Tek çocuklu anneler lutfen yorum yaparmısınız :(

Tek cocuk olmak nasil bilmiyorum güzel bir duygu olmali keske tek cocuk olsaydim dedigim oluyor beni ablama kardes olsun tek kalmasin diye yaptiydi gel gör ablamla anlasamiyoruz hic bi zaman. (Bir seye ihtiyaci olsun kendi hic ugrasmaz anlamaz anlamak istemiyor, beni ablama bakima muhtac yapti hissi yaratiyor, Allah korusun annem babam öldügü zaman ablami ben ilgilenecegim maalesef bu yük beni yormustur hep).. beni seviyorlar ama bu düsüncede yaptiklari duydugum zaman üzülüyorum ister istemez neyse yadirgamiyorum bu düsünceyle yapiyorsaniz yapmayin sirf kizin tek kalmasin vs diyorsaniz yapmayin. Kizina sorun desem istiyorsa yapin istemiyosa yapmayin.

Benim 3. Kardeşim dogdugunda 18 yasindaydim. Annem sizden büyüktü. Sürpriz bebek, çok şükür yokluğunu düşünemem

1 kızım var Allah ona ömür versin.İkinciyi hiç istemedim kızımda istemiyor gerçi çocuk istiyor diye kardeş yapılmaz.bende 40 yaşındayım komşunun çocuğunu bile yarım saat zor tutuyorum kucağımda yok anam bizden geçmiş her şey zamanında, takâtin tahammülün var mı? oynayıp koşturacak enerjin var mı?şahsen ben de yok anneliği tattık çok şükür artık biraz rahatlama ve gezme zamani bence kendinize zaman ayırma vakti, bu hayata sadece annelik yapmaya gelmedik ya, spora git kurslara git istersen çalış kitap oku sevdiğin şeyleri yap, bence benim fikrim bu

tek çocuğum. Tek çocuk olmanın da kardeş sahibi olmanın da kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Hakkınızda hayırlısını diliyorum

Ben çocuk için kardeş yapılmasını doğru bulmuyorum. Sevgi ve emek verebilecekseniz, maddi gücünüz yetiyorsa ve de istiyorsanız bence o noktada çocuk düşünmeye başlamalısınız. Evet kardeş destek demek. Benim de bir oğlum var 1.5 yaşında. Bir bebek daha bakabilir miyim, emek verebilir miyim diye yokluyorum kendimi ama cevabım hayır oluyor. Çok yoruldum. Tamamen istersek (ben ve babası) bir çocuk daha düşünürüz. Gelip de oğlum kardeş istiyorum derse hadi ordan derim.

Kardeşlerin anlaşacaklarının da garantisi yok. Eğer sağlık sorunlarınız varsa risk artıyor. Kardeşi engelli olduğu için, anne babamın yaşı var, onlara bir şey olsa ben mi bakacağım engelli kardeşime diye konu okuduk burda. Kardeşi için değil, siz istiyorsanız, doktor eşliğinde planlayın, gerekli vitaminler vs. elinizden geldiğince sağlıklı bir gebelik için de çabalayarak. Engelli olsa aldırmam diyorsunuz, keza bunu da göze alarak. Ama istemiyorsanız da ve psikolojiniz kötüyse belki destek alsanız iyi gelir. Umarım sorununuzu çözersiniz.

Çocuk kardeş için doğurulmaz. Bu sizin ve eşinizin kararı. Ona göre düşünün.

Ben kendi adıma söyleyeyim
Çocuklarımı sadece esim ve ben istedik diye yaptık
Yani çocuğa kardeş olsun vs diye çocuk yapmayı doğru bulmuyorum
Ben de 39 yaşındayim ve 3. Bebeğime hamileyim
Öyle heyecanlıyız ki sanki ilk bebek
Burda karar verirken gerçekten istiyorsanız yapın

Ben kardes olması taraftarıyım ama sizin yanınızdan dolayı çok çok riskli. Bence düşünmeyin ve cocugunuza odaklanın.
Ayrıca tek çocuk olan ogrencilerim var hallerinden memnunlar

