Tek kuruş kenara para koyamamak

Hihi birgun bir hastalik issizlik durumunda da evi satarlar artik.. en basit ornek dune kadar cogu kisinin iyi kotu bi isi geliri varken bir virus geldi cok kisi issiz kaldi.. ne olursa olsun kotu gun icin az da olsa kenara atmak lazim
Daireler 1+1 ileride iki tane satmaya niyetimiz var ikisini satıp büyük bı daire almak istiyoruz. Kızımın odası yok maalesef. Öyle en küçük şeylere satıp bisryler yapamayiz zaten

Şu zaman da bu kadar paraya birikim yapmak zor gerçekten ama 3 bin alan arkadaşım var evi arabası esyalari o biçim nasıl yapıyorlar buna şaşırıyorum ben de mi sorun yoksa sizin dediğiniz gibi mi yoksulluk sınırında miyiz.

Bu nasıl yapılıyor işte bunun için bana öneri lazım

Canm ayri zaman da geliyorsa bolerek atmayi dene 500 atmayi dusunuyirsan iki farkli zamanda 2 ye bol 3 farkli zamanda yatiyorsa 3 e bolerek at yani 100 yada 200 seklinde, birikince de altin al.. yada her maas yattigi zaman 100 yada 50 lira at banka hesabina unut.. birikince altin al.. dene bence.. hic atamiyorsan 50 lira atarsin bence.. az ama damlaya damlaya gol olur..coxuklarina kumbara al acilmayan onlara da ogret istedikleri seyi o kumbara da biriktirn deyip alabilirsin arada da gizli sen atarsin uc bes.. amac ogrensinler ki birgun dar zaman da cok zorlanmasinlar

Ben biriktirmeyi severim ama kendimden kısmadan. Giyimde, aksesuarda kaliteli ama ihtiyaç kadar alırım, güzel kullanırım, eskimez zaten yıllarca gider. Gıdada da aynı şekilde. Hatta temizlik malzemelerinde de. Organik olmayan deterjan girmez evimize. Çünkü sağlık kıymetli.

Biz hamburger severiz. Ayda yada 2 ayda bir yeriz. Ama mcdonalds ya da burger king değil. Doğru düzgün gerçekten etten hamburger yapan yerleri tercih ederiz. O zaman gayet sağlıklı oluyor. Yine de dediğim gibi en sık ayda bir. Dışarda yiyeceksek balıktır bizim menümüz genelde. Bu bazen balık ekmek olur, bazen kallavi balık restoranı.

Normal biyer de 450 hesap imkansız Çırağana falan mı gittiniz siz 3 kişi İskender 90tl hesap ödeyip çıkıyoruz en fazla

Bu nasıl yapılıyor işte bunun için bana öneri lazım

ornegin biz genelde ocak ayini challenge ayi yapariz (aralikta genelde biraz fazla acildigimiz icin)
challenge ayinda da ay basinda hedef koyariz kendimize, o hedef dogrultusunda o ay disaridan hic yemek yemeyiz ya da iste dikkat ederiz, kiyafet alisverisi yapmayiz (zaten sezon ortasinda ihtiyacimiz da olmaz),
elektronik alisverisi asla yilin basinda yapmayiz zaten,...

ya da keyif alinacak tutumlu aktivitelere oneri olarak :
doga yuruyusu,
disarida piknik / kahvalti
termosla cay kahveyi yaninda tasiyip gezmeler,
yillik muze kart alip bedava muze ziyaretleri,
en sevdigim ise kutuphaneye gitmek

Daireler 1+1 ileride iki tane satmaya niyetimiz var ikisini satıp büyük bı daire almak istiyoruz. Kızımın odası yok maalesef. Öyle en küçük şeylere satıp bisryler yapamayiz zaten
1+1 şu an en kolay kiralanan ve en yüksek kira getirisi olan daire tipi. Satmak hata olur bence. Sizin birikimden ziyade para değerlendirme ve yatırım konularında yardım almanız gerekiyor bence.

