tek tüpü tıkalı olanlar???

ffilizz

<3 MUCİZEMİ İSTİYORUM <3
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
161
2
96
Diğer
arkadaşlar merhaba ;
yaklaşık 3 buçuk yıldır o mutluluğu tadamadım.hsg de tek tarafım tıkalı olduğu göründü.tüp bebeğe yönlendirildim.denedim ve oda tutmadı.neden olabilir denince,tıkalı tüplerde iltihap olabiliyormuş ve ordan iltihap sızıp rahimdeki bebeğin tutunmasına engel olabilirmiş.ben dr uma sorunca bunlar ihtimal dedi,kesin var demiyorum dedi.o zaman diyelim ki var dedim tedavisi yokmu dedim.yok dedi çift taraf tıkalı olunca amelyatla bağlıyoruz dedi.bende bnm bir tane dondurulmuşum var şimdi o da bu nedenden tutmıyacak korkusuyla transfer ettiremiyorum dedim çok aklın takılıyosa amelyatla onu bağlayalım dedi.kızlar kafasınızı şişirdim ama ben şaşırmış durumdayım.netten bakıyorum sızıntı olup olmadığı ultrasonda görnüyormuş bunlar nasıl göremiyorlar anlamadım.bana bi akıl verecek olan olursa çok sevinicem.

Canım ben sana kendi durumumu anlatayımm senn anla oradann..2011 haziran ve temmuz aylarında aşılama denedimm ama aşılama olmadann iptall oldu hepp..erken çatlama yüzündenn..Sonra drlar ultrasonda bahsettiğinn durumun olabileceğindenn tekk tüpümde sıvı birikimi olabileceğinden şüphelendilerr..Laparoskopi yapıp bakmamız lazım dedilerr..Bende tüp bebeğe geçeceğim içinn bu embriyoya o sıvının zarar verdiğini bildiğimdenn yattım ameliyat masasına..Vee dediklerii gibi olduu.Hatta fazlasıı bilee vardıı..Aslında ben daha 2 sene falan olmuştu rahim filmi çektirelii, elimde hiç bir sorun olmadığına dairr tapu gibi devlet raporuda var dı ama bu işler böylee bugünn ile yarın ne olacağı belli olmuyorr..Sonra laparoskopide sol tüpümü sıvı birikimi yüzündenn aldılarr.Ve diğeride kapalı çıktıı..Sana tavvsiyemm Prof saraçoğlunu bir araşştırr..Brokoli kürü var bu konuylşa ilgili..Çünküü ben laparoskopinin berbatt şekildee çilesini çekktimm..Halen çekiyorummm..Fsh 6 larda ikenn şimmdi 40 larda geziyorr..Ehil ellerde yapılmasıı gereklii.Yumurtalıklara giden herhangi bir damar zedelendiğinde yumurtalıklar bir daha yumurta üretimi yapamayabiliyorlar..İşte böylee..İçini karartmak istemem ama önce bitkiselleri dene derimm sonra olmazsa mecburenn enn iyi yerii araşştırıpp laparoskopi yaptır derimm..Öpüyorumm..Rabbim hepimizin şifasını versinn inşş..

Arkadaslar benim de sag tarafim tikali. Yurtdisinda 4 asilama tutmadi, bizde tup e karar verdik. Malesef ow tutmadi. Simdi ben bi tup daha yapalim, diye dusunuyorum. Vazmi gecelimki acaba?

kızlar benimde sağ tüpüm tıkalıydı..2008 senesinde amerikan hastanesinde tüp bebek yaptırdım ve çok şükür kızımı aldım kucağıma...sonra kendiliğinden 2 kere hamile kaldım birinin kalbi durdu kürtaj oldum, diğerinde kimyasal gebelikti...şimdi 3 aylık hamileyim doğal yollardan...diyeceğim şey şu bana doktorum rahim filmini çektirdikten sonra filme bakıp laparoskopiye gerek yok zaten açılması zor hem boşa zaman ve boşa para demişti...direk tüp bebek denedik ve tuttu... yüzden ii bir doktor araştırın derim...darısı hepinizin başınıza olsun inşallah, bebeklerinizi bir an önce kucağınıza alın...

