• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrar üni okumak!işsizlik

Melisagun08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
2.014
3.012
133
38
Selamlar herkese ,
Nerden başlasam bilmiyorum öğretmenim ama malum atanamıyorum,binlerce kişiyle yarışıyoruz açılan kadrolar belli.cok az oluyor.iş aramaktan çok çok az ücretlere bi yerlerde çalışmaktan bıktım .sözleşmeler 10 aylık ,yıl sonu gelince güle güle..yaz gelince para Yok tabi ayrı mesele.birikim Yok zaten olması mümkün değil .

Bu ay dedim Tekrar sınava gireceğim yaşım 29.ömür nasıl olsa geçiyor ,bu yıllar okurken de geçecek okumazkende..kendim için iyi bir mesleğim olsun istiyorum.

ben üniversite sınavına girerken hiç çalışmadım çok tembellik yaptım.sınavım zaten berbattı.60binle yerleştim düşünün.şimdi başarı sıralarına bakıyorum baya düşmüş iyi bölümler..
Kendim için iyi bi meslek istiyorum,öğretmenliği sevmiyor değilim ama ömrüm boyunca yapamam anladım.ücret tatmin edici değil,çalışma şartları çok kötü,atanma yok..çok pişmanım şimdi .gec mi kaldım diye düşünmüyor da değilim ama dediğim gibi yıllar geçiyor nasıl olsa da diyorum.insanın kendi için seçtiği iyi meslek çok şey kazandırıyor insana.şimdi anladım

İstediğim bölümler tıp yada mimarlık olabilir.peki sizce günümüzde iyi önü açık olan ,ben olsam dediğiniz ,hangi bölümü okurdunuz??
Tavsiye ,moral Ve yüreklendirmeye ihtiyacım var.

Üniversiteye gerek var mı bilmiyorum ama ben yazılımcı olmak isterdim ya da iş olarak mutlaka bilişim sektöründe olmak. Bu sektörde ihtiyaç var ve hala o ihtiyacı karşılayacak insan sayısı az. Güzel bir yazılımcı olmak isterdim, bunun için de sanırım bilgisayar mühendisliği ya da bilişimle alakalı başka bölümler okumak iyi olacaktır.

32 yasindayim iki cocuk var lise mezunuyum bende okuyup biseyler basarabilirmiyim diyorum ama sizleri okudukca moralim bozuldu
Zaten karamsarim ..
Ben ne yapmaliyim nerden baslamaliyim hic bilmiyorum hersey icin cok gec kaldim cokkk uzgunum

32 yasindayim iki cocuk var lise mezunuyum bende okuyup biseyler basarabilirmiyim diyorum ama sizleri okudukca moralim bozuldu
Zaten karamsarim ..
Ben ne yapmaliyim nerden baslamaliyim hic bilmiyorum hersey icin cok gec kaldim cokkk uzgunum
Ne için geç kaldın , bundan on yıl sonra da bu lafı söyleyeceksin.keşke 30 larda olsaydım kesin okurdum dersin, okumak için yaşa okumak için zaman dilimine gerek Yok, ne zaman istersen okursun ,zaman geçtikçe çok daha çok geç kalacağım düşüncesi oluşmaya devam edecek.40 da geç değil bence 50 de,niye bu kadar karamsarsınız..50 yaşındaki kadın profesör hem hergün okuyor yeniden yeniden ,hem çocuk hem ev işi ...ben bu konuda azimliyim inşallah

Ne için geç kaldın , bundan on yıl sonra da bu lafı söyleyeceksin.keşke 30 larda olsaydım kesin okurdum dersin, okumak için yaşa okumak için zaman dilimine gerek Yok, ne zaman istersen okursun ,zaman geçtikçe çok daha çok geç kalacağım düşüncesi oluşmaya devam edecek.40 da geç değil bence 50 de,niye bu kadar karamsarsınız..50 yaşındaki kadın profesör hem hergün okuyor yeniden yeniden ,hem çocuk hem ev işi ...ben bu konuda azimliyim inşallah
Kardesimde bunu soyluyor ama lisedede derslerim ahim sahim degildi birkez girdim sinava
Bidaha denemedim bir hedefimde yoktu
Gecmise dair yasadiklarimi hatirlayamiyorum unutkanlikta var
Ozaman olmadi simdi hic olmaz diyorum
Ama genel kultur alaninda yada yasamda her sahada bilgi sahibiyim bazen ogretmen bazen doktor savci hakimlerle diyaloga girdigimde arkadasim olsun bir sekilde iletisime girmis olayim...
Bakiyorum okadar cahil hicbiseyden haberi olmadan ot gibi yasayan insanlar varki tabi genellemiyorum :))
bunlar basil okumus benim neyim eksikmis diyorum.
Okul ogretmenine yapacagi etkinlikleri davranislari oturup anlatirken Akil verirken buluyorum (kendi istegi dogrultusunda) kendimi..
Bir icraatim yok oturdugum yerden ah vah diyorum sorunumun ne oldugunu biliyorum ama bu hayatta cozume odakli bisey yapamiyorum

Ben 29 yasindayim ve lise mezunuyum, 1,5 yasinda bebeğim var, cocuktan once resmi bi kurumda calisiyordum, ise donme sansim yoktu malesef ama evde patlamak uzereyim.
bu sene üniversite sınavı na girmeye karar verdim :halay:

Ben de 2. üniversite düşünüyorum canım, psikoloji istiyorum aslında seve seve yapacağım ilgimi çeken bir alan, yaş 26 :)) ne yapcam bilmiyorum bi cesaret lazım...

Yaşım 31 atanmış olduğum halde arayışım bitmedi.
Sanırım insan bir yaştan sonra ruhunu yenileyecek bir şeyler istiyor.
Bu sene Ales yaptım çalışmadan 75 aldım.
Yine çalışmadan üniversite düşünsem yeniden kaç yaparım acaba dedim.
Grafik tasarım bölümü taban puanlarına baktım dün.
Çok sene geçti tabi nerden kaç net yapmalıyım onu bile bilmiyorum.
Bölümüm EA çizim yeteneğim var ama hiç bir eğitimim yok o konuda.
Özel yetenek sınavına girmeli miyim girsem başarabilir miyim bilmiyorum.

Hani kazansam okuyacak mezun olacak gücüm var eminim ama kazanmak için yeterli miyim sanmıyorum.

Allah herkesin gönlüne göre versin.
Sayısalci olsam sağlık düşünürdüm ben de sanırım.

Back
X