Tek çocukta kalanlar

Sorum belli yaşın üzerindekilere ve tek çocuk da kalanlara.Pişman oldunuz mu keşke bir kardeş daha yapsaydım zamanında diye?

Eğer imkanin varsa bence tek çocukla kalma . Bunu evlendikten sonra daha iyi anladim . Çünkü kimseden kimseye fayda yok inan ki başın sıkışsa kardeşini arıyorsun . Örnek zamaninda senle kardes gibi olanlar bir bakmışsın en zor zamanında yoklar . Belki de en çok bu yüzden kardeş şart . Hastalığı vs falan var . Yarin bir gün sizle ilgilenebilecek çocuklar şart. Ben 3 kardeşim diyorum keske iki tane daha olsaymış. Allah gecinden versin yarin bir gün sizlere bir şey olduğunda o çocuk tek başına kalacak . Ve inanın ona yazık her şeyi tek başına yapmak zorunda kalacak kimseden destek göremeyecek . Ama kardeş oyle mı en zor zamaninda yaninda . Insanın kardesinden baska hic kimse arayipta bir seye ihtiyacin var mi diye sormaz . Iyi ki kardeşlerim var diyorum. Rabbim onlara hayirli uzun ömürler versin 🤲🤲

35yaşımdayım 3 yaş çocuğum var ve aksilik olmazsa tek çocukta kalacağım.
Maddi manevi yetebileceğim çocuk sayısı bu. Yani bende o kadar sabır da yok, güç de yok. İlk sene hele çok tükendim. Başa dönemem.
İleride de kafaya takacağını sanmıyorum. Çünkü imkanlarını kısıtlamamak için de bu kararı aldık. İyi bir eğitim, istediği kurs veya hobiler, bir enstruman çalması, bir sporla ilgilenebilmesi için tek çocuk yapabilirdik.
Eh kendine iyi arkadaşlar dostlar bulursa da keyfi yerinde olacaktır. Annemin babamın hala kardeş gibi dostları var. Hele babam hastalandığında kardeşi değil en yakın arkadaşı koşmuştu yardımına. Önemli olan gönül bağı.
Allah iyilerle karşılaştırsın

29 yasindqyim benim de tek coxugum var 3 yasinda.. ikinciyi dusunmuyorum en azindan suanlik

Ben 36 yasindayim ilk cocugu hamileyim suan. baska da dusunmuyorum bi tane yeter.daha genc olsaydim dusunurdum belki

Benim 2 cocugum var ama tek cocukla kalan arkadaslarim cok pisman,etrafa istemiyoruz diyerek ikinci bebegi deneyen cok bildigin kisi var.
Kardes iyidir.

40 yaşında tek çocuk annesini tek çocuğum

Hiç pişman olmadım

Tek çocuk olmaktan da şikayetçi değilim

Hayatımın son 20 yılını dört çocuklu bir ailenin küçük oğlu ile geçirdim

Tek çocuk olmanın avantajlarını daha da gördüm

Oğlumun arkadaşlarının geçen yaz kardeşi oldu

Anneler benimle yaşıt

Yaş çok etkili değil yani istek daha önemli

yasim 25 olsaydi da degismezdi fikrim bence. cocuklar birlikte buyuyup birbirine oyun arkadasi olamayacaksa uzun yas araligi olan cocuklar yetiskin oldugunda birlikte paylasima girebilir, ama bence en cok okul oncesi arkadasa ihtiyac duyuyor cocuklar. okul caginda zaten kendi cevreleri filan oluyor.

28 yasındayım 2 yasında kızım var Baska cocuk dusunmuyorum. Kardesız bırakma vs diyenler oluyor kendim 4 kardesız. Hıcbırımız birbirimizle konusmuyoruz 7 el yabancının atmadığı kazıgı ablam attı bana maddi manevı hıc dusunmuyorum yani.

kardeşim var, aramızda 8 yaş var.Annemler yalnız kalmıyım mantığıyla yapmışlar, ancak çok uzun süre kabullenemedim kardeş kavramını, hala da şu yaşımda sıcak değilim.Maddi durum olarak da ikinci çocuk gelince benden kesintiler oldu tabi, manevi yeterlilik de bölündü, bütün bunlar beni daha da hırçın yaptı ona karşı.Bir gün çocuğum olursa asla kardeş yapmayı düşünmüyorum.

55 yaşındaki komşum tek çocuk yapmış hergün gelip dert yanar oğlum yalnız kaldı diye öğüt verir her gördüğünde enazinda bi kardeşi olsun bebeğinin diye şükür iki evladım var 3. yu düşünüyorum ilerde

Oğlum 19 yaşında çok çok çok pişmanım son 4 yıl içinde iki düşük yaptım olmadı bir bebeğim daha 🥺 özür diledim oğlumdan onu yanlız bıraktığım İçin. hep aklıma beni ve babasını yanlız gömeceği geliyor
Niye tek gömsün. Allah sizlere uzun ömür versin. Sıralı versin. O da sizi eşi ve çocuklarıyla yani ailesiyle uğurlasın

Back
X