Tek çocukta kalanlar

Yas araligi 3 4 civari olucaksa iyi oluyor kardes. Evde beraber oyun oynuyorlar .
8 yas araligindan sonra tekde olsa farketmez . Saglikli olsun yeter.
Bakabilecek maddi ve manevi imkan varsa iyi olur , kardes.

İlk kez 30 yaşında anne oldum, dogurana kadar hep araları 2 yas olsun yoksa dogurmam diyordum.. Kızım 2 yasinda geldiginde ben 2.yi yapamam yetemem dedim istemedim..
Sonra fikrimi değiştirecek bir kac sey gördüm etrafımda.Her zorlukta ilk abime sığındığımi hatırladım..Simdi 2. kızımı bekliyorum nasipse :dua: evet maddi olarak biraz güçlük cekecegiz ,belki bir çikolatayı 2 bölüp yiyecekleri günler de olacak ama kardeslik zaten böyle bir seydir.. Rabb'im dileyen herkese nasip etsin..

46 yaşındayım, 19 yaşında bir oğlumuz var.
Oğlum tek çocuk olmaktan memnun.
Bununla birlikte zamanı geriye alabilsem, ikinciyi doğururdum.
Ben mesleğime ikinci kez, 3 yıl ara vermek istemediğim için böyle bir karar verdik ama zaman zaman şartları zorlamalı mıydık?
Diye düşünmüyor değilim.

6 yaşında çocuğum var. İkinciyi bende düşünmüyorum. En büyük korkum ileride pişman olmak ama ikinci kez hamileliği doğumu ve uykusuz geceleri düşününce yapamam tekrardan diyorum. Çok şükür büyüttüm Rabbim hepimizin evladını bağışlasın güzel ömür nasip etsin ama sanırım bende tek çocukta kalacağım

Bizde sorun bide şu. Eşim çok istiyor ve her seferinde benim yüzüme vuruyor seni yüzünden ikinci çocuğu yapmıyoruz diye. Ben sana yardımcı olurum diyor ilk çocukta da oldu yalan yok ama ben ikinci kez büyütebileceğime inanmıyorum. Çok zor ek gıdası wc eğitimi 2 yaş sendromu valla zor. Umarım pişman olmam

30 yaşındayım 5 yaşında bir çocuğum var. Onun çok yalnız olduğunu düşünüyorum. Benim kardeşlerimle olan keyifli paylaşımlarıma o sahip değil diye çok uzuluyorum. Üç dört ay sonrası için hamilelik planlıyorum Allah nasip ederse ama bu kez yeni doğan bebeğimi yalnız bırakmaya niyetim yok üçüncüyü de kesinlikle düşünüyorum. İnşallah sağlıkla sihhatle nasip olur...

14 aylij kızım var ve bende ikinci cocuk istemiyorum hem hamileligimde devamli igneler vurmam gerekiyor cok zorlu bir surec hem de eger dunyaya getiriyorsak elimizden geldigince her konuda gozleri birsey de kalmasın maddi ve manevi olarak bakabilecek gucyeyseniz yapın.

Biz maddi konuda bakariz ama ben psikolojik olarak daha hazir olamam zorlu surecti, cevremde simdiden diyorlsr kardes dayanaktir sırtini verecegin bi kapidir ayni can ayni kan diyorlar ama her kardes bir degil benim abi denen sahis hamileyken beddua ve kugur etti ayni sekildi az bi zaman once de ayni seyi yapti ve hayatimdan tamamen sildim.. bende dusunuyorum acaba hata mi yapiyorum diye ama kararimi tamamen verdim uygun zamanda spiral taktiricam 2. Cocuk fikri bizde yok..

