Sizin konunuzu okuyunca aklıma en yakın arkadaşımın eşi geldi.
Oda küçük yaşlardan beri( 11 yaşından itibaren) okul olmadığı dönemlerde çalışmaya başlamış.
Daha doğrusu ailesi zorlamış.. Orta okul dönemin de, lise de ve üniversite dönemin de yaz dönemlerin de sürekli çalışmış ve okulunu da bitirmiş.. Sanırım küçük yaşlardan beri çalıştığı için çalışmaktan nefret ediyor.
Rahat bir işi olmasına rağmen ayakları geri geri gidiyor.. Ama o konu dışın da sorumluluk sahibi, çalışkan bir arkadaş..
Bence bu durum psikolojik olabilir Erkek arkadaşınızın da çalışmayı istememesi altın da psikolojik neden olabilir..
Ne tesadüf o da inşaat mühendisi..
bi erkekte çalışkanlık çok önemli gerçekten. tembel erkek hiç çekilmiyor. çevremde öyle bi kaç kişi var eşleriyle bu yüzden çok sorun yaşıyorlar. bence sen de üzerine düşmelisin baktın ciddi ciddi tembel gerçekten çalışmak istemiyor o zaman evlilik zor...
Pekte kucuk degilmissin.
Peki zoruna gitmiycekmi ilerde sen calisip o yedikce?
Cunku bu yolda ilerliyorsan aynende boyle olucak. Degismiycek.
Hem cabasi bu adam calismadiginda sen eve para getirdiginde hic bisy daha super olmuycak.
Bos gezenin bos kalfasi misali baska seylere saricak belki: icki, kumar, kari kiz.
Yani sen para getiriyosun diye seni dahada sevmiycek, bunuda bil.
Degerin hic anlanmiycak.
Tabiki zoruma gidecek evlenemeyiz zaten. Ben dedigim gibi her firsatta calistim belli bir duzenim yasam standartim var. Seviyorumda gozum kor degil o kadar. Yapamam..
Adamın içinde olacak, ite kaka nereye kadar?
Ana babasına hayrı dokunmayan adamdan hayır mı beklenir.
İlerde sinir krizleri gecirisin yola getiricem diye.
Allah hayırlı etsin ama adam dediğinin eli ekmek tutacak.
tembelliğin çaresi yok. bir insan tembelse tembeldir yani. ha kendine göre bir iş bulur belki para kazanır. bu defa da yorgunum, şöyle sıkıntım var böyle sıkıntım var şikayet eder durur. hele aynı evdeyken bu çekilmez bence. çalışıp eve döneceksin. af edersin senin evde ayakların k...na çarpacak o yorgunum deyip yatacak. sen market market gezeceksin o sevmiyorum deyip sana yıkacak. tembel erkek ve cimri erkek bir de anne bağımlısı erkek bence uzak durulması gereken 3 erkek tipi.
Ne var ki bunda? Burda akış bu aman sen oku adam ol çocuğum, okul biter iş bulur.. Maddi sıkıntı yoksa, özel durumlar dışında okurken çalışan çok çok az.
Bu onu tembel yapmaz bu şartlar ve normlarda normal yapar. Farklı olan sensin. Okurken çalışmadı diye bu adam tembel ya da evine bakamaz olacak diye bir şey yok. Bir sürü arkadaşım okudu, askere gitti, çalışmaya başladı ve evlendi. Gayet de adam gibi adamlar. Sen kendini farklı ve üstün görüyorsun.
Bu huyunu bırak yoksa hep bi adamı taşımak zorunda kalırsın..
Kizlar hepinize tesekkur ediyorum yorumlariniz icin. Dayisi bir is almis onunla beraber is yapacaklarmis kendi meslegi ilede alakali. Sanirim bana oldugu kadar ailesinede dert olmus. Kendisi simdilik memnun gorunuyor yari zamanli calisacak gibi birsey olacak en azindan bir yerden baslamis olacak diye seviyorum