arkadaşlar merhaba ;
yaklaşık 3 buçuk yıldır o mutluluğu tadamadım.hsg de tek tarafım tıkalı olduğu göründü.tüp bebeğe yönlendirildim.denedim ve oda tutmadı.neden olabilir denince,tıkalı tüplerde iltihap olabiliyormuş ve ordan iltihap sızıp rahimdeki bebeğin tutunmasına engel olabilirmiş.ben dr uma sorunca bunlar ihtimal dedi,kesin var demiyorum dedi.o zaman diyelim ki var dedim tedavisi yokmu dedim.yok dedi çift taraf tıkalı olunca amelyatla bağlıyoruz dedi.bende bnm bir tane dondurulmuşum var şimdi o da bu nedenden tutmıyacak korkusuyla transfer ettiremiyorum dedim çok aklın takılıyosa amelyatla onu bağlayalım dedi.kızlar kafasınızı şişirdim ama ben şaşırmış durumdayım.netten bakıyorum sızıntı olup olmadığı ultrasonda görnüyormuş bunlar nasıl göremiyorlar anlamadım.bana bi akıl verecek olan olursa çok sevinicem.
arkadaşlar merhaba ;
yaklaşık 3 buçuk yıldır o mutluluğu tadamadım.hsg de tek tarafım tıkalı olduğu göründü.tüp bebeğe yönlendirildim.denedim ve oda tutmadı.neden olabilir denince,tıkalı tüplerde iltihap olabiliyormuş ve ordan iltihap sızıp rahimdeki bebeğin tutunmasına engel olabilirmiş.ben dr uma sorunca bunlar ihtimal dedi,kesin var demiyorum dedi.o zaman diyelim ki var dedim tedavisi yokmu dedim.yok dedi çift taraf tıkalı olunca amelyatla bağlıyoruz dedi.bende bnm bir tane dondurulmuşum var şimdi o da bu nedenden tutmıyacak korkusuyla transfer ettiremiyorum dedim çok aklın takılıyosa amelyatla onu bağlayalım dedi.kızlar kafasınızı şişirdim ama ben şaşırmış durumdayım.netten bakıyorum sızıntı olup olmadığı ultrasonda görnüyormuş bunlar nasıl göremiyorlar anlamadım.bana bi akıl verecek olan olursa çok sevinicem.
benm sol tüpüm tamamen kapalı işlevini kaybetmiş durumdaysı geçiş hiç yoktu sadece bu olsaydı alınması gerekirmiydi bilmiyorum ama bnmkinin içinde sıvı birikmesi vardı hidrosalpenks diyorlar ve sıvı bebeğin tutunmasını kesinlikle engelliyor...çok dr.gezdim ve hepsi aynı şeyi söyledi rahim filminde herşey çok net gözüküyor yani sıvı olup olmadığını görmeleri gerek...sonrasında uzmanlık alanı bu olan bir profesöre teslim ettim kendimi....ondan sonra ilk tüp bebek denememi yaptım olmadı ama bnm eşimdede ciddi oranda morfoloji bozukluğu var... şimdi hamileyim 2.denememde hamile kaldım...
vazgeçsek mi diyen bir arkadas vardı adını hatırlamıyorum ne kadar çabuk pes ediyorsunuzz kızlar yaa...ben bi topi,k açtım başımdan geçenleri anlattım okuyun bencee...umuda ihtiyacı olanlar okusun başlığındaa..
2005 yılında iki ay ara ile 2 ameliyat oldum ilkinde sağ yumurtalığımda kist çok büyüdüğü için alındı ama tüpü bırakmış doktor ikincisini de kanser hücreli olduğu için kontrol amaçlı bakıldı..evlendikten sonra filmi çektirdim bebek düşündüğümüz için sol tüpüm kapalı çıktı ama yumurta olmayan tüp soba borusu gibi açıktı...Ama iki tüp bebek denemesi negatif oldu...
Daha sonra Bahçeci Fulyaya gittik sıvı var emriyoyu öldürür dedi çünkü tüp V şeklini almış artık stent takalım açalım sıvı boşalsın dedi ameliyat olduğum için iki kere yapmayalım ameliyat dedi kaburganın altında girerim ama gerek yok dedi...Şimdi düşünüyorum kara kara ne yapacağım diye
Carmenn, sen hangi merkezde muayene oldun? Hangi dr iyi?
Tebrik ederim, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah
ayrıca geçmiş olsun canım benim de sol tüpümde hidrosalpenks olduğu söylendi.senin ameliyatın nerde yapıldı bir de tüp bebek tedavini aynı yerde mi yaptırdın?
teşekkür ederim baharcım
canım benim ameliyatımı da bahçeci tüp bebek merkezinden dr.Güvenç bey yaptı.Senin dr. adı ne ?
bence bir iki dr. daha sormadan ameliyat olma yine de alanında uzman bir dr. daha görüşünü almakta fayda var diye düşünüyorum.
Tüpümü aldırdıktan sonra görüştüğüm bir iki dr. gerek yoktu olmasaydın tarzında birşeyler söylediler.bizler bu konuyu anlamadığımız için kendimizi tamamen dr. eline bırakıyoruz ama iyice araştırmak lazım.
Benim doktorum Halit Fırat Erden zaten ameliyat yapmayacak genel anestezi ile alttan koyacak stenti...
Şimdilik bir doktor var ank. oraya gitmeyi düşünüyoruz randevu alabilirsek eğer...Tek tüpüm ve yumurtam olduğu için almazlar sanırım 3. kez ameliyat olayı hiç istemiyorum.
arkadaşlar merhaba ;
Benim başımdan bayağı bir olumsuz şey geçti canım.Bahçeci tüp bebek merkezine karar verdikten sonra güvenç bey daha önce çekilen hsg filmime bakarak kapalı olan tüpün hidrosalpenks görünümünde olduğunu ve laparoskopi ile alınmasının başarı şansını arttıracağını söyledi.Ameliyatımı özel sağlık sigortam üzerinden oldum.Ancak ameliyat sonrası taburcu işlemleri esnasında sigorta şirketinin parayı ödemediği söylendi.ödemeyi biz yaptık ve elimde birikmiş olan tüp bebek param gitti.
tam bütün umutlarım bitti derken doğal yoldan hamile kaldım.üç aylık evliyken hamile kalmıştım ve yine kalp atışı olmadığı için kürtaj olmuştum yine aynı oldu ve kalp atışı duyulmadı..Şimdi kendimi toparlayıp umudumu kaybetmemeye çalışıyorum.Adet olmayı bekliyorum bittikten sonra kan tahlilleri yaptırıp bir sorun olup olmadığına bakacağım.
Hepimiz için hayırlısı olsun, inş. çok gecikmeden gelir bebişlerimiz.
meraba arkadaşlar benim rahim filmi sonucum aşağıdaki resimdeki gibi sağ taraf açıkk.ama sol tarafıma gelince hiç ama hiç gözükmüyor ve o tarafa hiç geçiş yok illaki laparoskopi yapılması lazımmış diğer taraf için tanı koyulması için kapalımı yoksa tek tüpmü yoksa ortada perde var ondanmı gözükmüyor diye.,
sizden ricam sizdeki hsg sonuçlarına bir bakıarmısınız kapalı olan tüpünüzden benimki gibi hiçmi geçiş yok
hatta paintten de çizdim doktorun çizdiği resmi sol taraf benim rahimin görüntüsü imiş sağ taraftaki ise normal bir kadındaki rahim şekli imiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?