• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek kelime 'Pislik'

Ben de psikoloji +sosyoloji Mezunuyum .mmaster yapıyorum şu an. Hiçbir yerde böyle bir şey duymadım karakter değiştirme gibi .kaynak ? Aksilesme, alinganlasma olabilir ama burada durum farklı gerçekten merak ettim kaynak nedir

http://www.gebam.hacettepe.edu.tr/sosyal_boyut/yasliligin_sosyal_boyutu.pdf
http://web.firat.edu.tr/shmyo/edergi/ciltdortsayionbir/131-144 er11.pdf
Yaşlıların hırçın ve kavgacı bir kişilik yapısına büründükleri görüşünde olan Aristoteles, “hastalığı, zamansız gelen bir yaşlılık; yaşlılığı da doğal bir hastalık” olarak tanımlamıştır. Bu durumda konu sahibinin büyüğü için ''hasta'' diyebiliriz. Ben bunu söylemeye çalışmıştım, ancak ne yazık ki tek taraflı yoruma alışmış olan Kadınlar Kulübü üyeleri (!) sırtları sıvazlanmayınca farklı düşünen kişilere karşı bir çeşit ''linç'' kültürü geliştirmiş. Meramımı anlatmak adına son kez size yazdım, çünkü bir çeşit meslektaş gözü olarak soru sormuşsunuz. Yani sorunuza saygı duyduğum için yazdım. Fakat onun dışında daha yazacak değilim. Zira dediğim gibi ''linç'' kültürümüz çok gelişmiş.

Son düzenleme:
kızlarıda bakmıyodu zaten ona, ölsün diye dua etmekten başka çaren yok gibi

Allah hayirli olum versin diyorum artik canim
Elden ayaktan düşse daha zor ya.
Ama er ya da geç anlayacak annemin kıymetini ...
İnşallah daha fazla cektirmeden geçer gider o öldükten sonra halamlar bizi de suçlu görür artik..

ikinizde şaka yapmıyorsunuz ölüm konusunda ciddisiniz değil mi ?

Yaşlıların hırçın ve kavgacı bir kişilik yapısına büründükleri görüşünde olan Aristoteles, “hastalığı, zamansız gelen bir yaşlılık; yaşlılığı da doğal bir hastalık” olarak tanımlamıştır. Bu durumda konu sahibinin büyüğü için ''hasta'' diyebiliriz. Ben bunu söylemeye çalışmıştım, ancak ne yazık ki tek taraflı yoruma alışmış olan Kadınlar Kulübü üyeleri (!) sırtları sıvazlanmayınca farklı düşünen kişilere karşı bir çeşit ''linç'' kültürü geliştirmiş. Meramımı anlatmak adına son kez size yazdım.Daha yazacak değilim. Bu arada İstanbul Üniversitesi'ndeyim ben.
Yaşlıların hırçın ve kavgacı bir kişilik yapısına büründükleri görüşünde olan Aristoteles, “hastalığı, zamansız gelen bir yaşlılık; yaşlılığı da doğal bir hastalık” olarak tanımlamıştır. Bu durumda konu sahibinin büyüğü için ''hasta'' diyebiliriz. Ben bunu söylemeye çalışmıştım, ancak ne yazık ki tek taraflı yoruma alışmış olan Kadınlar Kulübü üyeleri (!) sırtları sıvazlanmayınca farklı düşünen kişilere karşı bir çeşit ''linç'' kültürü geliştirmiş. Meramımı anlatmak adına son kez size yazdım.Daha yazacak değilim. Bu arada İstanbul Üniversitesi'ndeyim ben.
Kişilik yonelimleriyle karakter degisiminin farklı şeyler olduğunu biliyoruz. Gonderdiginiz şey bir ders kitabından alıntı. makale değil üstelik yaşlılıkta karakter değişimi gibi bir şey goremedim. Ben de SMÜ dayım istanbul üniversite detayıni neden söylediniz bilmiyorum ama sanırım bir yarışma durumu söz konusu benim bulunduğum yer Frankfurt ekolü yani avrupa psikoloji Enstitüsü oluyor burası. Linç kültürü gelişmedi yazın veya yazmayın açıkçası çok sorun değil ama yaşlılıkta karakter değişmez. Dış etkenlere bağlı olarak duygu durumu ufak farklılıklar gösterebilir, alinganlasma, aksilesme vb. Ama bu kötü insan olmak şeklinde değil. Ayıp ,saygısızlık kavramına gelince bir sosyologun agzindan bunu duymak üzücü. biz biliyoruz ki bu kavramları toplum sekillendirir(zZiya Gökalp hars ) karsidakinin ait olduğu sosyal grubu bilmeden bunu soyleyemeyiz.

bekleyeceksıniz elden ayaktan düşerse bu kadar gezıp etrafı pisletemez yemegını ayrı verın olmaz mı küsüyor mu oyle

Yazık ama o zaman vicdani sizlar insanın
yha benım babannem de aynı pis ama o oyle gezemıyo yaslı kılodu var altında kaçırsa bıle sorun olmuyo ama bızde beraber yıyorduk bogazını temızledı yemek masasının ortasına attı balgamını kocaman remen bır avuctu sonra masasını ayırdık yanı yıne beraber yıyoruz ama masası ayrı bıde bızmkı 83 yasında baya bı dusmus yanı oturdugu yerden kalkamıo sen kalkamıosun dıye yemegını onune getırıyoruz dıyoruz

Aile, akrabalık, arkadaş ve komşuluk ilişkileri samimi ve yüz yüze olduğu için bireylerin birbirine karşı hoşgörü düzeyi yükselebilir de, düşebilir de

Bu durumda, yaşlı bireylerin paraya ve maddi şeylere karşı olan düşkünlüğü artabilmekte, geçmişte var olan ancak kontrol edebildikleri cimrilik, tutuculuk gibi kişisel özellikleri, yaşlılık dönemlerinde kontrolsüz boyutuyla tekrar nüksedebilmektedir ( Barut, 2008 : 50).

