Tektaş Sorunu

İlla taşlı bir yüzük takmak zorunda mısınız? Benim teklifte aldığım yüzük de günlük giyime uyum sağlayacak bir yüzük değil, o yüzden günlük takmıyorum onu. Çoğunlukla sadece alyansımı takıyorum. Arada da tektaş var bi tane sade onu takıyorum. O bile çok geliyor.

O zamanki kur ile 15bin civarıydı fiyatı, açıkcası bana fazla geldi, ama kişiden kişiye değişir tabii sizin için fazla olmayabilir. Şimdiki fiyatını hesaplamak bile istemiyorum 😂
Eşimin hiç alakası yoktu takıyla, benim de yoktu , uzak mesafe olduğu için de kokoş annesinden fikir almış, bir de benim rüyam eklenince sonuç bu.

Kur 7 ise, 2bin euro civari yapar. Avrupada yaşayan biri için asgari bir aylik maaş. Ve tektaş yüzükler için normal bir fayat.

Kaç tane foto paylaştin, maksat fikir almak değil, hava atmak. Bana acikcasi cok itici geliyor. Yüzükte o kadar ahim şahim degil. O kücük taşlarin değeri sifir zaten. Büyük taşin bile değeri çok yüksek değil (carat, kesim, temizlik,.. olarak) Cok kabada duruyor.

Kur 7 ise, 2bin euro civari yapar. Avrupada yaşayan biri için asgari bir aylik maaş. Ve tektaş yüzükler için normal bir fayat.

Kaç tane foto paylaştin, maksat fikir almak değil, hava atmak. Bana acikcasi cok itici geliyor. Yüzükte o kadar ahim şahim degil. O kücük taşlarin değeri sifir zaten. Büyük taşin bile değeri çok yüksek değil (carat, kesim, temizlik,.. olarak) Cok kabada duruyor.

Böyle olduğuna inanmak seni mutlu edecekse, hava atmak için yaptığıma inanmaya devam edebilirsin küçük sinirli Aryacığım😂 Ben yüzük ahım şahım kaşıkçı elması demedim ki, benim hayat tarzım ve stilim için fazla abartılı dedim. Belki ben çok sade ve mütevazi bir hayat yaşıyorum bana fazla geliyor. Buradaki birçok üye beğendi ve rahatlıkla bu tip bir yüzüğü takabileceklerini dile getirdiler. Kimisi hayatındaki her önemli olayda yüzüğüne nasıl güncelleme getirdiğinden falan bahsetti. Ne var bunda, ben yapmam ama yapan yapar, bahsetmesi de beni rahatsız etmedi ya da kıskandırmadı mesela, ne mutlu ki istiyor ve eşi yüzük taşlarına update getiriyor her seferinde. Bir grup da benim gibi nenemin zamanından kalma bir tarzı olduğunu düşünüyor yüzüğün mesela. Dikkat edersen böyle söyleyenlerin yorumlarını beğeniyorum. Fiyatı da sizin için küçük bir rakam olabilir, çok daha Demet Akalın yüzükler takıyor olabilirsiniz, ama bana çok ve bayadır kafama takılıyor, biraz başkaları ne düşünüyor, öğreneyim dedim o kadar.

Bu arada Almanya’da doğmuş büyümüş ve sürekli gidip gelen biri olarak güncel rakamları vereyim en azından orada asgari ücret vergi kesintilerinden 2k Euro değil ;)

Böyle olduğuna inanmak seni mutlu edecekse, hava atmak için yaptığıma inanmaya devam edebilirsin küçük sinirli Aryacığım😂 Ben yüzük ahım şahım kaşıkçı elması demedim ki, benim hayat tarzım ve stilim için fazla abartılı dedim. Belki ben çok sade ve mütevazi bir hayat yaşıyorum bana fazla geliyor. Buradaki birçok üye beğendi ve rahatlıkla bu tip bir yüzüğü takabileceklerini dile getirdiler. Kimisi hayatındaki her önemli olayda yüzüğüne nasıl güncelleme getirdiğinden falan bahsetti. Ne var bunda, ben yapmam ama yapan yapar, bahsetmesi de beni rahatsız etmedi ya da kıskandırmadı mesela, ne mutlu ki istiyor ve eşi yüzük taşlarına update getiriyor her seferinde. Bir grup da benim gibi nenemin zamanından kalma bir tarzı olduğunu düşünüyor yüzüğün mesela. Dikkat edersen böyle söyleyenlerin yorumlarını beğeniyorum. Fiyatı da sizin için küçük bir rakam olabilir, çok daha Demet Akalın yüzükler takıyor olabilirsiniz, ama bana çok ve bayadır kafama takılıyor, biraz başkaları ne düşünüyor, öğreneyim dedim o kadar.

