tekrar üniversiteli olmak..hukuk..

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..

okuyabilirsiniz tabiki hem bırçok unıde devam zorunluluğu yok aklınız kalıcagına emeğiniz kalsın...

Ben hukuk mezunuyum. Sandığın kadar imrenilecek bir meslek değil. İlk avukatlık yılların adliyelerde amelelik yapmakla geçiyor. Staj yapıyorsun 1 yıl seni köle gibi kullanıyorlar üstelik para ödemeden. İstisnaları var elbet ama çoğunluk bu şekilde. Çevren geniş ve sigortalı çalışma ihtiyacın yoksa kendi ofisimi açarım diyorsan dene derim ama diğer türlüsü elindeki mesleği heba etmek olur.

aynı şeyi veterinerlik için düşünüyorum. içim cız ediyor. ki ben veterinerliği yazabilecekken ailemin yönlendirmesiyle yazmadım. o kadar pişmanım ki..

mesela gazi uni mesela çankaya üni sanırım ankara unıde de yok...

Kaybedecek bir şeyiniz yok gibi gözüküyor
Deneyin bence

Ben hukuk mezunuyum. Sandığın kadar imrenilecek bir meslek değil. İlk avukatlık yılların adliyelerde amelelik yapmakla geçiyor. Staj yapıyorsun 1 yıl seni köle gibi kullanıyorlar üstelik para ödemeden. İstisnaları var elbet ama çoğunluk bu şekilde. Çevren geniş ve sigortalı çalışma ihtiyacın yoksa kendi ofisimi açarım diyorsan dene derim ama diğer türlüsü elindeki mesleği heba etmek olur.
Malesef öyle çevrem felan geniş değil..o kadar kötü mü durum :(

devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu yok.Bence olabilir o yüzden.

21 de bir çok genç gibi hasbel kader kazandığım bölümü bitirdim .

33 de tıpkı senin hukuk hayalin gibi bende içimde yanan siyaset bilimi ateşini nihayet söndürdüm ve mezun oldum.

36 da uzaktan eğitimle y.lisans ...

Şimdi aklımda bi bölüm varyine bana göz kırpıyor . Hiçte geç mi erken mi derdim yok .

Yaşadığım şehirde kazanabilmek için biraz fazla çalışmam gerek bu gözümü korkutuyor o kadar .

Sanırım bu bende hastalık .

Bu arada okuduğum hiç bir bölümle alakası olmayan bir işim var .:rolleyes:

Evet büyütüldüğü kadar harika bi meslek değil bence de ben de o yolla çıkıp vazgeçmiştim, devlette hukuk kazanıp stajyer olarak 1000 almayı gözüm 1 sene de olsa kesmedi, hakaret kabul ederim o kadar okuyup herkesten yüksek puan yapmışım hukuk az buz bi puanla kazanılmıyo sonuçta. Ama hayalinse, hala aklındaysa, insan istediği bi konuda her zorluğuna katlanır ve o zorluk ona bal gelir. Eğer o kadar istiyosan kesinlikle dene, hayat kısa hiçbi şey aklında kalmasın, belki yarın öbür gün adından söz ettiren bi hakim bile olabilirsin. Ama iyi araştır adliye ortamı boşuna yormamış ol aklını bunca seneden sonra :) sistem için de evet değişmiş olabilir ama sadece sınav olarak ders aynı ders bi kaç konu kaldırıldı ya da getirildi o iş kolay internetten bir çok site bulabilirsin ygs/lys adına tavsiye üzerine.

