• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar baba olacakmis

Oncelikle bu forumu uzun zamandir takip etmekteyim.. tuhaf duygular hissediyorum kimi zaman kendimi suclayarak kimi zaman hakli bularak.. ergenlik donemimde annemi kanserden kaybettik.. birkac yil sonra babam evlendi.. erkek kardesim cok kucuktu..babamin esi cok iyi bir insan bu zamana kadar hicbir sikinti yasamadik ben evlendim gittim kardesimde okulu bitirdi yalniz cok uzun xamandir cocuk istiyordu cok ugrastilar.. yillarca.. gecenlerde ogrendim hamile oldugunu.. hayirli olsun diye aradim..o gunden beri aramadim arayip ne diyebilirdim ki..bir yildir benim cocuk istedigimi biliyorlardi.. cikolata kisti sebebiyle olmuyor.. maddi olanaklar sebebiyle tup bebekte yapamadim neyse demem o ki babam tekrar baba olacakmis ben kadin icin cok seviniyorum sonucta herkes anne olmak ister peki babam icin ne hissedeyim gelmis 60 yaslarina..ikisi de orta yaslarda.. cok tuhaf duygular hissediyorum napmaliyim ki bende gelmisim 30 yasina.. nasil davranmaliyim ki

Bir sorun görmedim bu konuda :/ inşallah sizin de çocuğunuz olur. Babanıza da hayırlı olsun

Hayırlı sağlıklı bir bebeğiniz olsun inşallah. Herkes kendi kaderini yaşıyor. İnşallah onlarınkide hayırlı bebek olur

İyi de herkes kendi hayatini yasiyor sizin cocugunuz olmuyor diye o kadinin cocugu olmayacak mi bencil bir dusunce

" 1 yıldır benim çocuk istediğimi biliyorlardi"
Çok ayıp etmişler gerçekten. Siz isterken nasıl olur da kendileri çocuk yaparlar?
Durum tuhaf ama o kadar da değil. Sizin baya içten içe hesap soruyorsunuz onlara. Allahın işi, karışılır mı?

2. eşin çocuğu yokmuydu?
Eğer varsa onunda çok tuhaf gerçekten. O yaştan sonra ayıp yani.
Ufacık çocuğun yanında anneanne dede gibi gezerler artık.

O çocuk doğduğunda baba 60 yaşında, üniversite çağında belki babası hayatta olmayacak. Ben karşıyım böyle evlat sahibi olma gayesinden başka eni boyu düşünmemeye.
Kardeşim bu çocuk belki seni omzunda toprağa gömecek,sana en ihtiyaç duyduğu zamanda sen yanında olamayacaksın ya da hastalığınla uğraşacak. Evlat sahibi oldun, bitti mi? Sen gidince arkandan kardeşleri sahip çıkacak, tamam çıksın ama böyle güvenip evlat sahibi olunmaz. Hayat bu her şey hepimiz için ama bariz şeyler vardır 60 yaşında baba olmak gibi...
Sizin tavrınıza gelince tebrik edin arada hal hatır sorun, hastalığınız başkasının haberini kutlamaya engel olmasın. Size de acil şifalar diliyorum

Saygı duyup her şeyi oluruna bırakın ne olursa olsun o sizin kardeşiniz olacak. Allah size de nasip eder inşallah

Bu olayla kendi olayinizi ozdeslestirmeyin .O kadinin da anne olmaya hakki var .Sizin cektiginiz özlem zaten ayri .Burda sizi rahatsiz eden 60 yaşında babanızın yeniden cocuk yapması mi yoksa sizin çocuğunuz yokken boyle bir seyin olmasi mi ? Yani siz anne olsaydiniz tavriniz ne olurdu ?
Herkes kendi derdine düşüyor hayatin gerçeği bu .Rabbim insallah size de evlat nasip eder.

Size ne babanızın yaşından? Çocuk sahibi olmak istemişler ve allah da nasip etmiş. Allah size de verir inşallah da kıskançlık yapmazsınız.
Amacım eleştirmek değilde bende belli yaştan sonra baba anne olunmamalı diyenlerdenim, dedem anneannem ölünce evlenmiş ki 6 çocuğu varken en son dayım kalmış kadın evlenince onuda zorla evlendirdiler, neyse bi çocukları oldu dedem 80 yaşında çocuk torunlarından da küçük şimdi askerde dedem yürüyemiyo bile asker yemin törenine gitmiş o çocuğun hayatı yaşlı anne babadan utanarak geçti

Bu durumda ne yapabilirsiniz ki ? Onlarda uzun zamandır çocuk istiyormuş Allah vermiş.
Siz de istiyorsunuz en yakın zamanda sizin de olur inşallah.
İyi niyetli olun doğacak olan sizin kardeşiniz.

