Telefon numaramı nasıl buldu

Merhaba rahatsız ediyorum özür dilerim küçük bir sorum olacak.
Bugün yabancı bir numara aradı sosyal hizmetlerden telefon bekliyorum o yüzden açtım. Bir bayan kimsiniz adınız ne diye açtı telefonu ama konuşması argo gibi. Bende napcaksiniz adımı dedim. Sonra suratıma kapattı. Yani sosyal hizmetler veya başka biri olsa numaramı bulduğuna göre adımı da bilmeli değil mi.
Neyse dedim, bir daha aradı cevapsız çağrıyı görünce mesaj attım." dalga mı geçiyorsunuz derdiniz ne ise söyleyin yardımcı olayım ama böyle rahatsız etmeyin"yazdım. Ardından tekrar arayınca açtım. Siz kimsiniz beni aradınız diyor, siz aradınız beni hanımefendi diyorum. sizin adınız ne diyor hâlâ. Sizene dedim bende,suratıma kapattı. Yani böyle insanlar rast gele telefon numarasını nasıl bulabiliyor.
ben de memurum ve surekli birilerini arayip kuruma davet ediyoruz ve bu gorusmelerde bazen direk ismini sordugumuz bazen ismiyle hitap ettigimiz sekil olabiliyor. ayrica kurumlar 05.... seklinde is icin kullanilan cep telefonlari da olabiliyor. yani cok abartili tepki vermissiniz. adinizi soyleseniz zaten karsi taraf ya bi urun satmaya calisir ya da sosyal hizmetten ariyorsa meseleye girerdi. ayrica cep telefonlarimizi bircok magazaya resmi ve ozel kurumlara verdigimiz icin cok da imkansiz degil birinin telefonunuzu bulmasi.

Bir şekilde liste halinde birilerine veriliyor bu numaralar. Iki yıl Batmanda öğretmenlik yaptım, 7 senedir başka bir ildeyim. Hala ordaki marketlerden reklam mesajları geliyor. Ben o marketlere hiç gitmedim, hiç numaramı vermedim. Şu an yaşadığım ilde ise bütün milletvekilleri, belediye başkanı, su parti, bu parti vs. sürekli mesaj geliyor. Kimden izin aliyorlar, ne hakla mesaj atıp rahatsız edebiliyorlar bilmiyorum. Nereye gitsen anında oradaki bazı kurumlara numaralar da iletiliyor demekki.

Bugün yabancı bir numara aradı sosyal hizmetlerden telefon bekliyorum o yüzden açtım. Bir bayan kimsiniz adınız ne diye açtı telefonu ama konuşması argo gibi. Bende napcaksiniz adımı dedim. Sonra suratıma kapattı. Yani sosyal hizmetler veya başka biri olsa numaramı bulduğuna göre adımı da bilmeli değil mi.
Neyse dedim, bir daha aradı cevapsız çağrıyı görünce mesaj attım." dalga mı geçiyorsunuz derdiniz ne ise söyleyin yardımcı olayım ama böyle rahatsız etmeyin"yazdım. Ardından tekrar arayınca açtım. Siz kimsiniz beni aradınız diyor, siz aradınız beni hanımefendi diyorum. sizin adınız ne diyor hâlâ. Sizene dedim bende,suratıma kapattı. Yani böyle insanlar rast gele telefon numarasını nasıl bulabiliyor.
Hiç bir resmi kurum bu üslupta sizinle konuşmaz.once kendisini tanıtır ve sizi ne için aradığını söyler.devlet kurumu bu tarzda lakayit konuşmaların geçtiği bir yer degildir

Telefon numaralarına erişmek artık zor değil, marketten alışveriş yaptığınız ürünü iade edeceğinizde iade formunu doldururken iletişim bilgilerinizden tc numaranıza kadar istiyorlar, bir kozmetik mağazasından alışveriş yapmak istiyorsunuz telefon numaranızı istiyorlar şifre gelecek diyorlar numaranızı veriyorsunuz, su siparişinde telefon numarası, beyaz eşya mobilya alırken telefon numarası, kargoda telefon numarası.

Bir şekilde birileri verdiğiniz telefon numarasına erişebiliyor, bunlar iyi niyetli de olabiliyor kötü niyetli dolandırıcılar da olabiliyor, en güzeli engeli basıp muhatap olmamak.