Bu arada Almanya’da doğmuş büyümüş ve sürekli gidip gelen biri olarak güncel rakamları vereyim en azından orada asgari ücret vergi kesintilerinden 2k Euro değil :KK66:

Bende yurtdişinda yaşiyorum, asgari ücret 1500-2000 arasi. Asgari dediysem, milletin çoğu aldiği maaştir. Yani maaşlari gayet iyi biliyorum.

Ve ben niye seni kiskanim, benimde ayni külvarda (fiyat olarak) bir yüzügüm var fakat sade olduğu için daima takiyordum. Eşimde benim zevkimi bildiği için sorun değildi.

Yani cidden eğer tarzina uygun değilse, sadece özel günlerde takmayi kendi başina düşunemedinmi? Başkalari ne düsündükleri için konu açtiğindan hemfikirim, zira onlarin "vov voov vooov, zengin nişanli" düşünmeleri için açildi konu.

Neyse fazla polemiğe girmek istiyorum. Hava atmanin keyfine yaşa, ne diyim :)

Yok cidden beğeneceğimi sanmıyorum bir noktada. 32 yaşındayım ama olgun bir tarzım ya da görüntüm yok, bu gidişle de pek olmayacak. Çocuk zaten olur-olmaz Allah bilir. Biyolojik saatim de alarm vermeye pek niyetli değil gibi 😂 Benim için özel yanı anısı sadece bu yüzüğün. Bir de çok zarar etmek istemiyorum.

Teşekkürler bu arada, herkesin fikrine saygım sonsuz. Kendi açınızdan doğru olduğunu düşündüğünüz şeyleri zaman ayırıp paylaştınız.
Merci 💕

Ben açıkçası asla güvenmem türkiyedeki bir yere. Sertifikalı taşı çaldırırsınız, kötüsünü takarlar. Yurtdışında halletmeye çalışın ya da.

Bende yurtdişinda yaşiyorum, asgari ücret 1500-2000 arasi. Asgari dediysem, milletin çoğu aldiği maaştir. Yani maaşlari gayet iyi biliyorum.

Ve ben niye seni kiskanim, benimde ayni külvarda (fiyat olarak) bir yüzügüm var fakat sade olduğu için daima takiyordum. Eşimde benim zevkimi bildiği için sorun değildi.

Yani cidden eğer tarzina uygun değilse, sadece özel günlerde takmayi kendi başina düşunemedinmi? Başkalari ne düsündükleri için konu açtiğindan hemfikirim, zira onlarin "vov voov vooov, zengin nişanli" düşünmeleri için açildi konu.

Bak bu konuda katilmadan edemeyecegim. Bu arada ailem de almanyadalardi daha bu yaz döndüler maaslar gayet dediginiz gibi. Yurtdisinda calisip, yurt disindan aldigi urunleri millete soylerken TL ye cevirerek soyleme gosterişi bir bitmedi. :KK70:

Konu sahibi mevzu yuzugun tarziniza uymamasiysa o şekilde konu acabilirdiniz cidden. :KK70: Yok kocaman, kalin, fiyatini gordum yutkundum filan dediginiz yuzuk Türk lirasina cevirdiginiz haliyle bile asiri pahali degil, yurtdisi icin hic pahali birsey degil.

Gercekten yutkunduracak kadar pahali birsey de olabilirdi, ki eminim vardir kullanan ama olmayan seyi oyleymis gibi sey etmeyin bari 😂😂😂

Sinirlisin dedim kıskanıyorsun demedim, benim paylaşımımı da kıskanılacak bir paylaşım olarak görmediğimi belirttim. Yazdıklarımı okursan ne kadar kalender biri olduğumu anlarsın. Hatta yazdım, özel günlerde takabiliyorum sadece ama içimden günlük de takabileceğim bir hale getirmek geçiyor doğru mu hissediyorum sizce dedim. Teklifimde hediye edilen yüzüğü elimde taşımak istiyorum. Bu editleri yaptırabileceğim bir yer var mı vs. vs.

Sen kendin gelip küçümsemek istedin, küçümseyince mutlu oluyorsun herhalde, bilmem. KUR 7 SADECE 2k EURO YAPAR FAKİR!! altmetnini okuyabiliyorum. 😂 2K euro liraya vurunca güzel para hala benim için bu arada. Ha o zamanlar kur 3 falandı daha da iyi paraydı ama neyse. Yüzükte zaten Euro ile alınmadı Güney Afrikada’dan Rand ile alındı, için rahat olsun çok daha tırt bir birim ;) İstanbulda yaşadığım ve senin gibi Euro ile maaş almadığım için zamanın parası ile 15k çok fazla geldi. Ailelerden yardım almadan evlendik çünkü. Bu da benim isteğimdi.

