- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 23
- 35
- Konu Sahibi Bir fikrim var
-
Daireler 1+1 ileride iki tane satmaya niyetimiz var ikisini satıp büyük bı daire almak istiyoruz. Kızımın odası yok maalesef. Öyle en küçük şeylere satıp bisryler yapamayiz zatenHihi birgun bir hastalik issizlik durumunda da evi satarlar artik.. en basit ornek dune kadar cogu kisinin iyi kotu bi isi geliri varken bir virus geldi cok kisi issiz kaldi.. ne olursa olsun kotu gun icin az da olsa kenara atmak lazim
Şu zaman da bu kadar paraya birikim yapmak zor gerçekten ama 3 bin alan arkadaşım var evi arabası esyalari o biçim nasıl yapıyorlar buna şaşırıyorum ben de mi sorun yoksa sizin dediğiniz gibi mi yoksulluk sınırında miyiz.Türk-İş Araştırmasına göre 2020 Ekim ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.482,28 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8.085,62 TL oldu.
Siz zaten yoksulluk sınırının altında yaşıyorsunuz.Nasıl para biriktirebilirsiniz ki imkansız.Ayın sonunu getirebilmeniz yeterli gördüğünüz üzere
Bu nasıl yapılıyor işte bunun için bana öneri lazımbirikim olayi ayri mevzu da, cepte kotu gun parasi bulunmasi lazim diye dusunurum her zaman.
bir de insan keyifli yasarken de bazi tasarruf kurallarina uyabilir, bunu her daim yapmasa bile bir kac ay yapip dedigim kotu gun parasini biriktirebilir, bunu bir challange haline getirip eglenceli bile yapabilir.
İşte aslında tek bı maaşla bu olsa olur ama bizim kiralarla beraber 7 bin 3 ayrı daire 3 de ayrı zamanlarda getiriyor eşimin maaşı 4 bin civarı hepsi farklı zamanlarda geldiği için para koymak bundan mi zor oluyor yada ben mi beceremiyorum. Para harcamayı çok seviyorum sorun bu aslında farkındayım ama bunu nasıl zevkli hale getirebilirim
Ben biriktirmeyi severim ama kendimden kısmadan. Giyimde, aksesuarda kaliteli ama ihtiyaç kadar alırım, güzel kullanırım, eskimez zaten yıllarca gider. Gıdada da aynı şekilde. Hatta temizlik malzemelerinde de. Organik olmayan deterjan girmez evimize. Çünkü sağlık kıymetli.Biz olduğunca kaliteli mutfak masrafı yapıyoruz mutfağa harcadigim paraya icim yanmaz bı nevi sağlık için yatırım o da. Dışarda yediklerimiz hamburger mesela 20-30 TL arası menüler bunlar hem sağlığımıza hem kesemize zarar veriyor. Alışkanlık mi ne bu bilmiyorum mesela düşünüyorum para biriktirmek zevkli bısey mi acaba diye.
Normal biyer de 450 hesap imkansız Çırağana falan mı gittiniz siz 3 kişi İskender 90tl hesap ödeyip çıkıyoruz en fazlaKesinlikle
Ben cogu insanin nasil hayatta kaldigina bile sasiriyorum. Esim iflas ettiginde biz acliktan gebermeyelim diye annem elimizden tuttu yav. E millet hep o gelir duzeyiyle yasiyor yillarca nasil yasiyor bilemiyorum.
Cumartesi aksami aylardir ilk defa oglani anneme ektik esimle ikimiz birden disari cikalim dedik,normal bir yerde oturduk bir seyler ictik 450 lira hesap geldi ya. Masada dansoz falan oynatmadik yani,pavyon da degildi oturdugumuz yeranlamadim valla nasil oluyor
Bu nasıl yapılıyor işte bunun için bana öneri lazım
1+1 şu an en kolay kiralanan ve en yüksek kira getirisi olan daire tipi. Satmak hata olur bence. Sizin birikimden ziyade para değerlendirme ve yatırım konularında yardım almanız gerekiyor bence.Daireler 1+1 ileride iki tane satmaya niyetimiz var ikisini satıp büyük bı daire almak istiyoruz. Kızımın odası yok maalesef. Öyle en küçük şeylere satıp bisryler yapamayiz zaten
Bunun nesi fukaralık. Oyuncakçıya gidin. Boyanmalık karton ev orada da satılıyor. Benim kızlarım bişey alınca kartonundan uzay gemisi yapıyor bayılıyorlar bu etkinliğe. İnsanın kendi üretmesi sadece fakirlikten mi oluyor? Sacma.Gülün gülün cok eglencelidir eminim 5 cocuga eziyet bi hayat yasatmak. Fukaraligin nesi komik ya. Sen akıl fikir ver su toplumdaki insanlara ya habire doguruosunuz bi de neye guveniosunuz.
