Tek cocugum. Bu durumdan bir an bile sikayet etmedim. Kucuk ailemi cok seviyorum, bir kardes eksikligi de hissetmiyorum.
Tek cocugum. Bu durumdan bir an bile sikayet etmedim. Kucuk ailemi cok seviyorum, bir kardes eksikligi de hissetmiyorum.
Umarım benim kızımda kardeş eksikliği hissetmez.Tek cocugum. Bu durumdan bir an bile sikayet etmedim. Kucuk ailemi cok seviyorum, bir kardes eksikligi de hissetmiyorum.
Çok çok haklısınız..bu durumuda düşünmüyor değilim..hiç birşeyin garantisini veremeyizki.bende tek çocuğum bunun sıkıntısını çok çekmedim kardeşim olsun diye de diretmedim.3-4 kardeşim olup birbirimizden kopuk olacağımıza böyle daha iyi.
Eğer ikinci çocuk kararı verseydim tüm kontrollerimi yaptırır öyle düşünürdüm..hayat tabiki zor..allah kaldıramıcagımız yükü vermesin inş.allah hepimizin yardımcısı olsunsağlık probleminiz eğer izin vermiyorssa ikinci hamileliğe, birşey diyemem sonuçta kardeş yapayım derken, ya size birşey olursa (eğer böyle bir risk varsa tabi) kızınız annesiz kalmasından sa kardeşsiz buyusun,, en azından annesi ve babası başında olur,, Allah korusun tabi,,
ama eğer sağlık sıkıntınız yoksa sadece yaş için böyle diyorsanız, kesinlikle kardeşsiz olmaması daha iyi,, gelecekte tek başına olmasındansa desteği, dayanağı, canından bir parçası olması hayatta çok başka bişey,, hiçbirşeyin yerini tutmaz,,
2 kardeşim var, Allah eksikliklerini göstermesin,,
benımde 3 yaşında bir kızım var Allah izin verirse, 5-6 yaşına geldiğinde inşallah kardeş dusunuyorum,,
en güzel kararı eminim verirsiniz,,
bu arada hayat hiçbirzaman kolay olmadı zaten,, herkezin hayatında zorluklar olmuştur,, olurda,, Allah herkezin yardımcısı olsun..
evet hiçbir şeyin garantisi yok.insanların tek çocuklara karşı ön yargısı var.paylaşmayı bilmez falan gibi.üniversitede kaç kızla 4 sene aynı odada kaldım ben söylemesem tek çocuk olduğumu davranışlarımdan anlayamazlardı.hatta şaşırırlar.bunun aile yetiştirme tarzıyla alakası var.kardeş kötü değil tabi olursa güzel olur olmazsa zorunlu değil ki.neyse uzatmayayım hayırlı evlatlarınız olsun inşallah.Çok çok haklısınız..bu durumuda düşünmüyor değilim..hiç birşeyin garantisini veremeyizki.
36 yaşındayım bir kızım var ...çocuğumla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım paylaşımcı bir çocuk küçüğe karşı çok sevgi doludur asla üzmek istemez ne zaman bebekli misafirimiz olsa kızım bebekle ilgilenir ...kuzum o kadar çok kardeş istiyorki genetik sorunlar yüzünden ikinci bir bebek nasip olmadı keşke olsaydı bi kardeşi yoldaşı olurdu günümüzde arkadaşlıklar malum ...Allah iyi insanlar çıkarsın yavrularımızın karşısına ...bende kendimi şöyle avutuyorum sürekli kavga eden anlaşamayan kardeşler var diye ama içim hep sadece telefonda da olsa derdini sevincini anlatabileceği bir canı olsaydı diyorum
bu arada maalesef genetik nedenler yüzünden ikinci bebeğimi kaybettik amniyosentez oldum ama çok kolaydı hiç yatmadım hatta işlemden sonra kan uyuşmazlığı için gezmediğim eczane kalmamıştı...kayıp sebebim başka şimdi oralara hiç girmeyeyim...amniyosentez gözünüzü korkutmasın onu düşünmeyin bile ikinci çocuğa hazırmısınız onu düşünün bence ...artık yaşında önemi kalmadı bir sürü insan doğum yapıyor kaç yaşlarına kadar...
Rabbim hayırlısını nasip etsin sizin için....
Ailenizi çok takdir ettim..sizin gibi evlâdı olduğu için..böyle cevaplar geldikçe ben rahatlıyorum..ben hep ilerisinden korkuyorum ya kardeş isterse umarım istemez.evet hiçbir şeyin garantisi yok.insanların tek çocuklara karşı ön yargısı var.paylaşmayı bilmez falan gibi.üniversitede kaç kızla 4 sene aynı odada kaldım ben söylemesem tek çocuk olduğumu davranışlarımdan anlayamazlardı.hatta şaşırırlar.bunun aile yetiştirme tarzıyla alakası var.kardeş kötü değil tabi olursa güzel olur olmazsa zorunlu değil ki.neyse uzatmayayım hayırlı evlatlarınız olsun inşallah.