Duygulanım durumu önemli ölçüde değişen yaşlı insanların, en ufak hadiseler karşısında tepki olarak aşırı derecede hiddet ve üzüntü belirtisi gösterdikleri, ağlayıp çırpındıkları görülmektedir (Koç, 2002).

sağlıksız yemek yeme davranışları yaşlıların sıklıkla uğraşmak zorunda kaldıkları psikolojik sıkıntılardır.

Hmm Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim , temizliğe sözlükteki kelime anlamıyla dikkat etmemeyi bunlar arasında sayabiliriz. Ağlaması da bilimselmiş, rahat et. Ne yazık ki, annen seni yanlış yetiştirmiş, tiksinme, iğrenme gibi artık sana doğal gelen tepkilerini saklamak zorundasın kanından canından diye, bir de robot olup kendi kendine düşünmemek zorundasın, sosyolojinin bunlara verecek cevabı yokmuş şimdilik kusura bakma. Gelenekselliğe döneyim; isteyenin yaşlılığı 2 gün yatak, 3. gün toprak olsun, başkasına ne gençliğinde ne yaşlığında gün yüzü göstermeyenler de, bilemiyorum, bir de kimsenin diline düşürmesinler insanı, 2 kat sinir. Sabrın sonu senin için umarım selamet olur.

Evet gayet ciddiyim.
Yeterince yıprandım çünkü eski konulara da bak kazen.
Rabbim elinden ayagindan olmadan alsın canını .
Onun ki hayatsa benimkide hayat zehir ediyor hayatini artik başka ne diyeyim...

ikinizde şaka yapmıyorsunuz ölüm konusunda ciddisiniz değil mi ?

ne hale gelmişiz...

utandım bu sebeple yazacaklarımı yutuyorum...

ama işte aması var dilerim ki Allah sizi bu duruma düşürmez düşersenizde bu yazdıkalrım aklınıza gelsin ....

Yok canim inan onu da istemiyorum .
Rabbim hayirlisini versin ölümün de...
yha benım babannem de aynı pis ama o oyle gezemıyo yaslı kılodu var altında kaçırsa bıle sorun olmuyo ama bızde beraber yıyorduk bogazını temızledı yemek masasının ortasına attı balgamını kocaman remen bır avuctu sonra masasını ayırdık yanı yıne beraber yıyoruz ama masası ayrı bıde bızmkı 83 yasında baya bı dusmus yanı oturdugu yerden kalkamıo sen kalkamıosun dıye yemegını onune getırıyoruz dıyoruz

Vallahi Kazen yaşamayan bilemez.
Yasli biz de yaslanacagiz evet ama onun yaptiklari yaştan değil. Kasitli.
Size uzak geliyor filmlerde dizilerde olur gibi geliyor ama yasamak bambaşka.
ne hale gelmişiz...

utandım bu sebeple yazacaklarımı yutuyorum...

ama işte aması var dilerim ki Allah sizi bu duruma düşürmez düşersenizde bu yazdıkalrım aklınıza gelsin ....

Vallahi Kazen yaşamayan bilemez.
Yasli biz de yaslanacagiz evet ama onun yaptiklari yaştan değil. Kasitli.
Size uzak geliyor filmlerde dizilerde olur gibi geliyor ama yasamak bambaşka.

dikkat et ondan önce beyaz ışığı görme...

keşke babannem, anneanem veya annem sağ olsaydı da yüzüme tükürselerdi....

Diger yaptiklarina bise diyemicem.ama yemek konusunda ona servis acsaniz
Yani herseyden az az tabagina koyun kendi tabagini yesin ortadakilere ayrica dokunmaz belki
Aiyy boyle sirf huysuzluk olsun diye eziyet edenlere cok kiziyorum

Ben kendimi anlatamiyorum sanirim.
Aciyorum bazen diyorum bizden başka kimsesi yok yazik diyorum ama inanin hepsinde pişman ettiriyor.
Su an vicdansiz torun gibi geliyor sanirim size ama Allah biliyor içimi .
Annemi milletin içinde utandirip iftira adil aglatan bir kadin bu ya.
Sonra boyle boyle dedin deyince demedim deyip sonra da oh olmuş herkese boyle anlatacagim diyen bir kadin..

Ne diyim basa gelmeden kimse anlamaz benimle ayni durumda olanlar anliyor beni ...

Aslında şöyle sakinleşip düşündüm de kesinlikle haklısın tüm suç babaannede... Çok samimi söylüyorum sende gram suç göremiyorum. Babanı yetiştirebilseymiş baban da seni yetiştirebilirmiş ve sorun kalmayacaktı ortada ...

Kesinlikle bu babaannede sorun var...

senden özür diliyorum kesinlikle haklısın konunda ...

tekrar özür dilerim ...

Cevap hakkı doğdu bu sebeple konunu açıyorum ama sakın ölümden bahsetme ...

Back
X