Tekrar evlenenler...

Erkekler cok detayi sevmiyor ama şuna dikkat et bence, sıkıntını mı önemsemiyor yoksa gercekten cozum bulma pesinde mi? Insan bazen konusmak, dertlesmek istiyor, seni dinleyebilecek biri mi? Bence cok onemli..
Çok mantıklı bir insansınız,zaten formda yorumlarını çok beğendiğim bir kaç kişiden birisiniz,bunu iltifat olsun diye yazmıyorum ama merak ettim,çevrenizde bir aday var mı?ya da olmasını istiyor musunuz diyelim?Bir de ayrılalı ne kadar oldu?

Evet evet çok iyi anlıyorum. İşte bende hep bu var. Oynuyor mu diyorum kendime sürekli. Hatta bir sefer ona dedim ki ya kusurun neyse söyle ne sen uğraş nede beni uğraştır. Oda diyorki buyum. Cidden tam böyle birisiyim
Birbirinizle ilk eşlerden neden ayrıldığınız konularını konuştunuz mu?o neden ayrılmış?

Çok mantıklı bir insansınız,zaten formda yorumlarını çok beğendiğim bir kaç kişiden birisiniz,bunu iltifat olsun diye yazmıyorum ama merak ettim,çevrenizde bir aday var mı?ya da olmasını istiyor musunuz diyelim?Bir de ayrılalı ne kadar oldu?
Cok tesekkur ederim, sizlerin guzel bakışı görüşü..
Cevreden oluyor gorusmek veya birileriyle gorusturmek isteyen.. Icime sinen biri yok malesef şu an.. Zaten zor biriyim, simdi daha bi secici oldum.. İsterim icimde kalan hevesleri dogru kisiyle yasamayi.. Rabbim bilir en dogrusunu..
3 sene bitti ayrilali, 28 yasindayim..

Erkekler cok detayi sevmiyor ama şuna dikkat et bence, sıkıntını mı önemsemiyor yoksa gercekten cozum bulma pesinde mi? Insan bazen konusmak, dertlesmek istiyor, seni dinleyebilecek biri mi? Bence cok onemli..
Tabi tabi konuşmadığımız birisi ile zaten evlenemeyiz. işte bilmiyorum. çözüm buluyor mu evet. hatta bana bazen diyor ki sen bir sakin ol ben çözemezsem dert et. ama ben illa takıyorum konuyu. ama hep bir dert etme durumu var. ama şu da varr kendi yaşadığı sıkıntıyı ilk anda anlatmıyor. çözünce paylaşıyor. çünkü anlatınca iş büyüyecek gibi hissediyorum diyor.
(bu konular devlet meseleleri değil yani eski eş, çocuğun okul sıkıntısı... gibi şeyler)

Melankolik misiniz yani?yok hepimizde ara ara oluyor,benim kide aynı! sorun ve çözümü söyleyince de kendime kızıyorum offf bu kadar basit ulaşmamalıydık diye:)))erkekler daha içselleştirmeden,kendilerini direk çözüme odaklıyorlar,sorun bizde:)))
yok öyle bunalım bir tip değilim ama bir sorun varsa bazen anlatmak istiyorum. hemen şöyle şöyle yapalım. ay bir uzatamıyorum. birde belki korkudan alışmaktan korkuyorum.

Tabi tabi konuşmadığımız birisi ile zaten evlenemeyiz. işte bilmiyorum. çözüm buluyor mu evet. hatta bana bazen diyor ki sen bir sakin ol ben çözemezsem dert et. ama ben illa takıyorum konuyu. ama hep bir dert etme durumu var. ama şu da varr kendi yaşadığı sıkıntıyı ilk anda anlatmıyor. çözünce paylaşıyor. çünkü anlatınca iş büyüyecek gibi hissediyorum diyor.
(bu konular devlet meseleleri değil yani eski eş, çocuğun okul sıkıntısı... gibi şeyler)
Dedigin gibi, erkekler biz kadar inmiyor detaya, sevmiyolar incigini cincigini konusup kafa yormayi, yapi meselesi..
Sadece biraz anlayışlı olmasi onemli, o an konuşmaya dertlesmeye ihtiyacın varsa susturmamali, dinlemeli.. Bu benim icin cok onemli..

