Temizlik derdi

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.511
1.663
133
Arkadaslar ben temizlik yapmayi hic sevmiyorum.Mecburen yapiyorum. Temizlige baslayinca da saatlwrce bitmiyor.Bel agrisindan da uyuyamiyorum.Gozumdr buyir temizlik.Tatilden döndüm. Simdi dip kose temizleyecegim evi.Iki gunden beri omzumda bir yük beni bitiriyor. Dusundukce daha cok is çıkıyor bir de okul isleri var tabii..Ama saatlerce kitap okurum,film izlerim..Bana temizlik demeyin.Evim 1+1 olmasa yardimci cagircam.Ona da utaniyorum yani.
Bu da dert mi deyip yazacak olanlar yazmasin.Wvet kucuk bir dert.Bu sorunu nasil yenebilirim. Becerili hatunlar fikir verebikir mi?Ben de biraz aska geleyim.

Valla bende temizlik yapmayanı bir türlü anlamıyorum. Bir yer dağınık olunca ben duramıyorum, elim ayağıma dolaşıyor temizleyene kadar rahatlayamıyorum. 2 gece önce sabah 5e kadar temizlik yaptım evi kova kova suyla yıkadım mutfağı boşalttım halıları yıkattım vs. Keşke bende sizin gibi olsaydım ama ne yazık ki her konuda kanım çekiliyor bir temizlik konusunda zımba gibiyim. Mesela şuan yatakta uzanıyorum, yorganı 5 gündür yıkamadığımı farkettim kalkıp yorganımı makineye atıcam. :D Öyle işte..

Bende de ayni sorun var. Neyseki yalniz yasiyorum. Ayda yilda bir yapsam da olur. Evim 2+1 olmasina ragmen genelde sadece bir odayi kullanirim. Yatak odasina da sadece yatmaya gidiyorum. Haftada bir kullandigim odayi ve mutfagu supuruyorum o kadar. Hayat bana guzel:KK53:

Mutfakta işin bitince bulaşıkları topla tezgahı temizle yere kırıntı dökülduyse süpürge tut
Yatak odasında işin bittiğinde yatağını topla odanın tozunu al. Dolaplarin içini arada düzenle bişey alırken dikkatli ol
Banyodan çıkarken mutlaka temizle öyle çık sonradan insan üşeniyor tuvalet ayriysa o da aynı şekilde. Gözüne batan düzensiz dağınık yer olduğunda anında düzenle. İşleri biriktirme gözünde büyümesin.

Arkadaslar ben temizlik yapmayi hic sevmiyorum.Mecburen yapiyorum. Temizlige baslayinca da saatlwrce bitmiyor.Bel agrisindan da uyuyamiyorum.Gozumdr buyir temizlik.Tatilden döndüm. Simdi dip kose temizleyecegim evi.Iki gunden beri omzumda bir yük beni bitiriyor. Dusundukce daha cok is çıkıyor bir de okul isleri var tabii..Ama saatlerce kitap okurum,film izlerim..Bana temizlik demeyin.Evim 1+1 olmasa yardimci cagircam.Ona da utaniyorum yani.
Bu da dert mi deyip yazacak olanlar yazmasin.Wvet kucuk bir dert.Bu sorunu nasil yenebilirim. Becerili hatunlar fikir verebikir mi?Ben de biraz aska geleyim.
Aslında böyle düşünerek değilde kalkip bi yerden başlayarak üstüne gideceksin bu derdin erteleme asla makina bitti mi hemen boşalt kurudumu hemen katla koy
Ben öyle yapmaya çalışıyorum arada savsaklayıp kendime izin verdiğim oluyor
Onun dışında neredeyse hergun evi süpürüp siliyorum çünkü çocuklarım küçük haliyle döküntümuz çok oluyor
Sadece ev işiyle bitse hergun düzenliyorum evi istinasız ama çocuklarım sürekli dağıtıyor,kirletiyor bide bu ara hep düzenli olsun takıntısı başladı nedense yetişmeye çalışmak yıpratıyor beni

