• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrar evlenenler...

İkimizde de var çocuk. Yapmış. İkimizinki de bizimle yaşıyor. Bu çok hoşuma gitti ilk aşamada. Genelde babalar bırakıp kaçıyor. Ama o öyle yapmamış.
Fikirleriniz uyuşuyormu?
Bir de ben eski eşle (rahmetli diyorum kendisine):)çok kıyasladım belki de yanlış bir tutumdu bilemiyorum.Mesela rahmetli! öfke kontrol sorunu olan bir zavallıydı,bunda da evet bu iş olur dediğim kırılma noktası şöyle oldu;Ben kurumun arabasıyla buluşmak için gittiğim sahil de araçla kuma saplandım,kendisi benim hatam olmasına rağmen asla bir ufak mimikle bile rahatsız olmadı bu durumdan ,acelem de vardı eve dönmek için.Elinden geleni yaptı o kriz anında mahalleden geçen çöp kamyonunun sürücüsünü ikna edip aracı çektirmiş,güle oynaya ayrılmıştık.O günü hiç unutmam,aracı çıkarmak için en az 1 saat uğraştı,10 kişi başımıza toplandı,aracı itmeye çalışırlarken kamyonu bulup getirmesi,sadece çözüm odaklı davranması,suçlayıp,en ufak bir offf dememesi eşimin sınavı oldu....O günden sonra hepten güvenimi kazandı?rahmetli olsa düşünemiyorum gerisini...Demem o ki ister istemez ilk evlililiği çıkmaza sokan durumlar bu evlilikte de yaşanacak mı sorusunun cevabı!Belki başka sorunlar olur ama kriz anında yaklaşımı çok önemli....Sen yeteri kadar tanıdığına emin olduğunda zaten tüm sorular cevap bulmuş oluyor!

Fikirleriniz uyuşuyormu?
Bir de ben eski eşle (rahmetli diyorum kendisine):)çok kıyasladım belki de yanlış bir tutumdu bilemiyorum.Mesela rahmetli! öfke kontrol sorunu olan bir zavallıydı,bunda da evet bu iş olur dediğim kırılma noktası şöyle oldu;Ben kurumun arabasıyla buluşmak için gittiğim sahil de araçla kuma saplandım,kendisi benim hatam olmasına rağmen asla bir ufak mimikle bile rahatsız olmadı bu durumdan ,acelem de vardı eve dönmek için.Elinden geleni yaptı o kriz anında mahalleden geçen çöp kamyonunun sürücüsünü ikna edip aracı çektirmiş,güle oynaya ayrılmıştık.O günü hiç unutmam,aracı çıkarmak için en az 1 saat uğraştı,10 kişi başımıza toplandı,aracı itmeye çalışırlarken kamyonu bulup getirmesi,sadece çözüm odaklı davranması,suçlayıp,en ufak bir offf dememesi eşimin sınavı oldu....O günden sonra hepten güvenimi kazandı?rahmetli olsa düşünemiyorum gerisini...Demem o ki ister istemez ilk evlililiği çıkmaza sokan durumlar bu evlilikte de yaşanacak mı sorusunun cevabı!Belki başka sorunlar olur ama kriz anında yaklaşımı çok önemli....Sen yeteri kadar tanıdığına emin olduğunda zaten tüm sorular cevap bulmuş oluyor!
Yazdiklarini görünce beni tanıyor olabilir misin diye profiline baktım vallahi. :halay:
Bende rahmetli derim. Rahmetlide de aşırı öfke sorunu vardı.
Bu problem çözme olayına bayılıyorum bende. Yani örnek vereyim. Rahmetlinin arabası canından kıymetlidir. Arabayı çarpmayı bırakın birisi çamur sıçratsa iner küfreder, siler falan. Hatta bir sefer kadın bir şoföre öyle hakaretler etti ki, ben yerin dibine girdim. Kadın da çok korkmuştu.
Şimdi görüştüğüm insan yeni araba aldı Aldı bindik arkadan birisi tık diye vurdu. Bana iyi misin dedi evet dedim. Ama nasıl tırsıyorum. İş uzayacak kavga bilmem ne diye. Hemen arkadaki adam koştu geldi çok telaşlıydı. Görüştüğüm kişi gayet sakin indi çocukta birşey var mı dedi. Adam yok dedi. Geçmiş olsun dedi. Arabalarda birşey yok dedi tokalaştı bindik.
Rahmetli olsa vallahi arabanın altına yatar. Adamın burnundan getirirdi.
O kadar hoşuma gitti ki yaptığı. Araba birşey var mı dedim. Yok dedi. İndik bindik gidip bir daha uzatmadı. Konusu açılmadı.

