- Konu Sahibi Yeshill_Yansima
-
Canim cok haklisin bir tane bile yeterli anne olabilmemiz icin ..
Zaten normal gebeliklerde de bir tane yumurta ve bir spermle hamile kaliniyorr ..
Ama sunu unutmaki biz yemeyip icmeyip biriktirdiklerimizle evlat sahibi olmaya calisiyoruzz ..
En pahali ilaclari kullaniyor, belki en uzak merkezlere gidiyoruzz ..
Sirf bebek sahibi olabilmek icin ..
Ben nerdeyse 10 yillik evliyim ..5 kez mikro , 4 kez dondurulmus denemem oldu ..
Malesef cennet kokulu bebegime hala ulasamadim ..
Sence tek embriyo bana REVA mi ?
mrb kizlar almanyada yasayiniz varmi almanyada yasiorum ben ve yazin tüp bebek yaptirmayi düsünüoruz cünkü esimin tek testisini kanser nedeniyle aldilar ve esim kemoterapi tedavisi görecek bi kereye mahsuz buda 2 sene yok edebilior spermleri bizde herseye ragmen spermleri dondurttuk ve 3 seneden beri istiyorduk bebek korunmuyoduk ikimizde kontrole gittigimizde bu olay basimiza geldi esimin hastaligi herseyde hayir vardir tabiki ben tr ye gitmeyi düsünüodum daha yi demislerdi tv lerden felan görüoruz malumm cok reklam yapiolar ama simdi de tek embiryo transferi cikti sansim tr de düsük sanirim ama almanyada kac tane edilior biliormusunuz benim dr um eger tr de bu kanun ciktiysa burda sansin daha cok dedi hayirlisi olsun
arkadaşım çok güzel anlatmışsın üç emriyo olayınıda atladığın bişey var kimse üçüzümüz olsun diye 3 emriyo transfer ettirmiyor zaten ben 1 kez denedim tüp bebek ve 3 emriyo transfer ettirdim ama üçüzüm olacak diye yada olsun istediğimden değil 2 tanesi orta 1 tanesi iyi kalite idi benim istediğim sadece tutma şansını arttırmaktı evet üçünün tutma ihtimalide vardı ama hiçbirinin tutmama ihtimalide ve öylede oldu hiçbiri tutmadı yani 3 emriyo transfer ettik üçüde tutacak demiyor kimse o kadar çaresiz bir durumdayız ki şans arttısn diye bazı durumları göze alabiliyoruz eğer 3 tane tutsaydı allah sonuna kadar götürseydi tereddütsüz doğurururdum ama 3 tane koyun 3 tane olsun diye değildi ayrıca şu tek emriyo beni çıldırtıyor bu ay 2. denemeye başlıcam ve moralim sıfır oldu umarım dediğin gibi 2 ye çıkartırlar yoksa şans çok azaldı bunun tesellisi yok hiçbirimiz için nerden bakarsak bakalım şansımız azaldı offff sinir bir durum
mrb kizlar almanyada yasayiniz varmi almanyada yasiorum ben ve yazin tüp bebek yaptirmayi düsünüoruz cünkü esimin tek testisini kanser nedeniyle aldilar ve esim kemoterapi tedavisi görecek bi kereye mahsuz buda 2 sene yok edebilior spermleri bizde herseye ragmen spermleri dondurttuk ve 3 seneden beri istiyorduk bebek korunmuyoduk ikimizde kontrole gittigimizde bu olay basimiza geldi esimin hastaligi herseyde hayir vardir tabiki ben tr ye gitmeyi düsünüodum daha yi demislerdi tv lerden felan görüoruz malumm cok reklam yapiolar ama simdi de tek embiryo transferi cikti sansim tr de düsük sanirim ama almanyada kac tane edilior biliormusunuz benim dr um eger tr de bu kanun ciktiysa burda sansin daha cok dedi hayirlisi olsun
canim bence fransada yaptirmayi dusun derim, burda 2000 euroya iyi yerler bulabilirsin ve uc embroyo da konuluyor amerikada asiri pahali diye dedim. turkiyede bu tek embroyo sansi degismezse bence fransayi dusun derim ustelik doktorlar yumurta takibini baska doktora yaptirmani kabul ediyor. tabii doktorunla baglantiya gecip. fransa saglikta parasal acidan en uygun avrupa ulkesi hos sarkozy yakinda bunu da degistirir ama simdilik hem maddi yani cok iyi hem de doktorlari. aklinda olsun.mrb cnm bende kismetse tup bebek dusunuyorum.ne yalan soleyim bende yasa cikmadan once tr de olsun istiyodum ama is boyle olunca tr den vazgectim.lakin konustugum herkesde yani turk arkadaslar tr den cok menun olduklarini solediler.ben abd deyim kafam o kadar karisikki anlatamam.ing makaleleri yada ne bilim infertility hikayelerini okuyorum bir kisi olumluysa diger ikisi ucu olumsuz sonuc almis burada en azinda benm yasadgm eyalette.ama kk ya bakiyorum masallah hamile arkadaslarin sayisi tup bebekte oldukca fazla..bide burda embriyo siniri yok hatta (tasvip etmiyorum ama )cinsiyet secimi bile yasal..ama en kotusu bizim sigortamz 1 kereye mahsus masraflarin sadece yarisini karsliyo..diger sig lar onu bile karsilamiyor ve infertlite tedavisi hele de tup bebek baya pahali..burda olsammm basari sansi ne kadar bi dunya para verecez bosa mi gider tr yee gelsemm ordada yine masrafli ama en kotusu tek embriyo olucakk yine sansim az gibi geliyoo..napicamm bilemyorum bunlari dusunmekten kafama agrilar yapisiyo yaa...allahim bize de nasip etseydin kendiliginden keske yaaa...cok mutsuzum cokk allah yardimcmz olsun..