Telefon numaralarına erişmek artık zor değil, marketten alışveriş yaptığınız ürünü iade edeceğinizde iade formunu doldururken iletişim bilgilerinizden tc numaranıza kadar istiyorlar, bir kozmetik mağazasından alışveriş yapmak istiyorsunuz telefon numaranızı istiyorlar şifre gelecek diyorlar numaranızı veriyorsunuz, su siparişinde telefon numarası, beyaz eşya mobilya alırken telefon numarası, kargoda telefon numarası.

Bir şekilde birileri verdiğiniz telefon numarasına erişebiliyor, bunlar iyi niyetli de olabiliyor kötü niyetli dolandırıcılar da olabiliyor, en güzeli engeli basıp muhatap olmamak.
Mune artık yurtdışından bile arıyorlar 😁 Şükürler olsun kendi sapığımız bitti uluslararası açıldık. 😁😁

Valla birincisi, telefon numaramızdan tc kimlik bilgilerimize kadar herşeyimiz artık şirketlerin oyuncağı oldu, hepsi birbirine satıyor, numara bulmak zor değil artık.
İkincisi, bana biyerden numaranızı bulmuş da numaranın sahibini anlamaya çalışıyor gibi geldi.

Bizim bi tesisatçı vardı sürekli gelir giderdi eski evin kombisi çok arıza yaptığından. Hem eşim, hem ben kayıtlıydık adamda. Adamın karısı bir gün eşimi aramış, "Siz kimsiniz eşimde niye numaranız var" diye 😂 Dedim iyi ki benim numaramı aramamış kadın, kadın sesi duyup yuva yıkacaktı demek 😂

Sizin yaşadığınız basit bir durum. Bu aralar whatsapptan sürekli görüntülü arama mesaj geliyor herkese. Pakistan, Afganistan, Hindistan gibi ülkelerden. Kişisel verilerimiz korunmadığı için yaşıyoruz maalesef böyle olayları. Dolandırıcı bu insanlar işte. Whatsapp üzerinden iş teklif edip para falan isteyerek kaç kişiyi dolandırdılar son 3-4 aydır.

Mune artık yurtdışından bile arıyorlar 😁 Şükürler olsun kendi sapığımız bitti uluslararası açıldık. 😁😁
Whatsapptan gelenleri mi diyorsun? Hemen hemen her gün hiç tanımadığım numaralar arar ama ben açmıyorum, tanıdık bildik biriyse bana her türlü ulaşır çünkü, birkaç hafta önce ya da 1 ay olmuştur whatsapptan valla Hindistan mı ne taraftı unuttum oralardan bir numara aradı bir de görüntülü arama yapmış 😂 açmadım tabii.

Whatsapptan gelenleri mi diyorsun? Hemen hemen her gün hiç tanımadığım numaralar arar ama ben açmıyorum, tanıdık bildik biriyse bana her türlü ulaşır çünkü, birkaç hafta önce ya da 1 ay olmuştur whatsapptan valla Hindistan mı ne taraftı unuttum oralardan bir numara aradı bir de görüntülü arama yapmış 😂 açmadım tabii.
Oo hindistan sana en eliti düşmüş. Günlerdir Pakistanlılar tarafından aranıyorum. 😁 Acaba peşimde CIA, Mossad mı var diye düşünmeden edemedim. 😁😁

Oo hindistan sana en eliti düşmüş. Günlerdir Pakistanlılar tarafından aranıyorum. 😁 Acaba peşimde CIA, Mossad mı var diye düşünmeden edemedim. 😁😁
Hangi ülkenin telefon kodu diye öğrenmek için numarayı silmeden evvel ekran görüntüsü almıştım +91’le başlıyor Hindistan‘mış gerçekten 😂

Ya herkesin telefon numarasının paralı bir net sayfasına düştüğüne dair bir iddia var, o iddia sonrası gelmişti bu arama, ben halhal hızma vs takmayı seviyorum belki oradan kan çekmiştir :))) ama yani hepimizin numarası artık her yerde, açmak zorunda kalanlar isim soyad tc adres vb bilgilerini vermesin, arayanların çoğunluğu dolandırıcı.

Yani israrla çok kez arayıp adınızı söyleyin deyince garibime gitti o yüzden
Birinin rehberinde " Ahmet, Mehmet " tarzı kayıtlı olma ihtimaliniz olabilir mi? Açıkçası ısrarla aranmanızı ve de direkt isminizin öğrenmeye çalışılmasını buna bağladım. Eğer w..p profil resminiz kadın olduğunuzu belli ediyorsa daha da mantıklı olur sanki arayan kadının konuşmaları.