2 yaş aralıklı 2 çocuğum var. Küçüklükleri zor geçti mi evet ama öyle güzel bişey ki kardeş. Hem oyun arkadaşı hem sırdaş hem dayanak oluyorlar. Şükür maddi manevi çok rahat bakabiliyoruz ama bu kişiden kişiye değişir. Bence çocuk imkanlarını paylaşıyorsa bu bir eksiklik değil.gerçekten maddi sıkıntılarınız yoksa kardeş yapılmalı, aslolan manevi yetebilmek

28 yasındayim 2. Cocuguma hamileyim.
2 cocuga maddi manevi yetecek gücümüz var cok şükür 🙏 daha fazlasını hic düşünmüyorum. Oglum 2 yasina bastıktan sonra karar verdik oldu şükür 🙏 Simdi 3 yaşında.
Oglumu dogurduktan sonra ikinci istiyo musun diyenlere hep evet diyordum kendimde o enerjiyi buldugumda isteyecegimi biliyordum oyle de oldu. Ki oglum görüp görebileceğiniz en uykuyu sevmeyen çocuklardan biriydi..

Ben mesleğime ikinci kez, 3 yıl ara vermek istemediğim için böyle bir karar verdik ama zaman zaman şartları zorlamalı mıydık?
Diye düşünmüyor değilim.
Diye düşünmüyor değilim.
Soruyu sorduğum hedef kitlem bu yaşlardı,30 yaşında biri fikrini değiştirebilir ilerde,ya da kesinlikle istemiyorum diyip vazgeçebilir.iş işten geçtikten sonra pişman olunup olunmadığı benim merak ettiğim bu 35 yaş üstü Kişiler mesela

33 yaşındayım beş yaşında oğlum var. Oğlum o kadar zor, o kadar tarif etmeye uygun cümle bulamadığım bir çocuktu ki hala biraz öyle. Asla ikinci çocuğu doğurmam diyordum. Birkaç aydır az da olsa sakinleşti. Sohbet eder, anlaşır olduk :)

Çektiğim onca sıkıntıya rağmen bir iki aydır aklımda ikinci çocuk fikri beliriyor. Eminim bunu herhangi bir yakınıma söylesem "saçmalama az mı çektin sen" diyecekler ama niye bilmiyorum sıklıkla düşünüyorum. Eskiden hep "oğlum zor bir çocuk en az sekiz yaşına gelmeden bunu düşünmem bile" diyordum. Şimdi beş yaşında ve oğlumu büyütmeyi başardıysam, ikinciye de bakarım diyorum.

Ancak maddi durumlar, artık çalışmak istiyor olmam beni engelliyor. Oğlum doğduğunda mesleğimi bırakmış ve ilk üç yıl mutlaka kendim bakmalıyım diye düşünmüştüm. Hala aynı düşünüyorum. İlk üç yıl çok çok mühim bir sebep yoksa benimle olmalı diyorum. Ki oğlumun planları bozan durumu sayesinde üç yıl oldu mu sana beş yıl. Bazen hayat planlarla ilerlemiyor işte :)

Bilmiyorum kafam karışık bu konuda. Ne desem bilemedim size.

33 yaşındayım beş yaşında oğlum var. Oğlum o kadar zor, o kadar tarif etmeye uygun cümle bulamadığım bir çocuktu ki hala biraz öyle. Asla ikinci çocuğu doğurmam diyordum. Birkaç aydır az da olsa sakinleşti. Sohbet eder, anlaşır olduk :)

Çektiğim onca sıkıntıya rağmen bir iki aydır aklımda ikinci çocuk fikri beliriyor. Eminim bunu herhangi bir yakınıma söylesem "saçmalama az mı çektin sen" diyecekler ama niye bilmiyorum sıklıkla düşünüyorum. Eskiden hep "oğlum zor bir çocuk en az sekiz yaşına gelmeden bunu düşünmem bile" diyordum. Şimdi beş yaşında ve oğlumu büyütmeyi başardıysam, ikinciye de bakarım diyorum.

Ancak maddi durumlar, artık çalışmak istiyor olmam beni engelliyor. Oğlum doğduğunda mesleğimi bırakmış ve ilk üç yıl mutlaka kendim bakmalıyım diye düşünmüştüm. Hala aynı düşünüyorum. İlk üç yıl çok çok mühim bir sebep yoksa benimle olmalı diyorum. Ki oğlumun planları bozan durumu sayesinde üç yıl oldu mu sana beş yıl. Bazen hayat planlarla ilerlemiyor işte :)

Bilmiyorum kafam karışık bu konuda. Ne desem bilemedim size.
Bence sen bi köy dolusu çocuğa bakarsın idrak oğlundan sonra;) yanlış anlama, o zorluklara dayandıysan inşallah sağlıklı bir bebek olur da sonraki yavrular..sana vız gelir🙏 Bir de ikincide insan daha bir farkında oluyor anneliğin ilkinde çok perişanlayınca zor bir bebekle:/
Bende de aynı durum söz konusu çünkü.