Her kardeş hayırlı olmuyor ki.
Hayırlısını isteyin.
Neler görüp okuyoruz.
Kardeş kavgaları,anlaşmazlıklar...
Bir tanıdıgım oğlan sevdası uğruna 4 kızdan sonra çocuk yaptı oğlu oldu.
Oğlu öyle hayırsız çıktıki.Uyuşturucu hırsızlık hır gür.
Ne ararsan var.
Kadın yaşlı haliyle hala onun peşinden koşturuyor.
Bu kadar diretmeseydi kızlarıyla huzurla yaşayıp gidecekti belkide.
Benim 2 kızım var.
Allah onlara uzun ömür versin.
İlk birkaç yıl çok zorlandım,kardeş kıskançlıkları,paylaşamama,defalarca neden yaptım diye sorguladıgım zamanlar oldu.
Tek çocuk hiç çocuk diye boşa dememişler vallahi anladim.
Ama meyvelerini yeni yeni yiyorum.Simdi birbirleriyle iyi anlaşıyorlar,beraber oynuyorlar,hayal kuruyorlar,okula gidiyorlar,ödev yapıyorlar.
Çok şükür şimdi ufaklar ileride de ins iyi anlaşırlar.İkiside asla kardeş istemiyor bende istemiyorum kapattım defteri

Son düzenleme:
Arkadaşım senin tek sorunun yaş değil ki. Doktorun ne söyleyeceğini biliyorum demişsin. Demek ki ortada bir sağlık sorunu da var. 40’lı yaşlarda gebelik yaşayan çok kadın var. Keza sen de hemen hemen 40yaşında doğum yapmışsın. Artık genetik testi pekçok şeyi oluyor gebelikte. Ama sorun kendi sağlığınla alakalı ise bakman gereken bir çocuğun var. Öncelikli onu düşünmelisin. Ben de ikinci çocuğu istiyorum. 18 aylık oğlum var. Yaşım 34. Bende de şu mantık var olabildiğince 35 yaşından uzaklaşmadan doğum yapabilmek. Çünkü gebeliğimde hatırlıyorum pek çok test 35 dolsaydı yapardık. Gerek yok 35üstü risklidir diye doktorum telkinlemişti. Ben çok evhamlıydım. Karar sana ait. Ben bu riske girer miydim bilmiyorum. Ama sağlık açısından zorlanacaksam halihazırda olan çocuğumu düşünüp istemezdim diye düşünüyorum.

Kadın 5. Çocuğu bile doğurmuş olabilir öyle bir zaman geçmiş hortlatmayın kendiniz konu açın

Çocuk kararını ebeveynler verir. Çocuğum kardeş istiyor diye çocuk yapılmaz. Bu çocuğun karar verebileceği bir şey değil.

Tek cocuk olmanin ekonomik olarak innailmaz avnatajlari var .iki cocuk olunca maddi durum olsa bile arada yas farki olunca ilkine sunu yapsa ama ilerde ya ikinciye yapma imkanimiz olmazsa diye her istenilen yapilamiyor .ama tek cocuk olunca tum imkanlarinizi rahatca cocuga serebilirsiniz .
Zaten bir evladiniz var .bu kadar riske girmeye deger mi ?

Bende ilk bebege hamileyim bende kardeş konusunu düşünmem gibi geliyor dünya cok kötü bir durumda keşke hiç Kalamasaydim hamile dediğimde oluyor herkesin kardesi olmak zorunda degil

Torunum tek çocuk, 11 yaşını dolduracak. Su yaşına kadar kadar hiç keşke kardeşim olsaydı demedi. Kızım 2 yıl oldu boşandı. Birlikteyken de ikinci çocuğa hiç gerek yok, ben size yetmiyor muyum derdi. :)
Şimdilerde de hayat pahaliliginin farkında, iyi ki tek çocuğum, yoksa başa cikmakta çok zorlanirdin annecim diyor.
Söylendiği gibi şımarık ve bencil de olmadı . Gayet olgun, kalender ve kıymet bilen bir çocuk. Çok şükür, bin şükür...
Allah yavrunu sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, hayırlı evlat eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…