Tek çocuklu anneler

Bende oğlum küçükken ayy asla ikinciye yok diyordum ama son uç yıldır da ikinci için uğraşıyorum şimdi çok pismanim arka arkaya dogurmadigima çocuk için kardeş önemli

18 yaşına kadar tek çocuktum. O yaştan sonra kardeşim oldu. Sıkıntılı bir çocuk değildim psikolojim de iyiydi. Kardeşim olmasa kardeş nedir bilmezdim öyle yaşardım. Şimdi kardeşim var acaip seviyoruz birbirimizi. Hiç kardeş kıskançlığı da yaşamadık :KK70:
Iyi oluyor mu böyle arada baya bi yas farki:)

kısmetse 3. geliyor. keşke genç olsaydım da 4 çocuk sahibi olsaydım.
belki kalabalık ailede büyüdüğüm içindir, çok çocuklu aileleri seviyorum.

İkinciyi ben de istiyorum ama eşim istemiyor sanırım. Daha detaya inemedik. Biz bunu büyütelim de hele Allah'ın izniyle.
Arada çok yaş olmasını da istemiyorum en fazla 3 olmalı.

Valla kendim 6 kardeşim. Kalabalık zor olduğu kadar güzel de.

bir çocuk daha yapma..hayatını daha da zorlaştırma..

kızın için düşünüyorsan şöyle düşün kardeşi olmayan insan kardeş sevgisi bilemez .. insan bilmediği şeyinde hasretini , ihtiyacını çekmez..

ben tek çocuğum hiç kardeşim neden yok gibi bir düşüncem olmadı.. nasıl bir duygu olduğunu bilmediğim birşey için yokluk çekmedim yani..
Bütün çocukluğum boyunca kardeş istiyorum dedim aileme ama hiç kardeşim olmadı. Sonra babam da öldü yapayalnız hissettim o zaman. Hala bile bazen ağlarım kardeşim olsaydı diye

2 çocuğum var.Oğlum senelerce kardeş diye başımın etini yedi,eşim istemedi.Sonunda 14 sene arayla 2. oldu.İyi kide olmuş.Eşim de bebek ağlamasını sevmez ama evin neşe kaynağı oldu kızım.Tek çocuk anne için kolay olsa da çocuk için zor oluyor.Kardeşi olana imreniyor,kendini eksik hissediyor.Bence 2 kardeş olmalılar.

Eşinizle sorun varsa onu farklı açıdan değerlendirmek lazım da bence çocuk büyütmek çok zor o yönden dedim ben. İyi ki var oğlum canımdan çok seviyorum o yüzden de her şeyimi ona göre ayarlıyorum. Kendimi unuttum yani. Olabildiğince çok ilgilenmeye çalışıyorum bu yüzden iki çocuk olursa yetişemem korkusu benimki. Çünkü çok harika bir hayatı olsun istiyorum oğlumun her yönüyle.

Bütün çocukluğum boyunca kardeş istiyorum dedim aileme ama hiç kardeşim olmadı. Sonra babam da öldü yapayalnız hissettim o zaman. Hala bile bazen ağlarım kardeşim olsaydı diye
Ya niye oyle diyorsun simdi benide uzuyon

Evet biliyorum ama zaman gectikce esim duzelse bile istemezsem tek çocuklu kalirsam pisman olurmuyum diye düşündüm biran
canım neden kendini şimdiden böyle şuçluluk psikolojine sokuyorsun ....
hayatın ne getireceği belli olmaz ...
önemli olan burda kendinin ,çoçuğunun psikolojinin iyi olması
hayata pozitif bakmak ,
istekler zamanla çok değişiyorr.. bırak zamanaaa

enteresan ben hiç öyle bir istek hissetmedim içimde:)
yapı meselesi belki de .. annem babam henüz yaşıyor ama birini kaybetmiş olsam bile yapayalnız kaldığımı düşüneceğimi sanmıyorum..

1 tane oğlum var 3 yaşına girecek yakın zamanda.
Çok isteyerek anne oldum,
2. yi düşünmüyoruz.

Ben çocuğuma karşı bir bencillik olarak görmüyorum
bu durumu.
pişman olacagımı da sanmıyorum.
Çünkü ben oğlum için elimden geleni yapıyorum.
Her anlamda.

