Tek embriyo transferi olup hamile kalanlar

tekrar merhaba :)
hayatim burada oyle bisi yok duymadim da tek duydugum 8 iz olan genc kadinin dogumuydu ki o kadininda basi dertte zaten.. doktorununda.. onun disinda cok fazla ikiz goruyoruz etrafta.. ben californiada cok gordum new york`ta hat sahfada hatta :) ikizler ama.. ucuz gormedim hic.. her soylenen yada her okudugumuz malesef dogru degil.. yani 8 emryo transfer eden dr. bence suru yerinde olmayan dr dir.. anne yi tehlikeye atmaktir bu.. 8 iz doguran kadininda zaten baska cocuguda varmis.. Allah sifalar versin..
neyse herkesin kendi sorunlari var iste...tr de benim bilfigim ucuz sadece o da medyatik oldugu icin nese erberkte var.. tr de tek embryo transfer edilmesi bence baya bi tepki alacaktir.. cunku tr nin basari orani dunyada baya iyi siralamalarda..

turkiye'de tup bebegin basari oranini gebeligin saglanmasiyle olcuyorlar. amerika'da ise saglikli bebegin dogumuyla... yani gebelik saglanip devam etmemisse o tup bebek basarisindan sayilmiyor. o yuzdendir turkiye'de basarinin yuksekmis gibi gorunmesi.

bana 2 embriyo transfer edildi, biri tuttu. kizim simdi 11 haftalik. cok sukur cok da saglikli. isteseydim ikiden fazla embriyo transfer edilmeyecekti. cunku onemli olan gebelik saglanmasi degil, onemli olan saglikli bebekler dunyaya getirmek. cogul gebelik de saglikli bebek olasiligini dusuruyor.

sekiziz doguran kadinin hastanesi de sorusturma altinda su anda.

tek embriyo bence de yanlis. dogrusu 35 yas altina en fazla 2, 35 yas ustune de en fazla 3 embriyo transferidir.

Arkadaslar Kibris ta durum nedir orada sayi kisitlamasi var mi bilen varmi ?

embriyo da sınır 3 diye biliyorum ama orda embriyolog açısından gelişmiş merkezler varmış burda yasak olan donasyon cinsiyet belirleme de yapılıyor..
onlarla işimiz olmaz da benim devlet haklarım bitince olmazsa kıbrısta yaptırmayı düşünüyorum özele o kadar para vereceğim bari orda olsun..

Ya simdi kesinlestimi tek embryo olayi. Benim 2. denemem olacak simdi banada tek embryomu koyulacak. Boyle sacma sey olurmu ya ben paramla yapiyorum devlet para vermiyorki

ne avrupada ne de amerikada oyle sinirsiz diye bir sey yok hatta 35 yas alti iki sinirlamasi; 35 yas ustu de en fazla uc embro sinirlamasi var genelde. heleki 30un altindaysaniz burda da bir embroyo koymak istiyorlar. 35 yas ustundeysenizde iyiyse embroyolar iki koyuyorlar oyle yok ben uc isterim diye sizi dinledikleri falan da yok. direk sunu soyluyorlar "ucuncu bebeginizi karninizda oldurecegiz bunu nasil goze alirsiniz" kadin zaten direk tirsiyor bunu duyunca vazgeciyor. arkadasimin basina gelen buydu uc diye tutturdu doktoru acimazca basina gelebilcekleri anlatti ve kiz vazgecti. en dogrusunu da yapti. simdi esiniz tese olur her seyi goze alirsiniz ama sperm ve yumurta varken sirf cok istiyorsunuz diye uc embroyo riskini goze alan hicbir kadini anlamiyorum, kusura bakmayin kizmayin da ne olur ben sizleri ve bebekleri dusundugum icin diyorum. dort kez bes kez deneyeni, teseyle sperm elde edeni anlarimda ilk denemede uc embroyo koydurana saskinim doktoruna daha da saskinim.
tek embroyo cok haklisiniz cok kotu bir kisitlama ama o kadar cok tup bebek merkezi acildiki bu isi ranta cevirdiler ben tup bebek merkezlerini sorumlu goruyorum bu kanunun cikmasinda.
avrupa kanallarini acin burda turk kanallarinin avrupasini surekli tup bebek merkezlerinin reklamlari var, car car bagiriyorlar "biz avrupadan daha iyiyiz yuzde kirk elli basari" vs yaa insanlar inaniyor buna.doktor ne guzel anlatiyor uc koyariz dort koyariz sanki fabrika isi mal satiyorlar.
kizlar yeni girisiyorum tup bebek isine gorustugum tup bebek merkezleri turkiyedede oldu, inanilmaz sasirdim nerdeyse garanti vericekler bir bebek de esantiyon demedikleri kaldi!!!
bakin tam bugun bir baslik acilmis ucuz bebekleri ikiye indirme diye, arkadas nasil telas ve uzgun simdi ne derseniz bu duruma genc bir hastaya uc embryo koyan doktordadir en buyuk sorumluluk!!
bu bir mutlaka iki embroyoya cikacaktir diye dusunuyorum.

