kan değerlerim iyi çıktı, ben de hep onu bahan ediyordum daKan degerlerinize baktirin. Bebeginizi emziriyorsaniz vitamin eksikligi yasiyor olabilirsiniz. Bazi anlattiklarinizda kendimi gordum ne yalan soyleyeyimislerinizi bir plan cercevesinde yapmaya calisirsaniz insan basarili olmanin tatminiyle daha cok gaza geliyor.
faydalı olduğu zamanlar da oluyor ama öğretici oluyor bazenTek sorun sosyal medya gibi görünüyor. Kapatın hepsini kurtulun.
merhaba arkadaşlar ben hala akıllanmayan tembel bir çocuk gibiyim. öncelikle baştan özrü diliyorum çok uzun yazdım diye, lütfen beni ayıplamayın kınamayın, 30yaşına gelmiş insan bunu nasıl yapamaz demeyin, motive edilmeye çok ihtiyacım var, 30yaşındayım 1 yaşında oğlum var, çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisans için tez yazmam gerekiyor ama aylardır bunu erteliyorum, ev işlerinde tembel biriyim, hayatımda da yardımsever gibi gözüken ama aslında bencil(en iyi kelime bu sanırım) biriyim. insanlara yardım etmeyi severim sözde ama etkinliğe geçince öyle olmuyor, biri bana bir iyilik yapınca asla altta kalmam hemen karşılığını veririm ama kendi kendime birine yardım etmeyi hiç istemem hep bir bahanem vardır. iş yerinde yapmam gereken işten biraz fazlası yüklendiğinde hemen içim sıkılır, hemen onu da bitireyim sonra rahatlayayım demek yerine o anı kendime zehir ederim. çıkma saatim azıcık gecikse hemen oflayıp puflarım psikolojik olarak çok yorgun hissederim kendimi. ev hayatında da öyle pek misafir sevmem,ayda 1-2 kere ancak ağırlarım. hele yemekli misafir kabusumdur. hesapta yokken birinin haber vermesi gelmek istemesi hemen buhrana sürükler beni, günüm kötü geçer. evim de çok dağınıktır. kızım uyuyunca aslında zamanım oluyor akşamları ama tek çöp bile atmam tembel tembel yatarak geçiririm, elimde telefon oyun oynarım, instagram/face/youtube üçlüsüyle geçer. tembellik tembelliği geitiryor maalesef
aslında hırslı biriyim her ay kendime hedef koyarım şu kadar kitap okucam, şu konuda kendimi geliştiricem falan diye ama maalesef genelde sosyal medyayla geçer zamanım. 1001kitap uygulamasına üye oldum yıllık 50 kitap hedefi koymuştum, şimdi verimli yaptığım tek iş kitap okumak, yıl sonu geldi diye..tez yazmam lazım hep şu kitabı okuyayım sonra diye diye saçma sapan erteliyorm, şoktayım yani bir insan nasıl böyle davranabilir, oturup tez konusu bulmaya bile günde bir saatimi ayıramıyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum(
aslında o kadar kötü biri değilim, yüzyüze olsak anlardınız, sadece bu konularda kendime çeki düzen veremyorum, bana yol gösterin lütfen
faydalı olduğu zamanlar da oluyor ama öğretici oluyor bazen
güzel yapıcı yorumun için teşekkür ederim canımmev işleri için çalışan kadınların yardımcı alması daha iyi oluyor yükünüz hafifler. neden hayatı kendine zehir ediyorsun maşallah işin var eşin var evladın var. nerelere gelmişsin tez yazmakmı zor geliyor . ama sanal Alem dediğinde zaman israfı bunu fark edip değişmek istemen harika
kendini çok yıpratmadan , misafir istediğinde ağırla bu mecbur bir durum değilki misafir ağırlama çalışan ve anne olanalr için daha zor . acaba kan değerlerin nasıl. bir dönem ilk bebeğimde , yeni anneliğin verdiği acemilik yanı sıra kansızlıktan dolayı ev işi vs bana çok ağır gelirdi. sonra toparladım elhamdülillah çok şükür. ev hanımı olup evini pislik götüren kadınlar var. tembel olduklarını veya sorun olduğunuda kabul etmiyorlar. sen çok şanslısın eminim kısa zamanda toparlarsın, çünkü istiyorsun. Bende kitap okuma konusunda biraz tembellik yaptım. .çok dua ettim Allahım eskisi gibi severek okuyayım. başladım okumaya inşallah daim olur. sevgiler
an itibariyle instagram ve facebooku dondurdum inşallah faydası olurBiraz uzak kalıp kendinizi toparlayın sonra faydalanırsınız.
bu konuda tavsiyeleriniz var mı arkadaşlar?yotubedan bir sürü alaksız diziyi merak edip kısa videolarını izliyorum ,bazen de faydalı şeyler izlemeye çalışıyorum ev düzeni-çocukla aktivite-tefsir sohbetleri falan, ama hepsini tik atmak için yapıyorum sanki sadece izliyorum uygulamaya geçemiyorum. mesela her sene üç aylarda kuran meali bitiriyorum üç senedir ama boşboş okyorum giib yani namazlarımı hiç kılmıyorum , ara ara başladığım zamanlar oldu ama birkaç gün sonra bıraktım hep, vakit geçiyor bir sürü boş işle uğraşıyorum ama 5 dk namaza ayıramıyorum, çocukla aktivite de öyle sadece not alıyorum bir yere kalıyır, evip sürekli dağınık boyuna video izliyorum falan,
an itibariyle sildim, tembellik hemen geçer mi dersinix onları silince, işe koyulmaya nerden başlamalıyımKendinizi o kadar kötü anlatmıssınız ki resmen sizden sogudum :)
Telefondan sosyla medya uygulamalarını silin derim
Detox gibi düşünün iyi gelicektir
Hepspi psikolojik bnde de aynısı varyotubedan bir sürü alaksız diziyi merak edip kısa videolarını izliyorum ,bazen de faydalı şeyler izlemeye çalışıyorum ev düzeni-çocukla aktivite-tefsir sohbetleri falan, ama hepsini tik atmak için yapıyorum sanki sadece izliyorum uygulamaya geçemiyorum. mesela her sene üç aylarda kuran meali bitiriyorum üç senedir ama boşboş okyorum giib yani namazlarımı hiç kılmıyorum , ara ara başladığım zamanlar oldu ama birkaç gün sonra bıraktım hep, vakit geçiyor bir sürü boş işle uğraşıyorum ama 5 dk namaza ayıramıyorum, çocukla aktivite de öyle sadece not alıyorum bir yere kalıyır, evip sürekli dağınık boyuna video izliyorum falan,
Bana sempatik geldiniz =) tam tersiniz Bi karakterim aslında sizin gbi olmayı gercekten cok isterim Aslına bakarsanız, cogu zaman kafam doludur.Şu an calısmıyorum ama yine de yarının işlerini sıraya koydum bile maalesef=) neyse siz kendinizi değiştirmek istiyor musunuz? Belki bu sizin karakterinizdir neden böyle kabul etmiyorsunuz. Değiştirmek isterseniz de zaten bir sürü öneri geliştirilebilir. Kaldı ki cogu söylenmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?