şimdi o hevesler ayrı hayatın gerçekleri ayrı

çalışırsanız kazanırsınız sorun yok

öğretmenmişsiniz de

gerekirse matematik vs arkadaşlarınıza sorar daha kolay ilerlersiniz de

girmek zor çıkmak daha zor

hadi 4 yıl değil de 6 yılda bitirin

ama sonuçta hukuk mezunuyum deyip gezecek misiniz hayatınızı bu işten mi kazanacaksınız

yaş ilerledikçe bu mesleğe sıfırdan başlamak zor

kendiniz için okuyacaksanız durmayın okuyun

Hukuk mezunuyum bu sene YGS LYS girdim sonuç açıklanmadı ama hala ne okusam bilemedim

zira meslek edinmek için değil de böyle zevk için okumak istiyorum uzaktan değil derse giderek

zira zaten uzaktan için ikinci üniversite var aç kitabı oku o beni tatmin etmez

ben böyle ders işlenecek hoca gelip anlatacak ben de dinleyeceğim bir bölüm istiyorum

komşum büyük bir hevesle adalet okuyor DGS ile hukuk yapacakmış vs

ama bence baştan sınavla kazanma ihtimali için çalışmak daha kolay

Avukatım..Üniversitedeyken her sınav döneminde, kendime ne garezim vardı da hukuk seçtim diye dolanırdım ortalıkta. Şuan çok fazla hukuk fakültesi ve çok fazla hukuk fakültesi mezunu var. Avukat sayısı gün geçtikçe artıyor. Hukuk okumakla ilgili şunu düşünüyorum ki; kazanması zor, okuması zor, stajı zor, çalışma hayatı daha da zor. Lise de bir hocam, hukuk okurken bırakıp öğretmen olmuştu. Bazen ben de eğitim fakültesi okumadığım için pişman oluyorum. Sizin içinse, hukuk okumak gibi bir hayaliniz varsa, okuyun tabi. Ama, şunu unutmayın, avukatlık stajı yapmak istiyorsanız staja başlamazdan evvel memuriyetten istifa etmeniz gerekiyor. Staj döneminde ya çok cüz'i bir ücret alırsınız ya da hiç ücret almazsınız. Bu dönemi de, eğer size saygı duyan bir avukatın yanında geçirmezseniz, ücret almadan, icra takip elemanlığı yaparsınız.Hakkınız da hayırlısı olsun..

Hukuk 3.sınıf öğrencisiyim. Hayalimdi zaten. Ama bu kadar zor ve yorucu olacağını hiç düşünmemiştim. En başından beri çok uyardılar ama dinlemedim:KK51:
Her ne kadar sınav zamanları keşke yazmasaydım desem de bölümümü çok seviyorum:KK73:
Ve sınıfta denk geldiğim çok öğretmen olup,hukuk okuyan var. Yani tek olmayacaksınız. Yani kimler kimler geliyor. Kocaman kocaman amcalar falan. Babam yaşında insanlar öğrenci:rolleyes:
İstedikten sonra yapamayacağınızı sanmıyorum. Hep içinizde olan bişeymiş. Bence gerçekleştirin. Yaşınızda geç değil. (Sınıfımdaki teyze ve amcaları düşünürsek:-))

merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..

Okuyun.

Hukuk okumayı bu kadar cok istiyosaniz ne okurken ne de mezun olduktan sonra pisman olmazsiniz,vazgecmeyin.

Zaten mesleginizle es zamanli okuyacaginiz icin kaybiniz degil aksine kazanciniz olacak,hayata farkli bi yonden daha bakmayi ogreneceksiniz.

Yasinizin bi onemi yok,ben sizden buyugum ve okuyorum .

Ben hukuk mezunuyum bizim sınıfta bi matematik öğretmeni bayan vardı iki çocuğu vardı max 40 yaşındaydı. Zaten hukuk fakultelerinde devam zorunluluğu yoktur arada gelirdi sadece derslere. Sonra mezun olup istifa etti avukatlık yapiyor diye biliyorum. Ayrica istifa etmeyip hem memur olup hem hakim savcılığa hazirlanan da bir arkadaşım var. Zor değil yeter ki hayallerinin pesinden koş en olmadı hukuku 4degil 6 senede falan bitir nolcak :KK50:

içinde kalacağına bi şansını dene :) ne kaybedeceksin ki sonuç olarak zaten bi mesleğin var :) arkaya bakıp ''keşke '' demektense,''iyiki yapmışım '' demeyi tercih ettim zamanında ,iyiki yaptım :)

Back
X