Tekrar evlenenler...

Selam :KK66: ben bahsettiginize yakin bir ortamda buyudum. Babamin ikinci evliligiydi ve ilk esinden iki kizi vardi. Annemin ilk evliligiydi. Annem iki kiza annelik yapti. Ablalarimin annesi hayatta olmasina ragmen ilgilenmezdi. Sadece ozel gunlerde ablalarimin pesine takilir ben de giderdim. Normalde babamin yapmasi gereken her seyi annem yapti, veli toplantisindan ozel alisverise, okul ve universite seciminden evliliklerine kadar her sey. Guzel ve mutlu buyuduk ama ablalarim babamin ölümünden sonra aramadi sormadi. Ben cok sinir oldum bu nankorluge,annem icin cok uzuldum. Annem hala soranlara uc kizim var der. Ben yaptigim her seyi iyilik olsun diye yaptim,baban icin yaptim der.
Böyle kadınlara bayılıyorum,hayatı çıkarsız yaşayan insanları çok seviyorum,hiç karşılık beklemiyor ne kadar iyi niyetli:)öpüyorum ellerinden annenizin...

İşte burada sıkıntıyı biraz sen çekeceksin gibi,korkutmayayım seni ama kız çocuğu babayı pek paylaşamıyor,mutlaka uzman desteği alın evlenmeden, o zamanlar ciddiye almıyordum bu aile terapistlerini falan...Şimdi zamanı geriye alsam ilk iş eşimle bir pedagog ya da psikolog için görüşme sağlardım! oğlum ve eşim için...Senin kız babaya düşkün mü?
Görüşüyorlar babası ile ama çok hayran değil. Sürekli borç batağındayım diye anlatan bir baba.
Biz onun kızı ile sık sıık görüşüyoruz. Liseye gidiyor. Ama tabi aynı evde nasıl olur kestiremiyorum. Yani çocukların ikiside üzülsün yıpransın istemiyorum.
Zor işler. Uzman desteğini yazdım listeye mutlaka.

Görüşüyorlar babası ile ama çok hayran değil. Sürekli borç batağındayım diye anlatan bir baba.
Biz onun kızı ile sık sıık görüşüyoruz. Liseye gidiyor. Ama tabi aynı evde nasıl olur kestiremiyorum. Yani çocukların ikiside üzülsün yıpransın istemiyorum.
Zor işler. Uzman desteğini yazdım listeye mutlaka.
Peki kızınız kaç yaşında?

Selam :KK66: ben bahsettiginize yakin bir ortamda buyudum. Babamin ikinci evliligiydi ve ilk esinden iki kizi vardi. Annemin ilk evliligiydi. Annem iki kiza annelik yapti. Ablalarimin annesi hayatta olmasina ragmen ilgilenmezdi. Sadece ozel gunlerde ablalarimin pesine takilir ben de giderdim. Normalde babamin yapmasi gereken her seyi annem yapti, veli toplantisindan ozel alisverise, okul ve universite seciminden evliliklerine kadar her sey. Guzel ve mutlu buyuduk ama ablalarim babamin ölümünden sonra aramadi sormadi. Ben cok sinir oldum bu nankorluge,annem icin cok uzuldum. Annem hala soranlara uc kizim var der. Ben yaptigim her seyi iyilik olsun diye yaptim,baban icin yaptim der.
İyilik yap denize at... demişler. Çok mutlu oldum sizin adınıza.

Hissettim ya çok iyi anlaşacaklar inşallah....Büyük kız abla gibi olur İnşallah....
Sonrada 3. gelir oh Maşallah....
Hakediyoruz,fazlaca üzüldük Rabbim daha çok üzmesin bizleri,hiç kimseyi.....25 yaşına girmemiştim ayrıldığımda,34 de evlendim keşke hemen eşimi bulsaydım diyorum bazen ,o yıllar kayıp gibi sanki....
Peki aklına yatmayan acaba dedirten bir yönü var mı?Misal benimki çok anneciydi tek sıkıntımız da bu oldu aramızda...