Bence sen bi köy dolusu çocuğa bakarsın idrak oğlundan sonra:KK66: yanlış anlama, o zorluklara dayandıysan inşallah sağlıklı bir bebek olur da sonraki yavrular..sana vız gelir🙏 Bir de ikincide insan daha bir farkında oluyor anneliğin ilkinde çok perişanlayınca zor bir bebekle:/
Bende de aynı durum söz konusu çünkü.

İkinci var mı sende yoksa düşünüyor musun :)
Peki ya ikinci de oğlum gibi hatta daha zor bir çocuk olursa? O zaman gelsin huniler.

Konu sahibi; büyük kızım 3 yaşında, ikinci kızım 6 aylık. Büyük kızım zor bir bebekti. Ben hep çok çocuk istiyordum(eşim de tabi). Bakımları tabi ki çok zor şu aşamada. Hergün yattığım yeri acayip beğeniyorum mesela:) bacaklarım,ayaklarım zonkluyor. Ama biliyorum ki bunlar geçici ve ikinci kez anneliği deneyimlemek birinciden daha da güzel bir duygu(birincide bu kadar farkında değildim olayın güzelliğinin).

İkinci var mı sende yoksa düşünüyor musun :)
Peki ya ikinci de oğlum gibi hatta daha zor bir çocuk olursa? O zaman gelsin huniler.
Ehehehe:) etrafımda gördüğüm hep böyle çocuklardan sonra Allah ikincide anaların yüzüne gülüyor:)
Maşallah diyeyim de :nazar: :nazar: Allah benim yüzüme güldü şu ahir dünyada ikinci yavruyla. Darısı başına olsun diyeyim idrak🙏

Benimde 3 yasinda bir kizim var p.tesi siprali cikartmak icin hastaneye gitcektim virüs nedeniyle gidemedim ama bende cok istiyorum 1 tane dha en azindan kizim yalniz kalmaz 👶👼

Bende tek çocuk diyenlerdendim. babamın rahatsızlığına kadar da böyle düşündüm babam tek çocuk o an anladım ki keşke bir amcamız bir halamız olsaydı yanımızda destek. Sadece manevi olarak yanında olsaydı babamın.
Tek çocuk düşünenler bir daha gözden geçirsin bu fikri. Hep sağlıklı hep güzel günler olmuyor maalesef. zor zamanlarda insan destek arıyor bu da insanın ailesi oluyor.

30 yaşındayım 5 yaşında bir çocuğum var. Onun çok yalnız olduğunu düşünüyorum. Benim kardeşlerimle olan keyifli paylaşımlarıma o sahip değil diye çok uzuluyorum. Üç dört ay sonrası için hamilelik planlıyorum Allah nasip ederse ama bu kez yeni doğan bebeğimi yalnız bırakmaya niyetim yok üçüncüyü de kesinlikle düşünüyorum. İnşallah sağlıkla sihhatle nasip olur...
Yahu siz bilirsiniz de onu yalnız bırakmayayım bunu yalnız bırakmayayım derken menapoza kadar doğuracaksınız heralde 🤷🏻‍♀️ Umarım maddiyatınız ve sabrınız yeterlidir.

1 cocuk sahibiyim 2.ye hamileyim. Çok hoşuma giden bir video izlemiştim. Tek çocuk hiç çocuk mudur diye.. Öyle bir çocuk yetiştirinki kimseye muhtaç olmasın. Dunyanın neresinde olursa olsun tek basına ayakta durabilsin diyordu. Çok etkilenmiştim eger tek cocuk olacaksa cok daha fazla ilgilenilmeli eğitimiyle.

Back
X