Merhaba canım.İki yıllık evliyim, çektirdiğim hsg de sol tüpüm tıkalı sağ tarafta az geçiş olduğu tespit edildi.rahim filmini çektirdiğim ayın hemen bitiminde normal yoldan hamile kaldım.ancak 8 haftalıkken boş gebelik nedeniyle alındı.Sonrasında bahçeci tüp bebek merkezine gittim ve dr. kapalı olan sol tüpümün, yapılacak tüp bebek tedavisinde şansımı düşüreceğini, normal döllenmede bile emriyonun tutulmasına engel olabileceğini ve laparaskopi ile kapalı olan tüpün alınması gerektiğini söyledi.Tüp bebek gibi pahalı ve zahmetli bir tedavinin başarı şansını düşürmektense zaten işlevi olmayan tüpümün alınmasını kabul ettim.Eylül 2011 ameliyat oldum.Dr duruma göre az geçiş olan sağ tüpümü de alabileceğini söyledi.Allaha çok şükür ameliyatta almaya gerek görmemiş.Ameliyattan sonra aralık ayında hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim oldu.Bu kez olacak dedim, ard arda boş gebelik yaşanmaz demişlerdi.6 haftam bitmek üzereydi ki kanamam başladı.Dr. düşük riskim olduğunu bir hafta daha beklememizi kalp atışının belki duyulabileceğini söyledi.Bir hafta dinlenme sonrasında 31 aralık günü dr. kalp atışı olmadığını ve kürtajla alınması gerektiğini söyledi.
Açıkçası ameliyat iyi midir kötü müdür bilmiyorum ama kapalı olan tüpler rahime sıvı akıtırmış ve bu durum emriyonun tutunmasını zorlaştırırmış diye duydum.Bence bir dr. daha sormadan ameliyat olma.
Hangi hastaneye gidiyorsun, doktorun kim ?

benm sol tüpüm tamamen kapalı işlevini kaybetmiş durumdaysı geçiş hiç yoktu sadece bu olsaydı alınması gerekirmiydi bilmiyorum ama bnmkinin içinde sıvı birikmesi vardı hidrosalpenks diyorlar ve sıvı bebeğin tutunmasını kesinlikle engelliyor...çok dr.gezdim ve hepsi aynı şeyi söyledi rahim filminde herşey çok net gözüküyor yani sıvı olup olmadığını görmeleri gerek...sonrasında uzmanlık alanı bu olan bir profesöre teslim ettim kendimi....ondan sonra ilk tüp bebek denememi yaptım olmadı ama bnm eşimdede ciddi oranda morfoloji bozukluğu var... şimdi hamileyim 2.denememde hamile kaldım...

vazgeçsek mi diyen bir arkadas vardı adını hatırlamıyorum ne kadar çabuk pes ediyorsunuzz kızlar yaa...ben bi topi,k açtım başımdan geçenleri anlattım okuyun bencee...umuda ihtiyacı olanlar okusun başlığındaa..

2005 yılında iki ay ara ile 2 ameliyat oldum ilkinde sağ yumurtalığımda kist çok büyüdüğü için alındı ama tüpü bırakmış doktor ikincisini de kanser hücreli olduğu için kontrol amaçlı bakıldı..evlendikten sonra filmi çektirdim bebek düşündüğümüz için sol tüpüm kapalı çıktı ama yumurta olmayan tüp soba borusu gibi açıktı...Ama iki tüp bebek denemesi negatif oldu...
Daha sonra Bahçeci Fulyaya gittik sıvı var emriyoyu öldürür dedi çünkü tüp V şeklini almış artık stent takalım açalım sıvı boşalsın dedi ameliyat olduğum için iki kere yapmayalım ameliyat dedi kaburganın altında girerim ama gerek yok dedi...Şimdi düşünüyorum kara kara ne yapacağım diye

Tebrik ederim, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah
ayrıca geçmiş olsun canım benim de sol tüpümde hidrosalpenks olduğu söylendi.senin ameliyatın nerde yapıldı bir de tüp bebek tedavini aynı yerde mi yaptırdın?

canım benim ameliyatımı da bahçeci tüp bebek merkezinden dr.Güvenç bey yaptı.Senin dr. adı ne ?
bence bir iki dr. daha sormadan ameliyat olma yine de alanında uzman bir dr. daha görüşünü almakta fayda var diye düşünüyorum.
Tüpümü aldırdıktan sonra görüştüğüm bir iki dr. gerek yoktu olmasaydın tarzında birşeyler söylediler.bizler bu konuyu anlamadığımız için kendimizi tamamen dr. eline bırakıyoruz ama iyice araştırmak lazım.

Carmenn, sen hangi merkezde muayene oldun? Hangi dr iyi?

teşekkür ederim baharcım

ben ameliyatımı adana acıbadem hastanesinde yaptırdım,prof.dr.mehmet ali vardar yaptı...oranın tüp bebek bölümü yok..
pozitif olan tüp bebeğimide adana başkent hastanedinde yaptırdım ,orada 3 kişilik bir ekip var....

Benim doktorum Halit Fırat Erden zaten ameliyat yapmayacak genel anestezi ile alttan koyacak stenti...

Şimdilik bir doktor var ank. oraya gitmeyi düşünüyoruz randevu alabilirsek eğer...Tek tüpüm ve yumurtam olduğu için almazlar sanırım 3. kez ameliyat olayı hiç istemiyorum.