Benim annem ikinci evliliğini 5 sene önce yaptı, şuan o kadar mutlu ki.. babam hiç anneme kadın olduğunu hissettirmemişti. Bu beyefendi ile kendimi dünyanın en güzel kadını sanıyorum diyor. Benim de evliliğim açtığım konulardan malum zaten. Boşanmak zor gibi gözüküyor ama oldu ya dünya hali eşim ölse, yeniden evlenmeyi elbette düşünürüm. Çünkü sevmek sevilmek insanî bir ihtiyaç. Hele de yıllarca emek verdiğin adamdan görmediysen görmek istersin bi hak edenden. Yalnız dikkat edeceğim husus şu olur. En az 1 sene flört ederm. Gezer tozarım.. insanın iyisini alışveriş yolculuk ve kavga belirler.. bu durumlarda tavrı ne olur ona bakarım.. mutlaka olumsuz yanlarını ortaya koyacaktir o zaman rahat karar verebilirim..
ben eski eşten idmanlıyım kavgaya. kavga edeceğimiz zaman şöyle bir tavır takınıyor. şimdi kavga edeceğiz birbirimizi kıracağız. uzatmadan çözelim. gül gibi geçinip gidelim. kapris naz yaptırmıyor. naza izin var da kapris diyeyim. bu ilerde sorun olur mu bilmiyorum. ama ciddi bir sorun var çok dağınık birisi bakın bu şimdi aklıma geldi. allah ım bir defa çantasının içini gördüm inanın öyle dağınıktı ki başım döndü. buda sorun olabilir mi?

Birbirinizle ilk eşlerden neden ayrıldığınız konularını konuştunuz mu?o neden ayrılmış?
o çok konuşmuyor. ama ben onunla böyle birşeyimiz olmadan yıllar önce eşi ile ilgili ayy çok kötüydü, agrasifti dediklerini biliyorum ortak tanıdıkların. o sadece yapamadık diyor. olmadı diyor. ama şu an eski eş başkası ile evli ve evliliğini götürebiliyor. ama çocuk babada. yani bilemiyorum. iki tarafta da suç vardır illa ki.
benim durumumu biliyor.

Cok tesekkur ederim, sizlerin guzel bakışı görüşü..
Cevreden oluyor gorusmek veya birileriyle gorusturmek isteyen.. Icime sinen biri yok malesef şu an.. Zaten zor biriyim, simdi daha bi secici oldum.. İsterim icimde kalan hevesleri dogru kisiyle yasamayi.. Rabbim bilir en dogrusunu..
3 sene bitti ayrilali, 28 yasindayim..
bende çok beğeniyorum sizin tarzınızı . Rabbim iyiler ile karşılaştırsın inşallah.

Dedigin gibi, erkekler biz kadar inmiyor detaya, sevmiyolar incigini cincigini konusup kafa yormayi, yapi meselesi..
Sadece biraz anlayışlı olmasi onemli, o an konuşmaya dertlesmeye ihtiyacın varsa susturmamali, dinlemeli.. Bu benim icin cok onemli..
kesinlikle.

ben eski eşten idmanlıyım kavgaya. kavga edeceğimiz zaman şöyle bir tavır takınıyor. şimdi kavga edeceğiz birbirimizi kıracağız. uzatmadan çözelim. gül gibi geçinip gidelim. kapris naz yaptırmıyor. naza izin var da kapris diyeyim. bu ilerde sorun olur mu bilmiyorum. ama ciddi bir sorun var çok dağınık birisi bakın bu şimdi aklıma geldi. allah ım bir defa çantasının içini gördüm inanın öyle dağınıktı ki başım döndü. buda sorun olabilir mi?
Dağınıklık sevmiyorsanız ve bu sizin için sorun teşkil edecekse elbette problem olur. Bence daha mühim kıstaslar olmalı. Yani bi şekilde yetebildiğiniz kadar siz toplarsınız yorulduğunuz zaman eşiniz yapar, her zaman derim iletişim iletişim iletişim... iletişim düzgün ve sağlıklıysa aşkta olur tutkuda olur sevgide olur fedakarlıkda olur... iletişim yoksa gerisi boş

Dağınıklık sevmiyorsanız ve bu sizin için sorun teşkil edecekse elbette problem olur. Bence daha mühim kıstaslar olmalı. Yani bi şekilde yetebildiğiniz kadar siz toplarsınız yorulduğunuz zaman eşiniz yapar, her zaman derim iletişim iletişim iletişim... iletişim düzgün ve sağlıklıysa aşkta olur tutkuda olur sevgide olur fedakarlıkda olur... iletişim yoksa gerisi boş
inşallah.
eğitimlerimiz farklı ben yükseliyorum ama onun işi daha başka. daha teknik bir işi var. avantajım ikimizinde işi yoğun ve çok çalışkan birisi. erkekler bunu sıkıntı yapar diyorlar ama benimle işimle ilgili yerlere geldiğinde hep olumlu şeyler söylüyor. ama maşallah deyim kendi işinde çok başarılı birisi belki bu kendisini ispat etmesi ile alakalıdır. yada benim alanımla alakalı bir şeyde mutlaka KarincaKadin KarincaKadin a sorun o bu onun alanı diyor. sürekli bu tarz bir konu açılınca şunu söylüyor. o boşanalı 10 yıla yakın olmuş. bu kadar yıl hiç bir zaman bu evleneceğim insan demedim diyor. ama şu an diyorum. yani şu an ne desek boş. biz bunu aslında deneyimlemiş insanlar olarak bunu biliyoruz ama yine de emin olmak istiyoruz.