Son düzenleme:

arkadaşım çok güzel anlatmışsın üç emriyo olayınıda atladığın bişey var kimse üçüzümüz olsun diye 3 emriyo transfer ettirmiyor zaten ben 1 kez denedim tüp bebek ve 3 emriyo transfer ettirdim ama üçüzüm olacak diye yada olsun istediğimden değil 2 tanesi orta 1 tanesi iyi kalite idi benim istediğim sadece tutma şansını arttırmaktı evet üçünün tutma ihtimalide vardı ama hiçbirinin tutmama ihtimalide ve öylede oldu hiçbiri tutmadı yani 3 emriyo transfer ettik üçüde tutacak demiyor kimse o kadar çaresiz bir durumdayız ki şans arttısn diye bazı durumları göze alabiliyoruz eğer 3 tane tutsaydı allah sonuna kadar götürseydi tereddütsüz doğurururdum ama 3 tane koyun 3 tane olsun diye değildi ayrıca şu tek emriyo beni çıldırtıyor bu ay 2. denemeye başlıcam ve moralim sıfır oldu umarım dediğin gibi 2 ye çıkartırlar yoksa şans çok azaldı bunun tesellisi yok hiçbirimiz için nerden bakarsak bakalım şansımız azaldı offff sinir bir durum

gerek buradan gerekse bir suru baska sitelerden okadar cok hikayeler okudum ki anlatamam... ne kadar cok savasci kadinlarimiz varmis.. hayran oldum pes etmemisler... FSH`si 44 olmus bir hanim efendinin hikayesini okudum.. ve suanda hamileymis.. azim, istikrar, ve bol moralle.. insallah Allah kucaginada almayi nasip eder..
benim icin bir tane de transfer olsa amenna... Allah istedikten sonra zaten olur.. sukur sagligimiz yerinde..biz sadece elimizden ne geliyorsa onlari yerine getirelim gerisi guzel Allahima kalmis...

Canim cok haklisin bir tane bile yeterli anne olabilmemiz icin ..

Zaten normal gebeliklerde de bir tane yumurta ve bir spermle hamile kaliniyorr ..

Ama sunu unutmaki biz yemeyip icmeyip biriktirdiklerimizle evlat sahibi olmaya calisiyoruzz ..

En pahali ilaclari kullaniyor, belki en uzak merkezlere gidiyoruzz ..

Sirf bebek sahibi olabilmek icin ..

Ben nerdeyse 10 yillik evliyim ..5 kez mikro , 4 kez dondurulmus denemem oldu ..

Malesef cennet kokulu bebegime hala ulasamadim ..

Sence tek embriyo bana REVA mi ?

kızlar tek embriyo transferi olup sonuç alanlar nerdesiniz? benim transferim cumartesi olcakmış 5.gün embriyosu olcakmış. 7 tane var. kaliteleri iyimiş ama beklerken tabiki kayıplar olcakmış.ama 1 tane yerleştirecekleri için 1 tanesi bile 5.güne gitse gebelik şansınız epey olcak dediler. aranızda varmı 5.gün transferi deneyen?