Benim başımdan bayağı bir olumsuz şey geçti canım.Bahçeci tüp bebek merkezine karar verdikten sonra güvenç bey daha önce çekilen hsg filmime bakarak kapalı olan tüpün hidrosalpenks görünümünde olduğunu ve laparoskopi ile alınmasının başarı şansını arttıracağını söyledi.Ameliyatımı özel sağlık sigortam üzerinden oldum.Ancak ameliyat sonrası taburcu işlemleri esnasında sigorta şirketinin parayı ödemediği söylendi.ödemeyi biz yaptık ve elimde birikmiş olan tüp bebek param gitti.
tam bütün umutlarım bitti derken doğal yoldan hamile kaldım.üç aylık evliyken hamile kalmıştım ve yine kalp atışı olmadığı için kürtaj olmuştum yine aynı oldu ve kalp atışı duyulmadı..Şimdi kendimi toparlayıp umudumu kaybetmemeye çalışıyorum.Adet olmayı bekliyorum bittikten sonra kan tahlilleri yaptırıp bir sorun olup olmadığına bakacağım.
Hepimiz için hayırlısı olsun, inş. çok gecikmeden gelir bebişlerimiz.

canım merhaba geçmiş olsun .. benim 2 tüpümde tıkalıydı normal yolla çocuk olması imknsız diyip tüpe yönlendirdiler.. ilk denemem cahilliğe geldi heyecan ilgisizlik ne dese doktor inandık. tabi sonuç negatif. 2 denememede tavsiye üzrine bir doktora gittim. ve doktorum bu şekilde tutmasının imkansız olduğunu senin söylediğin gibi iltihapın embriyoyu engellediğini söyledi ve tüplerimin ikiside alındı.. 2 ay sonra tüp bebek yaptırdık ve tutu sonra düşük oldu ama tutunma engeli ortadan kalkmış durumda.. bu ay donmuşlarımla tekrar deneyeceğeiz. Allah yardımcın olsun.. iyi araştır ve doğrukarar ver canım.

Amin inş. Halit beyde sana söyledikleri gibi dedi,ama tek tüp ve yumurta olunca almak istemedi kaburganın oradan girip bakılabilir ama gerek yok dedi....Benim ilk rahim filminde bir şey dememişti ikinciyi istediğinde ona bakarak söyledi hidrosalpenks sıvısı olduğunu...

bir gazetede okumuştum bir kadın hikayesini anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam eğer 11 kere düşük yapmış ve 12. de bebeğini almış kucağına sormuşlar tekrar düşünüyormusun ikinci bebeği diye gene 11 kere düşük yapsam gene hamile kalmak için çabalarım demişti...

Bizler çok zor şartlarda hamile kalıyoruz Allahım bul yolda herkese sabır versin

Valla bende sol tüpümde hidrosalpenks yüzünden laparoskopi oldumm..Sonrasında başıma gelmeyenn kalmadıı..Hayatımda ilk defa sorgulamadan araştırmadann yatıyim ameliyat masasına dedimm ve şimdi erken yumurta yetmezliği yüksekk fshhh herşeyy mevvcutt..Mutlaka alınmasıı gerekli ama önce bir araştırırnnn..Brokoli kürü falann uygulanmasını uygun buluyor saraçoğlu..Önce kendiliğinden çözüm bulmaya çalışın derimm sonraa drlara müracaat..Bir yeri düzeltelim derken diğer yerii bozma ihtimalimiz yükksekk çünküü.Birde ehill ellerde araşştırmadan yaptırmayın derimm..Hepinizee sevgiler...

meraba arkadaşlar benim rahim filmi sonucum aşağıdaki resimdeki gibi sağ taraf açıkk.ama sol tarafıma gelince hiç ama hiç gözükmüyor ve o tarafa hiç geçiş yok illaki laparoskopi yapılması lazımmış diğer taraf için tanı koyulması için kapalımı yoksa tek tüpmü yoksa ortada perde var ondanmı gözükmüyor diye.,

sizden ricam sizdeki hsg sonuçlarına bir bakıarmısınız kapalı olan tüpünüzden benimki gibi hiçmi geçiş yok

hatta paintten de çizdim doktorun çizdiği resmi sol taraf benim rahimin görüntüsü imiş sağ taraftaki ise normal bir kadındaki rahim şekli imiş.

Eklentiler

• $rahim filmi 3.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 788
  • $rahim filmi 1.webp
    1,8 KB · Görüntüleme: 645
  • $Ads&#305;z.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 507
Son düzenleme:

merhaba,

ben senin filmi tam anlayamadım ama benim tüpüm olmayan yer siyah yani ilaç geçmediği için evet gözükmüyor.. diğeri ise boğum boğum gibi..
doktor filme bakıp ne yorum yaptı acaba??

bana demiştiki, tek tüpün var ondada yer yer tıkanma var yani ilaç 6. resimde geçmiş, normalde tıkalı olan tüpü açmamız lazım(laporoskopi ile) ancak açıldıktan sonrada hamile kalabilmen yine bir seneyi bulabilir, garantide değil, yaşında geçiyor o yüzden zaman kaybetmeden tüp bebek yapmamaı önerdi. 3 ayrı doktorda aynısını söyledi.:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…