zaten benim asil anlamadigim bazi gruptaki hastalara neden farkli bir uygulama yapmamalari, kesin degisekcektir bu yasa diye dusunuyorum cunku buyuk sacmalik bununla beraber tup bebek merkezleri de fiyat indirecektir belki de.canim niye yanlis anlayayim hepimiz ayni yolun yolcusuyuz cok yiprandik cok uzuluyoruz.canım ikiden bire indi fakat 35 yaşın üstüne 2 ilk denemede
35 yaş altına 2 kere tek ondan sonra 2 embriyo..
bir sürü emek para manevi kayıp
sana çok üzüldüm allahım bir daha yaşatmasın çok zor bir durum ama biz napalım bana 2 embriyo transfer edildi olmadı
en azından gruplara ayrırsınlar bu da zor geldi
benim sol yumurtalığım off
sağ taraf ameliyattan zarar gördü ve 2 operasyon geçirdim
6 yumurta toplandı baştan 3 tane çöp kalanlarda bozuk embriyo sadece transfer edilmiş olmak için edildi..
5200 harcadım napayım şimdi bundan sonra??*
bu söyeldiklerim senin yazdığına cevap değil sakın yanlış anlama çok doluyum benim gibi diğer arkadaşlarda öyle
am aşu gerçek ki allahım ol derse olacak..
canim almanyadan birkac program bende izledim, orda da iki duruma gore uc koyuluyor. sizin durumunuzda dort bile olabiliyormus. kesinlikle almanyada yaptir turkiyede yasa degisse bile hos zaten spermleri nerde dondurttuysniz o ulkede yaptirmak zorundasin diye biliyorum. o ulke iyi su daha iyi gb reklam haberlerine inanma her ulkede cok cok iyi merkezler var, artik teknoloji her yerde tup bebektede onemli olan iyi labratuvar ve iyi embroyolog doktor en son konu. almanyadan daha iyi teknolojiye ve labratuvara sahip kac ulke olabilirki.sen bence buna hic takilma. ayrica emin ol esinin durumundan dolayi sizler oncelikli ciftlersiniz cok daha itina gostereceklerine eminim.
Allah bir yerden derdini verir diger yerden dermanini, bugun cok buyuk derdim var dersin yarin dunyanin en mutlu insani hissedersin, sakin morelini bozma. Allah buyuk, yardimciniz olacaktir Insallah. cok gecmis olsun esine acil sifalar. bu arada esimin abisi kemoterapi nedeniyle sperm sayisinda cok azalma yasamisti ama iki yilda toparladi simdi uc bebekleri var Masallah, bir ikiz bir de sonradan geldi kazayla basta onlar spermler azken cok denedi tup bebek olmadi cunku esinin yasi 40di, olmadi ddediler o sirada spermler cogaldi iki yilda uc bebek sahibi oldular arka arkaya hem de dogal:))
canim bence fransada yaptirmayi dusun derim, burda 2000 euroya iyi yerler bulabilirsin ve uc embroyo da konuluyor amerikada asiri pahali diye dedim. turkiyede bu tek embroyo sansi degismezse bence fransayi dusun derim ustelik doktorlar yumurta takibini baska doktora yaptirmani kabul ediyor. tabii doktorunla baglantiya gecip. fransa saglikta parasal acidan en uygun avrupa ulkesi hos sarkozy yakinda bunu da degistirir ama simdilik hem maddi yani cok iyi hem de doktorlari. aklinda olsun.
sevinc Masallah cok gencsiniz ve bu inanilmaz buyuk bir avantaj. almanyadan turk bir kadin doktor dinlemistim bilen arkadaslar ismini sana versin tup bebek merkezi eger almancan azsa ona gidersin.esinin durumundan dolayi sizin daha gelismis haklariniz olabilir bunu iyice arastir o bayan bu konulari cok iyi biliyordu uzak bile olsa emallesirsin, tavsiye alirsin, esimin abisini anlattim sana kemoterapi sonrasi biraz vakit alsa da yukseliyor mutlaka spermler. hic morelini bozma yasiniz oyle uygun ki bir suru cocugun bile olabilir. ama once morel bak sut hormonu stresten etkilenir ama tedavisi cok kolay hic takilma sen ona.
olurmu ki dersin canim yaa..ayy varya cok uygunmus..burda ne kadar dan basliyo biliyomusun 10.000-15.000 $ arasi sadece ortalama fiyat.iyi bi yer dersen daga da artiyo. bizim gittmz merkez 15.00 diyo yani bzide 7.500 $ vercez bide adam diyoki cok sanslisiniz sigortaniz yarisini karsiliyo....simdi yasal durum nasil orda her ulke vatandaslarini kabul ederler herhalde sorun cikmaz dmi..himm sagol canim yaa aklimda bulunsun..en azindan bir umut kapisi daha..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?