- 14 Eylül 2014
- 20.962
- 100.337
- 798
- Konu Sahibi GaardennRosee
-
Kesinlikle hür bir şekilde üniversite eğitimi almaktan çok farklı evliyken okumak.Evlilik hayatında okuduğunuz üniversite ile bekar hayatınzda okudğunuz üniversite aynı olmaz.. örgün kazansaanz arkadaşlarınız ile hiçbir aktiviteye katılamayacksınz çünkü her zaman eş faktörü olacak. Hani diyorsunuz ya. Ben 10.yl önce büyüdüm diye.. Doğrudur kimsenin hayatı kolay değildir kabul ederim ama evlilik ile değil.aileden uzak üniversite hayatıyla ve iş.hayatıyla o 10 yıllık acığı hayatın güzel yönlerini görerek bağımsız bir şekilde geçirebilirdiniz.. Olan oldu size değil lafım küçük yaşta evlenmek isteyenlere..
Sevgili sahibi olmakla evliliğin sorumlulukları aynı mı sizce?Bırak sen bu insanları ya, vallahi billahi ben de bıktım yıldım şunlardan!! Başkasının hayatına her türlü karışmayı kendine düstur edinmiş , kendilerini en çok her şeyi bilen olarak gören kendi istedikleri doğrultusunda olmasını isteyen insanlardan usandım.
19 yaşında biri sevgilisiyle kol kol gezse öpüşse sevişse hatta ilişki yaşasa korunarak ,kimse karışmaz tek laf etmez ,bunlarda sorun yok(!) helalinden birşeyleri yaptığında hooooppp dur orda olmazzzz sen çocuksun! İki yüzlülük bu. Haramların alkışlandığı helallerin aşığılandığı şu dünyada yaşamak da bizim imtihanımız...
Cinsellik yaşamayı çocuğum 17 yaşında isterse yine kızarım ben. Biraz büyüsün aklı başına gelsin, kendini tanısın isterim. Kim ne derse desin 17 yaşında insan daha kendini tanıyamıyor. Kendini tanımadan paldır küldür evlenmek ne kadar mantıklı.Sevgili sahibi olmakla evliliğin sorumlulukları aynı mı sizce?
Sevgiliyken geziyorsun tozuyorsun, ergenlikte yaşanan ilişkiler zaten bir nevi kendinizi bulma çabalarıdır. Nasıl birini istiyorsunuz tercihleriniz neler keşfediyorsunuz. Deneyim kazanıyorsunuz. Gelecekte mantıklı seçimler yapıyorsunuz.
Evlenince anası babası görümce elti ev işi bir ton sorumluluk çıkıyor.
Gerçekten 19 yaşında biri 2 yıldır doktor doktor çocuk tedavisi için geziyor. Normal mi bu yani?
Hadi her şeyi geçtim kim nasıl istiyorsa öyle harcasın hayatını ama başkaları için normalleştirmesin en azından.
Konuyu niye cinselliğe çektiniz orayı anlamlandıramadığım için yorum yapmıyorum.
Evet %100 katılıyorum.. Şuan ki derdi üniversite konuları olması gerekirken, (pandemi olmasaydı) hangi aktiviteyi.yapalım muhabbetleri olması gerekirken eş, ev, maddiyat vb. İlişkiler içerisinde yoğrulup duruyor.. Yani tekrar diyorum olan olmuş konu sahibi bu saaten sonra hayatını değişteremez. Hep mutlu olsun yuvasında, Ev sahibi olup minik minik evlatlarını büyütsün.. Benm derdim burayı okuyan küçük yaşta evlenmeye niyetlenen, kurtuluşu evlilikte gören çocuk(!)lara birşeyleri anlatmaya çalışmak.Kesinlikle hür bir şekilde üniversite eğitimi almaktan çok farklı evliyken okumak.
Ben çok üzüldüm konu sahibine. Hayatınım en kıymetli zamanlarını harcamış.
Hayat zaten 25ten sonra sorumluluk, geçim derdi. Laylay yaşadığımız bir okul süreci var. Onu da yine evlilik sorumluluğuna hapsetmek çok kötü.
Üniversite hayatını yaşama şansı elinden alınmış. Halbuki üniversite demek arkadaş grubu, geziler, kulüpler, bahçedeki kalabalıl sohbetler demek. Asla geri gelmeyecek ilk gençliğini yakmış resmen.
Bazılarının ilişki yaşama şekli cinsellikten ibaret sanırım. O kısma ondan yorum yapmak istemedim.Cinsellik yaşamayı çocuğum 17 yaşında isterse yine kızarım ben. Biraz büyüsün aklı başına gelsin, kendini tanısın isterim. Kim ne derse desin 17 yaşında insan daha kendini tanıyamıyor. Kendini tanımadan paldır küldür evlenmek ne kadar mantıklı.
