Tek taş küpe

Satarken hepsi aynisini diyor ama geri vermeye kalktiginizda nedense hicbiri o sozlerini hatirlamiyor bizimkiler de atasaydan almisti bahsettiğim yuzugu:)
Bilemiyorum bozdurmayı denemedim, evlilik yüzüğüm içinde aynı şey geçerli ,ondada taşlar var,satarken değer kaybetmez dediler. Merak ettim bir ara gidip sorayım Altınbaş'a. Zaten pırlantalarda kalite kalite farkediyor. Bundan dolayı öyle bir bilgi vermişlerdi diye hatırlıyorum

Mesela tek taş küpem var swarovski beyaz altın tamam çok parlıyo ama alıp tektaşımın yanına koyuyorum o kadar farklı ki

ben pırlanta bir şey alacak olsam bu küpe olmazdı . bileklik yüzük vs. daha dikkat çeken ve orjinalliğini belli eden şeyler bence .ama tabi ki küpe parıltısını bilmediğimden söylüyorum :D

merhaba
Bugün çok konu açmış oldum ama fikirlerinizi merak ediyorum
Sizce pırlanta tek taş küpe almak mantıklı mı ben almayı düşünüyorum ama belli olmaz diyolar niye olmasın ki
Bir sorum daha var en küçük karatlı tektaş küpe ne kadardır bilgisi olan var mı kapalıçarşıda bir kaç markaya sordum onlar çok pahalı normal kuyumculara sormayı düşünüyorum
Son sorum daha olacak taksitle alabilir miyim

sertifikali olmayan hicbir pirlanta urunu almamani oneririm. kapalicarsidaki kuyumcular - markali urunler haric - sertifikasiz satiyorlar tasli urunleri.
ote yandan 4C'ye dikkat etmen gerek pirlanta alirken.
karatindan cok, berrakligi onemli pirlantada. bu da ek bilgi.

sertifikali olmayan hicbir pirlanta urunu almamani oneririm. kapalicarsidaki kuyumcular - markali urunler haric - sertifikasiz satiyorlar tasli urunleri.
ote yandan 4C'ye dikkat etmen gerek pirlanta alirken.
karatindan cok, berrakligi onemli pirlantada. bu da ek bilgi.
Tşkler
4C ne oluyor tam olarak berraklık mı en fazla kaç en az kaç

Okadar net anlaşılır ki :) her daim tek taş küpe takıyorum. Alt deliklerde daha büyük karatlı bişey var üst deliklere biraz daha küçüğünü takıyorum.
Aldığın taşla alakalı fiyatı. 500 tl'yede bulursun 1 milyon tl'yede :)
Taşın rengi,sınıfı,parlaklığı,kesimi gibi kriterler var. Buna göre fiyat artıyor. Kum gibi güya pırlanta diye satılan şeylerden sakın alma ne oldukları belli değil boşa para hepsi. Bütün taş pahalıdır ama ne aldığını bilirsin,yarın birgün satman gerekirse taşı çok rahat satarsın. Pırlantayı satarken değeri çok düşüyor amaaa diyenler varya hani,işte o kum gibi şeylere pırlanta diye aldanıyorlar ondan.

pahalıymış baya bellidir tabi
Taksitle mi almıştın
Kartla tek çekim. Ben taksit yapmam ve sevmem. Ayrıca değer kaybediyo diyenler yanılıyo. 7000tl'lik takı 1000tl'ye geri verilmez. %20 kaybın olur ki onu kuyumcu alırken belirtiyo zaten. 10000tl lik küpeyi satarken 8000tl'ye vericem yani.

Okadar net anlaşılır ki :) her daim tek taş küpe takıyorum. Alt deliklerde daha büyük karatlı bişey var üst deliklere biraz daha küçüğünü takıyorum.
Aldığın taşla alakalı fiyatı. 500 tl'yede bulursun 1 milyon tl'yede :)
Taşın rengi,sınıfı,parlaklığı,kesimi gibi kriterler var. Buna göre fiyat artıyor. Kum gibi güya pırlanta diye satılan şeylerden sakın alma ne oldukları belli değil boşa para hepsi. Bütün taş pahalıdır ama ne aldığını bilirsin,yarın birgün satman gerekirse taşı çok rahat satarsın. Pırlantayı satarken değeri çok düşüyor amaaa diyenler varya hani,işte o kum gibi şeylere pırlanta diye aldanıyorlar ondan.
Kum gibi şey nasıl oluypr ki yani sertifikası varsa zaten güvenebiliriz değil mi

Kartla tek çekim. Ben taksit yapmam ve sevmem. Ayrıca değer kaybediyo diyenler yanılıyo. 7000tl'lik takı 1000tl'ye geri verilmez. %20 kaybın olur ki onu kuyumcu alırken belirtiyo zaten. 10000tl lik küpeyi satarken 8000tl'ye vericem yani.
Evet çok şaşırtıcı değerinin o kadar düşmesi

valla benim en pahalı küpem 5 yıl önce 40 tl ye aldığım gümüş küpemdi :)) onun dışındaki küpelerim 15-20 tl :olamaz:

benim saçlarım aşırı kıvırcık olduğu için taktığım küpe gözükmüyor bile :D değil pırlanta ucuz küpem bile yok :( :D

Back
X