Tek torun annesi olmak çok zor...

15 yaşında bir kız babaannesiyle dedesinin evine gitse ne olur ki yani yabancı mı onlar? Saçmalamışsın resmen.Herşeyin aşırısı zararlı korumacılığın da. Kızını bu kadar sıkarsan sonra senden kaçar benden söylemesi.

Bence konu sahibinin dediği anlaşılmamış.Alıcaz götürcez demelerinden hoşlanmıyor ben olsam ben de hoşlanmam.Hem ben sanmıyorum 14-15 yaşlarında istediklerini konu sahibi çıkışınca öyle demiş olabilirler.Ayrıca kızımı biraz fazla uyusa özlüyorum şuan için kendimden ayrı düşünemem.Bir daha söylerlerse ben bu laflardn hoşlanmıyorum alıcaz götürcez demeyin lütfen de bence

canim, bence sen cok sevinmelisin.Ne güzel, ne kadar seviyorlarmis torunlarini.Benim babamda tek cocuk.Dedemin tek torunlari bizdik.Hala dedemin üzerine yemin ederiz.inan bak, gözün hic arkada kalmaz.

Anneannem ve diger dedemse bizi hic ilgilendirmez.Onlarin olup olmamasi hayatimizda birsey fark etmiyor.Annemde biliyor, bize hakda veriyor.Cünkü bize emek vermediler.

Ayrica benimde bir tek yigenim var, 8 yasinda.Dedemin ismini koyduk.5 kardes , annem, babam herkes fir dönüyoruz etrafinda.Annesi cok seviniyor.Ben onu görmesem canim sikiliyor.okulundan, giyimine, herseyin en iyisini aliyoruz, yapiyoruz.Hayat onsuz anlam tasimiyor.

Kaynananlara kizma, onlar demekki cok seviyorlar.15 yasinda kizda onlarla kalmaz, merak etme ;).Torunlarini sevmeyen, ilgilenmeyen bir sürü insan var.

Arkadaşlar bazen burda yazılanları anlamakta güçlük çekiyorum.Bir çocuğun büyükanne ve büyükbabasında kalmasından zevkli ne olabilir.Benim için en güzel zamanlardı yaşlılarla geçirdiğim zamanlar.Onların pamuk ellerini üstümüze titremesini unutmam hiç.Keşke hayatta olsalarda hep vakit geçirsem onlarla..

Ne şanslısınızki çok sevilen bir çocuğunuz var.Bu çok büyük bi şans farkındamısınız??Benimde abimin oğlu var ilk torun iki taraftada ben onun kakalı poposunu bile öpüorum hala olarak hiçte gocunmadan hemde:)oda pek sevgi arsızı çok farkında sevildiğinin baş tacı edildiğinin:1::1:Bende diorum annesine büyüsün Meriç halasını gezmeye götürücek gelcek bende kalcak falan diye.Annesi oğlum bensiz biyere gidemez dese çok üzülürdüm heralde.

Ben bu tavrınıza bir anlam veremedim açıkçası.Çünkü bu hayatta çocuğumu emanet edeceğim elle sayılır insan var.Benim ve eşimin ailesi..

herkese yorumlar için tşk ederim. kimi arkadaşlar yanlış anlamış beni.
ben kalmasından etmesinden şikayetçi değilim. hem 15 sene sonrasının meselesi de değil. benim sorun yaptığım emrivaki şekilde götürcez yapcaz demeleri. sonuçta annesi babası var. onlara sorulur ki ben tepki gösterince kv 14-15 yaş dedi. normal konuşmalarda konuşmaya başlasın yürüsün diyorlardı. yani 1 sene sonrasından bahsediyordu ki hepside biliyor benim kızıma düşkünlüğümü.
artı olarak geçmiş de sorunlar olunca da insan soğudumu da istemiyor doğal olarak insan.
ama cidden yanımda olsanız kv geldiğinde sadece 1 saat onun kızımı severkenki halini görseniz ister istemez sizde dersiniz haklıymışsın diye. ya bir insan severken torununu üstten üsten bana bakıp da imalı imalı laflar edermi. aklınca çocuk seviyor.