Ki korunarak sevişen kadını alkışlarlar demiş de konu sahibi, 20 yaşında bekar sevişen kadının kaynana derdi olmaz. Konu sahibi 17 yaşında kayınvalide kayınpeder görümce ve kayınbiraderli evde 6 ay yaşamış. Aynı şey mi? Gencecik kızın hayatını yakması resmen. 17 yaşında kaynana görümce derdi çekiyor.
Vallahi bırakın ilişki yaşamalarını doğduklarına pişman ediyooruzsizler burada evli adama aşık olduğunu kendinden 30 yaş büyük adamla ilişki yaşadığını söyleyen insanları bu şekilde yargılamıyorsunuz
Beni seven adam zatenn bekliyorduKeske önce çocuklugunu bitirip bir meslek sahibi olsaydin seni seven adam zaten beklerdi.
ailevi sıkıntılar olabilir anne baba ayrı olabilir anne cezaevine girmiş olabilir baba çalışmıyo olabilir kimsenin hayatını bilmeden yargılamamak lazım benim de annemle babamla ayrı yaşamasaydım böyle sorunluluklarım olmazdı10 sene önce 9 yaşındaymışsınız. Evin sorumluluğunu el kadar çocuğa yükleyen ailenizin ayıbı. Benim yeğenim 13 yaşında, biri 16 yaşında sorumlulukları ev fatura değil. Dersleri ve odalarını düzenli tutmaları.
Aileniz zaren bilinçli olsa 17 yaşında çocuğu evlendirmez. Yeğenim evleneceğim diye gelse üzüntüden ölürüz.
Çocukken evlenip sonra pişman olmaktan iyidir. Benim o yaşlardaki zevkim, kararlarım nasıl değişti.
Ben de kendimi yaşımdan olgun sanırdım. 30u geçince anladım alakası yokmuş.
Siz çocuklen evlenmişsiniz. Bunu masumlaştrmayım
Aynenn öylee çok güzel konuştunuz gerçekten ben özellikle linçlemeyin diye belirtmemin sebebi de buBırak sen bu insanları ya, vallahi billahi ben de bıktım yıldım şunlardan!! Başkasının hayatına her türlü karışmayı kendine düstur edinmiş , kendilerini en çok her şeyi bilen olarak gören kendi istedikleri doğrultusunda olmasını isteyen insanlardan usandım.
19 yaşında biri sevgilisiyle kol kol gezse öpüşse sevişse hatta ilişki yaşasa korunarak ,kimse karışmaz tek laf etmez ,bunlarda sorun yok(!) helalinden birşeyleri yaptığında hooooppp dur orda olmazzzz sen çocuksun! İki yüzlülük bu. Haramların alkışlandığı helallerin aşığılandığı şu dünyada yaşamak da bizim imtihanımız...
Çocukların okuyup kendi ayakları üzerinde durmalarını istememiz, okuyup mesleklerini ellerine almalarını istmemiz mi suç olan ? Siz çocuğunuzu 15 yaşında evlendirin o zaman hanımefendi.. (!) Ayrıca Hayatı yaşamak cinsellik değildir... Haram, helal kavramını bilerekte hayat yaşanır, okul okunur.. şu kafa "Üniversiteler fohuş.yerleri" diyen kafayla aynı benim gözümde..Bırak sen bu insanları ya, vallahi billahi ben de bıktım yıldım şunlardan!! Başkasının hayatına her türlü karışmayı kendine düstur edinmiş , kendilerini en çok her şeyi bilen olarak gören kendi istedikleri doğrultusunda olmasını isteyen insanlardan usandım.
Benim eşim baba olmayı hakediyor o çok güzel bir eş çok güzel bir baba da olucak böyle insanlar dediğiniz benim eşim bana sesini bile yükseltmez bu adam haketmiyor da evli çocuklu olup yasak ilişkiden hamile bırakan adamlar mı baba olmayı hakediyor lütfen konu eşime gelmesinÇocuk yaşta birini kendine eş yapan birini baba yapmayın lütfen yalvarıyorum. Böyle insanlar baba olmasın.
Farketmez ama. Mutlaka zorluklar yaşamışsınızdır. Ama bunun çözümü reşit olmadan birinin himayesine girmek mi?ailevi sıkıntılar olabilir anne baba ayrı olabilir anne cezaevine girmiş olabilir baba çalışmıyo olabilir kimsenin hayatını bilmeden yargılamamak lazım benim de annemle babamla ayrı yaşamasaydım böyle sorunluluklarım olmazdı
Şuan da üniversite okuyan kaç tane insan çalışıp para kazanıyor türkiye de acabaa ben zaten mesleğini eline alma yolun da ilerliyorum bari evliliğime yaşıma karışmayın lütfenÇocukların okuyup kendi ayakları üzerinde durmalarını istememiz, okuyup mesleklerini ellerine almalarını istmemiz mi suç olan ? Siz çocuğunuzu 15 yaşında evlendirin o zaman hanımefendi.. (!) Ayrıca Hayatı yaşamak cinsellik değildir... Haram, helal kavramını bilerekte hayat yaşanır, okul okunur.. şu kafa "Üniversiteler fohuş.yerleri" diyen kafayla aynı benim gözümde..