ya arkadaşlar birde bu yasa ile ilgili farklı topikler var duygu ve düşüncelerinizi oralara yazsanız daha etkili olur kanatimce. burda tek embriyo transferi yapılan arkadaşların yorumlarını heyecanla bekliyoruz opuyorumnanaktan

yeşil yansıma hakkında hayırlısı olur inşallah sıkıntı yapmana kendine tek embroyo ile hamile kalamayacağım diye senin gibi 2009 da aynı adlı topik açmış bedanur diye bir arkadaş ordaki yazılanları okudum ve gerçekten tek embriyo ile hamile kalan var herşey nasip kısmet işi. Umarım cumartesi günü tranferin güzel bir şekilde gerçekleşir ve olumlu pozitif sonuç alırsın seni takip ediyorum çünkü sende yaren gibi gittiğin merkezden hamile kalırsan bende oraya gitmeyi düşünüyorum erkek faktöründen dolayı umarım bana umut olursun... bu arada YArenden haber varmı gözükmüyor hiçç?

saol cnm inşallah:)
bende heralde bu yasa sonrası tek embriyo ile şansını deneyenlerin arasında olup gelişmeleri aktarıcam. umarım benimde umutlarım boşa çıkmaz ve herkese umut veririm :Saruboceq:

Merhaba kızlarrr pazartesı 15 martta benımde dondurulmuslarımla transferım yapılacak acıkcası dr uma sormadım kaçtane transfer olucak dıye tek embryo sınılamasını duyduğum için bu arada internetten alıntı yaptım okudugum kadarı ozel durumlarda 2 embryo transfer edılıyormus mesela 3 denemeden sonrası için, en yakın zamanda dr konusucam bu arada ben 2 normal 4 dondurulmuş denedım bu 5.dondurulmuş denemem (2 kez hamıle kaldım ama nasip değilmiş)

ALINTIDIR
''Yapılan değişiklikle bundan sonra herkes istediği kadar embriyo transfer edemeyecek. Bunun için belli bir sınırlama getiriliyor. Bu sınır, artık öncelikle 'bir' olacak. Yani, tek embriyo transfer edilebilecek. Özel durumlarda bu sınır değişebilecek. Özel durumlar ise ikinci ya da üçüncü denemeler ve daha sonrasını kapsıyor. Bu durumlarda iki embriyo transferine izin veriyoruz. Ayrıca, 35 yaş üstünde olunması halinde de iki embriyo transferine izin veriliyor. Onun dışında tek embriyo...''

Son düzenleme:
Benmasal arkadaşım benim de kısmetse 15 martta transferim olacak. 3. denemenin üzerinde olduğun için sana tek embriyo etmezler, benim ikinci denemem olduğu için bir tane transfer edecekler. Ne diyeyim günlerdir bu yasayı çıkaranlar için etmediğim beddua kalmadı. Bu kadar insanın ahını alan sağlam kalmaz herhalde...

cnm hakkımızda hayırlısı olsun Allahım ol edıkten sonra 1 yumurtaylada olur bence 1 olmasını fazla kafana takıpta transfer sonrası uzulme derım herşeyı akısına bıak canım kafan bomboş olsunk herşey yolunda gıtsın dımı bende 1 yumurta sınırlamasına çok uzuldum ve ınanamadım bence 2 embryo en doğrusuydu burda bazı arkadaslarımız gorduk 3 bebege hamıle kalmıslar ve 2 ye dusurmeye çalışıyorlar bence bu merkezın basarısını değil basarısızlıgını gosterır onemlı olan bebegın anne rahmıne tutunmasından zıyade saglıklı gebelık elde etmek olmalı ,bence 2 ustunde olmamalı isdisnalar dışında tabi yaş ve deneme sayısı goz onune alınarak , benım 7. denemem olmasına rağmen2 den fazla konmasını kesınlıkle ıstemem tabı herkesın dusuncesınede sonsuz saygım var

Son düzenleme:
Bu yasayi cikaranlarinda coluklari cocuklari ayni durumla karsilasalar ne yaparlar acaba?
Heralde yurt disina giderler onlara yine birsey olmaz.
Allah hepsini bildigi gibi yapsin!

benim transfer edilecek sadece 1 embriyom vardı o transfer edilmişti ve tutmuştu ama daha sonra kaybettim tabi iyi kalitedeyse tutabilir inşallal seninki de tutar canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…