Peki ilişki dengesini nasıl kurdun?
Verdiğin örnekte derin bir ohhh çektim,işte budur!Bizi en iyi biz anlarız!benim rahmetli de bu tip durumda olsa yumruklar havada uçuşurdu herhalde:)Ne kadar nazik düşünceli davranmış,helal olsun....
Denge konusunda yıprandığımı söyleyebilirim, eşim 2,5 yaşında oğlum var ve henüz yeni farkında evlat kavramının öncesinde oğlumu çok kıskanıyordu maalesef.....Bariz belli etmese de ben ikisi aynı ortamdayken resmen ikiye bölünüyordum...Neyse şükür geçti o günler şimdi öyle bir derdim yok tam tersi o ilgili büyük oğlumla!
Çocukların cinsiyeti,eş adayının oğlu mu var kızı mı?

Maşallah :KK200:
Peki anneyle mi yaşıyor sizinle mi?
annesiyle yaşıor ama eşime tavırlı tabiki ve çoçuğu dolduruyor bana karşı ama kızı maşşalh çok akılı biz tanıştığımızda 3 yıl olmuştu ayrılalı beni sorumlu tutuyo felan kzı böyle olmdığını anlamış gecen yaz geldiğinde çok eğlendik birlikte

Verdiğin örnekte derin bir ohhh çektim,işte budur!Bizi en iyi biz anlarız!benim rahmetli de bu tip durumda olsa yumruklar havada uçuşurdu herhalde:)Ne kadar nazik düşünceli davranmış,helal olsun....
Denge konusunda yıprandığımı söyleyebilirim, eşim 2,5 yaşında oğlum var ve henüz yeni farkında evlat kavramının öncesinde oğlumu çok kıskanıyordu maalesef.....Bariz belli etmese de ben ikisi aynı ortamdayken resmen ikiye bölünüyordum...Neyse şükür geçti o günler şimdi öyle bir derdim yok tam tersi o ilgili büyük oğlumla!
Çocukların cinsiyeti,eş adayının oğlu mu var kızı mı?
Eski eş pek vuruşmayı sevmiyordu ama iğrenç küfrediyordu. Sonra kaç yada dayak ye.
İkimizinde kızı var.
İşte bende korkuyorum bundan. Acaba nasıl dengelenir. Çocuklar yıpranır mı?

annesiyle yaşıor ama eşime tavırlı tabiki ve çoçuğu dolduruyor bana karşı ama kızı maşşalh çok akılı biz tanıştığımızda 3 yıl olmuştu ayrılalı beni sorumlu tutuyo felan kzı böyle olmdığını anlamış gecen yaz geldiğinde çok eğlendik birlikte
Maşallah çocuklar hisseder,karşılıksız çıkarsız sever bir tebessüm bile yeter onları kazanmaya...Çocuk düşünüyor musunuz?

Yazdiklarini görünce beni tanıyor olabilir misin diye profiline baktım vallahi. :halay:
Bende rahmetli derim. Rahmetlide de aşırı öfke sorunu vardı.
Bu problem çözme olayına bayılıyorum bende. Yani örnek vereyim. Rahmetlinin arabası canından kıymetlidir. Arabayı çarpmayı bırakın birisi çamur sıçratsa iner küfreder, siler falan. Hatta bir sefer kadın bir şoföre öyle hakaretler etti ki, ben yerin dibine girdim. Kadın da çok korkmuştu.
Şimdi görüştüğüm insan yeni araba aldı Aldı bindik arkadan birisi tık diye vurdu. Bana iyi misin dedi evet dedim. Ama nasıl tırsıyorum. İş uzayacak kavga bilmem ne diye. Hemen arkadaki adam koştu geldi çok telaşlıydı. Görüştüğüm kişi gayet sakin indi çocukta birşey var mı dedi. Adam yok dedi. Geçmiş olsun dedi. Arabalarda birşey yok dedi tokalaştı bindik.
Rahmetli olsa vallahi arabanın altına yatar. Adamın burnundan getirirdi.
O kadar hoşuma gitti ki yaptığı. Araba birşey var mı dedim. Yok dedi. İndik bindik gidip bir daha uzatmadı. Konusu açılmadı.
zaten olması gerekn de bu sağlıklı bir ruh yapısı böyle davranır olması gerektiği gbi davranmış abartma gözünde büyütme erkek milleti nede olsa dimi :) inşşlh böyle gder benim eski rahmetlide arabadan inmeye tenezül etmez üşenirdi okadar hımbıl yani annesi tarafından sindirilmiştiki

Bir eski eş olarak bu kadın milletini hiç anlamıyorum. Kendi adıma eski eşim evlense sevinirim benden uzak Allah'a yakın. Hatta hep derim kızım için en hayırlı insanla evlensin diye.
Şöyle düşünelim demekki eşiniz iyi birisi ki eski eş hala uğraşıyor.

