Tekrarlayan Düşükler hakkın da yardımınıza ihtiyacım var konu çok acil!!!!!

37caca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2024
16
2
1
36
Merhabalar burada yeniyim aslında gizli takipçisiyim buranın aklıma ne zaman bir soru takılsa burada cevabı vardır diyerek bakıyordum neyse çok uzatmadan sizlere bir şeyler sormak istiyorum. Eşimle 2.5 senedir çocuk deniyoruz ve olmuyor aslında hamile kalabiliyorum ama hamileliğimi ilerletemiyorum. Düşükle sonuçlanıyor. 4 hamilelik geçirdim 2si kimyasal 1 düşük 1 kürtaj ile sonuçlandı. Genetiğe yönlendirildik hem devlette hem özelde iki defa test yaptırdık bende kan da pıhtılaşma çıktı 3. Gebeliğimde kan sulandırıcı göbekten yapılan iğneleri kullandım ama kürtajla sonuçlandı. Kurtajdan sonra 1 sene hamile kalamadım. Doktorum senden hamile kalabildiğin için rahim filmi istemedim ama bu ayda hamile kalamazsan rahim filmi çekicem dedi belki tüplerin tıkanmış olabilir dedi.. bu ay hamile kaldım ama kimyasal ile sonuçlandı. Rahim filmi çekelim dedi. Hikayem az cok bu şekilde şimdi sizlere bir kaç sorum olcak..
Soru 1: bu durumda rahim filmi çektirmelimiyim? kafam cok karışık

Soru 2: rahim filmi çekildikten sonra hamile kalmak daha kolaylasiyormuş aranızda bu durumu yaşayan var mı ?

Soru 3: bu süreçte farklı doktorların görüşlerine de başvurdum bir kaçı tüp bebek yaptırın diyenler oldu oda benim yaşımdan dolayı 36 yaşındayım malum her geçen gün kadınlar da doğurganlıkları düşüşe geçiyor. Şimdi ben tüp bebeğe mi yöneleyim mi direk yoksa takip eden doktorum farkli tedavi yontemi uygulayacam dedi ona mı yöneleyim kafam çorba oldu lütfen yardımcı olurmusunuz bana deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum konu cok acil bir an önce benimde karar vermem gerekiyor .
Biraz uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin şimdiden çok teşekkür ederim..

evet her yıl malesef doğurganlık oranı ve sağlıklı gebelik oranı düşüyor malesef. rahim filminde bir şey yok çektirin tabi içiniz rahat eder. hatta histeroskopi filan da yapılsa bence daha iyi olur rahmin içine de bakarlar. bir de öyle deneyin sonra olmazsa tüp bebeğe yönelirsiniz

Merhaba, benim de üç kaybım var biri kürtaj ikisi kimyasal. Konuya yazılanları okumak istiyorum Allah hayırlı afiyetli evlatlar versin isteyen herkese inşallah.

Benim hamile kalmamda cok şükür sorun yok hamile kalabiliyorum ama ilerletemiyorum maalesef ki kalp atışını daha hiç duymadım ya kendiliğinden düşüyor yada kesenin icinde bebek eriyor kürtaj oluyorum yada kimyasal oluyor. Anladığım kadarıyla bu konularda sizin bilginiz var. Rahim filmi acılı bir islem mi? anestezili mi ceketireyim ? Histeroskopi nedir acaba bira daha açar misiniz? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba, benim de üç kaybım var biri kürtaj ikisi kimyasal. Konuya yazılanları okumak istiyorum Allah hayırlı afiyetli evlatlar versin isteyen herkese inşallah.
Amin ins bekleyen isteyen tüm anne babaların kucaklari dolsun saglikli kolayla versin rabbim... 4. kucağına almayı nasip olur inşallah

aşırı bilgim yok ama rahim filminde tüplere bakılıyor kapalıysa açılıyor yada açılamıyor ama siz hamile kalıyorsunuz bence tüpler açıktır. histeroskopi rahim içine bakılıyor rahimde yapışıklık polip vs şeyler varmı diye. ama sizin durum bence farklı kesede bebek erimesi ilk kez duydum mesela bence spermde sıkıntıda olabilir. kaliteli sağlıklı embriyo oluşmuyor olabilir ki sanırım da öyle. tüp bebek düşünülebilir. bu arada evet ben anestezisiz çektirmiştim baya ağrılı bir işlem imkanınız varsa anestezili çektirin derim

Anladım kürtaj sonrasi kısmı tıkanmış olabilir dedi takip eden doktorum bakmakta fayda var dedi rahimde polip yada yapışıklık ultrasonda görünmez mi ? Şöyle bebek erimesi: hafta hesabı varya o birbirini tutmadı 8 haftalık olmam gerekirken 6.5 haftalık gibi görünüyor demişti doktorum gec döllenme olabilir 1 hafta bekleyelim dedi bekledik kese duruyor ama içinde bebek yok dedi erimiş dedi 1 hafta önce bebek vardı çünkü . Şuan icin eşimde problem gözükmüyor genetik testler beraber yapılıyor sprem testi verdi normal yani ne yapacağımızı şaşırdık. Anestezili cektireyim ozaman hic aci çekmeye gerek yok

hayır ultrasonda görünmüyor malesef. bebek kendi kendine gitmiş demek. dediğim gibi ya yumurta ya spermde kalitesizlik var demekki. burda biri vardı sizin durumunuz gibi sonra tüp bebeğe gidiyorlar yumurtaların aslında kalitesiz olduğunu öğreniyordu. gitmesem hiç bilemeyecektim diye yazmıştı. öyle bir şey olabilir mi sizde de acaba. içinin ehli bir doktor bulun bence o sizi yönlendirecektir. zamanda çok önemli 39 yaşında ikinci bebeğim oldu benimde tabi ilk bebeğimde ki gibi olmuyor zaman geçtikçe enerjide eskisi olmuyor.