Gülün gülün cok eglencelidir eminim 5 cocuga eziyet bi hayat yasatmak. Fukaraligin nesi komik ya. Sen akıl fikir ver su toplumdaki insanlara ya habire doguruosunuz bi de neye guveniosunuz.
Bunun nesi fukaralık. Oyuncakçıya gidin. Boyanmalık karton ev orada da satılıyor. Benim kızlarım bişey alınca kartonundan uzay gemisi yapıyor bayılıyorlar bu etkinliğe. İnsanın kendi üretmesi sadece fakirlikten mi oluyor? Sacma.
Bu tip düşünenler yüzünden doyumsuz haz odaklı üretemeyen kuşaklar yetişiyor.

Ben ornek olarak verdim hani bi issizlik hastalik durumunda ee kenarda yoksa daire satip yemek de mantiksiz ama oyle olacak yani mesela.. mecburen kiraya gecilecek.. ama kenarda olursa en azindan is bulunana yada hastalik gecene kadar onu harcayabilirsin..illa kenarda olmasi lazim bence evin olsun yada olmasin

kendi takilarimdan olan ve annemin verdigi baya birikimim var allah korusun oyle bisey olsa maddi destege ihtiyacim olmaz.
esimin maasiyla ilk kez birikim yapmaya baslayacagim onada güne girdim aylik 300 liraya 12 ay en son ben alicam dedim
En iyisi
Aslında biriktirme niyetin de olan bı şekilde biriktirir. Ben biraz da para harcamayı seviyorum galiba. Korkuyorum aslında Ağustos bocegi misali olmaktan. Keyfi harcamalardan vazgeçmem lazim. Ben biraz fazla keyfi harciyorum
E sorunun ne oldugunu biliyorsun
Yasam standartlarimiz farkli 2800 butcemiz ve ona gore yasamak zorundayiz
Ayni sehirde yasiyorsunuz ama ayni harcamiyorsunuzda ondan

Keske etiket yapmadan sorsaydiniz

Coxuga sorumluluk vermek uretmesini saglamak cok iyi birsey bence.. ama yarin ne olacagi belli olmayan durumda bende o kadar cocuk yapmazdim..

Coxuga sorumluluk vermek uretmesini saglamak cok iyi birsey bence.. ama yarin ne olacagi belli olmayan durumda bende o kadar cocuk yapmazdim..
Ailenin çocuga vereceği en önemli değerlerden biri de azla yetinmek. Azdan çok etmek. Yetinmek. Üretmek.
Çocuk sayısını bilemiyorum. Benim de 3 tane. Mevcut bütce le bile endişeliyim. Çünkü Çocugum iyi yetişse bile etraftan duydukları ile yetinmez bir insana dönüşebilir. Daha dün arkadasım İn 32 minişi varmış dedi (bizde o kadar yok. Alınsın diye ima ediyor) ben ne anlatsam da etraf haz odaklı.

Kredi kartınız varsa öncelikle onu kapatın veya limitini düşürün. Maaşınızın 3/1 ini yatırıma ayırıp kalanıyla yaşamaya çalışın. Dışarı çıkarken yanınıza kk almayın, kullanmayacağınız hiçbir kıyafet ve eşyayı almamaya çalışın. Alışverişe çıktığınızda istek mi ihtiyaç mı diye bakın. Bu pandemi dönemi bize tasarruf ettirdi dışarı çıkmadık alışveriş yapmadık. Ben uzun süredir dışarıda fastfood yemeyi de kesmiştim sağlıksız olması nedeniyle. İş yerime kendi yemeğimi kendim götürüyordum yaklaşık 2 yıldır( şuan izinliyim). Termosumla çayımı kendim götürüyorum. Doğum günü evlilik yıldönümü ya da kutlanacak özel bir durum varsa onun için yemeğe çıkıyoruz. Eşimle müzik dinlemeyi seviyoruz bizim en çok harcadığımız özel ihtiyacımız sevdiğimiz grupları insanları canlı dinlemek onun için bütçe ayırıyoruz. Bulunduğum şehir para harcamak için çok ideal bir şehir biz kamp sandalyelerimizi çayımızı kahvemizi alıp deniz kenarında oturmayı tercih ediyoruz. Biz gezerek tatil yapıyoruz. Kamp kuruyoruz veya bazı devlet kurumlarının çok güzel tesisleri var hem uygun fiyatlı hem özenli yerler oralarda konaklıyoruz (bunlar pandemi öncesi yaptığımız şeyler). Tabi çocuğumuz olunca muhtemelen bu değişecek ama eğer çocuğunuz 3-4 yaşını geçmişse düşünebilirsiniz. Markete giderken aç gitmeyin diyor uzmanlar. O zaman gördüğünüz herşeyi almak istiyorsunuz. Haftalık yemek listesi çıkarabilirsiniz. Pazar kültürünüz varsa hem çok malzemeyle dolabı doldurmuş olmazsınız hem de ziyan etmezsiniz. Çocuk konusunda da nasıl alıştı bilemiyorum şimdi ki çocuklar fastfood ve aburcubur düşkünü , dışarı çıkarken evden suyunu meyvesini kuruyemişini götürebilirsiniz.

