herseyi Allah bilir
Kardesi olmali insanin cok zor elden dost kardes olmuyor
Sana diyecegim halamin 41 yasinda falandi hamile kaldi 3. Cocugu oldu
Utandi korktu vs zorgunler gecirdi
Ve bomba 46 yasinda 4. Hamile kaldi dogurdu
Valla 4. Universiteye gidiyor bile
Hatta iyiki dogurdum diyor digerleri baska sehirlerde bu cocugu yaninda
Hayirlisi olsun
Dört kardeşiz, ben en küçüğüm. Keşke tek çocuk olsaydım demişimdir hep. Kardeşlerimi sevmediğimden değil, her biri için canımı veririm. Ama tek olsaydım her şey çok farklı olurdu.cok dogru soyluyorsunuz. Birde olan imkanlari ikiye uce bolup rahat olmayan bir ortamda yetistirmeside cabasi: ((
Amniyosentez sonucu kötü çıksa dahi aldırmam diyorsunuz. Kızınıza kardeş vereyim derken bir ayakbağı mı vereceksiniz? Bu sözlerimi acımasız, korkunç olarak değerlendirenler olacaktır muhakkak. Ama siz alka gecinden versin öldüğünüzde, dünyaya getirdiğiniz engelli çocuğa kim bakacak?
Evet sizin dusuncelerinizde bir bakima dogru. Ama bilim diye birseyde var. Yas ilerledikce herturlu riskte artar. Birde herseyden once saglikli ve hayirli evlat dilemek lazim.dunya duzeni bozulmus durumda. Hayirli evlat yetistirmek cok zor artik. Kucukken iyide, buyuyunce ailelerinin basina bela olan insanlar dolu cevremde. Annesi ve babasini olduren evlatlarda var artik. Her kardeste birbirini sevecek ve anlasacak diye bir garantide yok. Bir tanidigim gec yasta dogurdu. Cocuk yirmisine geldi. Anne hala altini bezliyor ve yemek yediriyor ve cocuk hala konusmuyor: ((
)Halaniz sansliymis ama o sagliki cocuk dogurdu diye diger insanlarada ayni sansa sahip olacaklar diye bir garanti yok sanirsam.
Ben sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmasını yanlış buluyorum. Nedir yani, ilkini çok istediniz ikinci de ilki yalnız kalmasın diye...sağlığınızı tehlikeye atıp varolan çocuğunuzun 'anne' sini de riske attığınızı unutmayın. Çocuğunuzun size ihtiyacı olacak, kaç yaşına gelirse gelsin...elimden geldigince herkese cevap yazmaya çalışıyorum fakat yetişemiyorum..kusura bakmayın..
Halaniz sansliymis ama o sagliki cocuk dogurdu diye diger insanlarada ayni sansa sahip olacaklar diye bir garanti yok sanirsam.
Ben 25 yaşındayım evin tek kızıyım kardeşim vs yokKesinlikle 40 ndan sonra zor
Ancak herseyi Allah bilir
Kardesi olmali insanin cok zor elden dost kardes olmuyor
Sana diyecegim halamin 41 yasinda falandi hamile kaldi 3. Cocugu oldu
Utandi korktu vs zorgunler gecirdi
Ve bomba 46 yasinda 4. Hamile kaldi dogurdu
Valla 4. Universiteye gidiyor bile
Hatta iyiki dogurdum diyor digerleri baska sehirlerde bu cocugu yaninda
Hayirlisi olsun
Konuyu hortlatmışsınız 10 yıllık konuBen 25 yaşındayım evin tek kızıyım kardeşim vs yok
Herkez Tek cocuk yer yurt bakımından kavga vs çıkmaz bana hersey bunun dediler çocukluğumdan beri
Ve büyüyorsun evleniyorsun
Evlendigin adamın 3 kardesi oluyor kardes sevgisini biliyor veriyorlar ve sen bilmiyorsun başta onlarla kocan ne derse sessiz kalıyorsun aralarını bozmamak amacıyla sonra kıskanıyorsun kıskanma sebebi de şu onlar seni hep arıyor soruyor beni sana soruyorlar ve beni arayıp sormuyorlar diye kıskançlık başlıyor ee hayliyle de kocayla tantana
Ailesinden kopamıyorum ailesinin dediğini dinliyor kocan ee haliyle yine sinirlenip kızıyorsun
En sonunda seni istemediklerini sevmediklerini öğreniyorsun
Ve kocan Tek cocuk olduğunu bildiği halde
Annene babana hasta olunca bakmam sen bakacaksın vs der ve hep yalnız olduğunu bir kez yüzüne daha vuruluyor vs vs işte
Ne alakaKonuyu hortlatmışsınız 10 yıllık konu
Of cidden yapmayin ya, biz de yeni diye okuyoruz, yaziyoruz sacma sacmaNe alaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?