Ben ornek olarak verdim hani bi issizlik hastalik durumunda ee kenarda yoksa daire satip yemek de mantiksiz ama oyle olacak yani mesela.. mecburen kiraya gecilecek.. ama kenarda olursa en azindan is bulunana yada hastalik gecene kadar onu harcayabilirsin..illa kenarda olmasi lazim bence evin olsun yada olmasinDaireler 1+1 ileride iki tane satmaya niyetimiz var ikisini satıp büyük bı daire almak istiyoruz. Kızımın odası yok maalesef. Öyle en küçük şeylere satıp bisryler yapamayiz zaten
En iyisikendi takilarimdan olan ve annemin verdigi baya birikimim var allah korusun oyle bisey olsa maddi destege ihtiyacim olmaz.
esimin maasiyla ilk kez birikim yapmaya baslayacagim onada güne girdim aylik 300 liraya 12 ay en son ben alicam dedim
E sorunun ne oldugunu biliyorsunAslında biriktirme niyetin de olan bı şekilde biriktirir. Ben biraz da para harcamayı seviyorum galiba. Korkuyorum aslında Ağustos bocegi misali olmaktan. Keyfi harcamalardan vazgeçmem lazim. Ben biraz fazla keyfi harciyorum
Yasam standartlarimiz farkli 2800 butcemiz ve ona gore yasamak zorundayizvalla benimde kafamda oturmadi.
bizimde ev kredisini dusunce cebimize net 4000 kaliyor
kizimin aylik masrafi 400 500 arasi degisiyor,bez mama masrafi degil oyuncakti normalde bizim ugramayacagimiz ama onu eglenmesi icin goturdugumuz açık alan oyun etkinlik parki vs.
mutfak masrafimiz mesela 1 ay pirinci bulguru toplu alip aylarca tukettigimiz icin geri kalan aylar en düşuk 800 lira, bu sadece ayin 15 inde yapilan alisveris,
daha ayin birinde bir daha kahvaltilik alisverisi yapiliyor 200 300 lira, bunun içinde et yok onuda toplu hallettim,
kuruyemis 200 lira ayrica, daha hic bisey yapmadan gitti 1800 lira
faturalari mazotu katsam 1000 de oyle gider 2800.
kaba hesap kaldi 1200, pazar masrafi meyve sebze kisin dogalgaz derken cebimize ay sonunda 200 300 lira ya kaliyor ya kalmiyor.
daha bu hesapta kiyafet alisverisi disarda bir cay icseydik yemek yeseydik demedik diyemedik cunku para bitti
yazin biraz daha rahatliyoruz dogal gaz cikinca ama beş yildizli otelde tatil falan hayal.
apart falan ancak dediginiz gibi
Ayni sehirde yasiyorsunuz ama ayni harcamiyorsunuzda ondanŞu zaman da bu kadar paraya birikim yapmak zor gerçekten ama 3 bin alan arkadaşım var evi arabası esyalari o biçim nasıl yapıyorlar buna şaşırıyorum ben de mi sorun yoksa sizin dediğiniz gibi mi yoksulluk sınırında miyiz.
Coxuga sorumluluk vermek uretmesini saglamak cok iyi birsey bence.. ama yarin ne olacagi belli olmayan durumda bende o kadar cocuk yapmazdim..Bunun nesi fukaralık. Oyuncakçıya gidin. Boyanmalık karton ev orada da satılıyor. Benim kızlarım bişey alınca kartonundan uzay gemisi yapıyor bayılıyorlar bu etkinliğe. İnsanın kendi üretmesi sadece fakirlikten mi oluyor? Sacma.
Bu tip düşünenler yüzünden doyumsuz haz odaklı üretemeyen kuşaklar yetişiyor.
Ailenin çocuga vereceği en önemli değerlerden biri de azla yetinmek. Azdan çok etmek. Yetinmek. Üretmek.Coxuga sorumluluk vermek uretmesini saglamak cok iyi birsey bence.. ama yarin ne olacagi belli olmayan durumda bende o kadar cocuk yapmazdim..