Ben birikim için bu yöntemi kullanıyorum. Maaşım yattığı gün direkt mobil bankacılık ile altın hesabıma bir çeyrek alıp o parayı unutuyorum

Geliriniz az bu yüzden koyamıyorsunuz kenara ki bizde de öyle 6-7 bin resmen karnını doyurmaya yetiyor biraz da insan gibi yaşamaya asla lüks l si bile uğramaz bu gelire kaldı ki birikim yapmak

Ben birikim için bu yöntemi kullanıyorum. Maaşım yattığı gün direkt mobil bankacılık ile altın hesabıma bir çeyrek alıp o parayı unutuyorum
birikim zaten maastan arta kalanla yapilmaz
maasi aldigin gun belirli bir miktari atip onu unutup kalaniyla idare etmek gerekiyor.
yoksa ihtiyacimi alayim eksigimi gidereyim ondan sonra biriktiririm olmuyor

Haftada iki kere yiyosak 60 TL ayda 240 TL tutuyomus yeni hesapladim hiçte farkında değilim hafta sonu babamizlar beraber ortalama 200 TL hesap ödediğimiz ortalama mekanlara gidebiliyoruz. Birde kendi arkadaslarimla mekanlarda kahve keyfim oluyo bu da haftada bir veye iki kere mekanlara gitmesek eve davet etsem yine aynı paraya yakın harcama yapıyorum ikramliklar için. Galiba parayı dışarıda eziyorum bı de sigara hergun 16 tl boylr olunca da para birikmiyor. Hayalini kurduğumuz arabayada binemiyoruz hastalık falan olsa Allah korusun napariz hiç bilmiyorum kendimi bu yüzden Ağustos bocegine benzetiyorum

birikim zaten maastan arta kalanla yapilmaz
maasi aldigin gun belirli bir miktari atip onu unutup kalaniyla idare etmek gerekiyor.
yoksa ihtiyacimi alayim eksigimi gidereyim ondan sonra biriktiririm olmuyor
Çok doğru ayın sonuna para kalmıyor baştan koymakta fayda var. En azından harcama çok olsa bile koyduğumuz parayı ay sonu harcamak daha mantıklı ama gel gelelim kısmak bisrylerden ne kadar da zor

Bu sene bizde pandemiden dolayı gitmedik tatile, tüm alışverişimi bahsettiğim markadan almıyorum ama çok beğendiysem o kazağı ya da botu alırım, kızım için de sezon sonu alırım o markadan şu an üstünde olan bahsettiğim markanın güzel mi güzel kazağını sezon sonunda 50 ya da 60 almıştım. Doktor masrafı için özel sigorayı tavsiye ederim imkanınız varsa hem daha uyguna gelmiş olur bebek bu hastalığı kontrolü bitmez. Yazımda da belirttiğim gibi bu sene ne tatile gittik ne de gezip tozduk pandemiden ötürü bu sene bunları yapsaydık 4bin yetmezdi çünkü her şey çok pahalandı ama 8 bin de ucu ucun yetecek para gibi hala bana gözükmüyor ya da eve kapandığım için hayatın gerçekleri bu sene yüzüme daha çarpmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…