Umarım hem ailesi olarak bize,
hemde milletimize hayırlı bir evlat olarak yetişir.

yaşım 34, tek çocukluyum 4yaşında bir kızım var, 2. çocuğu maddi manevi karşılayamam, bu devirde çok zor, devlet anaokullarının bile aylığı 400-500 tl iken bunun ilerisini hiç düşünemiyorum, Allah rızkını verir olayına da hiç inanmıyorum, hadi bana vermiyor da dünyanın yarısı açlıktan ölüyor verse onlara verirdi.
neyse özetle maddi olarak iki çocuğun sağlıklı bir şekilde beslenmesine, iyi bir eğitim almasına, güzel koşullarda yaşamasına uygun durumdaysanız, evliliğinizde her şey yolundaysa, manevi olarak 2 çocukla yeterince ilgilenebilecek enerjiye sahipseniz neden olmasın.

Biz 2.düşünelim millet takım kuruyor.Geçen gün sağlık ocağında kan verirken bir kadın geldi.Ben sadece doğum kontrol ilacı alacağım dedi.Kaç çocuğun var denildi.7 tane,daha da istemiyorum yeter dedi,:KK57:biz şok olduk tabii.

Bizim okulda kardeşi olmayan bir kız öğrenci var. Çok sorunlu. Etkisi var mı bilmiyorum ama.Ailenin etkisi büyüktür tabi.

ben bunun tek çocuk olmaktan kaynaklandığını düşünmüyorum.
Yani kardeşlik bağları daha çok büyüdüğünde farkına varılan birşey.

Küçük yaşlarda daha çok aynı evde yaşayan arkadas gibi
olunuyor.

Aile yeterince sevgi ve ilgi gösteriyor ise,
bir çocugun kardeşsizlikten dolayı sorun yaşayacagını düşünmüyorum.

Yazdıklarım genel düşüncem, size karsı verilmilş bir cevap değil aslında :)

Biz 2.düşünelim millet takım kuruyor.Geçen gün sağlık ocağında kan verirken bir kadın geldi.Ben sadece doğum kontrol ilacı alacağım dedi.Kaç çocuğun var denildi.7 tane,daha da istemiyorum yeter dedi,:KK57:biz şok olduk tabii.
Ya bazilari hic düşünmüyor 7 cocuk büyüyünce ne olacak bakalim

kardeş yapmamak bana bencillik gibi geliyor..benim erkek kardeşim var iyikide var..tabiki hayatta kimin öleceği belli olmaz ama anne babaden tek yadiger kardeşler birbirne kalıyor..en iyi arkadaşın en iyi sırdaşın oluyor..kedi köpek gibi kavga edip hiçbir şey olmamış gibi tüm samimiyetinle sadece kardeşinle konuşursun..

açılım ben de tek çocukluyum:KK76::KK49::KK49:
ben 38 oldum,oğlum da 5,5 . bu şekilde mutluyum,başka bir çocuk için hazır değilim,olacağımı da sanmıyorum.çalışan anneyim,bakıcılarla büyüttüm oğlumu da,çok zorlandım..oğluma verebileiceğim en iyi şartları vermeyi tercih ediyorum.yeni bir bebek sorumluluğu alacağıma ve yetişebileceğime inanmıyorum.bu kadar zorluğu da gerekli bulmuyorum.
bir de eşim pimpirikli adamdır,o yüzden de ,bebekle beraber eşimle ilişkim sıkıntıya girsin de istemem..
yalnız samire ,sizin evlilik ciddi sıkıntılı eski konularından biliyorum,neler atlattın sen,nerden bu 2. çocuk cesareti??

Samire sorunlu bi evliliğin var biliyorum,ikinci çocuk bence sizi daha çok yıpratır ve kızın sorunların içinde daha çok yıpranır,benim iki çocuğum var ama ikinciyi hiç istemedim aklımın ucuna gelmezdi nasipmiş oldu.
Eşin ikinci diyor hiç destek olmuyor.

canım bende yaşadıklarımdan dolayı özellikle kv yüzünden kızımdan sonra 9 yıl dogurmadım , ama gel gelelim kızım biraz büyüdü e bana ağlayarak ben kardeş istiyorum ama senden korktugum için söyleyemiyorum anne dedi ,

şu an havadaki uçan kuş bile hamile ,şişman kadınlar bile :KK43:

yaşım 41 ve ben kaç aydır çoucuk olsun hamile kalayım diye dualar ediyorum.

bilmem anlatabildim mi

Back
X