Ben birikim için bu yöntemi kullanıyorum. Maaşım yattığı gün direkt mobil bankacılık ile altın hesabıma bir çeyrek alıp o parayı unutuyorumben esimin maasi aldigi ilk gun baslangic olarak 200 300 lirayi hesabima attirip altin hesabi yapmayi planladim bu ay.
bayramlarda falan aldigi ikramiyeleride yok sayip bu sekilde degerlendirmeyi dusunuyorum.
ama bayram ikramiyesi planlarimdan henuz esimin haberi yok
birikim zaten maastan arta kalanla yapilmazBen birikim için bu yöntemi kullanıyorum. Maaşım yattığı gün direkt mobil bankacılık ile altın hesabıma bir çeyrek alıp o parayı unutuyorum
Haftada iki kere yiyosak 60 TL ayda 240 TL tutuyomus yeni hesapladim hiçte farkında değilim hafta sonu babamizlar beraber ortalama 200 TL hesap ödediğimiz ortalama mekanlara gidebiliyoruz. Birde kendi arkadaslarimla mekanlarda kahve keyfim oluyo bu da haftada bir veye iki kere mekanlara gitmesek eve davet etsem yine aynı paraya yakın harcama yapıyorum ikramliklar için. Galiba parayı dışarıda eziyorum bı de sigara hergun 16 tl boylr olunca da para birikmiyor. Hayalini kurduğumuz arabayada binemiyoruz hastalık falan olsa Allah korusun napariz hiç bilmiyorum kendimi bu yüzden Ağustos bocegine benzetiyorumBen biriktirmeyi severim ama kendimden kısmadan. Giyimde, aksesuarda kaliteli ama ihtiyaç kadar alırım, güzel kullanırım, eskimez zaten yıllarca gider. Gıdada da aynı şekilde. Hatta temizlik malzemelerinde de. Organik olmayan deterjan girmez evimize. Çünkü sağlık kıymetli.
Biz hamburger severiz. Ayda yada 2 ayda bir yeriz. Ama mcdonalds ya da burger king değil. Doğru düzgün gerçekten etten hamburger yapan yerleri tercih ederiz. O zaman gayet sağlıklı oluyor. Yine de dediğim gibi en sık ayda bir. Dışarda yiyeceksek balıktır bizim menümüz genelde. Bu bazen balık ekmek olur, bazen kallavi balık restoranı.
Çok doğru ayın sonuna para kalmıyor baştan koymakta fayda var. En azından harcama çok olsa bile koyduğumuz parayı ay sonu harcamak daha mantıklı ama gel gelelim kısmak bisrylerden ne kadar da zorbirikim zaten maastan arta kalanla yapilmaz
maasi aldigin gun belirli bir miktari atip onu unutup kalaniyla idare etmek gerekiyor.
yoksa ihtiyacimi alayim eksigimi gidereyim ondan sonra biriktiririm olmuyor
Bu sene bizde pandemiden dolayı gitmedik tatile, tüm alışverişimi bahsettiğim markadan almıyorum ama çok beğendiysem o kazağı ya da botu alırım, kızım için de sezon sonu alırım o markadan şu an üstünde olan bahsettiğim markanın güzel mi güzel kazağını sezon sonunda 50 ya da 60 almıştım. Doktor masrafı için özel sigorayı tavsiye ederim imkanınız varsa hem daha uyguna gelmiş olur bebek bu hastalığı kontrolü bitmez. Yazımda da belirttiğim gibi bu sene ne tatile gittik ne de gezip tozduk pandemiden ötürü bu sene bunları yapsaydık 4bin yetmezdi çünkü her şey çok pahalandı ama 8 bin de ucu ucun yetecek para gibi hala bana gözükmüyor ya da eve kapandığım için hayatın gerçekleri bu sene yüzüme daha çarpmadıMutfakta ben de kaliteli ürün kullanmaya çalışırım bütçemize göre. Yediğim beyaz peynir 40 tl, organik yumurta 17 tl, et ve süt ürünleri (bebek de var) bunu hesaplayamıyorum bile.Bebeğin bezi, vitaminleri, kıyafeti şusu busu zaten bizden daha pahalı. Özel aşısı, doktor masrafı.. kasko, trafik, konut, dask, motorlu taşıtlar vergisi (ki bunlar hep taksitle, yani aylık bir gideri var) apartman aidatı, olmadık zamanlarda çıkan çatı parası, asansör parası, ortak alan bilmem nesi... beşyıldızlı otel 10-15 bin civarı(bu yaz için bakmıştık gidemedik tabi) bahsettiğiniz giyim mağazasında beğendiğim bot 700tl, kazak 400 tl, kabanları söylemiyorum bile. Temel ihtiyaçların dışında sürekli ortaya çıkan yan ihtiyaçlar.. Bu liste böyle uzar gider. Şimdi yanlış anlamazsanız ben size sormak istiyorum 4 bin tl ile nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?