ANNNEM ŞUAN DA ARKAMDAA MERAK ETMEYİN AYRICA 40 YAŞINDAN SONRA DA GELİP ÖYLE BİRŞEY DEMEZ DERSE DE KİMSEYE EYVALLAHIM YOK BENİM HERKES YOLUNA BAKAR BEN ŞUAN DA BİLE EVİN KİRASI FATURASI EŞİME DESTEK OLAN BİR İNSANIMFarketmez ama. Mutlaka zorluklar yaşamışsınızdır. Ama bunun çözümü reşit olmadan birinin himayesine girmek mi?
Oldu 35ten sonra eşiniz aradığım hayat bu değildi dedi ne yapacaksınız? O yaştan sonra sıfırdan kendinize gelecek kurmak zorunda kalırsınız.
Bu nedenle çocuk fln sakın düşünmeyin. Önce meslek edinin. Kendinizi garantiye alın. Belli ki arkanızda olacak bir ailede yok, kocanızın insafına değil kendinize güvenin. Mesleğinizi edinim.
Ev almak çocuk değil öncelik meslek olmalı
Çok net bir soru sormak istiyorum.Şuan da üniversite okuyan kaç tane insan çalışıp para kazanıyor türkiye de acabaa ben zaten mesleğini eline alma yolun da ilerliyorum bari evliliğime yaşıma karışmayın lütfen
Benim üniversite bir arkadaşım vardı, babası yurtdışına evlendirmeye kalktı lise biter bitmez. Kız kazandı, babası gidersen kuruş vermem dedi. Arkadaşım yurtta kaldı, kredi ve garsonlukşa okudu.Şuan da üniversite okuyan kaç tane insan çalışıp para kazanıyor türkiye de acabaa ben zaten mesleğini eline alma yolun da ilerliyorum bari evliliğime yaşıma karışmayın lütfen
Yorumu sana yapmadım ben ya.. yukarda okursan sana dua bile ettim.. Alıntım başkasına ayrıca her yorumumda küçük yaşta evleenmek isteyen çocuklar okursa diye yazıyorum diyerek de belirttim. Herşeyi üzerinize alınmayın. Size söylenecek olanı söyledim bitti.Şuan da üniversite okuyan kaç tane insan çalışıp para kazanıyor türkiye de acabaa ben zaten mesleğini eline alma yolun da ilerliyorum bari evliliğime yaşıma karışmayın lütfen
Daha hayatı tanımamışsın. Ah.ANNNEM ŞUAN DA ARKAMDAA MERAK ETMEYİN AYRICA 40 YAŞINDAN SONRA DA GELİP ÖYLE BİRŞEY DEMEZ DERSE DE KİMSEYE EYVALLAHIM YOK BENİM HERKES YOLUNA BAKAR BEN ŞUAN DA BİLE EVİN KİRASI FATURASI EŞİME DESTEK OLAN BİR İNSANIM
Ben gençliğimi yakmadım lütfen daha fazla hayatımı yargılamayın herkes önce bi dönüp kendi hayatına baksın daha sonra başkalarının hayatını yargılasınlar yapmayın benim hayatım benim kararlarım kendimi tanıycam diye de milletin pis erkekleriyle öpüşüp koklaşamam konuyu din mevzusuna getirmek istemiyorum ama şunu söyleyeyim ben dinine bağlı bir insanım bunlar bana karşı ben evlenene kadar eşimden başka sevgili bile yapmadım kendime ben üniversiteye zaten gidicem hazırlanıyorum belirttim daha önceki konularım da da var okul mevzusu seviyorum seviyoruz huzurumuz var mutluyuz ve artık 19 yaşındayım 17 de değilim üstünden 2 sene geçmiş 2021 yılına girdik insanların hayatını yargılamaktan lütfen vazgeçin......Kesinlikle hür bir şekilde üniversite eğitimi almaktan çok farklı evliyken okumak.
Ben çok üzüldüm konu sahibine. Hayatınım en kıymetli zamanlarını harcamış.
Hayat zaten 25ten sonra sorumluluk, geçim derdi. Laylay yaşadığımız bir okul süreci var. Onu da yine evlilik sorumluluğuna hapsetmek çok kötü.
Üniversite hayatını yaşama şansı elinden alınmış. Halbuki üniversite demek arkadaş grubu, geziler, kulüpler, bahçedeki kalabalıl sohbetler demek. Asla geri gelmeyecek ilk gençliğini yakmış resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?