• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek maaşla

şöyle diyeyim kardeşim bir ayda 1500 harcıyor üniversitede.. ki öyle gezeyim , tozayım para harcıyayım kafasında değildir. ama gidiyor

sizin kardeşe şaşırdım cnm.
benim kardeşim 700 lira yurt parası ödüyor geçiniyor, kitapları bazen pahalı oluyor onları bile alıyor..
yoksa 1500 ü ödemek çok zor olur..

tek maaşla hakkaten ok zor çocuk okutmak Allah kolalık versin...

Ben sadece merak ettimde sordum.yoksa herkesin rızkınıda geleceğinide yüce mevla verir.
Üniye hazırlanan iki çocuk var en küçüüğü de iki yaşında:KK57: Daha ikisine gelecek vermekten endişelisiniz ama üstüne iki daha yapmışsınız.Sende çalış dicektim ama küçük çocuğun var
Allah yardımcın olsun canım bu şartlarla çok zorlanırsın.:KK12:

Eş ögretmen 4 çocuk var 2 evim 1 araba var evler kayınpederden çocuklar üniversteye hazırlanıyor ikisi biri 3üncü sınıf en küçük2 yaşında kusura bakmayın yeni üyeyim biraz karışık oldu
Bu durumda çok kolay.(bizle kıyaslayınca)
Babam en düşük maaşlı memurlardan birisidir.
Ek hiç bi ödenek ek ders vs yok. Ev kira. Annem ev hanımı. Ailelerden destek yok.
İl dışında hem ben hem kardeşim okudu.
Evde de ilköğretime giden kardeşim vardı.

Ben sadece merak ettimde sordum.yoksa herkesin rızkınıda geleceğinide yüce mevla verir.
Bence de siz başkalarına takılmayın.
Rızık ayrı bişey.
Çocuk sayısıyla geçim sıkıntısının alakası yok.
Her çocuğun ahlakı ve dersleriyle ilgilenin gerisi Mevlanın bileceği bi iş.
Ancak çocuklarınızı iyi yetiştirmiş olmalısınız.
Neyi nerde harcamaları gerektiğini bilir anne babanın emeğinin değerini bilirlerse sizi zora sokmadan da okuyabilirler.
Ama müsriflik alışkanlık haline gelmişse değil tek maaş 5 maaş olsa da zor olur.

İmkanlarınızda iyiymiş, kirada yok,neden olmasın?
Eskiler nasıl geçiniyordu; kanaat vardı, göz tokluğu vadı, sabır vardı.
Şimdi iki maaşla geçim derdinde insanlar. Hep " yetmiyor" dedikleri için yetmiyor.
Ayağını yorganına göre uzatan çok az. 1 maaş alıyor, 2 lik tlf. taşıyor.
Herkes herkese hava atma peşinde ya da luks merakından çıldırmış halde.

Ne de olsa taksit diye diye markaya boğuluyor.
2 3 yaşındaki bebeklerin elinde ipadlar var.
Sonra bu çocuk biraz daha buyuduğunde onu mutlu edecek birşey kalmıyor.

ben oyle bırını tanıyorum, kadın basına hem ıkız cocuklarnı farklı sehırlerde unıversıtede okutan, hem kırada oturan hem de dısını tırnagına takıp calısan... Basarırsınız

Kızlar bide etrafımda geliri çok yüksek tanıdıklar cart curt ediyolar.yyoksa ben param yok alamam yapamam lafınıda sevmem. Zamanı gelince herşey oluyo zaten

valla benim ailemin durumu çok çok iyiydi ama ben bile çok aç kaldım.ögrecilik haliyle bazı sıkıntılarla tanışma halidir.bırakın kendilerini tanıma,keşfetme döneminde biraz sıkıntı çeksinler.yoksa hayatı öğrenemezler

Ben 4 kardes ayni senelerde ünv okuyan biliyorum. 3ü istanbulda. 2si tıp okuyodu. Babalarindan 5 kurus almazlardi.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Devlet lisesinde sinifta kaliyor diye özel koleje gönderip,lys'de baraji anca geçen çocugunu özel ünv,ye gonderen özel yurtta paşalar gibi yaşatan aile de biliyorum
(2 aile de 1. Derece akrabam)
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Masraf ailenin cocugu yetistirme sekline gore degisir. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Cocuk zahmet edip part time calismaz, biryerlerden burs bulayim derdine dusmez keyfinden de geri kalmaz sekilde davraniyosa, 3000 de yetmez 5000 de.:KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12:
Aksam calisip sabah dersine giden cocuklar da var. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Unv ogrencisi 20 li yaslarda insan, biraz sorumluluk sahibi olmali hayati ogrenmeli, herseyi anne babadan beklememeli. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

okutulur ama aldığın maaşın miktarına ve cocukların okuduğu bölümle şehre göre değişir
ben aylık yurda 750tl veriyordum ve bunun dışında okul+ kişisel harcamalarımda varken
kardeşim tüm ihtiyaçlarını 400tl ile karşılayabiliyor

Back
X