Tekrarlayan düşükler

6-7 ay içinde iki düşük yaşamıştım bende çok çok fazla araştırdım birçok sebep sundular. Kromozom testi yaptırdım birşey çıkmadı ama bunda genelde sorun çıkmıyor denildi. Çünkü bazen anne babanın kromozomlarında bir sorun yoksa dahi bebek döllenme sırasında kendini yanlış dölleyip dna yı yanlış eşleyip kromozomsal anomali olabiliyormuş bunun tek tedavisi genetik taramalı tüp bebek bebeği dış ortamda dölledikleri için sorunlu olanları almayıp sağlıklı olanı alıp yerleştiriyorlar. Onun harici rahimde sorun olabilir denildi hsg çektirdim sorun çıkmadı eşim spermiogram testi verdi ondan kaynaklı olabiliyormuş onda da sorun çıkmadı genetik test vs herşeyi yaptım. Pıhtılaşma kaynaklı olabilir denildi yaptırdım pıhtılaşma çıkmadı. Aslında geriye sadece kromozomsal sorun oluyormuş gibi bir düşüncem kaldı ama doktorum pıhtılaşma testlerinin de netliği yok çünkü çok fazla pıhtılaşma faktörü var ama yapılan testlerde hepsine değil önemli birkaçına bakılıyor sadece belki sende sorun bakılanlarda değil diğerlerindedir demişti. Ya pıhtılaşma tedavisi uygulayalım ya da genetikli tüp bebek yaptıralım dedi ama ben malum maliyetli bir süreç psikolojik olarak da yıpratıcı ayrıca psikolojik olarak da ve belki neden pıhtılaşma mı diye kafam kurcalanacak hep bu nedenle bir kez de pıhtılaşma tedavisi uygulayarak denemek istedim ve neden buymuş :) aslında çok yaygın bir neden bu durum. Tekrarlayan gebelik kayıplarının başında oluyor. Ayrıca her ihtimale karşı acaba vücut bebeği mi kabul etmiyor diye pıhtılaşmayla birlikte bağışıklık baskılayıcı ilaç da kullandım araştırılıyormuş bu da ama uzun bir süreç araştırmaya gerek duymadan verdi doktorum. Çok şükür şuan herşey yolunda gidiyor. Ben böyle bir yol izledim tecrübelerimi paylaşmak istedim umarım sen de yolunu bulursun en kısa zamanda 🌸
Çok teşekkür ederim 🌸 Allah kucağınıza almayi nasip etsin inşallah iyi dilekleriniz için de Allah razı olsun umarım bende en yakın sürede bu mutlulugu yaşarım dualarinizi beklerim. :)

Mrb arkadaşlar 8 ay içinde 3 kez düşük yaşadım sadece ilkinde kese gözüktü diyerleri kese görmeden daha düştü son düşükten sonra doktor kromozom testi istedi ona bakılacak böyle durum yasayan arkdaslar nasıl bir yol izlediniz veya doğal yolla anne olabilidinizmi lütfen benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum teşekkürler
Merhaba kese görmeden düştü dediğiniz kürtaj olmadınız sadece önce pozitif sonra negatif gördünüz doğru mudur

Merhaba kese görmeden düştü dediğiniz kürtaj olmadınız sadece önce pozitif sonra negatif gördünüz doğru mudur
Evet evde test yaptım poztifti sonra kan verdim 49 cikdi 7 gün sonra tekrar kan verdim 175 di sonra kanamam başladı tekrar kan verdim 35 di 1 hafta sonra tekrar verdim 1.19 oldu ve bitti. 12 gün adet gecikmem olmuştu toplamda sanırım kimysal oluyor heralde tam bilmiyorum
Bide bu kimysaldan sonra adet duzeninde değişiklik oluyor mu sapma falan

