Tekrarlayan Düşükler hakkın da yardımınıza ihtiyacım var konu çok acil!!!!!

O konuda çok birşey diyemiyorum. Çünkü kanı fazla sulandırmakta iyi değil. O riskten korkan doktorlarda var o yüzden ayrı iki fikir var bu konuda.
Bende kafama göre kullanmadım. Kan pıhtılasmama baktırdım düzeyi nasıl diye. Bazen kendim bi yerimde agrı hissettikçe böyle bir yerim tıkanıyormuş gibi kan akışımın yavasladıgını hissettiğimde o zaman corasprin içtim ara ara belki 1 ayda 4 kereye denk gelmiştir. Biraz vucuduma göre hareket ettim.

Şuan kan pıhtılaşma düzeyinize baktırıp hematoloji ile görüşebilirsiniz. Ya da saglık ocagındaki doktor bile söyleyebiliyor düzeyinizi...

Hormonal dengenin bozulması ve düzensiz adet kanamaları için etkili tedavi. INOFOLIC® tedavisi vakaların %70'inde hormonal dengeyi sağlar ve üç aylık düzenli kullanımdan sonra adet döngüsü normale döner.
İçeriğindeki Myo-inositol ve D-chiro-inositol, insülin duyarlılığını artırarak ovulasyonu düzenlemeye yardımcı olur. Özellikle PCOS ile mücadele eden kadınlar için önemli bir destek sunar.

İlacının farklı etkileri var. Doktorun bunu başka sebeple vermiş. Bunu değiştime ama eczacıya bu aynı içereğin folik asitinin folar fırmu olup olmadıgını sorabilirsin baska markalarda.

Yada doktoruna söyle öetil folat kullanmak istiyorum mhtfr genimden dolayı folik asit vucudum işleyemiyormus de. O zaman bu ilacı 2 ayrı ilac olarak mı önerek nasıl yapacak ona da bırakabilirsin kararı.

Burdan istersen bu görüntünün oldugu yeri bul. Doktora göster burdan duydum diye. Çünkü sen doktora gidip söylersen chatgbtye sormuş gelmiş gibi düşünüp seni kale almaz. Tıbbi verilerle gidince önemsiyorlar.

Hatta bu videonun tamamını izlersende faydalı olur sana

Eklentiler

• 115D9EBC-1837-4A5F-A9AE-E7609D436502.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Bende sizinle nerdeyse aynı durumdayım 4 senedir cocuk sahibi olmaya calısıyoruz 3 kayıp var. 29 yasımdayım suan 4+5 hamileyim bakalım ilerleyebilirse en azından kalp atımı duyabilirsek bu defa farklı seyler denedim sizede söylerim sizi cok cok iyi anlıyorum hamile kalabilmek ama ilerletememek
merhaba benimde sizinkiyle aynı durum (hamile kalmaya korkar olduk kısmına kalbimi bıraktım aynı hisler cünkü ) gebeliği ilerletmek icin kan sulandırıcı vs kullanıyor musunuz

Evet kullanıyorum.hatta corasprinde kullanıyorum. benim kan pıhtılasma sorunum var. 2.gebeliğimde bebegımın kalbi bebeğe kan akısı gitmediği için durmustu.
.haftamda bacaklarımda ciddi kramplar başlamıstı. Geceleri agrıdan aglıyordum. Özeldeki doktorumda birşey yapmamıstı o zaman 4. Ayda kramplarının baslaması gerek dedi bana. Magnezyum valsiyum vs vermedi.
Hatta bize o zaman kromozomsal sıkıntı vardır o yüzden durmuştur dedi. Ama patalojidende testlerim temiz çıktı. Sebebi bilinmeyen kayıp dediler ama sebebi cok acık belliydi aslında. O doktor tramboli paneline bile bakmaya ihtiyac duymadı bu şikayetlerime rahmen. Allah kötü doktora denk getirmesin inşallah. Olumsuz deneyimler yaşaya yaşaya öğrendik çoğu şeyi. Bu da çok zor. Ben uzun süreler korundum. Hazır hissetmediğim için. 1bucuk yıl+1bucuk yıl 2 ayrı dönem. Çok zor süreçlerdi benim için. Destekte aldık toparlanınca korunmayı bıraktık. Dediğim gibi kan sulandırıcıyı kontrolsüz kullanmakta çok tehlikeli. Beyin kanaması vs gecittirebilir. Cogu doktor bu risklerden korkuyor zaten. Pıhtılasma oranlarına bakabiliyorlar bunları talep edin doktorunuzdan. Hematolojidende destek alın. Onlar önermeden başlamayın.

Ben 4 gebeliğimin başında hep grip gibi hastalık geçirdim. Birazda ona bağlıyorum. Hep bağışıklığım düştü. Geçen hafta gebe olduğumu daha öğrenmeden adetim geçmeden hatta eşim çok kötü geipti yatak döşek yattı işten izin alıp. Eşimde dedi sana geçmediyse demek bu ay hamile değilsin diye dalga geçmişti bende evet doğru diyorsun hamile değilim demek gecikmeyi bile beklemeye gerek yok neyden anlr olduk şaka gibi ya dedim. Bu arada yılda 1 kere bile grip olan bi insan değilim. Sadece hamileylen oluyordum hep. Şükür bunda birşey yaşamadım c vitamini desteği aldım ara ara hasta olmamak icin. Sonradanda öğrendik hamileymişim inanamadık. Çünkü hamilelik için çok fazla birlikteliğimiz olmamıştı. Eylülden sonra denemelere baslarız diye folik asit bile kullanmamıstım. Şükür erken gelmek istedi bizi şaşırttı. Hasta olmamak icin kendimi kolluyorum. Etrafımdaki herkes hasta. Hatta eşin 2. Kez hasta oldu. Yatakları ayırdı bu sefer bana geçmesin diye. İnanılmaz korkuyor.