Aslında işinin ehli doktoruna başladım her detayı dik dik ediyor şunu yapın bunu yapın diye cok direktif veren bir doktor değil ama aklında soru işareti kalmadan ayrılıyorsun yanından perinatoloji doktoru hatta daha detaycı o yüzden bu doktoru bulana kadar vik gezdim vakit harcadım yumurtanın kalitesizliginden şüpheleniyorum dedi tum tedavini birak ben yeni tedaviye baslicama ama once senin tedavisiz yumurtani gormek istiyorm dedi beklemedeyim su rahim filmi cekilsinde bi kafamı rahatlatayim. Bende 37 yaşına giricem ilk bebeğim olacak senin en azından 2. Bebeğin olmuş 39 yaşında da olsan benim 2.ye zaman kalmayacak malesef ki

Gebe kalabiliyorsunuz bence çektirmeyin.takip eden doktoruda bırakın bnce 4 gebelik olmuş yerinizde olsam riskli gebelik uzmaniyla yoluna devam ederim. Tüp Bebek neden sonuçta gebe kalabiliyorsunuz

Gebe kalabiliyorsunuz bence çektirmeyin.takip eden doktoruda bırakın bnce 4 gebelik olmuş yerinizde olsam riskli gebelik uzmaniyla yoluna devam ederim. Tüp Bebek neden sonuçta gebe kalabiliyorsunuz
Takip eden doktora yeni başladım zaten diğer doktorumu bıraktım perinatoloji doktoruna başladım bu doktorum rahim fillmi istiyorum kürtaj geçmişin var belki kısmı tüpeler de tıkanıklık olmuş olabilir dedi. Tüm bebegi takip eden doktorum onermedi farklı bi kaç doktorlar önerdi. Şöyle söyleyeyim dizimden sakatlık geçirdim ortopedici diyor dahiliye gidiyorum değerlerime baktırmak için o diyor yaşın geçiyor olmuyorsa zorlama tüp bebek yaptırın diyorlar kafam orda karışıyor

Çok haklısınız ama gebe kalabiliyorsunuz rahim filmi o yüzden mantıklı gelmiyor bana. Sonuçta tüpler acıklı gebelik oluşuyor. Gebelik zaten oluşuyor önemli olan tedavi kısmı sanki.

Rahim filmini çektirmen öneririm belki rahimdeki şekil. Bozukluğu veya perde de düşük sebebi olabilir ayrıca kürtaj da sorun görmüş de olabilir rahim için rahat devam edersin yoluna rahim filmi çok uzun süren bişey değil zorda değil Rabbim sağlıkla nasip etsin inşallah

Çok haklısınız ama gebe kalabiliyorsunuz rahim filmi o yüzden mantıklı gelmiyor bana. Sonuçta tüpler acıklı gebelik oluşuyor. Gebelik zaten oluşuyor önemli olan tedavi kısmı sanki.
Benimde kafamı kurcalayan o hamile kalabiliyorum ama ilerlemiyor en fazla 6.5 - 7 haftalığa kadar gelebildik ilerisi olmuyor malesef acaba bende rahimde mi bir problem var diye düşünüyorum tuplerde değilde yumurtam mi kalitesiz ben bu ikisi uzerindeyim 2.5 senedir görmediğim tedavi yöntemi kalmadı... Allah bu duruma kimseyi düşürmesin cok zor sağlıkla kolaylıkla versin bütün güzellikleri

Yumurta kalitesi hakkında yorum yapamayacagim amh nasıl yumurta rezevleri nasıl? Esinizde sıkıntı çıktı mı?
Yani genetige de gitmiş sonucunuz bilemedim şuan insallh Rabbim güzel bir yol gosterir darda bırakmaz sizi

Histereskopi falan yapıldı mı peki sanki histeroskopi daha mantıklı

Perde ne oluyor bu konu hakkında bir bilgim yok biliyorsanız rica etsem beni de bilgilendirir misiniz ? Kürtajim cok zor olmuş eski doktorum öyle dedi cok ağrın olabilir kese yapılmıştı resmen kazıyarak aldım dedi hatta 1 gece hastanede kaldım ev göndermedi.. Amin canım ins isteyen herkesin kucaklari dolu dolu olsun çocuk sesleri kulaklarımızı şenlendirsin

Rahimde oluyor canım perde bebeğin gelişimini etkiliyor düşük sebebi oluyor bazılari hiç gebe kalamiyor Buda rahim filmi de anlaşılır yada arkadaşın dediği gibi histereskopi de olabilir ama rahim filmi daha basit bir islem

Histereskopi falan yapıldı mı peki sanki histeroskopi daha mantıklı
Histereskopi hiteroskopi onlarda yapılmadı açıkçası onlar ne biliyorum yani bana sadece genetik testler kromozom testi yapıldı her bölüm kendine ait genetik test yaptı örnek vermek olursam dahile kendine düşeni yapti gibi yumurta rezervim iyi amh 2023 1.76 di 2025 tekrar istedi doktorum 1.70 iyi dedi eşimde bir sıkıntı cikmadi onda genetik testler yapıldı sperm testi yapıldı sonucu iyi çıktı amin amin ins dua edin nolur cok yoruldum bu süreçten cok yıprandım inanın allahim bu süreçte kimseyi sınamasın cok zor

Anladım ins ne sorunum varsa çıkarda bir an once çözülür bende yoluma bakarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…