Bence "alcaz goturcez" lafi cok da kotu bir anlamda soylenmemis. Ne kadar sevdiklerini gostermk icin olabilir. Hem her cocuk babaannesi ile, dedesi ile vakit gecirmekten hoslanir. hele boyle cok seviliyor, deger veriliyorsa.. Yani kacinilmaz olarak simartilacak da.. Asil korkunuz bu olmali, fazla simartilmasi yani. Temelli alacak halleri yok ya, kaynananizin da dedigi gibi kiziniz kendi isteyecektir o yasa geldiginde gidip biraz onlarda kalmayi zaten.. Daha oncesi siz izin verirseniz goturebilir bir sureligine ama kucuk oldugu icin akliniz kalir tabi, ne de olsa baska bir sehirde imisler, siz de gidersiniz onla, bu kadar kati olmayin. Ayni seyleri kendi anneniz hissediyor ve sizden istiyor olsaydi nasil davranirsaniz kaynananiza da o sekilde davranin, o da iki cocuk yetistirebilmis iste, demek ki cocuk bakmasini biliyor, endiselenmeyin bu kadar..

' cidden çok fazla sevgide insanı bunaltıyor ' . çoook yanlış düşünüyorsunuz. tek torunum, bebekliğimden beri anneannem ve dedemleyim ,bir ömür onlarla yaşayabilirim.küçükken annemden ayrı çok şehir dışına gittim, çok akrabalarıma gittim.halama kalmaya giderken ağladığımı bilirim ki annem yollamıştı beni.ben tutumunuzu anlayamadım açıkçası.sizin nasıl ilk çocuğunz onlarında ilk torunu ilgileri normal.dedem derki torun evlattan daha kıymetli olurmuş.ilgilenmeseler bu sefer çocuğumla ilgilenmiyorlar demezmiydnz.
bide büyüsün yanıma alcam demeleriyle alınıyo mu ki bu kadar taktınız.bence bırakın büyüyünce çocuğunuz karar versin büyükleriyle arasındaki mesafeye.umarım ilerde sizinde gelininiz/damadınız sizin gibi düşünmez,doyasıya seversiniz torunlarınızı...

sonucta anne ve babasi var .... ilk basta onlara sorulmli fazla ilgi iyi degil taabiki....herseyin fZLasi zarar

herkese yorumlar için tşk ederim. kimi arkadaşlar yanlış anlamış beni.
ben kalmasından etmesinden şikayetçi değilim. hem 15 sene sonrasının meselesi de değil. benim sorun yaptığım emrivaki şekilde götürcez yapcaz demeleri. sonuçta annesi babası var. onlara sorulur ki ben tepki gösterince kv 14-15 yaş dedi. normal konuşmalarda konuşmaya başlasın yürüsün diyorlardı. yani 1 sene sonrasından bahsediyordu ki hepside biliyor benim kızıma düşkünlüğümü.
artı olarak geçmiş de sorunlar olunca da insan soğudumu da istemiyor doğal olarak insan.
ama cidden yanımda olsanız kv geldiğinde sadece 1 saat onun kızımı severkenki halini görseniz ister istemez sizde dersiniz haklıymışsın diye. ya bir insan severken torununu üstten üsten bana bakıp da imalı imalı laflar edermi. aklınca çocuk seviyor.

sanirim bu yorumdan sonra ancak anlayabildim seni ..
cocuk uzerinde bi ustunluk kurmaya calisiyor ve bunu sadece sana inat olsun diye yapiyorsa ben o kadinin sevgisindende suphe ederim
yerinde olsam bende ayni senin gibi dusunurdum

Bence abartmışsın he diyip geçebilridin sen sanıyormusun ki o çocuk hep seni görüyor ayda yılda bir gördüğü kaynanana gitcek.. Düşün birde kaynana hergün başında olsaydı aynı apartmanda olsaydı alsaydı yanına kalsaydı onunla emin ol ki o zaman kaynanana giderdi bu ne şımarıklık anlamıyorum... Banada kaynanam cocuk doğsun benle yatar dıyor bende gülüyorum geçiyorum... Ahh kuzum hele bir cocugunu buyut onunde kac sene var kim öle kim kala bebegın buyur olur 20 yaşında belki kendi gitmek ister ayrıca o zamana kadar ikinci cocugun olmus olur belkii Maşallahh ya ben kaynanamla aynı apartmandyım böyle şeyleri sorun yapsam herhalde zehirlemiştim kaynanamı şaşırıyorum vallaaa:36:

sen istemedikten sonra kimse alıp götüremez canım.boşuna canını sıkma
zaten kızın biraz büyüsün senden ayrılmak istemez ki.inan canını sıktığına değmez:34:

ben seni anlıyorum canım aynı kayınvalideden bendede var daha yeni hamileydim bana diyorki eğer üstüste çocuğum olursa bunu götürüp büyütecekmiş bende çocuğumu bırakmam hem arkaarkaya çocuk yapmayı düşünmüyorum dedim ama ne dersen de aynı şeyi söylemeye devam ediyor.bizimkide tek torundu şimdi görümcemde hamile gerçekten tek torun çok zor biraz büyüyünce yazın onlara gitcekmiş sanki benim annemler yok, takmayım diyorsun ama böyle laflar sinir ediyor insanı cevap versende vermesende söylemeye devam ediyorlar

ben de tek torun annesiyim. seni çok iyi anlayabiliyorum. ne kadar inkar etsek de bebişlerimizi birazcık kıskanıyoruz galiba dimi ... :9: ama sen de birazcık onları anlamaya çalış. kayınpederim mesala daha önce kendi çocuklarına bile kucağına alıp sevmemiş. şimdi benim kızıma ölüyo. :) benim çok hoşuma gidiyo bu. ya durmadan azarlasalar, yine mii geliyo velet falan deseler. :49: :) onlarınki de bi heves bence. zamanla geçer. bide 15 aylıkmış kuzucun. benim kızım da 16 aylık oldu. tam sevimli zamanları şimdi. biraz büyüsün bu düşkünlükleri kalmaz bence. kimse götüremez senin çocuğun sonuçta. götürcez falan dediklerine bakma canım sen. onlar öyle dedikçe zamanı gelince tabi kalır deyiver. hem onlar mutlu olur, hem sen sinir olmazsın. Allah yavrunu sana bağışlasın, eltine de bu duyguyu yaşamayı kısmet etsin...

seni çok iyi anlıyor ve hak veriyorum. senden izinsiz ne demek alıcaz getiricez, aynı şehir olsa bile kalması abes bence.

seni çok iyi anlıyor ve hak veriyorum. senden izinsiz ne demek alıcaz getiricez, aynı şehir olsa bile kalması abes bence.

benimde kızdığım konu bu. anlatmak istediğimi söylemişsin. alcaz götürcez lafları. sonuçta biz onun annesi babasıyız. evladında olsa izin istemeleri gerekmezmi. kaynım mesela dediğinde biraz daha büyüyünce alıp getircem ya diye lafa girmişti. bende neyi alıyorsun demiştim. oda kızımı demişti. bende ben izin verdim mi ki dedim. yani orda anneside izin verirse demesi gerekmez mi?

ben asıl emri vaki konuşmaları sevmiyorum. annemlerle aynı mahallede oturuyoruz. annem bile geldiğinde mesela markete gideceği zaman gelip yanımda götüreyim mi markete der. annem olduğu halde izin ister.
cidden yaşamayan bilemez. çocuk olunca nedense erkek tarafı çocuğu birden sahipleniyorlar. hele ki ilk doğduğunda senin onu doğurduğunu bile hazmedemiyorlar özellikle kaynanalar.
özellikle çocuk daha yeni doğduğunda gece uyumuyor ağlıyordu. kv tabi o zamanda elinden bırakmıyordu. gidiyordum almaya hemen arkasını dönüveriyordu ben kızımı almayayım diye. sonra eşime git al çocuğu çatlayacak dediğimde eşim gidip ver çocuğu annesinin kokusunu ala ala uyur dediğinde ben uyutamadıktan sonra sizde mi uyuyacak hem anne kokusu diye birşey mi varmış diyordu. hastaneye aşı yapmaya gittik. ayağından kan aldılar hemşire annesine verin kokusunu alınca ağrısını sızısını unutur dedikçe kadın duymamazlıktan gelip çocuğu vermedi ve işimiz bitince ben montumu giyip derken çocuğu öyle bir sarmaladı kucağına alıp bir kaçıcı vardı görende kaçırıyor derdi. hele ki en sevmediğim muhabbeti devamlı yaptı 40 gün boyunca. daha yeni doğmuş bebek et parçası resmen devamlı oğluna benzetti durdu, tabi burnunuda kendisininkine. eşimin gözler renkli benimki kahve. yeni doğan çocuğun gözler renkli olur zaten. ama gözü ela ve kahveye döndü. geçen geldi gözlerine bakıyor bende mavi olmadı tüh dedim. oda kahvede değil ama dedi. valla mavi olsun diye hamileyken o kadar dua ettim ki ama sırf kvnin bu lafları yüzünden sonradan mavi olmasın diye geçirdim içimden. birgün yine burnu ben dedi eşimde dayanamadı artık çocuğun illa bi tarafını benzetecen kendne dedi. ufacık burnu var senin ki ipiri neresi benziyor dedi. tabii kızımda iyice bana benzedi. geçen geldiğinde bebeklik fotolarımı görmüş. ayyy ne kadar benziyor sana dedi. bende oğluma benziyor diye diye bana çevirdin çocuğu dedim. ya kime benzerse benzesin sonuçta sağlıklımı çocuğum gerisi boş benim için. daha neler neler. şu an bile aklıma geldikçe tırnaklarımı koparıyorum sinirden.
Galiba bu yaptıklarından dolayı ve yaptıklarını 15 ay geçsede unutamadığımdan kızımın ne şimdi nede ilerde onunla beraber olmasını istemiyorum. eltimde gördü etti yaptıklarını oda diyorki, sen atlattın bu yaptıklarını ben olursa ne yaparım diyor:)

