Merhabalar;
Ben haziran 2009 da dış gebelik ameliyatı oldum ve sağ tüpüm alındı. ardından iki kez normal yollarla hamile kaldım. ancak her iki gebeliğim de kalp atışı alınmadığından 10 haftada sonlandırıldı. bana bir takım kan testlari yaptılar. pıhtılaşma veya vücudumun kabul etmemesi gibi bir durum yok. en son yapılan kürtajda alınan parçayı genetik alanize yolladık sonuç 47,XY,+8 kromozom ( trizomi 8) çıktı. ancak raporda bundan sonraki gebeliklere etki etmesi beklenmemektedir yazıyor. doktorum bir kez daha deneyebilceğimizi ancak bir genetik destek almamızı önerdi ve PGT yönetiminden bahsetti. her düşükte dış gebelik ihtimalinin yükseldiğini biliyorum ve yeniden normal yollarla hamile kalma konusunda çekincelerim var. bu konuda ne önerirsiniz? PGT yöntemini kendi isteğimiz ile yaptırabiliyormuyuz? bu konuda herhangi bir kısıtlama mevcut mudur? başlangıçta sanırım eşimle bana bir takım genetik testler yapılacak... sonuçlarda herhangi bir şey çıkmasa da PGT yaptırabilirmiyiz? şimdidem teşekkürler...
Merhaba Doktor Bey,
Ben aralık ayında tüp bebek transferi sonucu olan 11 hft lık ikizlerimi kaybettim.7. haftada kanamam başlamıştı. Nisan sonunda da dondurulmuş embriyo transferim oldu ve yine 5. hftda kanamam başladı oldukça yoğun. Doktorum olumlu bakmıyor. Birde myom um var ancak rahime ve bebeklere bası yapmadığını söyledi. Ama kanamamın nedeni bir türlü bilinemiyor. Acaba bundan sonra izlemem gereken yol nedir. Genetik testler mi yapılacak , hangileri ???
Teşekkür ederim.
merhabalar hikayenize gore hem genetik hem de pihtilasma faktorleri denilen testlerin yapilmasi gerekiyor doktorunuz neden bunlari dondurulmuslari vermeden evvel yapmamis soru isareti bosuna ikinci bir aciyla karsi karsiya kalabilme ihtimaliniz var gecmis olsun kolay gelsin
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Transfer öncesi doktorum ile bu testlerden konuşmuştuk . Bu testlerin çok maliyetli ve zor olduğunu ve 2 düşükten sonra yapılmasının uygunun olduğunu söylemişti. Bişey sormak istiyorum. İnternette araştırırken kanama ve kramp varlığı kromozom bozukluğundan çok rahim içi anomalilerinden oluyormuş. Doğruluk payı nedir ? Vede kanda pıhtılaşmayı çok duyuyorum. Bunun herhangi bir belirtisi var mı? İyi çalışmalar
kadar kan testi ultrason yapıldı 6,5 haftalık bebek gözükmezmi aşılama yapmadan önce bilimsel böyle bir ihtimal varmıdır?
2.sorum bu aşılama için bana yapılan igne ve kullandıgım ilaçlar ve aşılama karnım daki bebegin ölmesine neden olmuşmudur acab?
yardımlarınız için şimdiden çok tesekkür ederim.
49:merhabalar ben 7 tane düşük yaptım ve şuan 24 yaşındayım 10 ayın içinde 5 tane daha sonra 9 ay aralıklarla2 tane şuan bende pgt deneme aşamasındayım ama fırat üniversitesinde banu hanım var mükemmel bi doktor tüp bebek merkezi dr. onun bana verdiği güven herşeyin başarılı olacağını gösteriyo....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?