Tek Taraflı Boşanma olurmu

esetnod32

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
278
29
323
Arkadaşlar ben boşanmak ıstemiyorum kusurum yok suçum yok evimde oturan hanım bir kadınım kocam dengesiz çocuk gibi evi terk etti ayrılsam diye ailesine tutturmuş aileside beni Arıyor gel Konuş yoksa ayrılacak Benden ben istemediğim sürece boşanabilirmi ben evimdeyim düzenim aynen devam ediyor. Lütfen yazın

Tek taraflı boşanma nasıl olacak ki?
Bildiğim kadarıyla boşanmalar iki taraflı olur.
sebep ney evi terk ediyor?

Sebeb yok Köle efendi sistemi istiyor ben konuşmayayım hakkım olması hep onun dediği olsun pohpohlansın egosu yükselsin bu hiç bir Sıkıntımız yok küsme huyu var

Sebeb yok Köle efendi sistemi istiyor ben konuşmayayım hakkım olması hep onun dediği olsun pohpohlansın egosu yükselsin bu hiç bir Sıkıntımız yok küsme huyu var
ortada sebep yok,eşinizin sorunları var galiba.
Her sorunda boşanmaya kalksa eşler,ortada evli kalmaz

davayı açarsınız. tebligat ona gider. eğer davaya katılmazsa tek taraflı bitirirsiniz. davalının takip etme zorunluluğu yok.

Boşanmak isteyen davacı taraf dilekçesinde geçerli bir boşanma sebebi göstermelidir ve bu sebebi ispatla mükelleftir. Boşanmak istemeyen davalı taraf ise boşanma sebebinin bulunmadığını ayrılmak istemediğini ispat etmesi gerekmektedir. Davacı taraf geçerli boşanma sebebini tanıklarla veya elindeki deliller ile ispat etmek zorunda kalacaktır. İspat edemezse dava ret ile sonuçlanabilir. Bir taraf boşanmak istemezse sadece anlaşamıyoruz diyerek sebepler geçerli olmayacaktır. Toplanan deliller,dinlenen tanıklar ve varsa diğer belge ve kanıtlar ışığında aile mahkemesi hakimi kararını verecektir. Kısacası bir tarafın geçerli bir boşanma sebebi varsa diğer tarafın boşanmak istemediğini belirtmesi boşanmaya engel değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…