Tek çocuklu anneler lutfen yorum yaparmısınız :(

Benim en büyük üzüntüm ben yaşlandığımda sadece kızım bakacak olması oysaki 2 çocuk olsalar değişimli bakarlardı ama ben ilerisi için huzurevinde kalmak istiyorum kızımın piskolojisini yaşlılıkta bozamam

Merhaba
Bende tek cocuk annesiyim, bir kizim var rabbime sukurler olsun, kizim ilkokula baslayinca dusunurum diyordum kizim 2.siniftayken basladim calismalara 8 yasindaydi ve dogum gerceklestiginde 9 olacakti denemelerin 7.ayinda hamile kaldim 8 haftalikken kalbi durdu ve kurtaj, hala ugrasiyorum simdide yumurta catlamasinda problemim var cookkk istiyoruz ama hala hamile kalamadim kurtajimin uzerinden 1 yil 4 ay gecti kizim simdi 10+6 , yasimda 37 oldu, bu kadar geciktirdigim icin simdi kendime kiziyorum ve mis kokulu bir bebek cok istiyorum istiyoruz esim kizim ve ben, rabbim isteyen herkese versin insallah, egerki cok istiyorsan rabbim gonlune bosuna dusurmemistir bu sevdayi en azindan ben boyle dusunuyorum.

ben de tek çocuk annesiyim,günümüzün ekonomik şartları ancak 1 çocuğun bakımına ve eğitimine imkan veriyor...

Benimde bir oğlum var maalesef ikinci çocuk yapma şansım yok.Ama benimki sağlık nedeniyle.Oğlum uzun bi süre istedi kardeşi olmasını.Ama sağlıklı olda olmasın diyor artık büyüdü 12 yasında. Size doktorlara görüşüp riskleri değerlendirmenizi önericem.Birde tabii maddi manevi hazır olabilmek var .Zor karar . Ben olsam düşünmezdim ama beden sizin hayat sizin .Allah yardımcınız olsun

Herkese tesekkurler..fırsat buldukça cevaplamaya çalışacağım.

Son düzenleme:
Evet çok haklısınız..bende düşünmedim değil bu konuları sonumuz hayırlı olur inş

Tek çocuğu söylendiği gibi gelişimi açısından eksik bulmuyorum
Ancak tek çocuk yalnızlık demek
Bu gibi açılan konuların hepsinde yazıyorum bunu
Kardeş başka bir şey, hayatta tutunacak bir dal, bir yoldaş
İnsan çok iyi bir eş de bulsa, çok yüksek standartlı bir hayat yaşasa da kardeşin, kendi kanından birinin yerini tutmuyor hiç bir şey.
Yaşınız az değil ama hayırlısı olsun hakkınızda diyorum

ben 33 yaşındayım tek evladım var. yumurtlamam tembel olduğu için hormon ilaçları kullandım çatlatma iğnesi vuruldum çok şükür sağsalim rabbim nasip etti. benimde erkek kardeşim var ben ikinciyi asla düşünmüyodum ki kardeşimin ölümden döndüğü güne kadar. ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa sana en çok zarar veren kardeşin olsada yine de kardeş can herşey yani. o yüzden ilk çocuğumda yaşadığım sıkıntılar yine var yine ilaç kullanıyorum yine istiyorum ama tabii ki rabbim verirse sonuç olarak yapmalısın

tek çocuk da değilim çocuğum da yok ama yaşınız epey ilerlemiş ben düşünmeyin derim ilerlemş yaşta olan annelerin yüksek oranda anomalili çocukları oluyor ne kadar down sendromlu çocuk gördüysem hepsinin anneleri 35in üstünde idi. bence kendi kendinizi sıkıntıya itmeyin.

7 yaşına girmek üzee olan bir kızım var
bende 31 yaşındayım
erkenciyim diyebiliriz
açıkcası ben birdaha çocuk sahibi olmak istemediğime karar verdim
bunun sağlıktan tutunda
kişisel birçok nedeni var
açıkcası vicdan azabı da hissediyorum dönem dönem
ama alınan bir karar karARSIZLIKTAN KÖTÜDÜR
evet malesef kızıma karşı bir kötülük bu
ONUNDA KARDEŞ SEVGİSİNE İHTİYACI VAR
ama gel gelelim ben içimde birdaha aynı gücü bulamıyorum
belki ileride bana kızacak
şuan bile söyleniyor
ama dediğim gibi bu benim kararım
yani madur olacağını düşündüğüm bir evlat sahibi olmak istemedim

senin durumun benimkinden daha zor
risk te var işin ucunda
kararı sen verirsin
ve arkasındada sen durursun

9 yaşında bi kızım var.36 yaşındayım. Zaman zaman ikinci olsa mı die düşünüyorum ama kızımın tek kalması ağır basıyor. Çünkü kızıma hamileyken Amniyosentez denen illeti yaptırmak durumunda kaldım. İnanılmaz kötü günlerdi. İkinci de de aynı sıkıntıları yaşayacak olmak korkutuyor bu bir. Tek çocuk olmak tamamen yalnız olmak demek de değil aslında bu da iki. Bi yerde okumuştum "kardeşini seçme şansın yok ama arkadaşını seçebilirsin" die.

Rabbim hepimizin evlatlarını iyilerle karşılaştırsın.

biz de 5 kardeşiz.bir garip aileyiz vesselam.mesela bu gece durup durup uyandım durup durup ağladım.kardeşlerim beni çok üzüyor.kız kardeşim boşanınca babamın aldığı evi bir arkadaşı için ipotek ettirmiş ve evine tebligatlar geliyormuş.biz daha yeni ögrendik.biz istesek yapmaz el için neler yapıyor.düşünün öyle sinirlerim bozuk ki.hayatımın yarısını çaldı bu kardeşler.şükür yine ama lütfen kardeşlik felan hikaye, hayırlısını dileyin

41 yaşında 2.oğlunu doğurmuş bir anne olarak diyorum ki...çok güzel ve çok zor .hamilelikte ,doğum sonrası da çok zor ama herşeye değiyor.zorluğun tek sebebi büyük oğlumdan dolayı çok rahata alışmış olmam.büyük oğlum 12 yaşında.tek çocuk kalacaktı ama Allah nasip etti 2.çocuğumda oldu.Bazı sebeplerden bu kadar gecikti,tam vazgeçtim derken süpriz yapıp geldi oğluşum.amino sentez yerine kan testi yaptırdım.DNA sına bakıldı bu yöntem yeni ve daha sağlıklı.
Eğer istiyorsanız deneyin derim daha fazla geç olmadan.

2 cocugum war tek olsun istemezdim kardeslik cok ayri cok guzel birsey.
Onlarin arasindaki diyologu izlemek buyutmek.. ama 40 yas uzeri olsam cocugum tek kalmasin diye sagligimi riske atmaz ikinciyi dusunmezdim bundan eminim

Ne kadar güzel..inş benim kızımda hep mutlu olur.

Bende ışte bu yüzden istedim..ileride biz olmadığımızda birbirlerine can olsunlar istedim.

Evlatlık almaya cesaret edemem...ileride sorun olmasından korkarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…