Valla birincisi, telefon numaramızdan tc kimlik bilgilerimize kadar herşeyimiz artık şirketlerin oyuncağı oldu, hepsi birbirine satıyor, numara bulmak zor değil artık.
İkincisi, bana biyerden numaranızı bulmuş da numaranın sahibini anlamaya çalışıyor gibi geldi.

Bizim bi tesisatçı vardı sürekli gelir giderdi eski evin kombisi çok arıza yaptığından. Hem eşim, hem ben kayıtlıydık adamda. Adamın karısı bir gün eşimi aramış, "Siz kimsiniz eşimde niye numaranız var" diye 😂 Dedim iyi ki benim numaramı aramamış kadın, kadın sesi duyup yuva yıkacaktı demek 😂
Kadın kocasının bütün musterilerini tek tek arıyor mu acaba 😂 ne kadar saçma eşi esnaf o numara sahiplerinden ekmek yiyor.

Benim babamda esnaf telefonunda bir sürü numara var annemin hiç aramak aklına bile gelmez.

Bir komşum var adı Ayşe olsun onun kocasida iş veren kendi işi haliyle telefonda bir sürü müşteri olur,onların iş arkadaşları vs kocası gece yarisi telefonda konuşuyormus şirin şirin diye ama ne konuştuğunu anlamamış tabi bizim ki kadın diye düşünmüş kocası uyurken telefonu alıyor tabi o zamanlar WhatsApp yok ertesi gün numarayı arıyor anket yapıyor gibi karsisina erkek çıkıyor ismim şirin diyor 🤣 meğer adamın ismiymiş eşine anlatıyor sonra tabi şaşırıyor bizim usta demiş o kişi.

Birinin rehberinde " Ahmet, Mehmet " tarzı kayıtlı olma ihtimaliniz olabilir mi? Açıkçası ısrarla aranmanızı ve de direkt isminizin öğrenmeye çalışılmasını buna bağladım. Eğer w..p profil resminiz kadın olduğunuzu belli ediyorsa daha da mantıklı olur sanki arayan kadının konuşmaları.
Yok numaram yeni kimseye vermem öyle zaten erkekler de yok. Vatsabimda kapalıdır başkalarına.ama kadın sorunca ben de öyle sandım bir an ne alaka dedim . Konuşması romenler gibiydi zaten

Kadın kocasının bütün musterilerini tek tek arıyor mu acaba 😂 ne kadar saçma eşi esnaf o numara sahiplerinden ekmek yiyor.

Benim babamda esnaf telefonunda bir sürü numara var annemin hiç aramak aklına bile gelmez.

Bir komşum var adı Ayşe olsun onun kocasida iş veren kendi işi haliyle telefonda bir sürü müşteri olur,onların iş arkadaşları vs kocası gece yarisi telefonda konuşuyormus şirin şirin diye ama ne konuştuğunu anlamamış tabi bizim ki kadın diye düşünmüş kocası uyurken telefonu alıyor tabi o zamanlar WhatsApp yok ertesi gün numarayı arıyor anket yapıyor gibi karsisina erkek çıkıyor ismim şirin diyor 🤣 meğer adamın ismiymiş eşine anlatıyor sonra tabi şaşırıyor bizim usta demiş o kişi.
Babamın arkadaşı vardı adı Nuray babası koymuş adını. Bende babam konuşurken anne seni aldatıyor galiba erkek değil bayan ismi var dedim babamdan ne azarlar İşittim sonra. Nasıl isimler koyuyorlar yazık

allah aşkına ne olacak isminizi söyleseniz belki cidden sosyal hizmetler belki başka biri? çok mu sır anlamadım
Hayır estağfurullah ne sırrı olacak adım. Ama konuşan bayanın üslubu konuşma şekli çok da iyi değildi öyle devlet dairesi değil belli yani. Israrla adımı sorup kapattı iki kez o yüzden söylemek istemedim.

Telefon numarasını bir yerden almaya gerek yok ki. Sallayınca bile tutması yüksek ihtimal. Zaten numaralar bir yerden alınsa ismi de bilirlerdi.

Şu ana kadar hiç yabancı numarayla whatsapptan aranmadım. Sadece bir ara hattımdan Bulgaristan'dan aranıyordum. 2016 yılında da ABD'den - banka hareketliliğinde F*TÖ bilmem ne diye.

Benimkiler daha medeni dolandırıcılardı 🤣

Şimdi bunları yazdım ya, birkaç güne nerede iti kopuğu varsa beni arar 🥴

Back
X