Evet evde test yaptım poztifti sonra kan verdim 49 cikdi 7 gün sonra tekrar kan verdim 175 di sonra kanamam başladı tekrar kan verdim 35 di 1 hafta sonra tekrar verdim 1.19 oldu ve bitti. 12 gün adet gecikmem olmuştu toplamda sanırım kimysal oluyor heralde tam bilmiyorum
Bide bu kimysaldan sonra adet duzeninde değişiklik oluyor mu sapma falan
Evet kimyasal gebelik geçirmişsiniz geçmiş olsun. Adet düzenini etkileyebiliyor benim 4 kimyasal 1 düşüğüm var kimyasal geçirdiğim zamanlarda doğru düzgün adet görememiştim bir kaç ay hem stresten hemde bunun etkisiyle sanırım. Bu arada bunlar sağlıklı hamileliğinize engel değil bir sorun teşkil etmiyor. Ben kürtajımdan 4 ay sonra hamile kaldım çok şükür herhangi bir sağlık sorunu da yok. Zaten kimyasal gebelikleri doktorlar çok araştırmıyor genelde tekrarlayan kürtajlar araştırılıyor o yüzden canınızı sıkmayın. Stres yapmamanız önemli çocuk sahibi olma konusunda. İsterseniz yine bir kadın doğum uzmanıyla görüşün ama eğer eşinizde veya sizde herhangi bir problem yoksa gebe kalmanıza engel değildir zaten. Allah en kısa sürede nasip etsin size de 🌸

Evet kimyasal gebelik geçirmişsiniz geçmiş olsun. Adet düzenini etkileyebiliyor benim 4 kimyasal 1 düşüğüm var kimyasal geçirdiğim zamanlarda doğru düzgün adet görememiştim bir kaç ay hem stresten hemde bunun etkisiyle sanırım. Bu arada bunlar sağlıklı hamileliğinize engel değil bir sorun teşkil etmiyor. Ben kürtajımdan 4 ay sonra hamile kaldım çok şükür herhangi bir sağlık sorunu da yok. Zaten kimyasal gebelikleri doktorlar çok araştırmıyor genelde tekrarlayan kürtajlar araştırılıyor o yüzden canınızı sıkmayın. Stres yapmamanız önemli çocuk sahibi olma konusunda. İsterseniz yine bir kadın doğum uzmanıyla görüşün ama eğer eşinizde veya sizde herhangi bir problem yoksa gebe kalmanıza engel değildir zaten. Allah en kısa sürede nasip etsin size de 🌸
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun başlarda çok kafaya takdim ama şuan okadar takmıyorum Allah'ın vardır bir bildiği diyorum doktor kontrollerimizi yaptırdık çok şükür birsey çıkmıyor olacağı varsa olur artık napalim kaderimizde ne varsa diyoruz çünkü stres daha çok etkiliyor olacağı varsada olmuyor benim ilki kurtajdi mesela kürtajdan sonra 3,4 ay hiç gebelik oluşmadı çok kafaya takmıştım sonra işe başladım kafayı oraya yordum tam o ay hamile kalmıştım yani birazda rahat bırakmak lazım su akar yolunu bulurmus Allah isteyen dileyen herkeze vakti saatinde nasıp etsin 🙏

Çok teşekkür ederim o dediğiniz bölüm her hasatenede oluyor mu randevumu alınıyor nasıl bişey ? Tam olarak
Her hastanede oluyor mu bilmiyorum açıkçası. Benim 1 tane doğal yollardan oluşan bir gebeliğim var 22. haftada erken doğum dolayısıyla kaybettim, sonrasında erken menopoz teşhisi sebebiyle tüp bebeğe başladık 1.si dış gebelik ve 2. Gelişiminin durması sebebiyle düşük oldu. Bütün bunlardan sonra yeni tüp bebek doktorum bu dediğim testleri istedi benden. Bu testlerde rahim bağışıklığına bakılıyormuş anladığım kadarıyla. Ben önce kan verdim özel bir merkezde, genetik tanı merkezinde sonrasında klinikten rahimden lavaj alındı ve immünoloji bölümü bu lavajı inceledi.