Asla mükemmel değil. Mesela çok romantik, ince değil. Şiir okuyan aman aşk dolu bir adam değil. Yani çiçek böcek öyle incelikleri pek yok. Ama hoşuma giden tarafı sanırım çok babacan olması. Bunu eski dönemden biliyorum. Seni seviyorum diyor ama daha çok her an bunu hissediyorum. Ama sadece bana karşı değil mesela annesi babası ile iletişimi de öyle. Böyle şefkatli şefkatli.
allah tamamına erdirsin arkadaşım hayırlıysa tabi ve bir daha aynı şeyleri yaşamayalım yaşatmasınlar bize önemli olan bu

Yazdiklarini görünce beni tanıyor olabilir misin diye profiline baktım vallahi. :halay:
Bende rahmetli derim. Rahmetlide de aşırı öfke sorunu vardı.
Bu problem çözme olayına bayılıyorum bende. Yani örnek vereyim. Rahmetlinin arabası canından kıymetlidir. Arabayı çarpmayı bırakın birisi çamur sıçratsa iner küfreder, siler falan. Hatta bir sefer kadın bir şoföre öyle hakaretler etti ki, ben yerin dibine girdim. Kadın da çok korkmuştu.
Şimdi görüştüğüm insan yeni araba aldı Aldı bindik arkadan birisi tık diye vurdu. Bana iyi misin dedi evet dedim. Ama nasıl tırsıyorum. İş uzayacak kavga bilmem ne diye. Hemen arkadaki adam koştu geldi çok telaşlıydı. Görüştüğüm kişi gayet sakin indi çocukta birşey var mı dedi. Adam yok dedi. Geçmiş olsun dedi. Arabalarda birşey yok dedi tokalaştı bindik.
Rahmetli olsa vallahi arabanın altına yatar. Adamın burnundan getirirdi.
O kadar hoşuma gitti ki yaptığı. Araba birşey var mı dedim. Yok dedi. İndik bindik gidioldugunuha uzatmadı. Konusu açılmadı.
Benim eski esim oyle aşırı gergin, sinirli, ofkeli bi tip degildi.. Araba ornegi verdiniz, ben de ordan gideyim.. Araba mal mulk, pek onemsemezdi, cok comertti, arabasini haşat etsem sesi cikmazdi, bos ver derdi mesela.. Ama ailesiyle alakali bi sey oldu mu, yuzde yuz haksiz olduklarini bilse bile (ki her zaman hatalı ve haksizlardi gercekten) sirf suc bastırmak icin gozu doner, ne kavgalar ederdi..
Yani disarda taniyan kisi der ki, ne kadar comert ne kadar yapici ve iyi.. Ama icine girdin mi, ailesi sana pençelerini takti mi, o zaman goruyosun ne oldugunu, komplekslerini, öfkesini.. Anlatabildim mi bilmiyorum.. Cok korkuyorum bu yuzden, guven problemim cok fazla..

Benim eski esim oyle aşırı gergin, sinirli, ofkeli bi tip degildi.. Araba ornegi verdiniz, ben de ordan gideyim.. Araba mal mulk, pek onemsemezdi, cok comertti, arabasini haşat etsem sesi cikmazdi, bos ver derdi mesela.. Ama ailesiyle alakali bi sey oldu mu, yuzde yuz haksiz olduklarini bilse bile (ki her zaman hatalı ve haksizlardi gercekten) sirf suc bastırmak icin gozu doner, ne kavgalar ederdi..
Yani disarda taniyan kisi der ki, ne kadar comert ne kadar yapici ve iyi.. Ama icine girdin mi, ailesi sana pençelerini takti mi, o zaman goruyosun ne oldugunu, komplekslerini, öfkesini.. Anlatabildim mi bilmiyorum.. Cok korkuyorum bu yuzden, guven problemim cok fazla..
Tam bir ailekolikmiş,eşimde ailesine çok düşkündür,yani en ufak hatalarını görmezden gelir,bu konuda tartışmaya girmekten çekinir,haklı olduğumu bilse dahi sırf o politika etiğinden yine taviz vermez ama tartışmayı kavgaya çevirmez....tırnakları yoktur yani......Sizin hayatınızda biri var mı bilmiyorum ama olursa bu şekilde bir teste tabii tutuyorsunuz bunu ister istemez yapıyorsunuz....Puan hanesine ekliyor ya da çıkarıyorsunuz....İşte kararı da ona göre veriyorsunuz,aslında aşk sevgi bizler için hikaye oluyor güven kelimesi 2. evliliğin alt yapısı....
Mesela ilk eş yani rahmetlinin aile bağları çok sağlam değildi,bu konuda da eşimin davranışları ailesine olan tutumu da sempatik gelmişti...Netice de ben aile bağlarını bana bakış açısıyla doğru orantılı bulmuştum...Ama sizin durumunuzda ilk dikkat edeceğiniz karşı tarafta bu konu olacaktır....Yalnız şunu belirteyim bu sefer çalışmadığınız yerden geliyor sorular.....İnanın biraz da kısmet....

