Tembelliğim, bir türlü harekete geçemeyişim..

Huysuzd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
1.978
3.932
133
Merhaba

Derdim kendimle ve tembelliğimle..

Yapmak istediğim çok şey var ancak hiç birini yapamıyorum.Ücretsiz izindeyim. Oğlum doğdu doğalı ne kitap okuyorum ne ibadet ediyorum ne kendim için faydalı bir aktivitem var. Dört duvar arasında çocuğa bak, yemek yap, telefona bak.. Zaman akıp gidiyor.

Bazen acaba depresyonda mıyım diye düşünüyorum. Resmen elim kolum kalkmıyor kendim için bir şey yapmaya… Her sabah bugün kendim için bir adım atacağım diye başlıyorum güne ama sonuç sıfır..

Üstümdeki ölü toprağını silkelemek için ne yapmalıyım , nereden başlamalıyım, diyelim ki destek almak istedim, faydası olur mu?

Tavsiye ve tecrübelerinizi bekliyorum

Ben de aynı senin gibiydim bana hep geçecek dediler gerçekten geçiyormuş..Ben 1,5 yaşından sonra daha iyi hissetmeye başladım su an 2 yaşında kızım tam anlamıyla hayata döndüm diyebilirim. Annelik hüznü uzun sürebilir cocuk bakimi kolay değil gerçekten ilk 2 yıl.inanilmaz zorlayıcı Ben psikolojik destek bile düşündüm olmayınca videolar izledim ama çok fayda etmedi sadece yaşanacak ve bitecekmiş bu böyleymiş bence

Küçük ve sürdürülebilir hedeflerle başlasanız,okuduğum bir kitapta günün ilk basarısının yatagımızı toplamak olduğu yazıyordu,bu kadarcık bir istikrarın bile beynimize görev tamamlandı motivasyonu sağladıgından bahseden bir paragraf vardı.
Ben mesela kalkar kalkmaz camları acıp yüzümü buz gibi suyla yıkamak ve bir nemlendirici sürmek gibi minik rutinler yerleştirdim hayatıma.Siz kendinize göre yorumlayabilirsiniz bu 1 fincan kahve içmekte olabilir ,sevdiğiniz biriyle telefonla bile olsa 5 dakika konuşmak ta olabilir.
Telefon ile çok vakit geçirdiğimi fark edince kullanım amacımı değiştirdim ,mesela ilgi alanlarımla alakalı pod castleri iş yaparken açıyorum,onları dinlerken işlerimi hızlıca bitirebiliyorum.

Destek almayı şiddetle öneririm,profesyonel biz gözün fikirleri muhakkak çok önemlidir .

Bebeğiniz var anladıgım kadarıyla ve küçük bir çocuk insanı tahmin edemeyeceğimiz kadar yorabiliyor,elim kolum kalkmıyor demenizin nedeni bedenen olan yorgunlugunuz olabilir,mümkün olan tüm fırsatlarda kendinize yaşam alanları açmaya çalısın gelen yardım teklifleri varsa mutlaka değerlendirin.
Havalar güzel sizin için uygun olan bir saatte yarım saatte olsa tempolu yürüyüşün çok faydasını görürsünüz,hem ruhen hem bedenen.

Teşekkür ederim. Sanki bir daha hayatta hiçbir şey için çabalayamayacakmışım gibi düşünüyorum. Doğumla alakalı olabileceğini hiç düşünmemiştim açıkçası…

8 ay once dogum yaptim bende tipki anlattiginiz gibiyim temizligi ve yemegi bile sadece cocuk saglikli hijyenik bir ortamda buyusun diye yapiyorum neredeyse.kac zamandir kuafore gidecem diyorum gitmiyorum kendim boya aldim onu bile boyamak icimden gelmiyor ozellokle gunduzleri daha cok bu durum.

Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız

Destek almaya ihtiyacım olduğunun farkındayım ama onun için bile bir adım atamıyorum. Maalesef desteğim yok, işe başlamak istiyorum ama halim böyleyken acaba işe başlamak beni daha mı kötü bir hale sokar diye düşünüyorum.

Ben buraya yazana kadar bebekle doğumla alakalı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Gerçekten bende anlattığınız gibiyim, sadece mecburiyetten yapıyorum yemek temizliği bile..

İşe başladıgınızda bebeğiniz ile kim ilgilenecek?
Kardeşimin bebeği sizinkinden biraz büyük,1 yaş civarı işe başladı pandemi nedeniyle haftada 1 gün ofisten geri kalan günler evden çalışıyordu o 1 günün bile ona ne kadar iyi geldiğini anlatamam,ev kıyafeti dısında birşeyler giymek,yolda ofiste insanlarla iletişim kurmak,çalışmasından ötürü eşiyle konuşacak konuların birikmesi.Kendinize yapacagınız en büyük kötülük destek almayı ötelemek siz bir adım atın göreceksiniz sonrası çorap söküğü gibi gelecek

Kayınvalidem bakıcak bir süre. Sonrasında bakıcı düşünüyoruz. Çevremiz yok, yeni taşındık, bakıcı hemen bulamayız düşüncesiyle..

Şimdiden başlıyorum araştırmaya, dediğiniz gbi bir adım atmalıyım

Su akar yolunu bulur ,mutlaka bir çözüm bulursunuz bakıcı konusuna siz hemen bugün kendiniz için birşey yapın hiç birşey bulamazsanız sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyin :)

O biraz da yapı aslında..
İş hayati sürekli bir koşuşturmaca ve acelecilik hali.
O iletisim dongusunu ve hareketliliği arıyor olabilirsiniz.
Ayrıca çalışırken birden kopmak,ev ve çocuğa odaklanmak mental olarak fazlaca yormuş sizi.
Bir defteriniz olsun.
Ben öyle yapıyorum.
Beğendiğim bir kitap varsa 50 sayfa şartı koyuyorum kendime.
Okuyunca yapıldı olarak not düşüyorum.
50 mekik misal,notunu alıyorum.
Yaptığımda ise yine aynı şekilde yapıldığına dair notunu düşüyorum.
Böyle böyle hem bir programiniz hem de bir başarım defteriniz oluyor.
Haftalık kontrolünüzü yapabiliyorsunuz.
İşinize yarar mı bilmem ama ben bunu uyguluyorum.

Evet çalışma günlerimi arıyorum ama evde çocuk bakmaktan da mutluyum zannediyorum aslında

Ancak kendime özel hiçbir şey yapamıyorum, istesem de uygulamaya geçemiyorum. Kilo vermek ders çalışmak kitap okumak vs vs..

Bir defter edinip yazayım bende, belki yazılı görmek daha iyi motive eder beni de sağolun

Teşekkür ederim. Sanki bir daha hayatta hiçbir şey için çabalayamayacakmışım gibi düşünüyorum. Doğumla alakalı olabileceğini hiç düşünmemiştim açıkçası…
Bende tam tersi kurtlunun tekiyim bir bahane bulsam da dışarı çıksam

Güzel havalarda bebişinizle en yakın parka gitme düzeniyle başlayın ben çocuklarla eve en yakın parka giderdim ani bir durumda eve yakın olayım diye

Siz bilmeden sizi takipteyim. Gizli hayranlık diyebilirsiniz.

Geçen oğlunuzun olduğunu okudum, çok sevindim. Allahım analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Allahım en yakın zamanda enerji ve güç kuvvet versin inşallah.

Ona enerjim var çok şükür ya hava müsait olduğu müddetçe mutlaka parka götürüyorum. Kendim için bir şey yapamıyorum. Kendime hiç enerjim yok.

Estağfurullah teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Cümlemize inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…