Valla bende temizlik yapmayanı bir türlü anlamıyorum. Bir yer dağınık olunca ben duramıyorum, elim ayağıma dolaşıyor temizleyene kadar rahatlayamıyorum. 2 gece önce sabah 5e kadar temizlik yaptım evi kova kova suyla yıkadım mutfağı boşalttım halıları yıkattım vs. Keşke bende sizin gibi olsaydım ama ne yazık ki her konuda kanım çekiliyor bir temizlik konusunda zımba gibiyim. Mesela şuan yatakta uzanıyorum, yorganı 5 gündür yıkamadığımı farkettim kalkıp yorganımı makineye atıcam. :D Öyle işte..
Yanlis anlamayın ama takinti haline getirmekten korkuyorum cunku basak burcuyum. Normalde titiz olurlar .Ben oyle degilim ama 1 saatte yapilan bir isi 3 saatte yaparim.temizlik de bu yuzden gozumde büyüyor.

Aslında böyle düşünerek değilde kalkip bi yerden başlayarak üstüne gideceksin bu derdin erteleme asla makina bitti mi hemen boşalt kurudumu hemen katla koy
Ben öyle yapmaya çalışıyorum arada savsaklayıp kendime izin verdiğim oluyor
Onun dışında neredeyse hergun evi süpürüp siliyorum çünkü çocuklarım küçük haliyle döküntümuz çok oluyor
Sadece ev işiyle bitse hergun düzenliyorum evi istinasız ama çocuklarım sürekli dağıtıyor,kirletiyor bide bu ara hep düzenli olsun takıntısı başladı nedense yetişmeye çalışmak yıpratıyor beni
Cocugum yok ve bekarim.Evlenecegim kisi de olmasini istediğim ozellik de temizlik yapması.

Yanlis anlamayın ama takinti haline getirmekten korkuyorum cunku basak burcuyum. Normalde titiz olurlar .Ben oyle degilim ama 1 saatte yapilan bir isi 3 saatte yaparim.temizlik de bu yuzden gozumde büyüyor.
Benimki takıntı değil de, rahat olamamak diyeyim.
Pratik olmayabilirsiniz. Belki de o yüzden uzun sürüyordur temizliğiniz. Mesela 5 dk iş yapıp 15 dk oturuyorsanız zaten bitmez o temizlik :) yaptıkça eliniz alışır bence. Ama temizlik gerçekten şart.

Mutfakta işin bitince bulaşıkları topla tezgahı temizle yere kırıntı dökülduyse süpürge tut
Yatak odasında işin bittiğinde yatağını topla odanın tozunu al. Dolaplarin içini arada düzenle bişey alırken dikkatli ol
Banyodan çıkarken mutlaka temizle öyle çık sonradan insan üşeniyor tuvalet ayriysa o da aynı şekilde. Gözüne batan düzensiz dağınık yer olduğunda anında düzenle. İşleri biriktirme gözünde büyümesin.
Haklisin.Asljnda bir yaosam temiz kullanirim da is yapabilmek de.

bu kadar disiplinli de yaşanmaz ya. yapan varsa da tbr ediyorum yani

Maaşallah 😀

Bende de ayni sorun var. Neyseki yalniz yasiyorum. Ayda yilda bir yapsam da olur. Evim 2+1 olmasina ragmen genelde sadece bir odayi kullanirim. Yatak odasina da sadece yatmaya gidiyorum. Haftada bir kullandigim odayi ve mutfagu supuruyorum o kadar. Hayat bana guzel:KK53:
Ay yatak odasi beni yoruyor.saclarimi surekli orda yapiyorum. Surekli kıl oluyor.Bir de makyaj malzemeleri,taki toka,kucuk seyler hep orda.Bir de kucuk olunca ev esyalar sıkışık oluyor.Bir esyayi yerinden kaldirmak iskence.Bekar evi diye kaliteli supurge de almiyorum.haliyle bir de fircaliyorum yerleri.