Tam bir ailekolikmiş,eşimde ailesine çok düşkündür,yani en ufak hatalarını görmezden gelir,bu konuda tartışmaya girmekten çekinir,haklı olduğumu bilse dahi sırf o politika etiğinden yine taviz vermez ama tartışmayı kavgaya çevirmez....tırnakları yoktur yani......Sizin hayatınızda biri var mı bilmiyorum ama olursa bu şekilde bir teste tabii tutuyorsunuz bunu ister istemez yapıyorsunuz....Puan hanesine ekliyor ya da çıkarıyorsunuz....İşte kararı da ona göre veriyorsunuz,aslında aşk sevgi bizler için hikaye oluyor güven kelimesi 2. evliliğin alt yapısı....
Mesela ilk eş yani rahmetlinin aile bağları çok sağlam değildi,bu konuda da eşimin davranışları ailesine olan tutumu da sempatik gelmişti...Netice de ben aile bağlarını bana bakış açısıyla doğru orantılı bulmuştum...Ama sizin durumunuzda ilk dikkat edeceğiniz karşı tarafta bu konu olacaktır....Yalnız şunu belirteyim bu sefer çalışmadığınız yerden geliyor sorular.....İnanın biraz da kısmet....
Tam bi aileci idi.. Aileyi sevmekle aileci olmayi karistirmamak lazim.. Bi de hani iyi yonlendiren, guzel insanlar olsalardi, bi derece cekilebilirdi.. Ama anne fitne fesat, abla kompleksli ve cok tehlikeli ve bunlari aslinda gordugu halde hep seni suçlayıp bastıran bi adam var karsinda, cidden cok zor..
Dedigin gibi, 4 4 luk olmuyor belki de, mutlaka bi seylerle sinaniyoruz, Rabbim korusun beter seylerden..
Senin evlenip ayrilmis olman sıkıntı oldu mu esin ve ailesi icin? Daha doğrusu puruzler cikti mi o surecte?

Tam bi aileci idi.. Aileyi sevmekle aileci olmayi karistirmamak lazim.. Bi de hani iyi yonlendiren, guzel insanlar olsalardi, bi derece cekilebilirdi.. Ama anne fitne fesat, abla kompleksli ve cok tehlikeli ve bunlari aslinda gordugu halde hep seni suçlayıp bastıran bi adam var karsinda, cidden cok zor..
Dedigin gibi, 4 4 luk olmuyor belki de, mutlaka bi seylerle sinaniyoruz, Rabbim korusun beter seylerden..
Senin evlenip ayrilmis olman sıkıntı oldu mu esin ve ailesi icin? Daha doğrusu puruzler cikti mi o surecte?

Çıkmaz mı hele de böyle bir toplumda!Memleketimi çok seviyorum ama boşanmış hele de çocuklu bir kadın bekar bir erkekle kat'iyen evlenemez sanki,tabu gibi özellikle de bizim yörede(ikimizde aynı yörenin insanıyız)...

Ama şu var ki bana hiç hissettirmedi,en ufak bir konusunu dahi yapmadı,ben bazen merakıma yenik düşüp sorduğumda da o iş bende benim sorumluluğumda sen bunları düşünüp üzülme dedi....

Aslında işin iç yüzünü daha bu sene oğlumla özel bir konuşma geçmiş aralarında,o zaman öğrendim;aynen şunu söylemiş, Sülalemden hiç hak etmediğim ve annenin hiç hakketmediği şekilde aşağılama ve hakarete uğradım evlilik kararı aldığımı duyduklarında,ne mi yaptım umurum duymadı. Annen herkesi utandırdı,şimdi amcalarım yengelerim hepsi anneni görünce ayağa kalkıyorlar ve o an diyorum ki işte bu!benim karım hiç mahcup etmedi onuruyla,saygısıyla mütevaziliği ve asaletiyle vurdu herkesi...Çok gururlanmıştım ama vicdanım sızlamıştı,bazı tartışmalardan ötürü neleri sineye çekmiş,göze almış diyorum bazen........Belki de çok büyütmemem gerekli onu da bilemiyorum...