Sizin adınıza çok üzüldüm36 yaşındayım bir kızım var ...çocuğumla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım paylaşımcı bir çocuk küçüğe karşı çok sevgi doludur asla üzmek istemez ne zaman bebekli misafirimiz olsa kızım bebekle ilgilenir ...kuzum o kadar çok kardeş istiyorki genetik sorunlar yüzünden ikinci bir bebek nasip olmadı keşke olsaydı bi kardeşi yoldaşı olurdu günümüzde arkadaşlıklar malum ...Allah iyi insanlar çıkarsın yavrularımızın karşısına ...bende kendimi şöyle avutuyorum sürekli kavga eden anlaşamayan kardeşler var diye ama içim hep sadece telefonda da olsa derdini sevincini anlatabileceği bir canı olsaydı diyorum
bu arada maalesef genetik nedenler yüzünden ikinci bebeğimi kaybettik amniyosentez oldum ama çok kolaydı hiç yatmadım hatta işlemden sonra kan uyuşmazlığı için gezmediğim eczane kalmamıştı...kayıp sebebim başka şimdi oralara hiç girmeyeyim...amniyosentez gözünüzü korkutmasın onu düşünmeyin bile ikinci çocuğa hazırmısınız onu düşünün bence ...artık yaşında önemi kalmadı bir sürü insan doğum yapıyor kaç yaşlarına kadar...
Rabbim hayırlısını nasip etsin sizin için....
teşekkür ederim.çocuğunuza karşı bu kadar hassas yaklaştığınıza göre sizde çok iyi bir annesiniz.Ailenizi çok takdir ettim..sizin gibi evlâdı olduğu için..böyle cevaplar geldikçe ben rahatlıyorum..ben hep ilerisinden korkuyorum ya kardeş isterse umarım istemez.
Dört kardeşiz, ben en küçüğüm. Keşke tek çocuk olsaydım demişimdir hep. Kardeşlerimi sevmediğimden değil, her biri için canımı veririm. Ama tek olsaydım her şey çok farklı olurdu.Merhaba; ben 41 yaşında evli 2 buçuk yaşında kızı olan bir anneyim.arkadaşlar o kadar sıkıntıdayımki... lütfen yorumlarınızla bu sorunu çözmek istiyorum..sorunum şu, kızım için ikinci bir çocuk istiyorum fakat riskli bir gebelik olacağı için vazgeçmiştim...daha öncede bu konuyla ilgili konu açmıştım...aldığım yorumlardan doktorla görüşmem gerektiğini ve ona göre karar vermemin daha doğru olacağını yazıldı..tamam çok doğru fakat doktorunda ne söyleyeceğini az çok biliyorum..yaş ortada riskler ortada geriye amniyo sentez kalıyor..allah korusun sonuç kötü olsa bile o bebeği aldıramamama bir yandanda kızım ileride kardeş istermi ozaman da işte vicdanım sızlar o kadar çaresiz kaldımki bu konuyu eşimle konuştuk.. tamam dedik olmasın ve son noktayı koyduk..ne zamanki bu durum oldu ve konu tekrar açıldı..benim âdetlerim doğumdan sonra 10 gün erken gelmeye başladı..hep böyle devam etti..geçen ayki adetim gecikti ve ben kesin hamileyim dedim..güya korunuyorum..bu zaman zarfında duygularım çok değişikti istiyormuydum yoksa istemiyormuydum..neyse ben âdet oldum ve psikolojim okadar kötü olduki ya belkide bi ikinciye hamile kalamam..sizlerden istediğim özellikle tek çocuklu anneler ne gibi problemler oluyor veya olmuyor..lütfen bu konuda yardımcı olun.
Tamda benim duygularimi dile getirmissiniz. Ustune soylecek sozum yok. Benimde 1 cocugum var .kardes yapmadim diye tesekkur ediyor bana: )) hem o yasta sakat cocuk riski cok buyuk: (( sonra basiniza dert almayin konu sahibi.
Ya o kadar güzel ifade etmissiniz ki.. Benim de bir oğlum var.. Bir tarafim kardeşi olmali diyor.. Diğer taraftan da aynen sizin düşündüklerini zi düşünüyorum. Hamileliğimin de çok kolay olduğu söylenemez tabi.Canim ben de tek cocuktum..ohh hic bir seyimi paylasmam, sira beklemem gerekmedi memnundum halimden..yasim 34 oglum var 1, 5 yasinda..kardes dusunmuyorum..boyle bir dunyaya 1 cocuk bile fazlaymis gibi geliyor bana..teror, savas, deprem, susuzluk, kirlilik, betonlasma, ozon deligi, radyasyon, hormonlu genetigiyle oynanmis besinler vs vs..dunyanin icine ettik tabiri caizse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?