valla ben seni anlıyorum canım.benim bebeğimde tek torun ve kayınvalidem eşimin üvey annesi sonuçta 12 yıl eşime bakmış eşim anne demez(kendi annesi vefat etmiş) ama ben derim kendini kötü hisetmesin diye. ama çocuğu yok böyle olunca daha beter oluyor. çalışıyorum ben bebeğime kayınvalidem bakıyo ayy bi görsen yok kendisine alışmış yok ona kucağına al diye bakıyomuş.daha neler neler.biz aynı şehirdeyiz ama bizdede aynı laf. köye gidicez kızıda götürelim siz çalışıyosunuz diyo.ben oluyorum sinir küpü..
sakın gönderme sensiz bi yere dünyanın bin bir türlü hali var.ben kızımı kimselere güvenmem.
bir örnek verim allah korusun ,, bi arkadaş anlattı 9 aylık kızını biri komşuya bırakmış,komşuda bakarım demiş almış sonra bi işi çıkmış kızı evdeki 15 yaşındaki çocuğa bırakmış bu çocuk bebeğe tecavüz etmiş.bunu duymak dahi beni ter içinde bırakmaya yetti..eşimede söyledim ben kızımı ancak sana güvenirim kardeşine dahi güvenemem dünya bu halde dedim. :47: oda anladı zaten..
sakın taviz verme senin yanında sevsinler o kadar büyüynce dahada önemli kız annesi olmak her zaman tetikte olmaktır.allah hepimize yardım etsin bebeklerimizin bahtı açık kaderleri güzel olsun inşallah.. :31:

valla ben seni anlıyorum canım.benim bebeğimde tek torun ve kayınvalidem eşimin üvey annesi sonuçta 12 yıl eşime bakmış eşim anne demez(kendi annesi vefat etmiş) ama ben derim kendini kötü hisetmesin diye. ama çocuğu yok böyle olunca daha beter oluyor. çalışıyorum ben bebeğime kayınvalidem bakıyo ayy bi görsen yok kendisine alışmış yok ona kucağına al diye bakıyomuş.daha neler neler.biz aynı şehirdeyiz ama bizdede aynı laf. köye gidicez kızıda götürelim siz çalışıyosunuz diyo.ben oluyorum sinir küpü..
sakın gönderme sensiz bi yere dünyanın bin bir türlü hali var.ben kızımı kimselere güvenmem.
bir örnek verim allah korusun ,, bi arkadaş anlattı 9 aylık kızını biri komşuya bırakmış,komşuda bakarım demiş almış sonra bi işi çıkmış kızı evdeki 15 yaşındaki çocuğa bırakmış bu çocuk bebeğe tecavüz etmiş.bunu duymak dahi beni ter içinde bırakmaya yetti..eşimede söyledim ben kızımı ancak sana güvenirim kardeşine dahi güvenemem dünya bu halde dedim. :47: oda anladı zaten..
sakın taviz verme senin yanında sevsinler o kadar büyüynce dahada önemli kız annesi olmak her zaman tetikte olmaktır.allah hepimize yardım etsin bebeklerimizin bahtı açık kaderleri güzel olsun inşallah.. :31:

tüylerim diken diken oldu. 9 aylık bebeğe hemde 15 yaşındaki çocuk. Allah'ım tüm çocukları korusun. ne hallere düştü insanlık.

Back
X