Neyse sana önyargısız ve insanların paylaşımlarını takmayacağın günler sevgili Arya Stark.

Bak bu konuda katilmadan edemeyecegim. Bu arada ailem de almanyadalardi daha bu yaz döndüler maaslar gayet dediginiz gibi. Yurtdisinda calisip, yurt disindan aldigi urunleri millete soylerken TL ye cevirerek soyleme gosterişi bir bitmedi. :KK70:

Konu sahibi mevzu yuzugun tarziniza uymamasiysa o şekilde konu acabilirdiniz cidden. :KK70: Yok kocaman, kalin, fiyatini gordum yutkundum filan dediginiz yuzuk Türk lirasina cevirdiginiz haliyle bile asiri pahali degil, yurtdisi icin hic pahali birsey degil.

Gercekten yutkunduracak kadar pahali birsey de olabilirdi, ki eminim vardir kullanan ama olmayan seyi oyleymis gibi sey etmeyin bari 😂😂😂

Yurt dışında çalıştığımı nerden çıkardın acaba, kız millete saldırmadan bi okuyun konudaki bütün yazdıklarını da biraz daha mantıklı laf sokun 😂

Vay be ne yorumlar var.
Herkesin parmağında en az 20 bin liralık yüzük var sanırım, küçümsemeler laf sokmalar havada uçuşuyor.
Ben de kendimi iyi kazanıyor sanıyordum, daha geçenlerde bu yüzüğün ederinde kredi çekip araba aldım. Benim için gerçekten deli para yani. Tırt yüzük diyenler kaç para kazanıyor aylık merak ettim.

Vay be ne yorumlar var.
Herkesin parmağında en az 20 bin liralık yüzük var sanırım, küçümsemeler laf sokmalar havada uçuşuyor.
Ben de kendimi iyi kazanıyor sanıyordum, daha geçenlerde bu yüzüğün ederinde kredi çekip araba aldım. Benim için gerçekten deli para yani. Tırt yüzük diyenler kaç para kazanıyor aylık merak ettim.

En az 2000 AVRO!!! :D

Ben eşimle nişanlıyken (o asgari ücretle çalışıyordu ben öğrenciydim) sene 2014 başı 250 liraya kuyumcu işi tektaşlardan aldı, kocamandı takamadım. Ben de minyonum ellerim küçük olduğu için yakıştıramadım. Bence seninki de büyük, bi de günlük hayatta kullanılan bir yüzük değil gibi. Her gün topukluyla işe giden plaza kadını da olmadığına göre bana fazla geldi. Ama ilerde kızın olursa diye saklayabilirsin, hatıra olur, evladiyelik bir yüzük. Bence satma değeri kaybolur

Foto istemişsiniz buyrun. Şimdi 1.60 boyunda bilişim sektöründe çalışan, üstüne büyük gelen sweatshirt/t-shirt, bol pantolon ya da tayt giyen bir kadının bunu sürekli taktığını düşünün 😂 Genel olarak çevrem de böyle insanlarla dolu.

Ay kendimi bunu paylaştığım için bile kötü hissettim ya, gerçekten ciddi dertleri olanların affına sığınıyorum.
Fotoğrafı görene kadar bende bişey var sanmıştım :) bu gayet sıradan bi yüzük abartı olan neresi anlayamadım.

Ben eşimle nişanlıyken (o asgari ücretle çalışıyordu ben öğrenciydim) sene 2014 başı 250 liraya kuyumcu işi tektaşlardan aldı, kocamandı takamadım. Ben de minyonum ellerim küçük olduğu için yakıştıramadım. Bence seninki de büyük, bi de günlük hayatta kullanılan bir yüzük değil gibi. Her gün topukluyla işe giden plaza kadını da olmadığına göre bana fazla geldi. Ama ilerde kızın olursa diye saklayabilirsin, hatıra olur, evladiyelik bir yüzük. Bence satma değeri kaybolur
Zaten olay da fiyatı değil, şekli. Ha fiyatı ucuz olsa işlem yaptırmak daha kolay olur, millet üstüne yatar, taşları sahtesiyle değiştirir diye düşünmezdim. Ya da ucuz olsa da benim takabileceğim bir tarz olsa hiç sallamazdım takardım. Nişanlın da muhtemelen benimki gibi düşündü, yüzük göze batar büyük bişey olursa mutlu olursun sandı. Erkekler... 😊

Merhaba hanımlar,
Öyle büyük ve önemli bir derdim yok aslında ama işte içimi dökmek, yanlış mı hissediyorum diye danışmak istedim.

2.5 sene kadar önce eşim evlilik teklifini ben burdayım diye bağıran, tektaşın etrafında 40 küçük taşı olan, kalın büyük bir yüzük ile yaptı. Sertifikadaki fiyatı görünce bir yutkundum zaten, biraz gereksiz bir harcamaydı, neyse içinden gelmiş dedim kaldı öyle.

