- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
Böyle insanlara daha çok üzülüyorum.Aile kurmasını engellemisler resmen.İnsanda biraz kendini düşünmeli.Herseyin fazlası zarar.Ben de tanıdım öğretmenlik yaparken. Arkadaş a maaşından para bırakmıyormuş kardeşleri ailesi. Giyim almasına izin vermiyorlardı . Evlenmesini de istememişler. 40 a yaklaşmıştı . Ama birikimi sıfırdı. Kardeşe ev diğerine araba anneye ev tadilatı vs derken boşa çalışıyordu. Üzülmüştüm durumuna
ya doktor yada hakimsinizDevletteyim ancak normal memur değilim biraz üst düzey diyeyim çocuklarım 6-4 yaş ilk okul ve anaokulu okul taksitleri olacak ama tatil hastalık vb durumlarda evde de yardımcı bakıcı olması şart onun da maaşı var tabi kira fatura vs çok zorlamayacak bşr yer olmalı
Konu sahibinde de sorun varİşte eski konusuna yazdığı. Problem eşinde mi kendi ailesinde mi siz karar verin.
Allah analı babalı büyütsünYok bebeğim oldu o yüzden
Bir arkadaşım vardı benim de. Babası ayrı ister anası ayrı ister, kardeş 2 ayda bir kendini giydirtir, 2 erkek kardeşi vardı diğeri kızın nişanının bozulmasını fırsat bilip aldığı eşyalara çökmüştü. Neyse kocayı buldu sonunda, o kızıyor diye bahane edip kesmiş beslemeyi.Ben de tanıdım öğretmenlik yaparken. Arkadaş a maaşından para bırakmıyormuş kardeşleri ailesi. Giyim almasına izin vermiyorlardı . Evlenmesini de istememişler. 40 a yaklaşmıştı . Ama birikimi sıfırdı. Kardeşe ev diğerine araba anneye ev tadilatı vs derken boşa çalışıyordu. Üzülmüştüm durumuna
yurtdışındaki şirketin türkiyede bir ofisi, şubesi vs. yoksaCeycey tüm yorumları okumadım ama kızı doktor yapıcam deyip duruyorsun boşver yazılımcı yap. Arkadaşım yurt dışına çalışıyor 5500 euro alıyor. Asgari ücretliden vergi alanlar ithalat ihracatı desteklemek için kazancın yüzde ellisinden vergi kesmiyormuş.
Ayy bu ne diyip bayılacaktım da konu sahibinin de maaşı 35-45k arasiymisÖyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.
Gelir durumunuz nedir? Özel okula mı vereceksiniz çocukları? Ev kirasına ne kadar ayırabilirsiniz,bunlar önemli. Ben Bursada yaşıyorum,yalnız olsam tek oğlumla çok rahat yaşarım şahsen ama bana ucuz gelen belki size pahalı geliyordur bilemem ki.
Kendimden örnek vereyim,yalnız yaşasam 10bin kira veririm, asgari ücretli bir yardımcı tutarım yatılı, tatil parasıyla beraber herhalde 10bin de ona veririm. Faturalar 6-7bin gelir. Mutfak masrafı da 8bin diyelim. Oğlumun okulu servisle beraber aylık 8bin. Benzin okul ev iş yakın diye 5bin diyelim. Bunlar harcanır zorunlu ihtiyaç olarak. Kıyafet gezme vs koymadım bakın. Bursa pahalı bir şehirdir ama Nilüferde yaşarsanız güvende olursunuz,sanayi bölgesinde çalışırsanız,evi de yakın yerden seçerseniz zorluk yaşamazsınız ama bu paralar da cebinizden çıkar benim fikrim. Siz önce nereye ne kadar ödeyebileceksiniz,maaşınız ne durumda buna göre değerlendirin. Şehri sonra düşünürsünüz.
Allah razı olsunAllah analı babalı büyütsün kardeşim,ne mutlu size
BalıkesirMerhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
IspartaMerhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
Yeniden okumam gerekecek bunun içinÖzel sektörde mühendisim
Adam boşansa paşalar gibi yaşar valla. Kadının geliri fazla olduğu için çok nafaka vermez, rahat rahat da evlenir tekrar. Konu sahibinin lanse ettiği gibi öyle ona çok muhtaç falan da değil. Ama konfor alanı işte. Bildiği kötü bilmediği iyiden güvenli geliyordur.Konu sahibi yok ortada. Psikolojik şiddet gören bir adam var ortada. Vay sen nasıl sadece 20 bin Kazanırsın deniyor adama. Adamın kendine bir şey almasına izin verilmiyor. Kaynana aşağılıyor adamı kızım dr diye. Tüm evi adam geçindirsin kuzen maaşını da biz yiyelim diyor. Konuda tek bir mağdur var o da erkek.
konu 2 sene öncesinin konusu yalnız10 bin liraya Bursa Nilüfer’de ancak Görükle’de 1+1’de yaşarsınız. 2 çocukla 8 bin mutfak masrafı imkansıza yakın,protein yok karbonhidrat çok olur.
Ozaman şahane,keşke yine oralarda olsak.konu 2 sene öncesinin konusu yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?