tekrarlayan düşük ve ileri yaş

aaabbb3210

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
39
19
3
42
merhaba 42 yaşındayım ve ilk gebelik ve düşük hikayem kürtajla mayıs ayında beta hcg değeri yeteri kadar artmadı kese göründü ve kürtaj sonrası sonuç sağlıksız gebeli 6 haftalık bu ay tekrar hamile kaldım beta değeri 2 gün ara ile 40 ve 66 oldu bugün doktora gittim sen normal yolla çocuk sahibi olamazsın dedi amh 2.49 tüp bebekle olur dedi yaşın çık ileri dedi ve hamilelik devam etse bile sonuç sağlıklı olmaz down vs olur dedi benim moralim sıfır yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, ben daha 27 yaşındayım amhım sizden düşük. Ayrıca gayet sağlıklı gözükmeme rağmen sizin gibi iki tane art arda kaybım var aynı şekilde. Biraz şans meselesi. Yumurta kalitesini arttırıcı bir sürü takviye var. Bence normal yolla olabilir. Yaşla elbette ilgisi vardır ama bazen olmayınca olmuyor ama bazen de olmayınca olabiliyor. Doktor bana olana kadar deneyeceksin dedi. Bir de tüp bebekte de risk sıfır değil hiçbir zaman. Çok sağlıklı embriyo yerleştiğinde bile böyle olumsuz sonuçları olabiliyor. Kiii ben tüp bebek yapayım dedim doktora, sana kimse bundan sağlıklı olacağının garantisini veremez risk yine aynı risk diyor. Yine de içiniz rahat etmiyor, artık beklemek istemiyorum derseniz tüp bebek de bir seçenek elbette.

teşekkür ederim şuanki durum da karışık süreç nasıl ilerleyel bilmiyorum diğer gebelik kendinden düşmemişti kürtaj olmuştu aynı süreçler de gözümü korkutuyor
size de geçmiş olsun ve en kısa sürede sağlıkla olur inşallah

Korkmayın, ikinciye daha alışmış oluyorsunuz tabi ki Allah yaşatmasın. Size de şimdiden geçmiş olsun diliyorum, sağ salim bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle.

66.7 den 127 oldu hala yetersiz diyor doktor
sizin şu anda tekrarlayan düşüğünüz yok ki?

1 kere gebe kalmışsınız sadece dah 2.nin akıbeti belli değil ki ?

doktorunuzun olduğu hastanede belki genetik testler yapılmıyordur , doktor da biraz hoyrat birine benziyor (böyle kadın doğumcu çok, maalesef) mümkünse başka doktora gidin, inşallah güzel gelişir, şimdilik kötüyü çağırmayın

beni mutsuz eden çok bir açıklama yapmadan herşeyi yaşa bağlamadı oldu test falanda istemedi. sizin adınıza çok sevindim çok yoruyor süreçler hem bedenen hem psikolojik olarak
çünkü bu kolay yol, yaş diyip geçiyorlar

ilk gebeliğinizden önce gebe kalmaya hiç çalıştınız mı? hiç denemediyseniz ve 42 yaşta, 6 ayda 2 kere gebe kalabildiyseniz amh de 2 üstü ise sizin gebe kalmakla ilgili ne gibi bir sıkıntınız varmış ki? bundan iyisi zor bulunur.

tüp bebek öncesi de genetik testi yaptırılması mı gerekiyor yani tüp bebekte de aynı düşük olabiliyor mu birde yumurta kalitesi ölçülebiliyor mı
tüp bebek denilen şey tek bir yöntemle olmuyor
tüm sürecin kontrol edildiği yöntemde en sağlıklı yumurta ve sperm seçilip oluşan embryodan da genetik test yapılabiliyor, ama o embryo bile rahme koyulsa o da düşebilir. garantisi yok.

siz şimdilik bu gebeliğin akıbetini bi bekleyin
lütfen sakin ve moralli kalmaya çalışın

eğer sonra yardım gerekirse o zaman yazarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…