İşin asıl kötü yanı bu kadar para biriktirip aldığı yüzüğü takamıyorum. Minyon tipli biriyim, ellerim küçük, yüzük çok kaba duruyor, bir de üstünde o kadar parlayan taş olunca iyice sırıtıyor. İşe gayet spor giyinip gidiyorum, genelde tarzım spor-rahat. Yüzüğü ilk aldığım günlerde biraz taktım ama sonra baktım çok saçma duruyor çıkardım. İş yerinde de milletin dalga konusu oldum yüzük yüzünden, iyice soğudum. Şimdi çekmecede öyle duruyor, yılda 1-2 düğünlerde takıyorum ancak. Çok düğün insanı da değilimdir 😂

Değiştirsem, bu yüzükle teklif aldım anısı var durumu geliyor aklıma. Değeri de düşecek muhtemelen malum pırlantayı baya zararla geri alıyorlar. Şeklini değiştireyim desem, mümkün müdür, güvenilir bir kuyumcu istediğim gibi daha sade bir hale getirebilir mi o kadar kaba yüzüğü bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Anısına saygı duyup kenarda bekletir miydiniz? Yoksa değişime daha mı açık olurdunuz?
Yaziyi okudum yine içime öküz oturdu:( Ben nısanımda aldıgımız alyansın yarı parasını verdim. Baska da kimseden birsey görmedim. Ne guzel yüzük alıp takmışlar düşünmüşler. Daha ne yapsınlar.

Yaziyi okudum yine içime öküz oturdu:KK43: Ben nısanımda aldıgımız alyansın yarı parasını verdim. Baska da kimseden birsey görmedim. Ne guzel yüzük alıp takmışlar düşünmüşler. Daha ne yapsınlar.
Ya öyle düşünme sakın, biz elimizden geldiğince böldük harcamaları. Ailelerden de çok istedikleri için ufak yardımlar aldık. Ben gelinliğimi kendim aldım mesela😊 2 seneden uzun süre para biriktirdik ikimiz de. Ki eşimin ailesinin durumu gerçekten çok iyi. Ama benim babam ölüm döşeğindeyken kız kardeşinin yaptığı cadılıklar yüzünden elimi eteğimi çektim ailesinden. Cadılıkların nedeni de ailesi tarafından alınan pahalı bir hediyeydi. Hediyeyi kullanmadan kıza bıraktım. Paramı kazanır kendi istediğimi yaparım bütçem yettiğince, en güzeli! 💕

Ya öyle düşünme sakın, biz elimizden geldiğince böldük harcamaları. Ailelerden de çok istedikleri için ufak yardımlar aldık. Ben gelinliğimi kendim aldım mesela😊 2 seneden uzun süre para biriktirdik ikimiz de. Ki eşimin ailesinin durumu gerçekten çok iyi. Ama benim babam ölüm döşeğindeyken kız kardeşinin yaptığı cadılıklar yüzünden elimi eteğimi çektim ailesinden. Cadılıkların nedeni de ailesi tarafından alınan pahalı bir hediyeydi. Hediyeyi kullanmadan kıza bıraktım. Paramı kazanır kendi istediğimi yaparım bütçem yettiğince, en güzeli! 💕
Herseyı kendin yapmak guzel ama devamında hersey senden beklenınce insanın zoruna gidiyor. Hiçbirsey yapmadıkları gıbı kendilerı ıçin bir surü istekler. Baktılar bu saf iyice söğüşleyelim dediler kendilerince galıba🙄

Herseyı kendin yapmak guzel ama devamında hersey senden beklenınce insanın zoruna gidiyor. Hiçbirsey yapmadıkları gıbı kendilerı ıçin bir surü istekler. Baktılar bu saf iyice söğüşleyelim dediler kendilerince galıba🙄
Ayrıca sadece gelinlik degıl herseyı kendim aldım ve yıllar gectıkce daha çok salak gibi hissediyorum kendimi:(

Ayrıca sadece gelinlik degıl herseyı kendim aldım ve yıllar gectıkce daha çok salak gibi hissediyorum kendimi:KK43:
Bizimkiler yabacı olduğu için öyle gelin şunu alsın falan olayı yok çok şükür, zaten onlara kıyasla fakirim 😂 Benim bütçem kaynanamın guccilerine, pradalarına yetmez.

Ama onlar böyle para icinde yüzerken huzursuzluk çıkmasın diye eşimle kendi paralarımızı birleştirip düğün kokteylinden tut, ev eşyalarına kadar hepsini kendimiz aldık.

Tabii Türk ailelerinde daha içli dışlı ve sık görüşme olduğu için senin durumun zor olabilir. :( Dik dur valla senin emeğin kendine harca

Back
X