Dediğim gibi devlet hastanesinde yapılıyor mu ki devlet Hastanesi genellikle bu tür şeyleri yapmıyor maalesef.

Her hastanede oluyor mu bilmiyorum açıkçası. Benim 1 tane doğal yollardan oluşan bir gebeliğim var 22. haftada erken doğum dolayısıyla kaybettim, sonrasında erken menopoz teşhisi sebebiyle tüp bebeğe başladık 1.si dış gebelik ve 2. Gelişiminin durması sebebiyle düşük oldu. Bütün bunlardan sonra yeni tüp bebek doktorum bu dediğim testleri istedi benden. Bu testlerde rahim bağışıklığına bakılıyormuş anladığım kadarıyla. Ben önce kan verdim özel bir merkezde, genetik tanı merkezinde sonrasında klinikten rahimden lavaj alındı ve immünoloji bölümü bu lavajı inceledi.

Dediğim gibi devlet hastanesinde yapılıyor mu ki devlet Hastanesi genellikle bu tür şeyleri yapmıyor maalesef.
Bende özel bir hastaneye gidiyorum devlet degil ama hiç böyle bişey isteyen olmadı sanırım doktoru değiştireceğim
Sizede geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun bilginiz için teşekkürler

Bende özel bir hastaneye gidiyorum devlet degil ama hiç böyle bişey isteyen olmadı sanırım doktoru değiştireceğim
Sizede geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun bilginiz için teşekkürler
Bence bi araştırın ya da doktorunuza sorun bi, bu kadar düşük normal değil bunu hepimiz biliyoruz ama bi önlem alınmalı sadece kan vs takip etmekle olmaz, sizin gebelikleriniz riskli gebelik kategorisinde değerlendirilmeli bence, değiştireceğiniz doktora ilk sorunuz bana farklı ne yapabilirsiniz olsun, sorularınızı yazıp gidin çoğu doktor önemsemiyor ama bunlar önemli şeyler...

Size de çok geçmiş olsun, dilerim iyi bir doktor bulursunuz 💙

Merhaba canım sonucun nasıl çıktı peki rahim bağışıklığında

Merhaba canım sonucun nasıl çıktı peki rahim bağışıklığında
Henüz sonucum hakkında konuşamadım doktorumla, ama rahmimde hafif bir enfeksiyonun varmış o bu yüzden şuan antibiyotik kullanıyorum. Ben tüp bebek tedavisi görüyorum aslında bu uygulamayı da hem önceki kayıplarımdan dolayı hem de tüp bebek boşa gitmesin diye yaptılar. Ama sanırım transfer işlemimden önce bağışıklığı baskılamak için bi ilaç alacağım onun türüne karar vericeklerdi doktorlarım.

İnşallah teşekkür ederim benim için dualarınızı eksik etmezseniz çok sevinirim Allah razı olsun 🌸❤️
Canım benim hamileliklerimde kalp atışı vs duyulmuştu biri 7. Hafta da birini 9. Haftada kaybettim ç. Aile öykümden ötürü pıhtılaşma için ilaç da kullanmıştım. En son düşüğümde doktorum normal yolla kesinlikle anne baba olamazsınız denemeyin pgt tüp Bebek yapacaksınız dedi . Tabi biz kaç tane doktora gittik bu saydığım testleri yaptırdık hepsi temiz e özelde ki tüp Bebek doktorları sağolsun hepsi pgtli tüp Bebek diye diretti garantisi var mı diye sorduğum da e tahliller temiz ne olacağı belli olmaz dediler. Sonra ben yoluma perinatologla devam ettim doğal yolla hamile kaldım bağışıklık baskılayıcı tedaviyle hamileliğim de sağlıklı ilerliyor şükür.