İşleri yapman gereken zamanda yapar isen gözünde büyümez. Planlama eksikliğin var gbi. Bebeğim olduğunda banada öyle olmuştu nerden başlayacağını bilememekten tüm işler gözümde büyüyor ve stresleniyordum. Sonra planlı olmaya başladım herşeyi bir rutine oturttum o şekilde kurtuldum. Kahvaltını yapınca hemen toparla mutfağı, yataktan kalkar kalmaz yatağını topla. Süpür sil toz al banyo tuvalet yıka olarak bir sıralama oluştur kendine. Ütünü haftalarca bekletme ki sonra birikip gözünü korkutmasın, çamaşırlarını makinadan çıkar çıkmaz as gibi. Hemen rutinleştirmek kolay olmaz ama bir plan dahilinde hareket edersen zamanla oturur.

Hic bi zaman planli olamadim temizlikte :) bi evlendigim ilk 2 sene cocuk olmadigi ve evde oldugum icin evim temizdi hersey duzenliydi ama sonra isler rayından cikti 😁 suan temiz ama salon daginik mesela ve bu dağınıklık beni rahatsiz etmiyor cunku toplu olamaz oyuncaklari salonun heryerinde 💆🏻‍♀️ Bikac ay sonra ikinci bebeğimde olucak o zamandan sonra duzenli olarak mutfak dolabi cam kapi silmesi icin bi yardimci ablayla anlasicam ama evi supurup silme toz tuvaletler ara ara gerektikce yapcagim seyler olur muhtemelen. Aniden bi misafir gelse bittim :) Ama şükür ki ailelerden uzaktayiz ve cat kapi gelcek kimse yok

Ay yatak odasi beni yoruyor.saclarimi surekli orda yapiyorum. Surekli kıl oluyor.Bir de makyaj malzemeleri,taki toka,kucuk seyler hep orda.Bir de kucuk olunca ev esyalar sıkışık oluyor.Bir esyayi yerinden kaldirmak iskence.Bekar evi diye kaliteli supurge de almiyorum.haliyle bir de fircaliyorum yerleri.

Çok basit bir çözümü var. Saçınızı banyoda yapın. Makyaj malzemeleri için de organizer alın 20-30 liraya her yerde satılıyor nerdeyse. Bir kutu alın krem, oje vs derli toplu orda dursun. Takı kutusu da alabilirsiniz yine aynı şekilde. Çok kaliteli bir süpürgeye gerek yok. Orta halli bir süpürgeniz olsun yeterli. Neden bekar evi diye almıyorsunuz anlamadım. Evlenirseniz aynı süpürgeyi götürürsünüz yanınızda. Fırçalamak derken gırgır mı kullanıyorsunuz?

İşleri kolaylaştırın.

Her hafta yardımcı almaya bence de gerek yok ama ayda bir, iki ayda bir alın bu kadar sevmiyorsanız, bi dip köşe temizlensin ki sizin de temiz tutmaya hevesiniz olsun.

Bekar evi diye düşünmeyin, iyi bir şarjlı süpürge alın, kirlenen yere hemen tutun 30 saniyede temizlensin.

Bende hiç sevmiyorum temizlik yapmayı. Kızım 2 olmak üzere, onunda etkisi var. Şarjlı süpürgem var, en az 3 kez çalışıyor günde. Her şey her yerde. Çekmeceden kek kırıntısı çıkıyor. Tuvaletten oyuncak çıkıyor. Çamaşır makinesi yeter lan deyip ayak çıkarıp gidecek yakında. Bezdim. Zaten sevmiyorum zamanımı temizliğe harcamayı, bir de üstüne yapar yapmaz kirlenince her yer iyice soğudum. Kızımla 3 saat oyun oynayacak enerjim var ama mutfak dolabını silemem, çok zor iş🙄

Hamileyim zerre iş yapamıyorum.
Zor geçiyor hamileliklerim 🥴
Temizliksiz de yaşanmıyor, şuan evden resmen iğreniyorum 😩
Dün gece eşim 3,5 da geldi yatağa, Allah'tan mutfağı ve banyoyu temizlemiş, sağolsun.

Ama yine de gözümde o kadar çok eksik var ki..
Ah bir eski halime dönsem.
Bir de sipam var 3,5 yaşında, şuan etrafı talan ediyor mesela 😭😭
Çocuksuz olup da eni konu 1+1 evi 2 saatte temizlersiniz ya, başlayın bir yerden, devamı gelir ☺

Back
X