Benimde mthfr de heterozigot var sadece yurtdısında olduğum için burdaki doktorlar sorun yok diyor ilaçta vermiyor. 3. Gebeliğimde Trden alıp yinede kullanmıstım öğrendiğimde ama oda bos gebelik olmustu kürtaj olmak zorunda kalmıstım. Suan 4. Gebeliğim 5+0 dayım bende olmaz diye düşündüğüm bir anda öğrendim, zaten öğrendiğim gibi kahverengi pembe akıntılar basladı dün sabaha karsıda kanama oldu ama kesede bebekte göründü. Bugün kanama durdu normal doktor kontrolüm var bakalım neler bekliyor bizi çok yorucu gerçekten hamile olsan yaşayacak mı diye endişelisin filan bilmiyorum
Benimde mthfr de heterozigot var sadece yurtdısında olduğum için burdaki doktorlar sorun yok diyor ilaçta vermiyor. 3. Gebeliğimde Trden alıp yinede kullanmıstım öğrendiğimde ama oda bos gebelik olmustu kürtaj olmak zorunda kalmıstım. Suan 4. Gebelik öğrendiğim gibi kahverengi pembe akıntılar basladı bir hafta sürdü dün sabaha karsıda kanama oldu ama kesede bebekte göründü. Bugün kanama durdu normal doktor kontrolüm var bakalım neler bekliyor bizi çok yorucu gerçekten hamile olsan yaşayacak mı diye endişelisin filan bilmiyorum şuan ben progestan fitil ve magnezyum kullanıyorum kendi basıma sanırım bunlar durdurdu kanamayı

Progestan fitil kullanmakla iyi etmişsin genelde trdeki doktorlar kanama durumunda bebek tutunsun diye veriyor. İstersen eczaneden temin edebiliyorsan diğer arkadasa söylediklerimi alabilirsin bebege zararı olmaz folik asit ve b vitaminin aktif formu. Mthfr durumunda bence kullanmak gerek

Evet uzun zamandır o formda kullanıyorum ama burda progestan bile doktor reçete etmeden alınamıyor bende Tr den kalma vardı onlarla idare ediyorum teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

Merhaba bizim de 1 düşük 1 yaşamla bağdaşmayan çocuğumun kalbi durdu 26.haftada.herhangi bir sorunumuz gözükmüyor bebeğe wes testine kadar yaptırdık genetik sebebi bulunamadı. Taşıyıcılık dediğiniz hangi test acaba nasıl baktırdınız tam olarak? Bize de tüp bebek önermiyorlar normal deneyin diyorlar kan sulandırıcı iğneye de gerek duymadılar

Merhaba, başınız sağolsun
Bize karyotip + micro array yapıldı. sebebi bulundu tesadüfi pik yapmış dediler. Hatta sanırım yablış hatırlamıyorsam karyotipte çıktığı için micro arraya galiba göndermediler. O kısımdan tam emin olamadım. sebebi bulunmasa wese kadar gidecektik. Sizden kaynaklanan birşey yok tesadüfi olduğu için (o zaman 3 kaybımız olduğu için bunu önemsediler) dediler ki size de anne baba olarak karyotip+micro array yapalım bi taşıyıcılığınız var mı ileri ki gebelikler için bakmış olalım. Onlarda temiz çıktı. Bize tüm süreç boyunca hep doğal yollarla gebelik önerdiler. Biz bu tüm işlemlerimizi devlette genetik bölümünde yaptırdık. Eşim ve bana bakılacagı zamn aynı güne ayrı ayrı randevu aldık. Sonuclar cıkıncada genetik danısmanlık veriliyor.

Kan sulandırıcı iğne için trombofili paneli yapılıyor orada faktör v homozigot cıkarsa kan sulandırıcı başlıyorlar. Heterezigot durumunda da geçmiş öyküye bakoyorlar.
Bunuda hematoloji bölümü bakıyor. Dahiliyecinin yeşil alan açması gerekiyor önce.

Bize de eşimle bana karyotip bakıldı normaldi şimdi bebekte çıkan gen için bize bakıyorlar ama genetik doktoru bu gen sizde çıksa bile bi önemi yok dedi. Hastalığa sebep olan gen değilmiş. Trombofilide de paı genim homozigot çıktı hiçbi şeye gerek yok dediler ama kan dolaşımıyla ilgili de bi sorun yaşamadık hiç. Bize de tesadüfi diyecekler sanırım. Ya da yumurta kalitesinden kaynaklanıyor ben artık öyle düşünüyorum.

Yumurta kalitesi için sağlıklı beslenmek önemli. Tüp bebek tedasine başlayan insanlsrı görüyorum yumurta kalitesi için zayıf bile olsa spor yapıyorlar ve sağlıklı besleniyorlar tabi takviyede alıyorlar.

Ben de öyleyim zaten o şekilde 2.ye gebe kalmıştım kolayca ama o da olumsuz oldu malesef. Şimdi daha iyi bi takviye kullanmak istiyorm koenzim q10 vs içerenlerden. Paketli gıda vs almıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…