Merhaba, 8 ay içerisinde 3 tane kaybım oldu biri 9 haftalık kalbi durdu diğeri kese büyümedi sonuncu ise 7. Haftada kalbi durdu. İki kez kürtaj geçirdim ilk gebeliğimde kan sulandırıcı vs kullanmadım son gebeliğimde ise 5. Haftadan sonra ecopirin kullandım sizce kan sulandırıcı kullanmaya geç mi başlamışım şimdi bebek düşünüyorum ama cesaret edemiyorum yine aynı şeyleri yaşarım diye aynı kromozom analizinde eşimde de bende de problem çıkmadı benden alınan mutasyon testleri ise bu şekilde aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Eklentiler

• IMG_7932.webp
    IMG_7932.webp
    49 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba, benim de maalesef böyle bir sorunum var. Bugün kürtaj oldum hatta. 8.hafta kalbi durdu.
2 boş gebelik yaşadım. Sonra oğlum oldu. Ardından iki kayıp biri 7-8.haftada düştü biri 9.haftada kalbi durdu. Sonra kızım oldu ama aralarda zaman var hemen peşine değil bunlar.
İkinci evliliğimi yaptım iki sene oldu ve korunmuyoruz. Geçen sene Eylül gibi tüp bebek merkezine gittik. Testlerimiz yapıldı. Eşimde her hangi bir sorun çıkmdı. Benim yumurta rezervim düşük çıktı. Tüp bebek denedik ama 1 yumurta toplayabildik. O da döllenmedi. Şimdi süpriz bir şekilde kendi geldi ama yine kalbi durdu. Çok yoruldum bu stresi yaşamaktan.

6-7 ay içinde iki düşük yaşamıştım bende çok çok fazla araştırdım birçok sebep sundular. Kromozom testi yaptırdım birşey çıkmadı ama bunda genelde sorun çıkmıyor denildi. Çünkü bazen anne babanın kromozomlarında bir sorun yoksa dahi bebek döllenme sırasında kendini yanlış dölleyip dna yı yanlış eşleyip kromozomsal anomali olabiliyormuş bunun tek tedavisi genetik taramalı tüp bebek bebeği dış ortamda dölledikleri için sorunlu olanları almayıp sağlıklı olanı alıp yerleştiriyorlar. Onun harici rahimde sorun olabilir denildi hsg çektirdim sorun çıkmadı eşim spermiogram testi verdi ondan kaynaklı olabiliyormuş onda da sorun çıkmadı genetik test vs herşeyi yaptım. Pıhtılaşma kaynaklı olabilir denildi yaptırdım pıhtılaşma çıkmadı. Aslında geriye sadece kromozomsal sorun oluyormuş gibi bir düşüncem kaldı ama doktorum pıhtılaşma testlerinin de netliği yok çünkü çok fazla pıhtılaşma faktörü var ama yapılan testlerde hepsine değil önemli birkaçına bakılıyor sadece belki sende sorun bakılanlarda değil diğerlerindedir demişti. Ya pıhtılaşma tedavisi uygulayalım ya da genetikli tüp bebek yaptıralım dedi ama ben malum maliyetli bir süreç psikolojik olarak da yıpratıcı ayrıca psikolojik olarak da ve belki neden pıhtılaşma mı diye kafam kurcalanacak hep bu nedenle bir kez de pıhtılaşma tedavisi uygulayarak denemek istedim ve neden buymuş :) aslında çok yaygın bir neden bu durum. Tekrarlayan gebelik kayıplarının başında oluyor. Ayrıca her ihtimale karşı acaba vücut bebeği mi kabul etmiyor diye pıhtılaşmayla birlikte bağışıklık baskılayıcı ilaç da kullandım araştırılıyormuş bu da ama uzun bir süreç araştırmaya gerek duymadan verdi doktorum. Çok şükür şuan herşey yolunda gidiyor. Ben böyle bir yol izledim tecrübelerimi paylaşmak istedim umarım sen de yolunu bulursun en kısa zamanda 🌸
Merhaba düşükleriniz kaçıncı haftadaydı? Gözünüz aydın .Ben de 4 kimyasal 1 bos genelik yasadım 14 ay içinde.Hala çözüm arıyoruz.

Back
X