İlk yıl bazı tartışmalara anlamsız tepkilerim oldu,ben iletişimin kavga etmek olduğunu sindirdiğimden...Tepkilerim eşime çok aşırı geliyordu haliyle,sorun var konuşmak gerekli ama neden ses yükselmiyor,hakaret yok,odadan çıkıp bir sigara yakıyor?yakınca benim de fitili ateşe vermiş oluyordu...Sonradan anladım ki benim iletişim olarak algıladığım tartışmakmış...20 yaşında o pembe hayallerle,hayatın hiçbir ciddiyetinin farkında olmadan evlenmiş 6 yıl da psikopat bir insanla aynı yerde soluk alıp vermiştim ne anlayabilirdim ki evlilikten ,iletişimden,konuşmaktan...Normalde sakin,ılımlı bir insanım oldukça da sabırlı ama ikinci evliliğimde her şeyin mükemmel olmasını bekleyen bir adam yok....Ve mükemmel olmanı bekleyen bir adam da yok....Eee niye kasıyorum dedim gittim psikologa,normal böyle görmüşsün dedi zırhı silahı hazırlayıp üstüne atlaman dedi...Ayrıca gittiği yere kadar,asıl yüzünü görmek istiyor da olabilirsin dedi yani sabır ölçer gibi....Farkında olmam çözüm de oldu nihayet....Yani diyeceğim o ki paniklemen normal karşında efendice sıkıntıları halleden makul bir insan var artık.....

İlk yıl bazı tartışmalara anlamsız tepkilerim oldu,ben iletişimin kavga etmek olduğunu sindirdiğimden...Tepkilerim eşime çok aşırı geliyordu haliyle,sorun var konuşmak gerekli ama neden ses yükselmiyor,hakaret yok,odadan çıkıp bir sigara yakıyor?yakınca benim de fitili ateşe vermiş oluyordu...Sonradan anladım ki benim iletişim olarak algıladığım tartışmakmış...20 yaşında o pembe hayallerle,hayatın hiçbir ciddiyetinin farkında olmadan evlenmiş 6 yıl da psikopat bir insanla aynı yerde soluk alıp vermiştim ne anlayabilirdim ki evlilikten ,iletişimden,konuşmaktan...Normalde sakin,ılımlı bir insanım oldukça da sabırlı ama ikinci evliliğimde her şeyin mükemmel olmasını bekleyen bir adam yok....Ve mükemmel olmanı bekleyen bir adam da yok....Eee niye kasıyorum dedim gittim psikologa,normal böyle görmüşsün dedi zırhı silahı hazırlayıp üstüne atlaman dedi...Ayrıca gittiği yere kadar,asıl yüzünü görmek istiyor da olabilirsin dedi yani sabır ölçer gibi....Farkında olmam çözüm de oldu nihayet....Yani diyeceğim o ki paniklemen normal karşında efendice sıkıntıları halleden makul bir insan var artık.....
Çok doğru tespit. Yani o mükemmel olma çabası bende de çok var. Çok kasıyorum düşününce kendimi. Saçma belki ama cidden en korktuğum şey değişmesi. Çünkü beyazdan siyaha dönen bazı davranışları oldu rahmetlinin.

Allah razi olsun.. Hepimiz yasadigimiz acilari mutlulukla unuturuz insaAllah, tez zamanda..
Allah her daim iyi insanlarla karşılaştırsın,hep bu duayı ederim....
Siz de umarım hiç pişman olmayacağınız güzel bir insanla, bir yuva kurarsınız...Geçen zaman için gerekli diyorum bazen,bazen de boşa geçmiş diyorum, ama tabi nasip...

Çok doğru tespit. Yani o mükemmel olma çabası bende de çok var. Çok kasıyorum düşününce kendimi. Saçma belki ama cidden en korktuğum şey değişmesi. Çünkü beyazdan siyaha dönen bazı davranışları oldu rahmetlinin.
Kavga olmasın diye! 4 4 lük bir kadın oldum(ev işleri babında) sayesinde, tek artısı bu ve oğlum gerisini at çöpe:)))

Bizim uzaktan bir akrabamız var. Annem anlatmıştı, kadın eşinden çok çekmiş, oğluna da hiç bakmamış ve ayrılmışlar. Yıllar yıllar sonra, geçen sene kadın tekrar evlendi. Daha önce evlenmemiş biriyle. Ve birkaç ay sonra rahim kanseri teşhisi kondu, rahmi alındı. Kadın eşine, ben çocuk sahibiyim ama sen artık benim yüzümden baba olamayacaksın diyerek boşanmayı teklif etmiş. Adam da sen benim hayatımda olmayacaksan ben çocuğu ne yapayım diyerek reddetmiş. Duyduğumda ben çok etkilenmiştim. Velhasılıkelam adam gibi adamla evlenmek önemli.. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

:)) Benimkisi de çocuğun olmazsa seni bosarim demişti. 2 aylik evliydik

Back
X