Amacım eleştirmek değilde bende belli yaştan sonra baba anne olunmamalı diyenlerdenim, dedem anneannem ölünce evlenmiş ki 6 çocuğu varken en son dayım kalmış kadın evlenince onuda zorla evlendirdiler, neyse bi çocukları oldu dedem 80 yaşında çocuk torunlarından da küçük şimdi askerde dedem yürüyemiyo bile asker yemin törenine gitmiş o çocuğun hayatı yaşlı anne babadan utanarak geçti

1. Anne babadan utanılmaz.
2.Adam yaşlı diye kadın da mı anne olmamalı.
3. Herkesin hayatı, herkesin tercihleri... Onlar evlatlarına iyi bir yaşam sunacaklarsa dış kapının dış mandalları da eleştirmeyi bırakıp susmalarına baksınlar bana kalırsa.

1. Anne babadan utanılmaz.
2.Adam yaşlı diye kadın da mı anne olmamalı.
3. Herkesin hayatı, herkesin tercihleri... Onlar evlatlarına iyi bir yaşam sunacaklarsa dış kapının dış mandalları da eleştirmeyi bırakıp susmalarına baksınlar bana kalırsa.
Valla bizim açımızdan o çocuğun hayatını hiç ettiler çünkü zaten kadınında 3 kızı vardı dedeminde 6 çocuğu hiç gerek yokmuş

İnsanın önce kalbi temiz olacak. Allah isteyen ve bakabilecek durumda olam herkese nasip etsin ama önce kalbin güzelliği önemli. İmrenseniz de başkalarının çocuğunu kıskanmayacaksınız.

Allah tez zamanda sana da nasip etsin inşallah. İçindeki burukluğu anlayabiliyorum. Boşluk gibi birşey muhtemelen doğunca geçicek.

Yaşlı anne baba çocukları kaliteli bi hayat süremiyolar ne yazık ki
Evde pişen yemekler babanne yemeği tarzı oldugundan arkadaşlarının evlerindeki değişik pastalara pankeklere vs özeniyolar.

Erkekse eğer babalarıyla futbol oynamak araba kullanmayı öğrenmek gibi istekleri oluyor ama adam 60 yaşında çocuk 18ine geldiğinde 78 olacak hiçbir sosyal faaliyet yapamayacaklar

Çocuk kızsa annesiyle kuaföre gitmek eğlence parti veya düğün kınada dans etmek ister ama anne 78 yaşında yapamaz

Çocuklar müzik dinler anne baba yaşlı gürültü yapmayın der

Torunları vardır. Yeni doğan çocuk amcadır haladır ama yeğeninden 20 yaş küçüktür.

Kendi çocugunun düğünü olur yaşlı anne baba 1 yaşında bebekle gelir

Anne babayla geçireceği ömür daha kısa olasılık olarak 30 yaşında ebeveynle 60 yaşındaki ebeveynin ömrü kıyaslanamaz daha az yaşayabilecekler birlikte

Ne biliyim tuhaf tabi bu benim düşüncem
Yoksa bana ne ama doğacak çocugun hayat kalitesi düşük bu bi gerçek

Dedemle ananemin mahallesi hep kendi yaşıtlarından oluşuyor sakin biyer. Bi komşuları var hemen hemen konudaki kişilerle yaşıtlar neyse bir kız bir oğulları var evli. Birde küçük ilkokula giden çocukları var
Babasıyla annesi bastonla veli toplantısına gidiyor çocuğa dedengil geldi falan demişler çocuk evet dedem demiş babam demeye utanmış

bir yildir benim cocuk istedigimi biliyorlardi.. cikolata kisti sebebiyle olmuyor.. maddi olanaklar sebebiyle tup bebekte yapamadim
Olayın genel durumuyla bu anlattığın kısım arasındaki bağlantıyı kuramadım canım.
Soruya buna göre mi cevap vereceğiz?

Evlat konusu verende, vermeyende Allah.. Eger Rabbim o şekilde o anne babadan dünyaya gelmesini istiyorki öyle geliyor bu sebeple yorum yapmak yanlış..babanızın hayatını bırakında kendi hayatınıza odaklanın..bariz bir kıskançlık yaşadıgınız aşikar malesef..

Ne yapabilirim ? Ne demek.

Hayirlisi ile kardesinin dogmasini bekleyeceksin.

Senin de olur insallah.

Herkesin kendi hayati ..
senin yok diye onlar da mi yapmasinlar cocuk?

Back
X