Son düzenleme:
Hissettim ya çok iyi anlaşacaklar inşallah....Büyük kız abla gibi olur İnşallah....
Sonrada 3. gelir oh Maşallah....
Hakediyoruz,fazlaca üzüldük Rabbim daha çok üzmesin bizleri,hiç kimseyi.....25 yaşına girmemiştim ayrıldığımda,34 de evlendim keşke hemen eşimi bulsaydım diyorum bazen ,o yıllar kayıp gibi sanki....
Peki aklına yatmayan acaba dedirten bir yönü var mı?Misal benimki çok anneciydi tek sıkıntımız da bu oldu aramızda...
İnşallah
Bende 26 yaşında ayrıldım. Şimdi 34 yaşındayım.
Aslında şu özelliği diyemiyorum ama korkuyorum. Belki şu olabilir. Hani biz kadınlar bir sıkıntıyı uzun uzun anlatmayı severiz ya hemen şöyle diyor. Tamam sıkıntı bu çözümü sence ne şu ee tamam yapalım niye kafana takıyorsun. Ama ben o an o sıkıntıyı uzatmak istiyorum.

Çıkmaz mı hele de böyle bir toplumda!Memleketimi çok seviyorum ama boşanmış hele de çocuklu bir kadın bekar bir erkekle kat'iyen evlenemez sanki,tabu gibi özellikle de bizim yörede(ikimizde aynı yörenin insanıyız)...

Ama şu var ki bana hiç hissettirmedi,en ufak bir konusunu dahi yapmadı,ben bazen merakıma yenik düşüp sorduğumda da o iş bende benim sorumluluğumda sen bunları düşünüp üzülme dedi....

Aslında işin iç yüzünü daha bu sene oğlumla özel bir konuşma geçmiş aralarında,o zaman öğrendim;aynen şunu söylemiş, Sülalemden hiç hak etmediğim ve annenin hiç hakketmediği şekilde aşağılama ve hakarete uğradım evlilik kararı aldığımı duyduklarında,ne mi yaptım umurum duymadı annen herkesi utandırdı,şimdi amcalarım yengelerim hepsi anneni görünce ayağa kalkıyorlar ve o an diyorum ki işte bu!benim karım hiç mahcup etmedi onuruyla,saygısıyla mütevaziliği ve asaletiyle vurdu herkesi...Çok gururlanmıştım ama vicdanım sızlamıştı,bazı tartışmalardan ötürü neleri sineye çekmiş,göze almış diyorum bazen........Belki de çok büyütmemem gerekli onu da bilemiyorum...
Erkek dedigin zaten dağ gibi, dimdik durabilmeli kadının yanında, arkasinda.. Takdir ettim esini, masaAllah ne guzel..
Erkek sağlam ise, hic takmamak lazim, bence hic uzulmemelisin..

İnşallah
Aslında şu özelliği diyemiyorum ama korkuyorum. Belki şu olabilir. Hani biz kadınlar bir sıkıntıyı uzun uzun anlatmayı severiz ya hemen şöyle diyor. Tamam sıkıntı bu çözümü sence ne şu ee tamam yapalım niye kafana takıyorsun. Ama ben o an o sıkıntıyı uzatmak istiyorum.
Erkekler cok detayi sevmiyor ama şuna dikkat et bence, sıkıntını mı önemsemiyor yoksa gercekten cozum bulma pesinde mi? Insan bazen konusmak, dertlesmek istiyor, seni dinleyebilecek biri mi? Bence cok onemli..

İnşallah
Melankolik misiniz yani?yok hepimizde ara ara oluyor,benim kide aynı! sorun ve çözümü söyleyince de kendime kızıyorum offf bu kadar basit ulaşmamalıydık diye:)))erkekler daha içselleştirmeden,kendilerini direk çözüme odaklıyorlar,sorun bizde:)))

Benim annem ikinci evliliğini 5 sene önce yaptı, şuan o kadar mutlu ki.. babam hiç anneme kadın olduğunu hissettirmemişti. Bu beyefendi ile kendimi dünyanın en güzel kadını sanıyorum diyor. Benim de evliliğim açtığım konulardan malum zaten. Boşanmak zor gibi gözüküyor ama oldu ya dünya hali eşim ölse, yeniden evlenmeyi elbette düşünürüm. Çünkü sevmek sevilmek insanî bir ihtiyaç. Hele de yıllarca emek verdiğin adamdan görmediysen görmek istersin bi hak edenden. Yalnız dikkat edeceğim husus şu olur. En az 1 sene flört ederm. Gezer tozarım.. insanın iyisini alışveriş yolculuk ve kavga belirler.. bu durumlarda tavrı ne olur ona bakarım.. mutlaka olumsuz yanlarını ortaya koyacaktir o zaman rahat karar verebilirim..

Evet evet çok iyi anlıyorum. İşte bende hep bu var. Oynuyor mu diyorum kendime sürekli. Hatta bir sefer ona dedim ki ya kusurun neyse söyle ne sen uğraş nede beni uğraştır. Oda diyorki buyum. Cidden tam böyle birisiyim

Back
X