Maşallah çocuklar hisseder,karşılıksız çıkarsız sever bir tebessüm bile yeter onları kazanmaya...Çocuk düşünüyor musunuz?
evet hemde cokk evlendiğimde hemen hamile kaldıma ama 8 haftalıkken kalp atışları durdu şimdi bir yıl olacak uğraşıyoruz eşim istiyo benim zaten çok çok istiyorum inşşalh hayırlısı sağlıklısı

Selam ;) ben bahsettiginize yakin bir ortamda buyudum. Babamin ikinci evliligiydi ve ilk esinden iki kizi vardi. Annemin ilk evliligiydi. Annem iki kiza annelik yapti. Ablalarimin annesi hayatta olmasina ragmen ilgilenmezdi. Sadece ozel gunlerde ablalarimin pesine takilir ben de giderdim. Normalde babamin yapmasi gereken her seyi annem yapti, veli toplantisindan ozel alisverise, okul ve universite seciminden evliliklerine kadar her sey. Guzel ve mutlu buyuduk ama ablalarim babamin ölümünden sonra aramadi sormadi. Ben cok sinir oldum bu nankorluge,annem icin cok uzuldum. Annem hala soranlara uc kizim var der. Ben yaptigim her seyi iyilik olsun diye yaptim,baban icin yaptim der.

Eski eş pek vuruşmayı sevmiyordu ama iğrenç küfrediyordu. Sonra kaç yada dayak ye.
İkimizinde kızı var.
İşte bende korkuyorum bundan. Acaba nasıl dengelenir. Çocuklar yıpranır mı?
İşte burada sıkıntıyı biraz sen çekeceksin gibi,korkutmayayım seni ama kız çocuğu babayı pek paylaşamıyor,mutlaka uzman desteği alın evlenmeden, o zamanlar ciddiye almıyordum bu aile terapistlerini falan...Şimdi zamanı geriye alsam ilk iş eşimle bir pedagog ya da psikolog için görüşme sağlardım! oğlum ve eşim için...Senin kız babaya düşkün mü?

zaten olması gerekn de bu sağlıklı bir ruh yapısı böyle davranır olması gerektiği gbi davranmış abartma gözünde büyütme erkek milleti nede olsa dimi :) inşşlh böyle gder benim eski rahmetlide arabadan inmeye tenezül etmez üşenirdi okadar hımbıl yani annesi tarafından sindirilmiştiki
Asla mükemmel değil. Mesela çok romantik, ince değil. Şiir okuyan aman aşk dolu bir adam değil. Yani çiçek böcek öyle incelikleri pek yok. Ama hoşuma giden tarafı sanırım çok babacan olması. Bunu eski dönemden biliyorum. Seni seviyorum diyor ama daha çok her an bunu hissediyorum. Ama sadece bana karşı değil mesela annesi babası ile iletişimi de öyle. Böyle şefkatli şefkatli.

Bir eski eş olarak bu kadın milletini hiç anlamıyorum. Kendi adıma eski eşim evlense sevinirim benden uzak Allah'a yakın. Hatta hep derim kızım için en hayırlı insanla evlensin diye.
Şöyle düşünelim demekki eşiniz iyi birisi ki eski eş hala uğraşıyor.
eşim iyidir her yönden tip, karakter allah ayırmasın bizi, sizin içinde iyi olur inşşalah

evet hemde cokk evlendiğimde hemen hamile kaldıma ama 8 haftalıkken kalp atışları durdu şimdi bir yıl olacak uğraşıyoruz eşim istiyo benim zaten çok çok istiyorum inşşalh hayırlısı sağlıklısı
İnşallah sağlıkla alırsın kocağına bebişi.

Selam :KK66: ben bahsettiginize yakin bir ortamda buyudum. Babamin ikinci evliligiydi ve ilk esinden iki kizi vardi. Annemin ilk evliligiydi. Annem iki kiza annelik yapti. Ablalarimin annesi hayatta olmasina ragmen ilgilenmezdi. Sadece ozel gunlerde ablalarimin pesine takilir ben de giderdim. Normalde babamin yapmasi gereken her seyi annem yapti, veli toplantisindan ozel alisverise, okul ve universite seciminden evliliklerine kadar her sey. Guzel ve mutlu buyuduk ama ablalarim babamin ölümünden sonra aramadi sormadi. Ben cok sinir oldum bu nankorluge,annem icin cok uzuldum. Annem hala soranlara uc kizim var der. Ben yaptigim her seyi iyilik olsun diye yaptim,baban icin yaptim der.
evet malasef çoçuklar için böyle durum oluyor anneniz çok çok iyi bir kadınmış

Amin inşallah,bizim 4 yıldan sonra oldu,evimize güneş gibi doğdu,sizinde en kısa zamanda sağlıkla olsun inşallah...

Back
X